Gecikmiş bahar (15-ci bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 727
Səs ver:
(səs: 0)
Balkonumda yayın keyfini cıxardığım yerde , soyuqlar birden bire başladı . Qaradenizden İç Anadoluya doğru esen külek özüyle beraber sis -duman, yağış getirirdi . Buranın yayı bir başqa , payızı tamam başqaydı . Üçünçü çayın kesilmesi, xarmanın başlaması demek idi . Artıq çaylar kesilir , mehsullar toplanırdı . Birazdan qar -qış qapını kesdirecek . Qaradenizin dağlarının başını qar alacaq gördüyünüz bu torpaqlara qardan yorğan salınacaqdır . Hekayemin yeni hissesi başlayırdı . Esmeri , Asyanı İran - Turkiye torpaqlarında qoyub Arazın bu tayına kecirem . Bu tayda diqqetden kenar qalan bir aile dramı yaşayırdı . Onları qeleme aşmalıydım . Görünür bu bir ya da iki günlük yazı deyildi , bu romanım hele qışıda görecekdi ...

İnistitun sonuncu kursunda oxuyurdu . Daha doğrusu adı inistitutda gedirdi . Dediyim kimi , Balaqardaş onu sadece özüne teslim etmişdi . Özü derse getmesede pulnan ve hörmetle qiymetleri yazıla- yazıla sonuncu kursa qeder gelmişdi . Özü Balaqardaşın ixtiyarında idi .
Bir hefte idi ki, Balaqardaşdan heç bir xeber yox idi . İlk defe deyildi . Ne zaman bele " yoxa çıxmalar " olurdusa o zaman Balaqardaş başında bir bela olduğunu bilirdi . Eslinde Balaqardaşın yox , Balaqardaş kiminsenin başında bır bela olduğunu bilirdi . Artıq bele yaşama , bele heyata doymuşdu . Bunun bir sonu olmayacağını gec de olsa başa düşürdü . O zaman qardaşları onun arxasınca gelib ona ağıl verende onları qapıdan qovmağına indi it kimi peşiman olmuşdu . Bir vaxtlar Balaqardşın romantik yemeklerinden , başqa şeherlere gezmelerinden , aldığı hediyyelerden mest olan Ulduz artıq bu heyatdan diksinmişdi . Ev dustağı olmuşdu . Ömrü qorxu içinde keçirdi , heyatı qoruma altında idi . Balaqardaş ona her şeyi qadağa qoymuşdu . O başqaları kimi tekbaşına bayıra cıxa bilmez , geze bilmez , refiqeleri ile eylene bilmezdi . Mütleq ya Balaqardaş yanında olmalı idi ya da onun adamlarından biri . Bele heyatdan bezdiyini deyende de Balaqardaş onun könlünü alıb düşmenleri olduğunu söyleyirdi .
- Seni qorumalıyam , oqeder düşmenimiz varki .
- Bezdim senin düşmenlerinden , artıq yeter , men de insanam yaşamaq isteyirem , men de hamı kimi azad olmaq isteyirem . Mene ne senin düşmenlerinden . El çek menden ! Cıx heyatımdan . Heyatımı özüne mehkum etmeye haqqın yoxdur ! Axı men senin neyinem ? Arvadın deyilem , anan deyilem , qızın deyilem , neyinem ? Saxladığın ! Senin saxladığından senin düşmenlerine ne ? Bu gun saxladığın menem , sabah başqası olacaq . Demek senin düşmenlerin bütün Moskvanı , Bakını qırıb kecirecek ?
Başaqardaş Ulduza düşkün idi . Ne qeder dalaşsalar da heç cür ayrıla bilmirdiler . Hem de onların dünyasında ayrılmaq söhbeti olmamalı idi . Ya ölecekdi , ya öldürecekdi .
Yalqız qaldığı gecelerde bextsiz bextine ağlayıb , qollarını boynuna dolayaraq otağın içinde gezişer ,özüne bir cıxış yolu axtarardı . Azerbaycanla elaqeleri tamamen kesmişdi . Yegane refiqesi İsmayılın arvadı , döyüş yoldaşı Olqa idi . Arada onunla mektublaşardı . Özünü toparlayıb yalqızlığını ve peşimançolığını ona danışmaq istese de buna cesaret ede bilmirdi . Qardaşlarının yanında dili gödek idi . Zamanında qardaşları onu bu bataqlıqdan çıxarmaq isteyende o buna izin vermemişdi .
İş o yere catmışdı ki , Ulduz binanın altındakı maqazine bele düşe bilmirdi . Başqa vaxtı bu işleri ele bele bir şey saysa indi maqazine çörek almağa gedende qorxa qorxa gedirdi . Bunun sebebi vardı .
Bir defe, maqazinden çıxıb öz bloklarına girende binanın qarşısında Balaqardaşın adamları ile bir "pobeda" ile savaş başladığının şahidi olmuşdu . Hetta gülle qolunu da sıyırıb keçmişdi . Ve bu hadiseden sonra o tehlükeli bir oyunun içinde olduğunu ve bu oyundan onu yalnız ölüm ayıracayını deqiqleşdirmişdi .
Bir defe bir telebe yoldaşının vastesiyle bir vekilnen tanış olaraq düşdüyü veziyyeti onunla paylaşaraq ondan kömek istemişdi . 3 günden sonra vekilin yoxa çıxma xeberini aldı . Ve dörd - beş aydan sonra vekilin meyidi yaxın kendlerin birinde gölden tapıldı . Bu hadiseden sonra düşdüyü bu quyunun bir cıxışı olmadığını bir daha anladı . Genc yaşında özü sevgi ve "azadlıq " deyib düşdüyü yoldan geri dönüş tapa bilmirdi . Ona mütleq bir destek lazım idi . Bunu tek bacara bilmezdı . Qardaşından beli bağlı idi . Bilirdi ki, İsmayıl bu işde ona kömek edecek, buna onun gücu de catardı imkanı da . Bezen de soyuq münasibetleri olsa da bir doğru dürüst er arvad olmasalar da İbrahim üçün burnunun ucu göyneyirdi . Bütün bu olanları taleyin beline yükleyib önun itkin düşmesiyle elqelendirirdi . Aradan ne az ne cox düz 8 il keçmişdi , 8 il idi ki İbrahimden heç bir xeber yox idi . Artıq ümüdi de kesilmişdise de yene ne olur olsun gelecek xeyallarını onunla qururdu . Onun ölümüne inanmırdı . Bilirdi ki, harda olsa bir gün İbrahim gelecek . Ama Ulduzu qebul edecekmi , etmeyevekmi ? Bax bu sual aştında idi .
Evin ortasına qoyulmuş deyirmi masanın arxasına keçdi . Bankada suya qoyulmuş üç eded qerenfile baxıb gülümsedi .
- Balya , inanıram ki , mene verdiyin bu güller son olacaq . Hemişe senden uşağım olmasını istemişdim . Heç olmsa men tek qalmayım deye . Ama çox gecikdi . Bu arzuma çata bilmedim . Seninle gözel günlerim oldu . Bu gözel günler bir rüzgar kimi esdi keçdi . Bu gözel günlerden sadece bu demirler qaldı mene - deyib ellerini üstündeki qızıllara sürtdü .
- Bunlar menim hayıma catmayacaqdı . Mene bir evlad lazım idi . Tek bir evlad . Sene lazım olmasa da mene lazım idi başını ellerinin üstüne qoyub için için hıcqırdı .
Ele masa başında oturduğu yerde onu mürğü tutmuşdu . Qapının zengine gözün açdı . Qapıya gelib gözlükden baxdı . Poçtalyon idi . Sevindi . Qapını açıb paçtalyonun getirdiyi mektub ve teleqramı aldı . Mektubu kenara qoyub, teleqramı açıb oxudu . Dünya başına yıxıldı . Yer ayağının altından qaÇdı . Özü - özüne divan tutdu . Ama ne fayda . Ne acısını bilen oldu , ne yükünü çeken . Anası ölmüşdü ...
Bu saat başını çiynine qoyacağı doyunca ağlaya bileceyi ferq etmir ya kişi , ya qadın - bir dosta ehtiyyacı vardı . Bir dostun bir tesellisine ele möhtac idi ki . Dünyada heç ne istemirdi . Dili dilinden olan könlü ona yaxın olan bir yaxını olaydı .
Ele bil yatmışdı yuxudan ayıldı . Bir gün anasını tutan bu qeflet yuxusu onu da tutacağını düşündü . Yene anasının cenazesini qaldıracaq övladları vardır. Bes onun cenazesini kim qaldıracaqdı ? Mikayıl gözlerinin qarşısına geldi . El içinde qeyretli deli dolu qardaşının ona ne qeder esebleşdiyini düşündükce özü özünden xecalet cekirdi . Balaqardaş üçün ele qardaşın üzüne qayıdandan sonra qardaşı onun üstüne gelecekdimi ? Heç kecen defeki atışmada qolundan sıyrılanda heç arayıb sormadı da .
İsmayıl ? O ele atasının zamanından onsuz da her kesden soyuq idi . Onun öz cevresi vardı . Bele de ki, ondan olsa Ulduzu belke de yadından cıxardardı . Eger Olqa olmasaydı .
- Artıq ne olubsa olub . Bu günden men mübarizeye başlamalıyam - deye divardan iple asılmış dordkünc kenarları akasıya yarpaqları işlemli aynanın qarşısında dayanıb gözlerini sildi . Aynadan sanki özüne başqa biri baxırdı . Bu nece günde cox sınıxmışdı . Hemişe özüne baxımlı , saçı başı seliqeli olan Ulduzun yerine hörüyün arasından qıvrılıb qalxmış , pırtaq saçlı , ağlamaqdan gözleri şişib qızarmış bir qadın baxırdı . Kamodun siyirmesin acıb defter qelemini götürdü . Deyirmi masanın arxasına kecib defter ve qelemi üstüne qoyub ehmalca stula eyleşdi . Deferin üstüne başını eydikce yazdığı cümleleri gözlerinin yaşı isladıb cirneli soldururdu . Mektubu Olqaya yazıb, Olqanın vastesi ile qardaşlarından üzür isteyirdi . Mektubu bitirib ayağa qalxdı . Pencereye keçib perdeni çekdi . Bayırda covgun başlamışdı . Merkezi kücede qalırdı , ama hava yeni qaralmasına baxmayaraq çovgundan yana küçe bom boş idi . Biraz aralıdakı ictimai binanın divarında poct qutusu görünürdü . Qapıya ğelib asılqandan asdığı qehveyi dublyonkanı eynine geyindi . Uzun boğaz , dikburun ağ çekmelerini geyib zincirini çekdi . Koridordakı aynaya baxıb telesik saçlarına sığal cekib xez bretka papağını başına qoyub , şerfi boynuna dolaya- dolaya qapıdan cıxdı . Biraz hava almaq isteyirdi . Mektub yollamaq behane idi . Evde oturmaqdan bezmişdi . Blokun qapısından cıxanda üzünü sert külek qarsdı . Az qala külek papağını alıb qaçaçaqdı . Celd herekete keçib papağını başına basdı . Külek qarı sovurub gözlerine doldururdu. Paltosunun boynunu qaldırıb üzünü xezin arasında gizletdi .
- ULduz bacı ne lazımdırsa, biz ederik . Siz geri qayıdın . - deye o biri blokun içinde daldalanmış iki nefer ona yaxınlaşdı .
- İşinize baxın !
- Biz sizi qorumalıyıq , emr almışıq .
- Kimi kimden qoruyursunuz - özünden asılı olmayaraq esebi halda sesini yükseltdi . Çaşqın çaşqın ona baxan Balaqardaşın adamlarına baxıb uzlerine gülümseyerek aradakı gerginliyi qaldırdı .
- Biraz hava alacam , bax oraya qeder- deyib elini poct qutusuna uzatdı . Cibinden mektubu çıxarıb havada yelledi . Mektub gönderecem .
- Men de sizinle gelecem .
- Gelmeyin . Tek qalmaq isteyirem , burda gözleyin - ciddi ve sert addımlarla Yolu keçmeye başladı . Arxasına baxmasada adamların biraz aralıdan onu teqib etdiyini hiss edirdi . Poçt qutusuna gedene qeder fikiri arxadakılarda olsa da gözleri burdan qaçmağı pılanlaşdırıdı . Çox yox yarımca saat tek , serbest dolaşa bilse ne olar yəni ? Yol ayrıcını döndüyünde qedimi binaların arasında dar bir küçe yolu gördü .
- He bura yaxşı oldu daldalanıb burdan qacaram . Allah qırsın sizi ! - öz özüne deyindi .
Poçt qutusuna yaxınlaşıb mektubu qutuya qeder qaldırdı . Dönüb geri baxdı tam burnının ucunda üzü çapıq saçı saqqalı çallaşmış bir adam gördü . Baxışlarından qeddarlıq ve qezeb yağırdı .adamla göz göze - nefes nefese idi . Adamın baxışları her saniyede deyişib tanış bir baxışa cevrildi . Baxışlar deyişdikce Ulduzun gözleri böyüyür , ve gözleri qarşısındakı adamın üzünde nese gezirdi . Hee ... Axtardığını bu üzde tapdı . Gülle dağıtmış çapıqlı üz... bu tanış gözlü ve çapıq sifetli adamın adını cekmek isteyirdise de , çeke bilmirdi . Sesi içine qaçmışdı sanki ...

BAKI .

İsmayılın sesi kabineti başına bürümüşdü. Esebinden eli ayağına dolaşırdı . Dili söz tutub danışa bilmirdi , topuq vururdu . Telefonlar da hec susmaq bilmirdi . Ara katibe qapıda görünmesi , ara da Olqanın zengleri İsmayılı çileden çıxarmışdı .
- Yoldaş Elesgerov , iclas artıq açıq elan edilib . Şikayyetçiler sizi gözleyir .
- Yoldaş Ceyran . Cox xahiş edirem . İclasa cıxası halda deyilem . Tecili yoldaş Kerimovu çağırın , iclasda o iştirak etsin .
Qapı ehmalca örtüldü , növbeti zeng çalındı . Sebri tükenmiş İsmayıl telefonu götürüb sesi bele dinlemeden cavab verdi ;
- Olya , ezizim , xahiş edirem , heyatım zeng eleme , imkan ver biraz özümü toparlayım . Bir şey fikirleşecem . Mene biraz zaman verin , görüm neyniyirem . Görüm başımıza ne gelir ...
- Daha bundan sonra ne gelejey . Soxduz papağımızı yere - kobud kişi sesi telefonun o biri başından gülle kimi gurladı .
- Ne gelejey əə bunnan sonra ? Ə, budur oxumağa gönderdiyiniz bajınız ? Ə, ele o qızın pozğunluğunu ele müharibede kişilerin içinde olanda belli olmalıydı, bize dee , ə , hanı qeyretiniz ə ?
- Beşir heddini aşma !
- Bax haa ... ə , peyser hele dilin de var danışırsan ? Ə, bajını lotular saxlayır , heddini aşan sensen ya men ?
İsmayıl telefonun desteyini havaya qaldırıb yere cırpmaq istedi . Desteyi üstüne qoyub yumuruğu ile masanın ortasına çırpdı .
- Ayy Ulduz , neyine lazım idi axı bele heyat . Axı niye bele eledin bacı . Boynumuz yere girdi . Adla - sanla ere getseydin . Sevirem deyib gedib düşdün bandanın icine . Sene dedim axı , bacı, bura bir bataqlıqdır , giren cıxmaz .
Rayonda da alem bir birine deymişdi . Mikayılın evi yas evi kimi dolub boşalırdı . Eşiden bilen qonum qonuşu hamı onlara axışırdı . Ulduzdan oxuyub kende fayda veren hekim kimi döneceyini gözleyen camaat indi Ulduzun adı lotularla beraber cekilirdi . Ulduzu lotu Balaqardaşın düşmanları girov götürübmüş . Bu söz hardan cıxmışdı nece yayılmışdı , heç kim bilmirdi . Lale ve Lalenin bacıları ne qeder camaatın ağzını yıgsa da heç kim onlara inanmırdı . Dedi qodu ayaq tutub yeriyirdi . Mikayıl özünü bir otağa qapadıb , heç kimin üzüne cıxa bilmirdi .
Bir sabah şehere " ibrahim sağdır , Ulduzu düşmenlerin elinden İbrahim alıb qaçırdıb " xeberi bomba kimi düşdü . Bir anın içinde 8 ildir yoxa cıxan İbrahim xalqın gözünde "ağ atlı oğlan" olub Ulduzun qehremanına döndü . Bezi dindarların dözünde bu fevqalade hal Mehtinin zühuru kimi seslenirdi . Allahın möcüzesiymiş ki , " ölü" dirilib darda olan arvadını qurtarıb . Avam camaatda düşünce , derake deyilen bir şey yox idi . Kim ne deyirdise başların sallayıb tesdiq edirdler . İbrahimin yaşama xeberi hardan cıxmışdı ? Hec onu da bilmirdiler .
Nece günün gerginliyi İsmayılı elden salmışdı . Ulduzdan hec bir xeberi yox idi. Bütün Moskvanı ayağa qaldırmışdı . Her yerde Ulduz axtarışda idi .
Her gün qara cevirmeli telefonu götürüb rayona zeng ederek Mikayıldan Ulduzu xeber alar , lakin xeber yerine şeherde gezen dedi qodunu eşidib meyus olar ve telefonu üstüne atardı . Biraz evvel Mikayılnan danışmışdı . Hec bir deyişiklik yox idi . Üreyi nigaran idi . Masanın üstündeki düymeni basıb katibesi Ceyranı cağırdı .
- Buyurun yoldaş Elesgerov !
- Zeng eden , gelen geden yoxdu kı ,?
- Xeyir yoldaş Elesgerov . Sadece Emircan qesebesinde Beybala ...
- Yaxşı cıxa bilersen ! Men burda yoxam .oldu ?
- Baş üste, yoldaş Elesgerov !
Dıvar dibi düzülmüş divanların birine kecdi , üstune uzanıb , ayaqların divanın qoluna qoydu . Çox yorğun idi . Ele hemin deqıqe yuxuya getdi . Cox kecmedi, qapının arxasından Ceyranın sesi geldi .
- İçeri olmaz , İsmayıl müellim yoxdur , bir iş yerine bu şekilde girmek qadağandır . Ay yoldaş , Meni milis cağırmağa mecbur etmeyin !
İsmayıl celd masasının yanında yer aldı . Sol terefindeki kiçik dolabın altındakı düymeni basdı , qarşılıq gelmedi . Tekrar tekrar bir neçe defe basdı . Bu düyme raykomun güvenlik sisteminin düymesi idi . Eyer bura Yoldaş Elesgerovun çağırırışına cavab vermirse demeli bayırda gergin bir veziyyet vardır . Eyilib masasının alt cekmecesinden silahın çıxardacaqdır ki , qapı zerbeyle açıldı .Tapancan üzüne qaldırıb atese hazır veziyyet aldı .
İki nefer qara geyimli başlarında ayredrom papaq olan adamlar ona ters baxıb elini yelleyerek silahı aşağı salmağı emr etdiler .
- Düşmen deyilik, dost adamlarıq . Ama bizi düşmen etmeye zorlamayın .
- Ne isteyirsiniz axı ?
- Ulduzla , İbrahimi
Demek deyilenler düzdur . İbrahim sagdır . Ulduzu qacıran odur . Silahı aşağı salıb onlara oturmağa yer gösterdi . Qapıda qorxudan esen katıbesine baxıb ;
- Yoldaş Mehemmedova bize çay getirin - dedi
- Biz bura çay içmeye gelmedik , yoldaş Elesgerov . Onların yerin öyrenib gedeceyik .
- Siz kimsiniz ? - deye soruşaraq Ceyrana " çıx ! " işaresi verdi - kimin adamısız .
- Kor Manafın .
İsmayıl meseleni başa düşdü . Demeli bunlar Balaqardaşın oğlunu öldürdüyü bazarkomun adamlarıdır . Bes bu İbrahim hardan cıxdı bu qarışıqda? Onlara " T " herfi formasında düzülmüş stolun arxasında yer gösterib , oturmağı xahiş etdi .
- Buyurun oturun !
Ele bu vaxt qapı açıldı raykomun güvenlikçileri , ağız- burnu qan içinde içeri girdiler . Korun adamları ellerindeki qatlama bıçağı acib atışa hazır veziyyeti aldılar . Güvenlikçilerin ellerindeki tapanca onlara tuşlanmışdı . İsmayıl Ellerini yuxarı qaldırıb "sakit" işaresi verdi ;
- Sakit olun , yoldaşlar her şey yaxşıdır . Sakit olun - deyerek çağrılmamış qonaqlara teref adımladı . Qefil çevik bir hereketle qarşısında oturanlardan birinin boynunu tutub elindeki bıcağı alaraq boğazına diredi . Özünü müdafie üçün lehin aldığı adamın arxasına gizlendi . Otağın ortasındakı masa havada fırladı ve güvenlikçilerle quldurlar arasında elbeyaxa döyüş başladı ...
- Manaf ağa onları tapsa derilerine saman yeridecek bilirsen ? - lehin alınan quldur dayanmadan eyni sözü tekrar edirdi ...
Müharibe başlayanda davaya getmek isteyen İbrahim ağır emeliyyat ve pisxoloji veziyyeti ile elaqedar esgerlikden texris edilmişdir . Özünü cemiyyete yararsız biri kimi sayan İbrahim heç bir problemi olmadığını sübut etmek niyyetiyle düz Respublika Herbi Komisarlığına qeder gedib çıxmişdi . Hekim komisiyasının qerarı ile İbrahim esgerlikden uzaqlaşdırılaraq eve gönderilmişdi . Ölkenin bele bir veziyyetinde her kesin döyüşe bileceyini düşünen aile İbrahimin bele bir veziyyetini ve dövlet onu qebul etmeyeceyini ağıllarına bele getirmemişdiler . İbrahim bele bir xestelikle geri dönmeyi özüne sığışdırmayıb , Bakıda qalıb müharibe bitene qeder burda yaşamağı planlaşdırdı . Müharibeden sonra döyüşden qayıtmış kimi ortaya cıxacaqdı . Bir müddet Bakıda zavodların birinde işe başlayan İbrahim bir müddet sonra iş yoldaşlarından birinin vasitesi ile Kor Manafla tanış olmuşdu . Kor Manaf şeherin en böyük bazarinin müdürü idi . İşden elave bazarda işlemeyi İbrahimi Manafla daha yaxın edirdi . Bir, iki emaneti İbrahıme etibar ederek lazımı yere problemsiz çatdıran İbrahim bir müddet sonra Kor Manafın sağ eli oldu . Ve Manafın tapşırığı ile İbrahim Rusiyanın başqa şeherlerine kuryer kimi yollandıqca , gördüyü işin qarşılığında aldığı yaxşı qonorarlara şirniken İbrahim bütün işini gücünü atıb Manafa işleyirdi . Belelikle İbrahim qeyri qanuni gizli bir dünyanın üzvü olmuşdu .
Balaqardaşla Kor Manaf arasında bitib tükenmeyen bir düşmancılıq var idi . Hele Balaqardaş 15 yaşında türmedeyken onunla beraber ceza ceken Manafın gözunu kameradakı uşaqlrın gözleri qarşısında ona işgence vererek kor etmişdi . Ve o günden bu qaranlıq dünyanın sakinleri bir birilerine amansız düşmen olmuşdular . Ve bu düşmencilik bu günlerde Manafın oglunun ölümü ile daha da alovlanmışdı . Balaqardaş tutulsa da Manaf onun adamlarından el çekmeyerek onun bütün her şeyini mehv etmeye qerar vererek onun heyatında olanların üstünden xett çekmişdi . Bu xett cekeilenlerden biri de Ulduz idi .
Hemin gün İbrahime yeni bir tapşırıq verilmişdi . Ulduz bu gece Manafın özel malıkanesine getirilecek ve bir gecelik Manafın zövcesi olandan sonra şeherin en mehşur pavliyonunda "satışa " cıxarılacaqdı . Manafın emri ile Ulduzun arxasıyca gelen İbrahim Balaqardaşın sevgilisi onun öz arvadı Ulduz olduğunu heç ağlına bele getirmemişdi . Poct qutusunun yanında arvadını qarşısında görüb çaşan İbrahim Ulduzun başına ağır bir zerbe vurub bayıldaraq maşınla ordan uzaqlaşmışdılar .
Maşın şeherden cıxaraq qalın küknar ağacları ile cevrelenmiş meşe yolu ile irelileyirdi . İbrahim ve Ulduz arxa oturacaqda idi . Başı dizinin üstünde özünden getmiş qızın saçlarının arasında barmaqları gezdikce beraber olduqları günler ağlına gelirdi , beyni dumanlanırdı . Hislerine hakim olmaq isteyirdi ama nece ? Axı bu gece exlaqsızlığa sevq edilecek olan bu qadın sıradan biri deyildi . Onun arvadı idi . Öz arvadını nece aparıb kora versin ? Bes xahiş edib koru fikirinden dönderse nece ? Manaf ona acıyarmı ? Onda kor demezmi senin arvadın Balaqardaşın evinde ne gezir ? Belke sehv salıblar ? Belke Balaqardaşın sevgilisi Ulduz deyil başqası imiş . Belke Ulduzu Balaqardaşın sevgilisi bilib yanlışlıqla qaçırıblar . Axı eşitdiyine göre Ulduz Moskvada hekimlik oxuyur .
Eslinde İbrahim , o vaxt kende dönecekdi . Ulduzun döyüşe getdiyini eşidib ona möhkem hirslenmiş , hetta özünü öldürmeye bele cehd etmişdi . Bu biyabırcılıqdan sonra kende getmeyi xeyalından bele cıxartmışdı .
Maşın meşenin ortasıyla ireliledikce ...
Oxucularım menden yeni bölümü gözleyirdiler . İşlerimin yoğunluğundan bu gün paylaşım ede bilmemişdim . Oxucularım yeni bölümü sebirsizlikle gözleyirdiler . Xüsusiyle Kemale . Bu bölümü yazmışdım ama paylaşmaya zamanım qalmamışdı . Axşam idi . Hekayeye son defe nezer salıb oxuculara teslim etmeli idim . Çünkü facebook sehveme gelen bildirimler davam etmeye izin vermirdi ...

Yazar: Feride Acarakçay (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 727
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri