Həyatımın kiçik səhvi (1-ci bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 7
Baxılıb: 5 771
Səs ver:
(səs: 2)
Men Mirkamil. El arasinda hami Kamil deyir. Mene Babamin adini qoysalarda oz adimdan utanmiram desem yalan olardi. Ona gore mecbur qalmadiqca oz adimi hec kime demirdim. Her kes ele Kamil deye cagirir meni.
Duzunu desey adim kimi ozumde kamil insanam. Men tam bir mahni xestesiyem. Telefonumda 676 dene mahni var. Esebleshende, kederlenende, sevinende umimiyyetle her zaman hemishe mahniya qulaq asiram..
Eslen Bakili, daha deqiq desem Mashtagaliyiq Atam anam 5 il ushaq hesreti cekibler. 5 il sonra evimize nur gelib bacim dogulub amma oda cox yashamadan meley olub. Atam o qeder bagli olub ki qizina , o dogulan gunu illerdi tergide bilmediyi siqareti bir gunde tergidib. Zarafat deyil bi kishi ucun. Tesevvur edin 18 yasindan siqaret cekib birde bire tergidib. Meselen men bacarmazdim. ( ele bu yerde deyim ki basimdan boyuy danishdim. Niyesini gelecey bolumlerse bileceksiniz). Ondan sonra ailem tamam umidini uzmushken menim varligimi oyrenibler. Menimde bacim kimi meley olacagimdan cox qorxduqlarindan ustume esirdiler. Amma eksine men cox saglam dogulub saglamda boyumushem. Menden 4 il sonra qardashim Eli , daha deqiq desek Elimemmed ,dunyaya geldi. Duzu onun adina baxanda oz adima shukur edirem. Oda utandigindan her kese adini Eli deyirdi.
Evin boyuy ogluyam deye Papanin gul balasi olaraq boyusemde hec vaxt erkoyun olmamisham. Eksine ozumu derk edenden bacardigim qeder her cur ishde ishleyib aileme destek olmusham. Atamin yashi artdiqca ishlemeyde cetinliy cekdiyini gorurdum ona gore azda olsa komek elemeye calishirdim.. tehsilimi yarim qoymadim elbetde.! Bir yandan oxuyub bir yandan ishleyirdim. Amma ishlediyimin yarisi siqaretim ve gezmeyime gedirdi. Qardashim ise menden ferqli olaraq tehsilini ikinci plana atmishdi. Oxumaqla arasi yox idi. Ishleyib mashin ustasi olmaq ucun deriden-qabiqdan cixirdi.
Ushaq vaxti nenemgilde boyuy agacdan yixilmisham deye ayagimda qalici xesaret var ve buna gorede meni esgerliye hec vaxt goturmeyecekdiler. Men tam bir qaraqabaq insanam. Hemishe qara geyinirem. Mene gore kishi rengli geyinmez.
Bu qeder ozumu terifledim besdir. Kecim xasiyyetimin menfi cehetlerine. Menfi demeyeyde biraz geribe Cox ureyi yumushaq insanam . Isteyirem ki menim genish ureyimde butun qizlar toplansin. Hec bir qizin xetrine deymey istemirem axi onlar ince mexluqlardi menim bu merhametliyiminde adini qoyublar “ babnik” . Hec ele shey olar? Yaxindan uzaqdan elaqesi yoxdu. Men ne edim ki gozum doymur.
Baxin size misal cekim? Insan var ki yemeyini yeyir-yeyir qarni doyur amma gozu doymur. Mendede onun kimi bir shey idi gozum doymurdu neysem sizi esebleshdirmeden heyatimin hekayesine kecim...

Adi insanlar kimi illerim kecirdi. Baxca , mekteb . 9cu sinifimden bashlamishdim artiq men oz ureyimin merhametini gostermeye, yani el arasindada deyildiyi kimi “ babnikliye”.
Teriflemirem ozumu amma heqiqeten yarashiqli oglanam. Dayima oxshamisham. Hundur boy, surmeli gozlu..
Mekteb illerinde olan kicik kacamaklari saymirdim amma 11ci sinifimin sonunda bir qizla tanish olmushdum tesadufen. Hazirliq yoldashimin bacisi idi. O qeder gozel qiz idi ki sozun esl menasinda aglimi bashimdan almishdi. Hele adi? Meley olan bacimin adashi idi. Bu qiz menim olmalidi dedim dushdum daliyca kolge kimi. Her yerde qarshisina cixdim. Yagish , qar demedim. Sozun her terefli menasinda surundum onun daliyca. Netice? Elbetde oda ureyimin merhametli qonaqlarindan biri oldu. Diyer qonaqlarda qaldi elbetde. Ev sahibi kimi onlari qova bilmezdim axi.
Qonaq qonagi istemez ev yiyesi hec birini , sohbeti yalandi. Men hamisini isteyirdim
Amma bu qizda bashqa bir shey var idi. Deyirdim hamisi bir yana bu bashqa yana. Ushaqliq hissleri imish hec deme.
1ci kursum bashlayanda ona yeterince diqqet gostere bilmirdim. Hem oxuyub hem ishlemeyim cetin idi mene vaxtim catmirdi. Ona gore biraz onu nezaretsiz buraxmishdim. Nezaret dediyimde aciqlayim, men biraz mental insanam. Menimle danishan qiz aciqsaciq geyinmemelidir , icazesiz lazim gelerse nefes bele almamalidir. Ona gore hemishe nezaret elemishem her danishdigim qiza.
Sozu qoyub bashqa soze kecmek istemirem amma yadima dushmushken deyim. Menim en yaxin hetda qardashimdanda yaxin 2 dostum var . Eyni yerde boyumushuy. Ilqar , Samir ve men. Ayrilmaz uclu. Her sirrimiz her sozumuz bir idi. Bir birimizden gizli hec neyimiz yox idi hetda. Ona gorede onlar menim sevgilimin kim oldugunu bilirdiler. Men olmayanda onlar lazim gelse qoruyub nezaret edirdi.
Bir gun dersde oturmushdum. Ilqardan mesaj geldi..
“ salam qardash. Soz deyim xeberin var Meley ..... kafededi? Gordum yaxinlashmadim hec dedim belke xeberin var?”
Nece yani ? Axi mene evde oldugunu hetda xeste oldugu ucun halsiz oldugunu yatacagini demishdi? Ortada yalan var idi..
“ Ilqar sen ona gorunmeden gozle bashina donum gor kimle gorushecek men gelirem icaze alim catdiracam ozumu” yazib mellimden birteher icaze alib yola dushdum. Ne qeder ona inanmaq istesemde icime shupe dushmushdu.
Her kes xeyanet eder , men de edirdim . Amma Meley? O elemezdi axi. O bir yana diyer qizlar bashqa yana.
Deyesen elediklerim qabagima cixmishdi. Meleyi bashqasi ile gorduyumde ne ozumu alcatmadim nede eseb kecirmedim sakitce uzune tupurub ordan uzaqlashdim. Cox yazdi cox zeng eledi. Sehv basha dushuduyumu , xeyanet elemediyini dedi amma ne fayda? Meley kitabi menim ucun artiq baglanmishdi.
O hadiseden sonra Adam olmali idim , hec bir qiza yalan danishmadan xeyanet elememeli idim amma men tam eksine evvel bir idise indi besh olmushdu hereketlerim. Sanki Meleyin acigini diger qizlardan cixirdim.
Belece aylar oturdu . Ozumu teriflemeden bir soz deyim ki yarashigim bir qiraga menim esasen ses tonum qizlari tez celb edirdi . Oxudugum muddetde hemde ishleyirdim ve oz zehmetimle ilk mashinimi almishdim. Atam cox deyinsede men heves elemishdim. Cunki oxudugum yerde her kesin mashini var idi buda ister istemez mene tesir edirdi. Duzdu ayagimi yorganimiza gore uzadirdim amma bezi sheylerde geri qalmirdim. Hemde mashinin ne ziyani var ki?
Bizim vaxtimizda fb whatsapp falan yox idi . Hami ya cata girirdi yada kompla odnaklassnike. Menim catlarla elaqem yox idi herden axshamlar odnaya girib ancaq oyun oynayirdim.
Bu erefelerde qrupumuzun sinifkomu Rufet cat acmishdi ozu. Bir reklam edirdi ki dehshet. Artiq butun qrup demek olar onun catina girirdi ve qisa muddetde oz vaxtinin taninmish catlarina cevrilmishdi . Mene ne qeder desede girmirdim. Acigim tuturdu o oglandan . o qeder paxil birisidi ki adama gunahinida vermez . Menim girmediyimi gorub yene el cekmirdi.
R : “ qaqa bashina donum gir senede adminlik verim kef ele qizlarla vallah hec kime vermemishem bir sene verirem adminliyi amma sen Allah gir”
K : “ hevesim yoxduda ay qardash el cek. Sene ne ferqi var guya men olmasam senin aktivliyin azalir?”
R : “ baxmada qaqa senin tanishlarin coxdu senin sayende qizlarda girer “
Uzun mubahiseden sonra el ceksin deye qebul eledim. Hemde o boyta qrupda bir mene adminliy vermesi meni qururlandirmadi desem yalan olardi.
Ilk gunler maraqsiz gelsede sonradan orda olan “ sual cavab” rublikasi maragimi celb etmishdi. Her axsham girib o oyunu oynayirdim. Bezi qizlarlada tanish olmushdum .
O vaxti catlarda “ hediyye “ deye deyilen , indi ki smaylikler var idi . Bir smaylik 20knt edirdi sehv elemiremse. Ona gore her adamda olmurdu o hediyyelerden. Men admin oldugum ucun mene pulsuz idi elbetde bunu niye dediyimi bir azdan basha dusheceksiniz...

Yazar: Mətiş M-zadə (real hekayə)
(səs: 2)
Şərhlər: 7
Baxılıb: 5 771
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri