Həyatımın kiçik səhvi (7-ci bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 3
Baxılıb: 3 948
Səs ver:
(səs: 0)
Aydan kimi soyuq olan qish feslinide yavash yavash geride qoyurduq. Bu gunler erzinde Samirle Rufetle sozum cep dushduyu vaxtlar cox olurdu. Yene eyni sohbet yene eyni sheyler bezirdim artiq.onlarin yaninda elime telefon alib Aydana yaza bilmirdim. Bundan elave ozumle elediyim mucadele inanin onlarla elediyimdende cetin idi. Bir yanim onlari desteklesede diyer yanim Aydana cox baglanmishdi. Sanki aglim ve ureyimin arasinda qalmishdim. Amma Aydani sevmediyimi sadece baglandigimi bilirdim. Bu aylarda Aydan 1 heftelik evlerine gedib yeniden gelmishdi. Yanvarin ortalari imtahanlari ucun gelmishdi yeniden. Menimle gorushmeye razi olmurdu. Guya hansi sozumle razi olurdu ki?
Yanvarin 22si idi. Bilirdim bu gun Aydanin imtahani oldugunu. Soz acilmishken deyim ki Aydangilin qrupundan bir tanidiq oglan var idi. Onada Aydani tapshirmishdim. Ve dediyine gore qrupun en en en agilli qizi idi. Bashi ashagi gedib gelen hec kimle ishi olmayan biri.. buda mene aydi lezzet edirdi.
Seher durdugumda ozum bele bilmeden dushunceler icinde ozumu Aydanin universitetinin onunde tapdim. Icimde bir hiss onu ucun dehshet gormek isteyirdi. Dehshet darixmishdim .. hele heyatimda kimse ucun bele darixmadigim qeder..
yagishli gun idi. Havada qar havasi olsada qar yagmamishdi.. cox soyuq idi.. 2 saat sonra axir ki Aydan yaninda bir nece qizla cixib bashi avtobus dayanacagina dogru gedirdi.. meni gormedi bele. Daha dogrusu hec baxmadi..yene sade geyimi ve sifir makyaji ile yanindaki bezekli qizlardan ferqlenirdi..amma bir dene o dar shalvari olmayada
Ilk onun getdiyi avtobus geldiyinden qizlarla sagollashib avtobusa mindi. Mende arxasi ile qacaraq ozumu avtobusa catdirdim.. Aydan meni yene gormurdu. Bashi ashagi oturub elindeki telefonla oynayirdi. Yavash yavash onun yanina ilerledim. Maraqli gelirdi telefonda ne ile bashi qarishdigi. Oyun oynayirmish hec deme.. verilen herflerden soz tapmali idi oyunda. Varligimi bildirmek ucun eyilib duzgun olan herfin uzerine basdim. Eseble conub baxanda qarshisinda meni gorub teecuble baxmaya davam eledi
A : “ Kamil? Ne ishin var burda?”
K : “ avtobus her kes ucun deyil beyem?”
A : “ ordan baxanda ushaqa oxshayiram? Meni izleyirdin?”
K : “ belke dushey etrafli danishaq? Bele camaatin icinde duzgun deyil”
A : “ dushey. Amma sene gore yox evimizin etrafinda seni gormesinler deye dushurem”
Yol pulu ustede biraz direshib dushduk. Piyada getmeye davam eledik..
A : “ Kamil insana xeber elemezler?”
K : “ xeber elesem razi olacaqdin? Ya menim ucun bezenecekdin?”
A : “ bezenmey? Meni beyenen bele beyensin kimese beyendirmek ucun bezenen deyilem. Bu bir. Ikincideki ne deyesi idim? Unutdum ee adamda bash qoyursan ki?”
K : “ hahaha esebleshme daha gozelleshirsen bax”
A : “ Kamil!”
K: “ susdum yaxshi. Gel bu kafede oturaq soyuqdu bir dene cay icek sonra seni yola salim yolda danishmayaq”
A : “ menim yerime qerar verib emr eleme zehmet deyilse”
K : “ Aydan xaish edirem gel bu kafede oturaq soyuqdu biraz sohbet edek sonra seni yola salim get eve yolda danishamayaq. Oldu?”
A : “ olmadi. Meni eve yola salma ozum gede bilirem”
K : “ of Aydan yaxshi yola salmayacam ozun gedeceksen. Oldumu?”
A : “ yarim saat sadece”
K : “ yaxshi yaxshi”
Qiz meni cerretmeye and icmishdi..
kafeye girib sifarishimizi tezece vermishdik ki Aydan bashladi..
A : “ he buyur? Niye gelmisen ? Gelmeden niye xeber elememisen? “
K : “ vallah planli bir shey deyildi. Seher durdum birden senin ucun cox darixdigimi hiss eledim dushdum yola. Uzaqdan gormek isteyirdim amma gorubde dayana bilmedim”
Aydanin utanmasi gozumden yayinmadi. Balaca shirin yanaqlari azca qizarmishdi. Ilahi nece gozel qizdi. Nece shirin qizdi..
A : “ amma birde eleme. Gorub eliyen olar qardashima catar sonra bashim agriyar hem mende xoshlamiram bele xebersiz sheylerden”
K : “ yaxshi amma qardashin esger deyil ne xeber olacak?”
A : “ qardashim esgeri xeberi olmur deye xoshlamadi sheyleri elemeliyem? Hem xeberi olur dostlari tanishlari var”
K : “ her sheyi yanlish anlayirsan. Hem kimdi ki o dostlar basha dushmedim”
A : “ desem taniyacaqsan? “
Sohbet gerginleshirdi bu dost sohbeti menimde esebi oynadirdi ona gore sozu dryishmeye bashladim. Hele haqqim yox idi amma birdene o he cavabini alib men bilirdim ne edeceyimi
Ordan burdan danishib yene avtobusla Aydani yola salib ozumde mashinima dogru yola dushdum...

Bu minvalla gelib cixdiq mart ayinin evveline. Demek olar iki il idi ki Aydan heyatimda idi. Amma heyatimin hansi yerinde inanin mende bilmirdim. Dost desen dost deyildik , sevgili desen sevgili deyildik. Biz ne idik bunu ne o sorushurdu ne men. Ona sevgili olmaq teklifi haqqinda cox soz atsamda Aydan yola verirdi meni. Ya istemirdi ya hazir deyildi bilmirem
Ilqar meni basha dushub ustume gelmirdi amma Samir her gun demek olar bashimin etini yeyirdi. Meqsedi ne idi bilmirem. En yaxin dostumla dalashmamaq ucun bacardigim qeder onu yola verirdim. Amma qrupumuzda menim Aydanla olan munasibetimin soz sohbeti gezirdi. Bunuda Rufet yaymishdi. Menim xeberim yox idi ...
Bir gun qrupumuzdan Orxan adinda biri meni kenara cekib olanlari dedi yaxshi kide dedi. Bilirsiniz Orxan kimdir hemde? Hekayenin evvelinde qeyd elemishdim ki “ tanidigim bir oglan catdan qizla tanish olub ciddi niyyetle munasibetdedi” bax o oglan. Mende onu qinamishdim bilirem.. amma hec kesin yaninda dememishdim fikrimi oz ozumde qinayirdim
O : “ bax Kamil senin xeberin yoxdu amma Rufet arxanca catdan bir qizlar bir ilden coxdu munasibetde oldugunu ciddi dushunduyunu falan deyir. Xeberin olsun uzleshmeyede haziram. Icaze verme secdiyin qizin adini orda burda hallandirsin”
K : “ ne ?? Deli olub o? Ozde biz munasibetde deyiliy adi tanishiq ozunden ne soz cixardir? Hemde o qizin adini agzina nece ala biler axi?? Indi onun payini verecem men. Sen ki menimle yaxin deyilsen bunlari mene niye deyrisen?”
O : “ menim sevgilim catdandi. Bundanda utanmiram. Cata giren her qiz exlaqsiz deyil. Buna emin olub deyirem munasibetiminde arxasindayam. Senden bashqa qrupda her kes meni qinadi lag eledi yeterince cavablarini vermishem elbetde amma bir tek sen hecne demedin ona gore istemirem ki adin bele hallansin. Hec o qizinda adi hallanmasin”
K : “ cox sag ol”
O : “ bu arada eyer sende onlar kimi dushunub camaatin qizini aldadacaqsansa eleme. Cat qizi dushuncesini aglinizdan cixarin bunda qebahet yoxdur”
Kash Orxanda olan cesaret mende olardi. Heyatimda hec vaxt hec bir oglana paxilliq hissi duymamishdim. Amma o gun Orxana cox paxilliq eledimm ondaki o cesarete.
Rufete geldikde ise onunla elli-ayaqli davaya cixib payini verdim. Onun kimi dushunenlerede sozumu dedim. Birde eshitsem daha pis olacagini xeberdar eledim. Esebden elim ayagim esirdi. Bu eseble cayxanaya getsem bilirdim ki Samirlede dalasha bilerem ona gore duz eve geldim. Girib Aydanla yazishmaya bashlayib telefonla danishmagi teklif eledim. Razi oldu. Ordan burdan danishib soze bashldim. Esebi olmasa idim belkede bashlamazdim amma artiq sebrim tukenmishdi..
k : “ bax Aydan senden soz sorushacam mene duz cavab ver. “
A : “ sene yalan danishdigimi xatirlamiram”
K : “ Aydan dinle. Bu sualimdan incime amma bilmeliyem ki teklifimi ileri surum”
A : “ yaxshi”
K : “ soz ver incimeyessen?”
A : “ soz”
K : “ ok indi rahat oldum. Aydan heyatinda menden evvel sevgili ya dost ya danishdigin ya yazishdigin ya gorushduyun kimse olub? Bax inan ki istesem gedib bunlari Gencede oyrene bilerem amma senden bilmek isteyirem”
A : “ hec kim olmayib. Inan ya inanma sene qalib amma hec kim olmayib. 17 yashimda seni tanidim ushaq idime indide 19 yashindayam. Yalan danishmaga meni hecne mecbur elemir. Olmayib”
K : “ o zaman mene qulaq as. Ilk defe cesaretimi toplamisham. Aydan seni sevirem. Inanmasanda sevirem sen menim ucun ozelsen. Gunluk biri deyilsen. Seni heyatimda. Geleceyimde isteyirem. Bilirem ki mene bosh deyilsen senden indi cavab istemirem. Dushun 2 saat sonra mene yaz”
A : “ Kamil “
K : “ sus xaish edirem get dushun. Bu gece bu ishi bitirek ya heyatimin sevgisi ol yada sagollashaq. Get dushun”
Telefonu sondurdukden sonra ozum ozume inana bilmirdim. Bu ne cesaret idi mende? Mene ne olmushdu? Amma artiq geriye yol yox idi. Soz agizdan cixmishdi...

2 saat mene iki il kimi geldi. Ureyim yerinden cixib dayanacaq kimi hiss edirdim. Bogazimda sozler duyunlenib qalmishdi. Bu ne hisslerdi men kecirirdim? Sevirdim? Ashiq olmushdum? Yox yox esla. Bagliliq idi. Bu sadece bagliliqdi deye deye ozumu sakitleshdirmeye calishdim
Nehayet 2 saat sonra heyecandan eserek Aydana zeng eledim..
K : “ Aydan? Dushundun ? Qerar verdin?”
A :” sen aniden bele deyince men soz tapa bilmedim Kamil bayaqdan dushunurem bir qerar tuta bilmirem. Bunu seninle uz uze danishsaq?”
K : “ yani azda olsa umid var deyirsen?”
A : “ sene bezi suallar vermeliyem ona uygun cavabimi muzakire ede bilerik”
Aydan mene gorush teklif edirdi. Bilmirdim sevinim ya yox. Hem umid verirdi hem olmayacaq kimi danishirdi. En sonunda sabah ucun gorush teyin edib sagollashdiq.
Bu gece heyatimin qerarini dushunub sehere qeder siqareti siqarete caladim heyetde. Yata bilmirdim. Men ne edirdim? Sabah ne olacaqdi? Aydan he dese arxasinda dura bilecekdim mi? Yox dese bes onsuz qala bilecekdim mi? Dushunceler icinde ozumu yeyib bitirirdim amma bir an ozumu Aydansjz tesevvur etdiyimde gozlerim dolurdu.
A : oglum ? Saat 3du Sen neynirsen burda niye yatmamisan?”
Hec xeberim olmadi ki Atam ne vaxt dushub yanima.. sesini cixartmasa idi bilmezdim
K : “ yuxum qacib ata sizi durquzmayim deye heyetde oturdum”
A : “ yaxshi gorek. Son aylardi seni fikirli gorurem? Ne olub? Derdini de ki dermanini tapaq”
K ; “ derdim yoxdu ata”
A : “ sen getdiyin yollari men qayidib gelmishem. Amma demek istemirsense hecne oglum. Esas odu ki yaxshisan”
K : “ sene bir sual verim Ata?”
A : “ ver gelsin”
K : “ sen Anami sevib evlenmisen hele? Dushun ki her kes bu munasibetinizi qinayib seni duzgun secim elememisen deye defelerle xeberdarliq edib. Yenede evlenerdin? Her kese qarshi? Of bilmedime fikrimi catdira bildim ya yox”
A :l basha dushdum. Eyer men sevdiyim qadinin namusuna qeyretine emin idimse hec kime baxmadan evlenerdim. Bax senin yashinda olanda menimde etrafimda dostlarim var idi. Amma bu gun kimdi yanimda? Anan. Onlar deyil. Heyatini kiminse ne deyeceyine yox oz istediyine uygun yasha”
K : “ bes axi”
A : “ oglum Sesini eshitmen lazim olan tek shey yalniz senin ureyindi. Men daxil , anan daxil , qardashin daxil. Bashqa hec kimse hecneyi dinleme. Neticede en son tekce ozune hesab vereceksen. Ona gore hereket ele. Heyatin tekrari yoxdu”
K . “ Ata cox sag ol”
A : “ ne vaxt istesen oglumm. Dur soyuqdu kec otagina”
Artiq soze ehtiyac yox idi. Atam demek istediklerimi deyesen hiss elemishdi. Men ozumde Orxanin cesaretini gormurdum amma en azindan buna cehd edecekdim..

Aydanin dilinden..

Kamilin qefl zenginden ele danishmasindan sonra ele bil ayilmishdim. Iki il. Az muddet deyildi. Heyatimin hansi rolunda idi bilmirem amma Kamil iki ildi heyatimda idi. Hansi yerde olmasini men secmeli idim. Bilridim Kamil bir gun bunu sorushacaq. Bilirdim bu an gelib catacagini amma hazir deyildim. Kamili sevirdim... bilirem ki sevirdim. Cox .. ona bildirmesemde sevdiyimi bilirdim. Amma ona inana bilerdim mi? Bunu bilmirdim. Qizlarla cox munasibetde olan hemde eyni anda cox qizla munasibetde olan biri tek menimle kifayetlenecekdi mi? Fikirler meni bogurdu. Sabah qerar vermeli idim. Amma ne qerari bilmiridm. He desem nece olacaqdi? Kamil mene sadiq qalacaqdimi?? Yox desem bes? Onsuz qala bilecekdim mi? Ya Ozum oz elimle xoshbextliyimi geri cevirirdimse? Ya bedbextliyime yol acacaqdimsa? Of suallar. Suallar cox amma cavablar yox idi...

Yazar: Mətiş M-zadə (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 3
Baxılıb: 3 948
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri