Həyatımın kiçik səhvi (15-ci bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 4
Baxılıb: 3 285
Səs ver:
(səs: 0)
Aydanin dilinden

Hec kimden qorxmadan hec kimden cekinib utanmadan Kamille nagillar aleminde idim sanki.. deyesen qisa ayriligimiz Kamili emelli bashli agillandirmishdi. Hec amma hec bir qramda boyutmurem amma her kes bize hesretle baxirdi. Her gun yeni suprizlerle cixirdi qarshima Kamil.. bir gun gulle , bir gun shirniyyatla , bir gun sharlarla , hele bir gun yox idi ki meni diqqetsiz buraxsin. Nishanlandiqdan sonra Bakiya geldiyimde avtobusla istifade elemeyime icaze vermirdi. Derse gedende qardashim aparirdi, Kamil ishde oldugu ucun, cixanda ise Ozu mashini ile gelib aparirdi.. duzunu desem soyuq havalarda mene cox rahat idi..
Amma hec unutmadigim gun , fevralin 14u gunu olmushdu. Hemen gunu ele guclu yagish yagirdi ki tut ucundan goye cix misali.. her gun suprizlere oyreshmish biri olaraq bu gun Kamilden qeyri adi bir shey gozleyirdim. Hevesle ders sonu gelsinde cixib Suprizimi gorum deye icim icime sigmirdi. Sonuncu dersde ise emelli bashli suprizle qarshilashdim. Kamil mene mesaj yazmishdi
“ Aydan bagishla ishim cox uzanib mashindada nese problem var bu gun ozun get tek eve men gele bilmeyecem. Min taksiye get. Sabah qeyd ederik bu gunu. Hem bizden kecib onsuzda biz nishanliyiq bu gun ise sevgililere aiddi. Yenede sabah bir sheyler ederik. Opdum”
Insan hec olmasa duzemelli uzur-xaqliq ederdi. Bunun uzuru qebahetinden boyuy idi. Esebimden ellerim esirdi. Cavab bele yazmadan telefonu sumkama atib ders sonunu gozleyridim. Artiq beynimde plan qurmushdum ele onun acigina avtobusla gedecekdim.. dogru deyibler ki hirsli bashda agil olmaz. Nehayet ders bitmishdi. Eseble sumkami alib otaqdan cixdigimda qizlarin coxunun elinde hediyyeler gorub paxilligim tutmadi deyil. Hediyye derdinde deyildim amma hec olmasa en azindan shirin bir mesaj yaza bilerdi Kamil..
Ashagi dushun universitetden cixdigimda ise bu gunun en gozel tebrikini men almishdim. Gozlerime inana bilmirdim. Kamil elinde gitara ile durmushdu. Yaninda ise duz 99 dene ag gul ile.. Allahdan yagish seherki kimi guclu yagmirdi. Narin yagirdi. Duzunu desem Kamilin sesi elede gozel deyildi amma oxudugu mahni meni cox amma cox kovreltmishdi:

Sen Tanrıdan hediyesin
Baharlısın şenliklisin
Bazen eser savurur
Bazen yanar kavurur
Bir içim su çok kadehsin..Sen gülünce bizim için
Hep gülümse için için
Hayata renk verenlerden
Bizi güzel sevenlerden
Bizim için önemlisin
Gözlerinde kaybolmuşum.Zaman durmuş mest olmuşum
Zaten başım dönüyor
Seni fazla kaçırmışım
Dudağından çok içmişim
Tencere kapak misaliyiz bu hayatta
Sen başla ben tamamlarım ardına bakma
Aşk şehrine geldik artık biz bu durakta
Yalnız bırakma ne olursun
Parti sen gülünce başlasın
Sen canımdan içerisin
Can yoldaşım kaderimsin
Sen en güzel haberimsin
Sana düşkünüm bilirsin
Her şey yalan sen gerçeksin
Dertli başımın tacısın
Ruhumun ihtiyacısın
Ciğerimin köşesi
Yüreğimin neşesi
Bahçemin can ağacısın
Seninle tanışmışız
Karışıp kaynaşmışız
Elmanın iki yarısıyız
Davet etmişim kalbime
En güzel kalp ağrısıyız

Deyecey cox soz varken menim dilim agzimda qurumushdu sanki. Soz tapib deye bilmirdim. Mahni bitdiyden sonra yanima yaxinlashib meni qucaqlayib firlamasi ise bir bahsqa idi..
a :” Kamil yixilacam indi burax hami bize baxir”
K : “ baxsin. Ele bildin bu gunu seni tek qoyacam? Hec vaxt. Sen yashli kaftar olanda bele menim sevgilim olassan”
A : “ ondada bele tebrik edeceksen?”
K : “ bele qucagima ala bilmerem belim qirilar amma bir sheyler ederem”
Gullerle beraber gumush ince ve gozel sirgalarla meni tebrik elemishdi. O gun heyatimin en gozel gunlerinden biri olmushdu...

Aydaninda dediyi o yagishli sevgililer gununden sonra meni qeshey bir xesteliy tutmushdu. Qizdirma ushutme halsizliq. Bir sozle olurdum az qala, heyatimda hele bu qeder xestelenmemishdim. Amma Aydani sevindirmishdim hemen gunu bu her sheye deyerdi.. onu itirmeyden o qeder cox qorxuram ki , onunla kecen her gun menim bayramim idi ve her gunumuzu ozel xirdada olsa suprizle qeyd elemey isteyirdim.
Gunler belece kecib may ayina gelmishdi. Aydanin son kursu idi deye dersleri biraz cox olurdu , imtahana gore cox mene vaxt ayira bilmirdi. Bu canimi sixsada sebr edirdim. Axshamlar cayxanada bashimi birteher qatirdim.
Bu arada evimiz tikilmishdi artiq son remont ishleri gedirdi. Toyumuz ise iyulda olacaqdi. Son iki ay ve Aydan omurluy menim olacaqdi. Bunun xeyali bele inanilmaz idi ..
Bu gunlerde Ilqarda nishanlanmishdi , Orxangilin toy hazirliqlari gedirdi . Bizden sonra sentyabrda onlarin toyu olacaqdi. Samir ise elede subay gezirdi. Kimise sevdiyini bilirdik amma acib demediyi ucun bizde ustune getmirdik
Cox sebirsizliyle gozlediyimiz yay gelib catdi nehayet ki. Aydan diplomunu almishdi .. biz boyuy heves ve qaca-qacla toyumuzun hazirliqlarinda idik. Gelinliy , beyliy , reqse getmeyimiz, fotosessiyamiz.. her birine severey hevesle yetishirdik. Aydani gelinlikler icinde ilk gorduyumde etiraf edim gozlerim dolmushdu. O qeder gozel idi ki. Meley kimi. O erefeler gelinliy secmeye oglanlar cox getmirdi hemishe analari ile secerdi gelinler. Indiki illerde artiq bu hal normal qarshilanir.
Orda ishleyen xalalar mene ele geribe baxirdi ki. Hiss edirdim ki bura gelen beylerin icinde ilk gozu dolan kovrelen men idim. Ona gore shokda idiler. Hele biri dayana bilmeyib sorgu suala bashlamishdi
.. “ ay ogul xetrine deymesin soz deyim. Senin ailen anan bacin yoxdu?”
K : “ var xala. Bacim yoxdu amma anam var “
.. “ bes hani? Gelinliy secmeye niye gelmeyib qaynana? Men hiss eledim senin kovrelmeyinden nese bir ish var. Razi deyil a bala anan? Gul kimi qizi niye almaq istemir?”
Meni bir gic gulmey tutmushdu..
K : “ xala bizim ailelerimiz secimleri bize buraxiblar ona gore gelmeyib Anam. Yoxsa ki Aydani istemeyen bir qaynana dunyaya gelmeyib”.
Arvad mene deli adama baxan kimi baxirdi. O gunu cox eylenib basha vurmushduk .
Amma teesuf ki bu qeder heves ve hazirliq ureyimizde qaldi.. toya 1 hefte qalmish Aydanin cavan dayisi rehmete getdi .. Shehid olmushdu. Bu veziyyetde toy elemey duzgun deyildi. Ona gore toyumuz bir il sonraya qaldi .. vardir Allahin bildiyi , xeyirlisi bele imish deyib sebr elemeyden bashqa care yox idi..
Amma ureyim cox narahat idi. Bu ishin uzanmasi xeyrimize olmayacagini hiss edirdim..

Aydanin dilinden

Heyatimin en gozel en ozel gunune hazirlasherken , heyatimin en eziz olan insanlardan birini itirmishdim. Canim dayim Shehid olmushdu. Onu itirmey hemde bu yashda bizi cox uzmushdu.
Hele toyumuzun uzanmasida bir yandan uzurdu meni. Bilirdim ki bir il sonra bele olsa o abu hava olmayacaqdi toyumda artiq. Sag olsun Kamilgilin aileside hormetle yanashib toyu uzatmaya artiq bir soz bele demirdiler. Eksine 40 gun boyunca yanimizda olub bize dayaq oldular. Kamil ishden cixa bilmediyi ucun ancaq hefte sonlari gele bilsede qardashi her gun yanimda idi. Allah hec kime dashiya bilmeyeceyi yuk vermir. Derdi veren dozmey ucun sebride verirdi. Buzde sebrle derdimize dozurduk...
Kamile bu qeder yaxinlashmishken, onun yoldashi olacagim aya az qalmishken bir il gozlemey mene ezab verirdi. Esla usyan etmirdim Allahima. Amma herden cox uzulurdum. Dunyada bu qeder pis insan varken menim gozel ureyli Dayimin bele cavan yashda itirmey , hele menim toy erefemde canimi sixirdi.. amma bilmirdim ki Dayim rehmete gedende bele meni qurtarib getmishdi.. gozumu acmaya zaman qazandirib getmishdi...

Sentyabr ayi gelib catmishdi. Aydanin dersi olmadigindan o artiq Bakida qalmirdi. Men ise ishden icaze alib gede bilmirdim. Ancaq hefte sonu. Bu ise mene bes elemirdi. darixirdim. Aydan ucun cox darixirdim. Bu ay Orxanin toyu olacaqdi. Bizide devet elemishdiler amma Aydanin gelmeyeceyini bilirdim nede olmasa hele yasli idiler.. yenede teklif eleyib ve sonra gedib getmeyeye qerara gelesi idim. Cunki onsuz getmey istemirdim..
Hevesle gozlediyim shenbe gunu gelib catmishdi nehayet ki. Bu gunu Aydani doyunca gorurdum. Yol bitmek bilmirdi sanki. Axir ki gelib catdim. Ailesi ile gorushub biraz sohbetleshib Aydanla gezmeye cixdik. Duzdu bilirdim ki yox deyecey amma yenede shansimi deneyim dedim
K : “ Aydan Bilrisen Orxangilin toyu yaxinlashir.”
A : “ he Ninsanlisi zeng elemishdi mene”
K : “ gedek? Hem senede deyishiyliy olar he? Sensiz getmey istemirem”
A : “ yox Kamil hec hevesim yoxdur. Sen tek get”
K : “ nolar. Beraber gedeceyimiz ilk toy olacaq “
A : “ Allah uzaq elesin son deyil ki. Daha cox yaxin tanish qohum toylari olacaq. Ilk gedeceyimiz toya bele hevesle getmeyey. Insallah sonra daha hevesli gederik”
K : “ onda mende bir behane taparam. Orxan basha dusher”
A : “ yox yox. O bize gore hemishe calishib indi onun toyunda tek qoyma”
K : “ toya getmeyim ondan bir gun qabaq oglanlar qeyd elemey ucun yigilacaqlar. Subayliqin son gecesi kimi. Ona gederem “
A : “ hede sene ora getmey serf edir”
K : “ basha dushmedim? Men sene gore deyirem qizlar olan yere getmeyim hamisi oglanlar olan meclise gedim sen ise bele reaksiya verirsen”
A : “ he men bilirem bu son geceleri. Allah bilir ne qeletlerden cixacaqsiniz”
K : “ hahaha sen deyesen turk kinolarina cox baxirsan. Bu ele sey deyil cidden deyirem. Hemde menim gozum senden bashqasini gorur ki?”
Belelikle bu gunu beraber basha vurub Aydani evlerine oturub ozum yola dushdum.
Dogurdan hec toya getmey istemirdim. Qismet olsa idi bu toya Aydanla evli olaraq gedecekdik. Indi onsuz hevesim hec amma hec yox idi. Inanmayacaqsiniz amma men getdiyim toylarda qizlarin coxu az qala gozleri ile meni yeyirler. , en cox buna gore getmey istemirdim.
Bakiya catdigimda adetim uzere Samirgilin yanina getmishdim hemen. Shansima Orxanda orda idi. Xetrine deymeden toya gelmemeyin uzurunu isteyeckdim..
K : “ Orxan bilirsen Aydangil yasdadilar. Gele bilmir toya.. onun adina senden uzur isteyirem “
O : “ basha dushurem o ne sozdu. Cani sag olsun. Amma toydan qabaq xina olacaq Lalegilde belke ona geler?“
K : “ deyerem amma inanmiram .
eslinde mende onsuz gelmeyim deyirem. Toydan qabaq yigishaq qeshey qeyd edek amma meni uzurlu say qardashim mrn gelmeyim toya”
O : “ olmaya Aydan icaze vermeyib?)”
K : “ vallah yox. Eksine o get deyir”
O : “ zarafat edirem. Baxda sene nece rahatdi. Gelsen sevinerem. Gelmesende canin sag olsun. Amma yigincaga gelessen qacishin yoxdu. Esas eylence onda olacaq”
K : “ mensiz eylence? Elbetde gelecem”
O gun bilse idim bashima gelecekleri hec addimimi bele atmaz , toya gederdim sadece..

Aydanin dilinden

Orxangilin toyuna getmeyi o qeder isteyirdim ki. Qismet olmadi. Mamagil getmeyimi deselerde menim o toya getmeyim Anama hormetsizliy olacagini bilirdim. Kamil menim adimdan Orxani basha salacagini bilirdim. Menim uzum gelmirdi Laleye zeng eleyib demeye. Amma Orxan Laleye deyen kimi o mene zeng elemishdi.. Lale zeng elediyinde men Senanin mashinina tezece minib maqazine gedirdim..oda yanimda oldugu ucun ister istemez sohbetimizi eshidirdi..
l : “ Aydan eshitdim toya gelmirsen. Xetrime deydin (( men seni yanimda isteyirdim axi”
A : “ Lale inan men o toya gelmeyi nece isteyirdim bir bilsen. Amma veziyyeti bilirsen. Bele kefsiz halda istemirem gelim”
L : “ hec olmasa xinaya grl nolar “
A : “ xinaya? Bilmirem ki”
L : “ xina elede boyuy olmayacaq. Oglanlar toydan bir gun qabaq yigincaq edir. Biz qizlarda ozumuz. Gel sende nolar “
A : “ Kamilinde vaxti olmaz gelib aparmaya. Tekde bilmirem buraxar yoxsa yox”
L : “ sende supriz ele. Min mashina gel. Gecenin sonunda bezi tanish oglanlar Orxanla beraber bizim xinaya gelecekler. Deyerem Kamilide ozleri ile getirerler. Supriz olar onada”
A : “ soz vermirem. Baxariq. Men dushunum sene xeber edecem”
Danishigimizi bitirdikden sonra komeyime yenr canim qardashim catmishdi..
S : “ Aydan getmey isteyirsense men seni apara bilerem”
A : “ axi mama pis olar”
S : “ olan olub artiq. Senin xinaya getmemeyinle ne deyishecek ki? Men apararam seni “
Eslinde mende getmey isteyirdim ona gorede cox naz elemeden razi olmushdum. Amma Kamile demeyecekdim. Supriz edecekdim ona. Kiiii en boyuy supriz mene olmushdu...

Yazar: Mətiş M-zadə (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 4
Baxılıb: 3 285
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri