Həyatımın kiçik səhvi (13-cü bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 3
Baxılıb: 3 074
Səs ver:
(səs: 0)
Aydanin dilinden

Menim Kamilin tanish elediyi her kesle munasibetim cox gozel tuturdu. Hele Ilqar. O bashqa alem idi. O qeder zarafatcil o qeder pozitiv ve yaxshi oglandir ki. Dushunun bir defe parkda gezirdim , skamyalarin birinde oturduq. Havalar serin idi kuleyli idi. Menimde saclarim aciq. Bilmirem neyese gore Kamille azmaz dilleshmishdik deye kefimiz yox idi. Tam bu ortamda Ilqar zarafati ile bizi yumushaltdi. ‘ mene diqqetle baxib
I : “ Aydan bir dene qabaq terefe eyil” dedi
A : “ ne?”
I : “ deyirem soykenme qabaga eyil”
A : “ niye?”
I : “ sen eyil deyecem”
Hecne basha dushmeden qabaq terefe azca eyildim..
I : “ he vso kulek sag terefe esir”
A : “ basha dushmedim”
I : “ bilmirdim kuley hansi istiqametdedi senin saclarin sayesinde bildim”
Yersiz olsada o gun bizi xeyli guldurub barishdirmishdi.. dogurdan cox gozel insandi Ilqar
Amma Samir.. nese ferqli idi. Meni niyese beyenmirdi. Her defesinde soyuq minnetli davranishi nezerimden qacmirdi. Kamilden sorushdugumda ise “ onun tebieti eledir” deyib sozu baglayirdi. Men ilk zamanlar inandim amma sonra gordum ki her kesle danishib gulen yanliz menimle bele idi. Olsun. Cox da vecime almadim. Her kes herkesi beyenmeli deyil ki. Esas odur hormetimi saxlayirdi
Uzun sozun qisasi. Samirle elaqemiz olmadigindan ne onun nomresi mende var idi ne menim nomrem onda. Bir gun seher tanimadigim nomreden gelen zengle Samir meni cox teecublendirmishdi. Soyuq biri menimle ne danishacaqdi ki?
S : “ Aydan seninle gorushub bezi sheyler demeliyem sene. Eyer vaxtin varsa 10 deqiqeni mene ayira bilersen?” Dedi
Ilk defe idi bir shey isteyirdi menden.
A : “ elbetde buyur”
S : “ ele ashagidayam dush “
Bizim evi hardan taniyirdi ne zaman gelmishdi hec bilmirdim. O erefeler yay aylari idi men ise imtahanlar ucun Bakida idim. O qeder teecub ve cashqinliq icinde idim ki hec Kamile xeber vermey aglima gelmedi.
Ashagi dushub heyetimizdeki skamyalarda oturduq..
S : “ bax Aydan seninle bu iller erzinde vur tut 6-7 cumle qurmusham bilirem. Cox sozu uzadan biri deyilem. Amma demesem olmur. Men sussam bele vicdanim susmur. Bunlari Kamilin sene demesi lazim idi onu nece defe xeberdar eledim meni saymadi axirda men geldim”
A : “ ne olub Samir? Meni qorxuzursan?”
Sizinde bildiyiniz o cat sohbetlerini, Rufetle merci, her sheyi Samir mene o gun danishib getdi.. ona inanmadim. Inanmaq istemedim. Ozumu “ onun yalan danishdigina” inandirib teselli edirdim. Amma icimdeki o shuphe meni rahat buraxmirdi. Qerara geldim ki Kamille gorushub bunlari ona deyim. O yalan oldugunu testiqleyecek ve mende Samirle onu uzleshdirib Samirle elaqesini kesecekdim. Bunlari Kamilin testiqleyeceyi aglimin ucundan bele kecmirdi..

Kamilin dilinden

Aydanin meni tecili gorushe cagirmasi cox teecublendirmishdi. Seherler hec gorushen deyildik indi ne olmushdu ki? Sorushdugumda ise telde olmaz deyib dururdu.
Yolu nece geldim bilmirdim. Heyete catdigimda Aydan blokun qarshisinda meni gozleyirdi. Cashqin halda mashina oturub sakit yere getmeyimizi istedi.
K : “ Aydan ureyimi uzdun daha de gorum ne olub?”
A : “ cataq danishariq”
Yene o deniz kenari. Bizim hemishe soz sohbetimize shahid olan mekana gelmishdik.
Aydan uzunu mene cevirib soze bashladi
A : “ sene inamim sonsuzdu ona gore davasiz yox normal shekilde sorushuram. Gozlerimin icine baxib dogruyu deyeceyinede eminem”
K : “ aha de gorum ne olub”
A : “ duzdu ki sen Rufetle menim ustumde merce girmisen? Duzdu ki cat qizidi deyib arxcamca dostlarinla lag elemisen?”
K : “ bunlari sene Rufet deyib?”
A. : “ problemimiz budur indi? Sene sual verdim “
Ustumdeki o yukden mende qurtuLmaq isteyirdim. Ne vaxtsa demeli idim gunu gune calamaqla deyildi ki. Men cesaret edib deye bilmediklerimi oyrenmishdi indide yalan deyib inamimi itire bilmezdim. En azindan herili idik kusub barishardiq sonra..
k : “ he Aydan. Inan seni tanimirdim onun ucun”
A ; “ he? Yani bunlar dogrudu?”
K : “ men seni tanimirdim axi”
A : “ bu illerdede tanimadin ki gelib bunlari mene demedin?”
K :” Aydan bagishla men bilmedim”
A : “ eve getmey isteyirem. Artiq soz deme xaish edirem eve sur. “
Onun bu esebi halinda soz deyib dalashmaq istemirdim ona gore sakit shekilde evlerine dogru getdik.Heyete catdigimizda ise Senan blokun onunde idi. Hansi ara Senana xeber edib cagirmishdi bilmedim hec. Mashindan dushduyunde Aydan elindeki uzuyu cixarib mashina qoydu.
A : “ birde esla ve esla qarshima cixma Kamil”
Deyib Senanin yaninda oterek eve cixdi.. elimde uzuyle shokda idim sanki...

Men ozume gelene qeder Aydan coxdan evin icinde idi.. ashagi dushub arxasi ile getmey istesemde Senan meni saxladi..
S : “ Kamil indi cox esebidi cox dolub. Sen indi get men onunla danishacam bilmirem ne elemisense bele tez qerar verdi. Ushaq oyuncagi deyil axi bu. Nishana az qalmish oyun cixarirsiniz. Nese get sene xeber edecem”
Hecne demeden mashina eyleshib eseble Rufeti axtarmaya getdim. Amma tapilmirdi. Bextimden artiq esgerliye getmishdi. O esgerliyde idise bunlari Aydana kim demishdi? Her kes aglima gelirdi. Bir tek Samirden bashqa. Ilqara zeng edib onuda cayxanaya cagitdirib bu meseleni aydinlashdirmali idim. Xeberciliy eliyeni tapmali idim..
Sohbeti teze acmishdim ki Samir ozu boynuna aldi..
S : “ cox uzaqda axtarma. Men demishem Aydana”
Ilqarla beraber ikimizde eyni anda “ ne “ deyib nece qishqirdiqsa her kes bize baxirdi..
S : “ ne ne? Men demishem. Sene defelerce dedim ki qiza ac danish her sheyi” ozumden asli olmadi illerin dostu sandigim Samire yumrugumu nece vurdum bilmedim hec. Ilqar tutmasa idi belkede ardida gelecekdi
K : l sen deli olmusan? Ne danishdigini bilirsen sen? Sen ne curetle hansi haqqla bunu eleye bilirsen axi!!!”
S : “ men o qizin yaxshiligini istedim”
K : “ sene qalib???? Sene dedim ki ozum hell edecem niye ozunu soxdun araya? Ayrilmagimizi istedin he?”
S : “ ne ayrilmaq herilisiz. Sene komek eledim men . Sen deye bilmediyini men dedim”
K :” sen Aydani tanimirsan?? Bilmirsen nece qrurulu biridi?? Bunu qebul eder sence? Elbetdeki ayrildi. kishisen ee sen. Yaninda bash kesseler bele ozunde saxlamali idin budu senin qardashligin? Bu gunden sonra ne olume ne dirime. Tupurum senin dostluquna”
S : “ Kamil men ayrilacaginizi gozlemirdim”
Gerisi artiq soyushle biten sohbet. O gunden Samiri sildim heyatimdan. Hec olmamish kimi. Eslinde onu doyunca doymeden getmey istemirdim amma arada corey kesmishiy, illerin xetri var idi.. ne olursa olsun onu bir daha yaxinima buraxmayacaqdim..
Aydana cox yazdim cox zeng eledim amma zeng catmirdi. Son cixish yolum Senan idi.
Onunla gorushub Aydanin esebinin soyuyub soyumadigini oyrenmeli idim. O ise ishleyirdi deye gorushe bilmesede telde “ senin haqqinda danishmaq bele istemir sebr ele bir soz ala bilsem agzindan xeber edecem” dedi
Men ise hec bir yere siga bilmirdim. Heyetlerine nece defe gedib qayitdim bilmirdim. Deliye donecekdim az qala. Amma elimden bir shey gelmirdi. Ters kimi imtahanlarida bitmishdi onu unidede tuta bilmeyecekdm , ve yay idi ancaq sentyabrda gelecekdi uniye. Aydanla danishmali idim amma nece bilmirdim.
Onsuz iki gunu geride qoymushdum. O artiq qardashi ile evlerine geri donmushdu. Helede zeng catmirdi. Deyesen nomresini qirmishdi. Senan isa mene sebr elemeyimi deyirdi yanliz. Sebr elemeymi? Men onsuz nefes ala bilmirdim ne sebr.. amma dozurdum bir teher..
2 gun sonra ise heyatimin en pis xeberini aldim. Aydanin anasi Anama zeng edib “ biz sozu pozuruq uzurlu sayin. Aydan qetiyyetle istemir artiq. Nr vaxt uygundursa gelib uzuyunuzu geri goture bilersiniz “ dedi.. ardiycada Senan mene “ Aydan seni silib adini bele cekmeye qoymur” dedi..
O gun menim ucun dunya durmushdu sanki. Yahsayan bir oluden ferqim yox idi.. nece bele asant sile bilerdi axi Aydan? Nece bele tez ayrila bildi anliya bilmirdim...

Tam bir ay ve 10 gun idi men Aydanin sesini eshitmeden , onu gormeden onunla hec bir elaqe qurmadan heyatima davam edirdim. Bu muddet erzinde cox getdim cox geldim cox dil tokdum barishiq ucun amma Aydan menimle danishmaq bele istemirdi, qaldi ki barishmaq.
Bu erefelerde heyatimda olan tek gozel shey ishe qebul olunmagim idi. Dovlet ishinde cox yaxshi maishle daimi ishe girmishdim. Amma buna sevine bilmirdim bele. Aydansiz ne menasi axi. Qerara gelmishdim ki ders ili bashlayanda universitetde tutub barishmaga cehd gosterecekdim.. eyer bacarsam tebii ki
Mene elediklerine gore Ilqarda Samirden uzaqlashmishdi. Ozunun dediyne gore peshman olmushdu, amma son peshmanciliq fayda etmir.
Heyat oz axari ile davam edirdi. Gunler kecirdi.. nehayet sentyabr ayi gelib catmishdi. Duzdu men artiq mezun idim amma tanishlar sayesinde mende universitete rahat girib cixirdim.. gunler sonra Aydani gorecekdim. Bu mene inanilmaz bir sevinc hissi verirdi. Emin idim ki ozumu ona bagisladacaqdim , en azindan danisha bilecekdim ozumu ifade ede bilecekdim..
O an..Aydani gorduyum o an gelib catdiginda gozlerime inana bilmedim. Bu bir ayda nece deyishmishdi. Ariqlayib solmushdu .. bilirdim ki onada cetin idi mensizlik. Ona gore , bize gore bu munasibeti yeniden berpa elemeli idim..
meni gorduyunde bir deqiqe tereddud etsede yanimdan duz kecmey isteyirdi ki yolunu kesdim.
K : “ Aydan seninle danishmaliyam. Hec olmasa 15 deqiqe meni dinle xaish edirem. Gecmishin xatirine en azindan.”
A : “ derse girmeliyem”
K : “ men gozleyerem. Dersinin bitmesini gozleyerem. Yeter ki danishmaga raziliq ver “
A : “ bu qeder zaman sonra ne danishaq axi?”
K : “ xaish edirem “
A : “ yaxshi. Ders cixishi danishariq”
Ne qeder ters , kuseyen olsada Aydan kinli biri deyildi. Bilirdim ki mene yox demeyecey..

Aydanin dilinden...

Samile danishdiqdan sonra Kamilinde testiqlemesi menim inamimi yerle bir elemishdi. Bilirem cox insan , ici bacim ve Senem qarishiq , ayriligimi menasiz ve yersiz gorurdu amma men qebul ede bilmirdim. En azindan bunlari mene Kamil demeli idi. Meni bu nece ilde tanimishdisa demeli idi. Men ondan-bundan yox Kamilden oyrenmeli idim.
En cetinide gucle yola getirdiyim aileme basha salmaq idi. Atam ve qardashim qerarimdan asli olmadan arxamda idiler amma Anam deyinmeden dura bilmirdi.
“ tez alishib yanan tezde soner”. “ telesib tendire dushdun” falan sozlerini esirgemirdi. Men ise? Men Kamil ucun darixmirdim , men onsuz olurdum.. bilirdim ki onunla danishsam ozunu bagishladacaq ona gorede elimden geldiyi qeder ondan qacib danishmaq istemirdim..
Dushunurdum mezun olub deye birde universitete gire bilmez amma yanilmishdim. Daha uniye yenice girmishdim ki qarshimda gordum onu.. ozumu gucle tuturdum qacib boynuna sarilmamaq ucun.. qururum hemishe mene maneye olub.. amma yenede cox direshe bilmeyib onunla danishmaya raziliq vermishdim...

Yazar: Mətiş M-zadə (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 3
Baxılıb: 3 074
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri