Həyatımın kiçik səhvi (18-ci bölüm FİNAL)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 9
Baxılıb: 4 543
Səs ver:
(səs: 0)
Sozsuz ki ailesi bilirdi Aydanin yerini. Amma mene demirdiler. Cox axtarirdim cox yalvarirdim amma ne bir iz he bir toz yox idi Aydandan. Ele bil hec Aydan adinda qiz yashamayib bu rayonda..
menden uzaqlashan Ilqarda Samirde halima aciyib komey elemey ucun ellerinden geleni edirdiler. Samirin qardashinin polis dostu sayesinde Aydanin atasinin anasinin bacisinin qardashinin adina yeni nomre alinib ya yox baxsamda hec bir netice vermirdi. Ne Orxanin nede Ilqarin sevgilileri hec birinin xeberi yox idi. Metishinde.. Aydani tapmag umidim gununu gunden azalsada el cekmirdim. Senani Atasini gizli gizli izlesemde bir xeber cixmirdi...
Bu minvalla iki il kecdi.. tam tamina iki il. Yashayan bir oluden ferqli deyildim.. bu erefelerde Ilqarda nishanlamishdi. Qardashimda nishanlanmishdi. Heyat davam edirdi. Men sadece heyatima davam ede bilmirdim..
Caddelerde rüzgar aklımda aşk var
Gece yarısında eski yağmurlar
Şarkı söylüyorlar sessiz usulca
Özlediğim şimdi çok uzaklarda
Deli dolu günler hayat güzeldi
Kahkahalarıyla günler geçerdi
Ellerim uzanmaz dokunamamki
Özlediğim şimdi çok uzaklarda

Son gunlerimin sevimli mahnisi idi. Axi men mahni xestesi idim. Mahnidada deyildiyi kimi Dogurdan deli dolu gunlerimiz kecmishdi Aydanla. Onun kusmeyleri , naz elemeyi, uzun uzadi menimle danishmasi , telefonda gece yariya qeder danishdigimiz zamanda hec adboy elemeden yuxuya getmesi, utandiginda yanaqlarinin qizarmasi.. qoxusu. Hele sesi. Onun ucun cox darixirdim.
Teesuf ki tam 3 ilin davaminda elimi uzmushdum Aydani tapmaqdan. Hetda Senan onun gizlice evlenmesini demishdi. Inanmirdim. Inanmaq istemirdim... bele tez unutmaz Aydan. Unutmamali idi.. menim bu halim en cox Anami uzurdu. Yaziq arvad mene gore gozu yashli gezdiyini nece defe shahidi olmushdum.. en sonunda dozmeyib menimle danishmaya da bashlamishdi..
...” Kamil ne vaxta kimi yas tutacaqsan axi sen? 3 il kecdi. Heyatina bax oglum. Sehv eledin. Elememeli idin amma eledin. Day ne edek? Dunyanin sonu deyil axi. Ozunu bele helak elemeyin hecneyi deyishmir. Yanliz meni Atani uzur. Artiq ozune gel oglum. Xaish edirem.”
K : “ bacarmiram Ana. Hec bacarmaqda istemirem. Men Aydansiz heyatima baxa bilmirem Ana”
..” artiq geriye yol yoxdu oglum. Uzme ozunu. Bax Aydanda evlenib deyilene gore. Anasi dedi mene. O boyta arvad yalan danishmayacaqdi ki mene “
K : “ inanmiram Ana. Men inanmiram. Bilirem
mene yalan deyirsen sende”
..” yox Allaha and olsun. Anasina zeng elemishdim sene gore belke barishmaginiza nese ede bilerem deye. Seni uzmey ucun demirdim amma bil. Bil ki sende heyatina davam et”
K : “ Aydan evlenib dedi?”
..” he oglum “

Buna inanmaq istemirdim. Ele bilirdim Senan meni aldatmishdi. Amma Anasi yalan demezdi axi.. o boyta arvad bele yalan demezdi. Cetinde olsa qebul elemey qalmishdi mene. Icimde boyuy umidle , Aydanin evlenmesini qebul elememeyle cayxanaya dogru getdim. Olanlari Ilqargile danishdigimda onlarda Anam dediylerini deyirdiler..
k : “ hec olmasa siz basha dushun. Men Aydani unuda bilmirem. Bilmeyecem de. Axi oda bele tez unutmaz. Bele tez bashqasi ile evlenmez”
I : “ ne tez? 3 ildi. Ozune gel sen Kamil. Bir qelet eledin cezasida budu. Artiq ozunu toparla. Ushaq deyilsen sen. Get uz-bashini temizle. Vahabilere oxshayirsan. Sonra ish tap ishe gir. “
S : “ mencede Kamil. Olum deyil ki. Allah hec kime doze bilmeyeceyi yuk vermir. Sende guclu oglansan. Bunu bacara bilersen”
K : “ bu gece son defe icim. Seherden ozumu toparlamaya cehd edecem. “
O gece oz icimde Aydanin evlenmesini mecburen qebullandirib icin icin isyan eledim. Hemisheki kimi mahnilar komeyime catmishdi. Yuksek sesle ickimi icerey gecmish xatirelere dalmishdim. Ve gecmishde ki kimi ureyimin agrisini azaltmaq ucun canimi agritmaq isteyirdim.. stekani qirsamda hecne hiss elemirdim.. men cox ezab cekirdim.. en pisi ise oz sehvim uzunden..
Eve gelib Aydana olan her sheyi boyuy karopkaya toplayib agzini skocla bagladim.. bir yerden bashlamali idim amma o gucu ozumde hiss elemirdim..
Gözlerimden uzaklarda,
Benim içimde güzel yerdesin.
Hasret olsaydı tek nedenim,
Bu yürek acısı neden yarim.
Tozlu raftan aldım,
Tüm anılarımı, acılarımı
Unutmak istiyorum.

Özlesem bile senin,
O güzel gözlerini, sözlerini
Unutmak istiyorum.

5 ay sonra...

Ne sensiz gecelerim ne gunduzum var
Her sensiz kecen gune bir hediyyem var
Sene elim yetmesede Hediyeler neye yarar
Sensiz kecen o gunlerde xatireler seni arar
Bu gun senin dogum gunun
Olmasamda men yaninda
Yum gozuni bir dilek tut
Sen hardasan indi men harda
Sondurduyun o wam kimi
Bu sevgide bitdi artiq
Sen bawqa qollardasan men bawqa yolda
Oktyabrin 14u. Aydanin ad gunu. Beraber kecirdiyimiz ad gunlerinin xatireleri meni rahat buraxmirdi. Onun ucun nece darixdigimi gun kecdiyce daha derinden basha dushurdum. Bashqasi ile evli olmasi hele onun ona toxunmasi fikrime geldiyce dahada deliye donurdum.
5 ay once o gece Aileme Ilqargile soz versemde , eve gelib Aydana aid olan her sheyi boyuy karopkaya yigsamda ..seher duran kimi ilk ishim o karopkani acib her sheyi yerlerine qoymaq olmushdu. Men Aydani unutmaya hazir deyildim. Hec bunu istemirdim. Onsuz heyatima davam elemey istemirdim
Amma azda olsa toparlayirdim ozumu. Sacimi uzumu seligeye salib yeniden ish axtarishina bashladim. 2 hefte sonra nehayet ki ish tapdim. Geceler ise ayiq surucu kimi ishleyirdim. Belke bashim qarishar azda olsa fikirlerden azad olacam deye umid edirdim
Axda olsa bacarirdim .. bu erefelerde Her kesle elaqem duzelsede yanliz Metish meni danishdirmirdi. Hetda salamimi bele almirdi. Ne qeder calishsamda meni bagishlamirdi. Mende cox ustune getmirdim..

Ammq bir gun. Daha dogrusu noyabrin 3u gunu mene Metishden zeng gelmishdi. Heyatimi deyishdiren o gun. Ilk once gozlerime inanmirdim. Metish mene niye zeng elesin ki, kusuluyuy axi biz. Sonra nese olub deye cox qorxdum. Tez zengini acdim..
K : “ Metish? Nese olub? Salamatciliqdi?”
M : “ salam. Hecne olmayib qorxma. Sadece seninle danishacaqlarim var. Bize gele bilsen yaxshi olardi”
K :” indi ? Bu gun?”
M : “ eyer mumkunse. Ceyhunda evdedi gozleyirik”
Unutmusham qeyd elemeyi. Metishde artiq evli idi. Ve bir hefte sonra Almaniyaya koceceydiler..
Tez onlarin evine dogru yola dushdum. Meni niye cagirmsihdi, hemde kusulu halimizda anlaya bilmirdim. Axir ki catdigimda Ceyhun menle gorushsede Metish yene soyuq salamlashib yarim agiz xosh gelmisen dedi.. bunada shukur..
Sebirsizliyimi gorub dogrudan soze bashladi..
M : “ seni bura niye cagirmisham deye dushunursen bilirem. Qara qashina qara gozune gore yox elbetde ishim var seninle”
K : “ menim gozum qashim qara deyil axi. Deyesen Ceyhunu gorursen hamiya baxanda”
M : “ hahaha cox gulmeli. Qulaq asacaqsan ya gedim?”
K : “ senin evindie hara gedeceksen? Amma yaxshi susdum vallah “
M : “ diqqetle qulaq as. Bir defe deyecem mene artiq sual verme. Bir hefte sonra cixib gedirem onsuzda buralardan. Son defe sene yaxshiliq edcem umid edirem adam olacaqsan. Bunu niye edirem bilmirem amma yazigimda gelir sene. Neyse. Aydanin yerini tapmisham. Bilirem hardadi”
K : “ neeee?”
M : “ qishqirma yavash. He tapmisham. Eyer dogurdanda adam olmusansa ona soz verdiyime baxmayaraq yerini sene deyecem. Sende gedib surunerek ondan bagishlanmaq ucun yalvaracaqsan”
K : “ bes axi evli?”
M : “ of ne evli. Ozu ele dedizdirib. Evlizad deyil. “
K : “ hardadi? Nece tapdin?”
M : “ menim padruqam var idi yadinda. Kubra? Onun toyu ucun oguza getmishdik. Orda tesadufen gordum. Anasinin uzaq qohumugilde qalir. Evin adresini verecem sene get adam kimi qizdan uzur iste ozunu bagishlat. Bunu sene gore elemirem sevinme. Aydan ozude cox pis haldadi. Sene ehtiyaci var. Goz gore gore ayrilqda ikinizin bedbextliyine goz yuma bilmirem. Nomresinide verecem sene”
O gun bilmirdim ki nece teshekkur edim. Sevincim yere goye sigmirdi. Nehayet ki 3il yarim sonra hesretim son bulacaqdi.. men Aydani gorecekdim...

Adres ve nomre mende olsada urey edib addim ata bilmirdim. Aydanin meni bagishlamayacagina emin idim. Amma hecne elemedende dura bilmirdim. Iki gun cox gotur qoy eledim. Hec bir qerar tuta bilmirdim. Gedib ne deyeceydim? Hansi uzle qarshisina cixacaqdim?
Menim komeyime iller once ki kimi Atam catmishdi. Tarix tekrarlanirdi sanki. Iller once Aydanla yola cixib cixmamaqda tereddud elediyim zamanda ki kimi Atam mene meslehet vermishdi. Heyetde qaranliqda oturub dushuncelerimle bogulurdum ki Atamin sesi ile ayildim..
..” yene ne oturmusan colde Kamil?”
K : “ hava aliram Ata hec”
..” ishde deyilsen?”
K : “ bir hefteliy icaze almisham”
..” ne yaxshi “
K : “ dushunmeye ehtiyacim var.”
..” ne dushunursen?”
K : “ bilirsen Aydani tapmisham Ata?”
..” ne? Harda imish? Hem evli qizdi ondan sene ne”
K : l evli deyil Ata. Ozu ele dedizdirib. Oguzda qalir”
..” bes onda ne oturmusan? Niye gedib barishmirsan?”
K : “ cetindi artiq Ata. Biz Aydanla cetin birlesherik. Hec aileside razi olmaz”
..” mende olsam mende razi olmaram qizimi iki defe uzuyu atdigi biri ile evlenmesine”
K : “ cox sag ol Ata”
..” sen mene kishi sozu verirsen ki Aydan geri gelse onu omur boyu incitmeyeceysen?”
K : “ geri gelse eyer soz verirem andda icerem “
..” onda get yat. Seher tezden sen ve men yola dusheciyiy”
K : “ hara?”
..” gedey Aydanin atasi ile danishaq. Birinci men danishacam. Onun raziligini alib sonra gedeceysen sen Aydandan raziliq almaga”
K : “ bes Atasi razi olmasa?”
..” o menliydi. Sen Aydani razi salmagi dushun “
Canim Atam. Azda olsa ureyime su sepmishdi..
Dediyi kimi seher tezden yola dushmushduk. Aydanin atasi Atami guleruzle qarshilasada mene qanli-qanli baxirdi..
men , atam , Senan ve onun atasi kafelerin birine gedib oturduq. Uzun uzadi danishib Atam az qala yalvarircasina Aydanin atasini yola getmeye cehd edirdi. Atasi tereddud elesede Atamin sozune inanib en sonunda mene sonuncu shans vermeye razi olmushdu. Onlarinda icazesi ile men Oguza dogru yola dushdum. Esas mesele indi Aydani yola getirmey idi. Bu defe evvelkiler kimi asant olmayacaqdi bunu cox gozel bilirdim...

Aydanin dilinden

Kamilin xeyanetini , iyrenc xeyanetini hemde oyrendiyimden sonra onunla beraber ola bilmeyeceyimi anlamihsdim. Icimde ona olan hormetim , guvenim hamisi bir anda itib batmishdi.. uzuyu atmaq mene ne qeder cetin olsada bunu elemeli idim.. xeyanet bagishlanmayacaq bir sheydi. Esline qalsa men bunu gozleyirdim. Inanmaq istemesemde gozleyirdim. Nece defe ona shans vermishdim , sevgisine emin idim. Amma bu son elediyi. Onun kimi gecmishi qizlarla bol olan birinden bundan artiq ne gozlemey olardi ki?
Nishan atilandan sonra ilk gunler Kamilden ses cixmasada onun el cekmeyeceyini gozel bilirdim. Ona gore ailemi yola getirib burdan getmey lazim idi. Anamin aglina Oguzdaki uzaq qohumumuz gelmsihdu. Her ay mene pul gonderib meni hecneden mehrum buraxmirdilar Amma icimdeki o boshluq dolmurdu. Nomremide deyishib Kamille ortaq oldugumuz butun tanishlarla elaqemi kesmishdim. Kamil ucun darixirdim ? Elbetde .. hemde cox. Onsuz nefes ala bilmirdim. Eslinde onu nece sevdiyimi onun yoxlugunda daha derinden anlamishdim. Bilirdim ki onu gorsem dayana bilmeyib bagishlayacaqdim onu. Her ne olsada bagishlayacaqdim. Buna gore geri donmey kimi fikrim yox idi. Dushunurdum zaman kecdiyce unudacam onu amma 3 il kecmesine baxmayaraq Kamili unutmaq bir qiraga , hec sevgil azalmirdi bele. Eksine artirdi..
Oguzda hec bir yeri tanimirdim Ona gorede duzemeli cole cixmirdim hec. Amma o gun , evde ureyim sixildigindan dukana getmey ucun cixdim , o saatlarda ise qonshumuzda toy telashi var idi. Men hesretle durub gelini gormey ucun gozlediyim anda tanish sesle geriye donub Metishgili qarshimda gordum. Qacmaya yerim yox idi artiq.
Ona ne qeder dil tokub Kamile dememesi ucun yalvarsamda deyesen xeyr elememishdi...
Meni ilk once rahatlayib getsede ureyim narahat idi. Emin idim ki Kamile deyecekdi. Ona gore hec evden addimimi bele cole atmirdim..
Gozlediyim olmushdu. Gunler sonra Kamili qapimda gormeyim bu ishin altinda Metisin oldugunu cox gozel bilirdim...

Oguza gelib catdigimda ureyim ele esirdi ki. Bir shey olacaq Aydan barishmayacaq deye cox qorxurdum. Dualar oxuya oxuya axir ki gelib adrese catmishdim
Yalan olmasin hardasa yarim saat qapinin onunde durub doymeye risk elemirdim. Sonra ne olacaqsa olsun deyib ozumu cesaretlendirib bir teher qapini doydum. Aydan acdi. Meni gorduyunde ilk once ozunu itirsede , sesi essede ozunu toparlayib dik durushu ile uzume baxirdi..
A : “ ne ishin var senin burda? Cix get Kamil. Men evliyem artiq mene problem yaratma”
K : “ evli olmadigini bilirem Aydan. Seninle danishmaq ucun burdayam. Xaish edirem yarim saat ayir mene cox yox”
A : “ sene ayiracaq bir deqiqem bele yoxdu. Cix get. Heyatim anca yoluna girib. Yene her sheyi korlama. Cix get”
K : “ seninle danishmadan gelmeyecem burdan bilirsen. Gel danishaq yarim saat soonra gedecem soz verirem”
A : “ yalanci insanin sozune inanmayacaq qeder agillanmisham”
K : “ Aydan nolar”
A : “ buyur danish. Eshidirem tez ele”
K : “ bele ayaq ustu? Gel mashina kecey hec olmasa. Qorxma seni qacirmayacam isteyirsen acarlari sene verim sadece oturaq mashinda”
Uzun uzadi yalvarmagimdan sonra mashina kecmeye razi elemishdim Aydani.. amma soze nece hardan bashlayacagimi bilmirdim..
K : “ Aydan senin ucun nece darixmishdim bir bilsen”
A : “ bilmey istemirem desem? Mene nagil danishacaqsansa hec ozunu yorma. Sozunu de cix get”
K : “ yaxshi esebleshme. Bax Aydan. Sen meni hamidan yaxshi taniyirsan. Seni nece sevdiyimi bu illerde ne gunde oldugumu kimden istesen oyrene bilersen. Men sensiz bacarmadim. Hec vallah bacarmaqda istemedim. Senin adresini coxdan bilirem amma urey edib gele bilmirdim..
Aydan inan mene zerre qederde yalan demirem. Bilirsen Hec bilmirem harda. Amma Bir yerde oxumushdum.. Gizli ruzgarlar var ki insan o ruzgara kapildiginda hansi istiqamete getdiyinin fergine varmaz. Taa ki yanlish adada ozunu tapana qeder.
Mende o ruzgarlarin birine ilishdim getdim... getdim.. sanki buyulenmishdim. O men deyilmish kimi. Ozume geldiyimde ise artiq gec idi. Insan sehvlerinden netice cixardar. Men neticemi cixartdim amma biraz gec.. herden senide qiniyiram. Axi coxmu cetin idi sevgimize xatir mene shans vermeyin? Sonra deyirem ki ozum ozume. “ hansi uzle seni qiniyiram?” Meyer azmi shans vermishdin mene? Azmi inanmishdin?

A : “ Kamil indi bunlari danishmayaq. Uzun zaman kecdi aradan. Cox uzun. Indi ne sen evvelkisen ne men . Duz deyilmi ? Sen unutmusan ya unutmamisan bilmirem. Duzu mende Unudulub ya yox buda mene qalsin amma bir zamanlar deli kimi sevdiyim insana gore bu gun ailemi uze bilmerem. Bagishla meni. Bir daha danishmayaq.. en gozeli.... Sene heyatinda ugurlar .. o gozlerin hemishe gulsun. Ozune yaxshi bax”....

Qapini acib dushmey isteyirdi ki elinden tutub saxladim..
K : “ Aydan aileni derd eleme. Men bura senin Atandan icaze alib gelmishem. Inanmirsan zeng ele ondan oyren. “
A : “ tek problem aile deyil. Dedim axi biz evvelki kimi ola bilmerik “
K : “ Bileriy. Sende evvelki kimi sevirsen mende. Sende unutmamisan mende unutmamisham. Son defe bize shans ver. Bilirem cox incitdim seni. Cox uzdum. Sehvim boyuydu bilirem. Amma inan neticemide cixarmisham. Men cezami yeterince cekdim. Bunu eleme bize nolar”
A : “ mene vaxt ver Kamil. Seni bagishlamaq isteyirem amma alinmir. Ele haldayam ki ne seninle ne sensiz olmur. Men ne edeceyimi bklmirem”
K : “ sene and icirem bu sefer peshman elemeyecem seni. Inan mene”
Cox uzun danishdiq. Aydanin tereddudlerini menim inadim qirirdi. En son geldiyimiz netice? Aydan o boyuy ureyi ile meni bagishlamishdi..

Bu barishigimiz ilk once soyuq olsada zaman kecdiyce evvelki Aydan-Kamil olmayi bacarmishdiq.. biz beraberken guclu idik,, xoshbet idik..
hekayemiz burda bitmir. Bizim sevgi hekayemiz olene qederde bitmeyecey. Men artiq evvel ki Kamilde deyildim. Aydanin gozunun icine baxan onu el ustunde saxlayan bir Kamil idim. Hec onu incitmirdim , hec xetrine bele deymirdim...
Ailelerimizde hecne olmamish kimi qebul edib bize gore sevinmishdiler. Sonrami? Sonra yani bu olanlardan 4 il sonrasi
Biz evliyiy. Bir qizimiz var. Meley adinda. O sheytan olan Meley yox , bacim olan Meleyin adini qizimda yashadirdim. Bir qizimda yolda. Cox amma cox xoshbext aileyiy. Qardashimda evlendi. Eslinde ata ana ile evin balaca oglu qalmalidi deyirdiler amma Aydan ailemi ele sevir ki onlardan ayrilmaq istemedi. Bizim ucun tikilen evde qardashim qalir
Orxangilin iki ushaqi var .. metishgili bilirsiniz onsuzda. Ilqar ise. Yaziq Ilqar... hec gozlemediyimiz bir shey olmushdu. Ilqarin nishanlisi Samirle beraber qacmishdi... he qacmishdi. Her kes shokda idi.. hele Ilqar ne gune dushdu. Sonra toparladi amma ozunu. Oz qohumlarindan bir qizla evlenib indi balaca bir ogluda var..
buda bizim hekayemizin axari...

Yazar: Mətiş M-zadə (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 9
Baxılıb: 4 543
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri