Təcavüzdən yaranan sevgi (1-ci bölüm)

Şərhlər: 9
Baxılıb: 12 004
Səs ver:
(səs: 0)
Üç otaqdan ibaret kiçik heyet evi ve bu evde baş qaldıran keder. Evden qışıqırıq imdad aglayış sesleri gelirdi. Bezileri feryad qoparırdı sebebsiz deyildi bu feryad. Çünki bu evin böyük oglu Bextiyar dünen gece saatlarında bıçaqlanaraq öldürülmüşdü. Evdeki her kesi Bextiyarın anası Elmira xanım bacıları Helime ve Aynure ve eve geen qonum qonşu Bextiyarın cansız cesedinin etrafına toplaşıb aglayırdı. Bextiyarın heyat yoldaşı Kemalede burdaydı. Elmira xanım her defe agladıqca Bextiyarın cansız cesedinden gözlerini ayırıb nifretle Kemaleyede baxırdı. Sanki oglunun qatili Kemaleymiş kimi nifretle süzürdü Kemaleni. Kemale herdefe qaynanasının ona nifret dolu baxışların görüb tez gözlerini qaçırdırdı. Vücudu tamam esirdi getdikce dahada qorxurdu. Aniden otaga 7-8 yaşlarında oglan uşagı daxil oldu. Uşaq bir yerde yatan cesede birde anası Kemaleye baxırdı. Uşagın adı Zaur idi Bextiyarın yadigari evin yegane oglan nevesi. Anlamırdı ne olub. Heç ne anlamadan nenesine yaxınlaşdı Zaur:
- Nene niye aglayırsan ne olub?
Elmira:
- Aglamıram gözümün işgi...
Zaur:
- Bes niye gözünden yaş axır?
Elmira celd göz yaşların silir.
Elmira:
- Gözümün işıgı, balamın yadigarı bax indi yaş yoxdu.
Zaur:
- Sen aglamırsansa bes burdakı camaat niye aglayır? Nene niye aglayırsan axı ?Yerde yatan kimdi? Niye yatıb axı???
Elmira:
- Zaur, nene sene qurban olsun get o biri otaga yat, bura uşaq yeri deyil. Zaur:
- Yatmıram, atam gelsin sonra yatacam.
Elmira uşagın sözünden sonra dahada hönkürür. Canı yanır. Niyede yanmasın axı? Canından bir parçanı elinden almışdılar.
Zaur:
- Nene, niye aglayırsan axı? Bibim, anam hamı niye aglayır bes? (Gözleri yerde yatan cesede yenede sataşır) nene yerde yatan kimdir? Niye yatıb? Ne olub axı? Balaca Zaur dayanmadan suallar yagdırırdı nenesine. Tebiiki cavabsız suallar. Elmira böyük qızı Helimeye qışqıraraq uşagı, yeni Zauru burdan aparmasını deyir. Zaur heç ne anlamadan yerde yatan cesedin atası oldugunu bilmeden otaqdan çıxır..

Iki ay sonra..
Bextiyarin ölümünden iki ay keçmişdi. Ev ehalisi azda olsa toparlanmışdı. Zaur helede atasının öldüyün bilmirdi. Nenesi Elmira xanım Babası Kamal bey Zaura atasının işle baglı xarice getdiyini ne vaxtsa geleceyi yalanını uydurmuşdular. Kemale ise her gün oglundan gizlin eri üçün aglıyardı erinin ölümünden sonra gelin oldugu evde her günü cehennem idi. Elmira xanım her saat her deqiqe ona toxunduracaq sözler deyib onun qelbine deyirdi. Kemale oglu üçün dözürdü qaynanasının hökmranlıgına. Bextiyarın ölümünden sonra Rusiyada yaşayan qardaşı Esed Azerbaycana gelmişdi. Esed öz xalası qızı Mahire ile evliydi ancaq övladları yox idi. Alti ildi davam eden bu evlilik övlad üzüne hesret idi. Esed Azerbaycana geldikden sonra heyat yoldaşı Mahireyle ata evinde qalmaga başladı. Son iki aydır ata ve anası qardaşının heyat yoldaşı ve ogluyla birge yaşayır. Maddi imkanı yaxşı olan Esed qardaşının yadigarı Zaura yaxşı baxır her ne dese edirdi. Sanki öz balasıymış kimi. Bu Elmira xanımın xoşuna gelmiçdi ve Esedin Zaura öclad gözüyle baxması sayesinde öz meqsedini heyata keçirmeye hazırlaşırdı. 3gün sonra. Balaca Zaur yuxudan oyanır anasını yanında görmeyib qorxur ve celd otaqdan çıxır. Otaqdan çıxmasıyla gözlenilmez menzere qarşısında qalır. Anası Kemale xanım elinde çamadan göz yaşlarıyla Elmira xanımla nese danışır. Zaur celd anasının yanına qaçır.
Zaur:
- Ana, hara gedirsen?
Kemale oglunu gören kimi dahada hönkürmeye başlayır.
Zaur:
- Ana ne olub axı? Niye aglayırsan Bu camadan nedir?
Elmira xanım Zauru gören kimi işareyle Esedin yoldaşı Mahireye Zauru otaga aparmasını deyir. Mahire Zauru aparmaq isdesede alınmır. Zaur Mahirenin elindın çıxaraq nenesine teref qaçır.
Zaur:
- Nene, ne olub axı? Anam hara gedir?
Elmira:
- Zaur, menim şirin balam, anan bir müddetlik gedir amma gelecek.
Zaur:
- Hara gedir?
Elmira:
- Dayın xestelenib, ona baxmaga gedr.
Zaur:
- Yalan deyirsen!
Elmira:
- Zaur, agıllı balam, yalan demirem. Bir iki güne anan qayıdacaq.
Zaur qaçaraq anasının yanına gedir.
Zaur: Ana, nenem düz deyir?
Kemale gücle özünü ele alıb başıyla tesdiqleyir.
Zaur:
- Ne vaxt gelessen?
Kemale (Xırıltılı sesle):
- b irr i kk ii gü nnee...
Zaur:
- Mende gedirem.
Elmira:
- Zaurum, gözümün işıgı, dedim axı anan gelecek narahat olma.
Zaur:
- Mende getmek isdeyirem anamla.
Elmira:
- Oglum, dayin xestedir, anan dayına baxacaq yorulacaq, bir de seni düşünmesin. Sen menim yanımda qal, hem neneni tek qoymaq isdeyirsen?
Zaur:
- Yaxşı nene, senle qalram amma anam tez gelsin. (anasına dogru çevrilir) yaxşı Ana..?
Kemale gücle de olsa başıyla tesdiqleyir. Ayrılıq anı. İki ay önce atasını itiren heyatı derk etmeten bir uşagın bu günde anasından ayrilacagı gün. Nenenin hökmranlıgı ve ana balanın ayriligi. Kemale güclede olsa göz yaşlarını gizlederek Zauru bemberk qucaqlayıb maşına eyleşir. Zaur sanki anasını bir daha görmeyeceyini derk edir o an. Maşın hereket edir ve ardınca Zaur qaçaraq "Anaaaa" deye qışqırır.

Zaur:
- Anaaaaaa Celd yuxudan ayılır. Bedeni tir-tir esir vücudu tamamile suya qerq olmuşdu. Ne vaxtdır görmediyi yuxunu bu gece yeniden görmüşdü. 22 il önce anasının onu terk etdiyi anı video çarx kimi yuxusunda izlemişdi. Yerinden qalxmaga çalışır amma bacarmır. Bütün vücudu sanki yoxmuş kimiydi. Güclede olsa yerinden durmaga çalışır ve bacarırda. Yerinden qalxan kimi sürünerek hamama keçir el üzüne su vurur. Güzgüde özüne diqqetle baxır. Elini yumruq kimi edir Ve "SENE NİFRET EDİREM ANA!! NİFRET!!" Kelmesini işlederek yumruguyla güzgüye zerbe vurur güzgü cilik-cilik olub yere tökülür. Zaurun elinden axan qanlarda şüşe qırıntılarının ardınca axmaga başlayır...

Uzun yorucu metbuat konfransının ardınca baş tutat Ziyafet İlaydanı dahada yormuşdu. Özünü gücle sevincli gösderirdi çünki etrafdakıların diqqeti İlaydadaydı. Ziyafetde menasız gülüşler qehqehe çılgınlıqları İlaydanı dahada esebleşdirirdi. Ziyafet İlayda üçün Rido futbol klubunun yeni transferi üçün teşkil olunmuşdu. Ziyafete gelen her kes İlayda ile görüşüb söhbet edirdi. İlaydanın uguruna bir çoxları sevinsede bir çoxlarıda paxilliqdan partlamaq derecesindeydi..
Bezileri kinli baxışlarla İlaydanı süzür bezileride bir kenarda dayanıb İlaydanın qeybetini qırırdılar. İlaydanın yorgunlugunu gören Lara ona yaxınlaşır Lara:
- İlayda yaxşısan?
İlayda:
- Bir az yorgunam Lara.
Lara:
- Bilirem, gözlerinden bilinir.
İlayda:
- Ne vaxt bitecek Ziyafet?
Lara:
- Birazdan biter yeqin.
İlayda:
- Men getsem olmazki?
Lara:
- Yox İlayda olmaz.
İlayda:
- Off
Lara:
- Birazda döz, xüsusi qonaq gelmelidir, oda gelsin gedersen.
İlayda:
- Kimdiki xüsusi qonaq?
Lara:
- Za... Lara sözünü bitirmemiş Larisa onlara yaxınlaşır ve söhbet yarımçıq qalır. Elindeki viski dolu bakalı Larisa İlaydaya uzadır.
Larisa:
- Buyur İlayda xanım, al, iç.
İlayda:
- İçmirem men.
Larisa (Qehqehe çekir):
- Ay qız, delisen sen? İç deyirem.
İlayda:
- Dediyimi eşitmedin? Men içmirem!
Larisa:
- Hm İlayda, agılsızsan Vallah.
İlayda:
- Anlamadm, içki içmeyen insan agılsızdır?
Larisa:
- He. Ay qız bura Azerbaycan deyil ee Brazilyadır burda içki içmeyen qıza pis baxırlar indiden aglını başına yıgıb öz veteninin adetlerin unutsan yaxşı olar.
İlayda:
- Bilirem bura Azerbaycan deyil. Bura Brazilya ola biler burda içki içmeyen qıza pis baxıla biler ancaq men Braziliyalı deyilem anladın meni?
İlayda celd Larisanın yanından uzaqlaşır.
Larisa:
- Hm . Özünü beyenmiş..
Bu zaman İlaydaya Monika (Ridonun futbolçusu) yaxınlaşır. İngilis dilinde danışmaga başlayır.
Monika:
- İlayda, seni tebrik edirem.
İlayda:
- Çox sagol Monika.
Monika:
- Sene göre çox sevindim, seninle bir klubda oynamaq üçün sevincliyem.
İlayda:
- Mende seninle Monika))
Monika:
- Deyesen yorulmusan?
İlayda:
- He eledi.
Monika:
- Xüsusi qonaq gelmelidir, o, gelenden sonra Ziyafet yekunlaşacaq.
İlayda:
- Xüsusi qonaq kimdirki?
Monika:
- Aa bilmirsen ?
İlayda:
- Yoo.
Monika:
- Senin hemyerlindi.
İlayda:
- Kimdiki?
Monika:
- Azerbaycanlı General Palkovnik Esed Talıbovun oglu herbi Polkovnik Zaur Talıbov.
İlaydanın bütün vücudu titremeye başlayır. Sanki bedenine iyne sancırlarmış kimi hiss edir özünü soyuq ter bürüyür.
İlayda:
- Nee?? Zauurrr Talibov?
Monika:
- He, Zaur Talıbov.
İlayda (Sessizce):
- Ola bilmez..
...Xoşbextlik-nadir hallarda olan hissdir. 22 illik heyatımda az-az qarşılaşdıgım hadise. Men 22 illik heyatımda xoşbextlikle 7 yaşımın son çaglarında sagollaşmışam. 7 yaşımın son çagları xoşbextlik anlarım. Atam Anam qardaşım ve men. Xoşbext aile. Atam-Eldar Hesenov. Tanınmış vekillerden biri. Atamın işi her gün mehkemelerde keçirdi. Atamın işiyle baglı dosdu da vardı düşmenide vardı. Vekillik heyatı eledirki qanuna uygun hereket etmelisen amma bezileri varki qanunla edilen işe narazı qalırlar ve bu sebebden de düşmen kesilirler vekile. Atamda bu vekillerden idi. Daima tehlüke qorxusu özü üçün deyilde ailesi üçün narahat idi menim atam Anam- Ayla Hesenova. Savadlı hekim gözel qaygıkeş ana. Atamdan ferqli olaraq anamın işi tehlükeli deyildi. Anam işinde mesuliyyetli bir hekim ailesinde ailecanlı qadın idi. Qardaşım-Turab Hesenov. Menden 3 yaş böyük idi. 10 yaşı vardı beşinci sinifde oxuyurdu. Mektebe bir gedib bir gelirdik. Mektebde meni qoruyan qoruyucu meleyim idi canım qardaşım Men-İlayda Hesenova 7 yaşım var ikinci sinifde oxuyuram ailenin son beşiyi ve şıltaq qızıyam. Ailemiz xoşbext heyat sürürdü. Her gün ata ana işe bizse mektebe gedib gelirdik. Atam ve anam işlerinde mesuliyyetli oldugu kimi bizde dersimizde mesuliyyetli idik. Atamız ve anamızı xoşbext etmek üçün ela qiymetlerle qayıdardıq eve. Heyatımızda yene yeni bir gün açılmışdı. Bu gün bazar idi deye ne ders nede iş yoxidi. Anam metbexde bizim üçün pirok hazırlayırdı atamsa ölke xeberlerine baxırdı. Men ve qardaşımsa anamdan icaze alıb heyete endik. Heyetde ev eşyalarıyla dolu okan yük maşını vardı. Deyesen kimse bizim yaşadıgımız binadan menzil almışdı. Maraq dolu baxışlarla yük maşınına baxırdım. 1 saatdan sonra yük maşınında köhne amma seliqeli olan bir neçe mebel eşyası daşınıb menzile yerleşdirildi. Ardından 35-40 yaşlarında arıq çelimsiz bir qadın yük maşınının pulun ödeyib binaya daxil oldu. Etrafdakı her kes bu qadını izleyirdi..
Qadın bizim evin qarşısındakı evi kirayelemişdi. Bu qadın bizim yeni qonşumuz idi. Qadın bura köçdüyü günden bir ay keçmişdi. Men her gün derse gedende bu qadında evden çıxıb işe gedirdi. Her gün qarşılaşırdıq. Bir neçe defe qadına salam vermişdim amma qadın saymazyana herektle cavab vermemişdi. Mende sonra qadının hereketine esebleşdiyim üçün salam vermirdim. Qadın heç kimle heç bir qonşuyla münasibet qurmurdu. Kimse ona yaxınlaşardısa susub ordan uzaqlaşardı.Niye bu qadının bele yekaxana sakit oldugunu anlamırdım. Amma bir gün qadının sakitliyinin heç kinle ünsiyyet qurmamasının sebebini öyrendim. Bir gün 2-ci mertebede yaşayan qonşu Senuber xala bize gelmişdi. Anamla her defe oldugu kimi bu günde derin söhbet edirdiler. Söhbete o qeder başları qarışmışdı ki çaylarının bele içmeyi unutmuşdular. Anamla Senuber xalanın söhbetinin bu defeki qehremanı hemin qadın idi. Hemişe Senuber xalayla anam söhbet edende men o biri otaga keçirdim oyuncaqlarımla oynayardım ancaq bu gün bele etmedim. Çünki susqun olan bu qadın her kes kimi menimde diqqetimi çekmişdi. Niye susqun olması maraqlı gelirdi. Bu maraq sonda Senuber xala ve anamın söhbeti sayesinde bitti. Beleki onların söhbetine göre - "Susqun olan bu qadının adı Kemaledir. Evli olub hetta oglu bele var. Heyat yoldaşını 7 il bundan önce öldürübler. O zaman Kemale xalanın oglu 8 yaşındaymış. Erinin ölümünden sonra Kemale xalanın qaynanası oglunu elinden alıb özünü ise ata evine gönderib. Ata evine geden Kemale xalanın burdada günü pis keçib. Beleki atası dünyasın deyişdiyinden ata evinde Kemale xalanın qardaşı Yasin ailesi ile birge yaşayırmış. Yasinin heyat yoldaşı Necibe Kemale xalanın burda qalmasını istemirmiş erine Kemaleni evden çıxartmasını desede eri etmirmiş. Necibe bundan dahada qıcıqlanıb ve Kemale xalanı evden çıxartmaq üçün behane axdarıb ve nehayet tapıb. Necibe öz qızıllarını Kemale xalanın otagında gizlederek erine qızıllarını itirdiyini deyir..(Ardı var)

Müəllif: Əfsanə
(səs: 0)
Şərhlər: 9
Baxılıb: 12 004
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri