Gecikmiş bahar (19-cu bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 033
Səs ver:
(səs: 0)
Asyanın ölümünden sonra yazdığım romanın ikinci hissesine kecid almağı düşünürdüm . Artıq köhne nesilden kimse qalmamışdı . Bir Beşir , bir de Qulam idi ki , artıq onlarında bu heyatda rolu bitmek üzre idi . Bundan sonra yeni nesilin dramı başlayırdı . Nece deyerler, heyat bir teatır sehnesi , insanlar bir oyunçu , geler - oynar - geder...

- Dayanın uşaqlar , svetafora diqqet edin ! Artıq böyümüsüz dördünüz de . Hele de yol hereket qaydalarını öyrenmemisiz . Yola diqqet edin , fikir verin, öyrenin ! Yol hereketi qaydalarını her biriniz öyrenmelisiz !
- Baş üste , ana.
- Men bilirem Ana
- Aferin sene , bilirsen ama özünden balaca qardaş - bacına heç ne öyretmirsen - qınayıcı bir baxışlarla böyük qızı Meleykeni süzdü .
Meleyke başını aşağı salıb, bacısının elinden tutdu . Qırmızı işıq yanan kimi , piyada xetti lie yolu keçmeye başladı . Ulduz Habilin ve Mobilin elinden tutub onların arxasıyca getdi . Küce adamla dolu idi . İbrahim sekkiz aylıq Qabili uşaq arabası ile yolu kecirib orda ailesini gözleyirdi .Yeni il erefesi idi , uşaqları şenliye götürecekdiler . Sabahdan güneş doğsa da hele de yolların buzu erimemişdi . Buzlu asfaltın üstünde cetin gezmek olurdu . Ulduzun iki uşaqla bütün diqqeti qabaqda geden qızlarının yanında idi . Qabaqda geden qızlarına gösteriş verir , sesi ile onları kontrol edirdi .
Meleyke yolu kecmeye telesince ayağı sürüşüb yıxıldı , bacısı Aynuru özüne direk verib qalxdıqca, dartıb Aynuru da yıxırdı . Arxadan onların bu halını izleyen Ulduzu gülmek tutur , oğlanlarının elini buraxıb onları qaldırmağa can atırdı . İbrahim svetaforun sarı işığının yandığunu görüb onları telesdirdi. Arabanı sekide qoyub özü onlara teref keçdi .
-Tez olun , tez olun - deyib qızların elinden tutub yolu kecirerken piyadalardan cavan bir oğlan Aynuru qucağına alıb yolu keçirib arabanın yanında yere qoydu . Maşınlar artıq herekete gelmişdiler . İbrahim Meleykeni sekiye teref çekende ayağı sürüşdü . Maşın yoluna yıxılacağını görüb Meleykenin elini buraxdı . Yol dik olduğundan buz onu sürüşdürüb aşağı teref aparırdı . Ulduz ve uşaqlar sekiye çıxmışdılar . Ulduz İbrahimin bu halına baxıb qeh - qehe cekib gülürdü .
Ele bu andaca gülüşü dodağında qaldı . Yaşıl işıqda herekete gelen maşın düz onun üstüne şütüyürdü .
- İbiş , diqqetli ol ! - deye qışqırmağa başladı . Maşın dayanmaq istese de yolun buzundan kontrolunu itirmişdi . Şofer İbrahimi basmamaq üçün maşını sekiye teref dönderdi . Sekide dayanmış adamlar qışqırıb dağılışdı . Yerinde donub , qorxusundan barmaqlarını dişleyen Ulduz heyecanla bu qezanın ne ile neticeleneceyini gözleyirdi . Maşın kontrolunu itirib dönerken , arxası İbrahime deyib onu atdı . Sekiye cıxan maşın Ulduzun üstüne gelirdi ...
... Reanimatsiya şöbesinde İbrahim ve beş uşaq boynunu büküb oturmuşdu . Qolu buynundan asılı idi . Karıdorun sesizliyini Mobil pozurdu .
- Dedeyy , dedey eve , del dedey , mamamı istiyiyem ...
Uşaqlar perişan olmuşdular . Cox acınacaqlı veziyyet idi . Uşaqlarına baxan kimi kimsesi yox idi . Uşaqlarla xestexana , baxca arasında qalmışdı . İşe bele gede bilmirdi . Emisi qızları evlenib külfete qarışmışdılar . Heç biri ailesini uşağını qoyub Qazaxstana gelen deyildiler . Beş körpe uşaqla İbrahime cox cetin idi . Ulduzun iki heftelik xestexana günleri ibrahim üçün iki il kecdi .
Qonşuda Qalya adlı bir qadın var idi . Eri içen , ceken eyaşın biri idi . Bu qadında qafqazlılara qarşı diqqet vardı . Buraya köçdüyi günden bütün diqqeti fikri İbrahimin üzerinde idi . İbrahim bunu görmemiş deyildi . Tebii ki , bunu böyük bir terbiyesizlik kimi deyerlendirirdi . Özünü o yere qoymurdu . Ulduz qezaya düşmezden önce Qala İbrahimi ulduz evde olmayanda bir şey behane edib onlara geler , yüz cür behanelerle İbrahimi evine cağırar , bezen evde qurulmuş meclislere onu da devet ederdi . Hetta bir iki defe de Beşir onlara gelende Qala onu da evine devet etmişdi . Qadın ve kef meclislerinden doymayan Beşir , canı bele meclislerden sıxılmış İbrahimi ruhlandırırdı .
- Heç dayına oxşamadın ee , ə, yeke kişisen , kef ele .
Mikayılın köc külfeti başını basdıqca , ogul uşaqları böyüdükce qara sancılar Beşirin canını alırdı . Hele ibrahimin toyundan Mikayıla düşmen kesilen Beşir en gizli bir hemlede ona zerbe vurmağa calışırdı . Mikayılın böyük oğlu inistitutun hüquq faklutesine qebul olanda Beşir evde , eşikde neyi var vurub qırmışdı . Bezen başqalarının uşağının uğurlarını görende öz uşaqlarını arzulayırdı .özünü ne qeder tox tutsa da hetta onlardan ötürü ağladığı günler de olmuşdu . Dost tanışları onu vefalı aile başcısı , uşaqlarına en gözel ata kimi görürdüler . Beşirin evlenib aile sahibi olmaması sebebi , Arazın o tayında qalmış ailesine etibarı kimi deyerlendirirdiler . Beşir tenhalıqdan darıxdığı günlerde buralara geldiyine peşiman olduğunu heç kimden saxlaya bilmirdi . Ömür karvanı yavaş yavaş menzil başına çatırdı . Ömrunu qadınların qucağında eyş işretde keçiren Beşir ömrünün bu yaşında ailenin ne qeder vacib olduğunu çox gözel başa düşürdü . Üç arvadından olan yeddi övladının biri yanında deyildi . Bezen ömrünün bu vaxtında onlara ne qeder can atmağa çalışsa da , ölkenin şertleri onun arzusunu gözünde qoyurdu . Geldiyi günden onlardan heç bir xeberi yox idi . Son vaxtlar evlenmeye qerar verse de İbrahim ve dostlarının eliyle evine getirdiyi qadınlara qoyduğu şerti ya heç bir qadın qebul etmirdi , ya da qebul edenlere de allah uşaq vermirdi . Qadınlara bir şerti vardı , şerti ona bir evlad vermek idi. Ama nedese onun qanını daşıyacaq bir evladı olmurdu . Bunun üçün Moskvadan bele müaliceye getse de müalicenin heç bir neticesi yox idi . Cinsi zeiflik yaşının bu vaxtında öz işini görürdü .
İsmayıl vezifesinde böyüyerek nazirliye qeder yükselmişdi . Heç bir yükseklik Allahın verdiyi derdi aradan qaldıra bilmezdi . İsmayılın da günü günden böyüyen anadangelme xeste qızının derdi onu da Olyanı da vaxtından evvel qocaltmışdı sanki , ne atılası deyildi , ne satılası , Allahın verdiyi derde ikinci qızı Mahirenin dünyaya gelişi ile teselli tapdılar . Mahire onların hem qızı , hem oğulları oldu . Onu xususi mekteblerde , özel müellim terbiyesiyle böyüdürdüler . Ele Mahirenin varlığıyla kifayetlenib Allahlarına şükür etdiler .
Ulduzun qeza xeberini eşidib Mikayıl Laleni de götürüb Qazaxstan onlara geldi . Deyir qonaq , qonağı istemez , ev sahibi heç birisini .
Mikayıl gelende Beşir de onlarda idi . İki sinsi düşmen bir yere düşmüşdü . Üzde , açıqda düşmençilikleri olmasa da , içlerinde bir birilerine qarşı kinleri sonsuza qeder idi .
Burda qaldıqları günden Lale beş körpe uşaqla , üç kişi ile böyük bir evin öhtesinden gelmeye çalışırdı . Amma burda tekbaşına ona cetin olacağını görüb , uşaqları da götürüb , Bakıya dönmeyi qerara aldı. Ulduz sağalana qeder uşaqlar Bakıda Mikayılın evinde qalacaqdılar . Belelikle Beşirle İbrahim ikisi evde tek qalınca İbrahim gündüzler işde , işden xestexanaya ordan da geceler Beşirle keyf işretde qadın meclislerinde tüfeyilli heyat sürürdü . Bu müddet erzinde Qala onu sözün esil menasında menimsemiş , onu ələ keçirmişdi . İlk günler eri ola ola erine xeyanet etdiyinden tesüflenen İbrahim sonralar bütün qadınlara , o cümleden Ulduza bele nifret etneye başladı .
- Heç ferqi yoxdur , müselman ya da xristiyan . Qadın şeytandır kim ne deyir desin - deye içki meclislerinde qadınlar haqqında menfi fikirlerini yürüdürdü . Bunu demeye esası da vardı . Her kes dünyaya öz penceresindane baxar deyirler . İbrahim de Beşirin sözüyle qadınlar öz penceresinden baxırdı . anasını zinakar , bacısını gezenti kimi tanıyırdı axı ...
Ulduz xestexanadan cıxandan sonra onu bir müddet dincelib tam sağalması üçün Azerbaycana yolladı .
Ulduz Azerbaycandan müharibe zamanı cıxan idi . Bakıya sadece müharibeye yola düşende esgerlerle beraber ilk defe o zaman gelmişdi . O da herbi komisarlığın teşkil etdiyi maşında Bileceri demir yol vağzalına qeder , vessalam . Hemişe Azerbaycan haqqında radioda bir şey dinleyende , o cümleden Bakı haqqında böyük bestekarların mahnılarını eşitdikce bu şeheri görmek, orda yaşamaq arzuları üreyinde çin çin olurdu . Azerbaycandan qastraol seferlere gelen konsert ve teatırları , elimi tedbirleri qacırmazdı . Böyük memuniyyetle iştirak eder , veteninin uğurlarını her yerde iftixarla öyerdi .
Qatardan veten torpaqlarına ilk qedem basdığı gün bu ölkenin ona ne qeder doğma olduğunu bir daha tesdiqlemişdi. Azerbaycan onun buraxıb getdiyi kimi deyildi , demek olar ki , 95 faiz deyişmiş müasir bir ölke olmuşdu . Yeni nesil ölkeye müasir ab- hava getirmişdi . İnsanların üzü gülür , müasir geyimli gencler şeherin gözelliyine gözellik qatırdı . Azerbaycanın ciceklenen vaxtı idi . Dedi- qodu aradan qalxmış , köhne fikirler silinib getmişdi .
Uşaqları yanına alıb şeheri gezdikce Ulduz bu gözel şehere aşiq olmağa başlayırdı . Kecmiş keçmişde qalmışdı . Her şey unudulub getmişdi . Ulduzun üreyi yaxınlarının yanına pervazlanıb uçurdu . Uşaqlar da özü de onların yanında özlerini xoşbext sayırdılar. Uşaqlarının qohum eqrabaya qaynayıb qarıışmasını ulduzun üreyince idi . Bu barede mektublarında da yazırdı ;
- İbrahim , ezizim unutma ki ,ora bizim vetenimiz deyil . Uşaqlarımız orda kimsesiz böyüyür . Artıq onların da qohum - eqrabaya qaynayıb qarışan vaxtıdır . İşini deyiş gel Azerbaycana . Burda işleyersen . Cox keçmez dövlet bize ev de verer .
Ne olur olsun İbrahim orda qurduğu düzeni pozub Azerbaycana dönmek istemirdi . Beşirin meslehetiyle Qazaxstana dönmek istemeyen Ulduza Bakıdan kiraye ev tutub onları ora yerleşdırdiler . İki il her ay Ulduza pul yollayan İbrahim , sonralar ona gönderilen mevacibin arasını kesmeye başlamışdı . Çetin veziyyetde qalan Ulduz bu defe İbrahimle danışıqlara girib tekrar Qazaxstana dönmesini istese de bu defe uşaqlar ora getmelerine etiraz etdiler . Yalnız yay tetilinde toplanıb Qazaxstandakı evlerine geder Meleykeyle Aynurun dersi açılanda Azerbaycana dönerdiler .
Erinin gönderdiyi pul bezen böyük külfete yetmirdi . Kira , evin gündelik xerci, qızların mekteb levazimatları . Hele baxcaya geden oğlanlar ...
Düzdür İsmayılın ve Beşirin de ona kömekliyi deyirdi . Ama bu ne vaxta qeder bele olacaqdı ki ? Özü öz ayaqları üzerinde durmaq isteyirdi . Elinde gül kimi seneti var idi . İşlemeli , ev növbesine durub ev almalı idi . Bu fikirle balaca oğlanlarını baxcaya qoyub iş üçün Respublika Sehiyye nazirliyine erizeyle müraciet etdi . Cox kecmedi ki , Merdekan sanatoriyalarından birine hekim teyin olundu . Ve gencliyinde xestexanada başlamış ve yarım qalmış eşq burda davam etmeye başladı ...

Araz anasını itirdikden sonra Qulamın mesleheti ile onlara köçdüse de , burda cox qala bilmedi . İranda artıq inqlab başlamışdı . Ferruxinin irandan ona yolladığı ismarıçlar onu Türkiyede yaşayan cenubi Azerbaycanlıları bir yere toplayıb farslara qarşı inqılabın alovu körükleyirdi . Araz farslara qarşı inqlabın Türkiyedeki fealların rehberi idi. Odur ki, burda qacaq heyatı sürürdü . Yaşı da kecirdi . Özü öz heyatını düşünmeye ne zamanı yox idi ne hevesi ...
Özü qaçaq heyatı süren Qulam Arazı eve eşiye yovuşdura bilmirdi . Bir iki defe Arazı evlendirib aileye uşaq yiyesi etmek istese de sonralar bu fikrden el cekmişdi . Onun vetenine xalqına ne qeder düşkün olduğunu gördükce üreyi qürurla döyünürdi .
- O kimden terbiye alıb , kimden ders götürüb ? Nenesi qacaq Hemdiden - Esmerden , müellimi Ferruxiden - deye gülümsünürdü - Atalar düz deyib insan doğulduğunun yox , yediyi yerin kölesi olar . O da Esmerin ve Ferruxinin yetirmesidir . Qoy olsun !

Artıq 3 il idi ki , sanatoriyada işleyirdi balaca oğlundan başqa hamısı mektebe , hazırlığa gedirdi . İşde ev növbesine durmuşdu . Ve yaxınlarda yeni evine köçecekdi . Bu neçe illerde tekbaşına beş uşaqla cox çetin günler keçirmişdi . Yemekden hec bir korluğu yox idi . Menevi ve maddi desteyi de vardı . Di gelki beş uşağın yükü tenhalığın daha da hiss etdirirdi . Tek başına heyatla savaşırdı . Sabah qalxıb uşaqları yedirer mektebe gedenleri yola salıb , balacasını baxcaya aparar . Ordan qacaraq işe geler , günorta tekrar eve qacıb , ikinci növbe derse gedenleri hazırlayıb onları mektebe , mektebdekileri de eve götürer , tekrar işe qacardı . İşde sanatoriyanın bütün telefonları ona aid olurdu . Baş hekim yarı zarafat yarı gercek ;
- Gerek nazirliye müraciet edek , seni sanatoriyamıza doktor yox , telefoncu teyin etsinler .
Bezen ele gün olurdu ki , qarnına bir tike çörek yemeye zaman tapa bilmirdi . Günlerle saçlarına daraq deymirdi . Onsuz da son günler xercliyini, pulunu - parasını kesen İbrahimden canı boğazına yığılmış Ulduz onu Beşire şikayyet etse de Beşir kolxozdan yolladığı et , yağ , pendir , süd , meyve terevezle Ulduzun sesini kesmeyi bacarırdı . Daha Ulduzun xeberi yox idi ki bir zamanlar yaşayıb beş uşaq dünyaya getirdiyi evde İbrahim Qalayla er - arvad kimi yaşayır . Qala sadece yayda uşaqları atasının yanına gönderende mekanını deyişirdi . Ulduz özü işlediyinden İbrahimin yanına sadece ilde bir defe mezuniyyete çıxanda gedib , on - on beş gün qalıb dönürdü . Erinin qoynunda isti nefesine bürünende heyatında en böyük sehvini qebul edirdi . Kaşke Azerbaycanda qalmasaydı , özünü er sevgisinden , isti yuvasından mehrum etmeseydi - deye düşünürdü . Amma uşaqlarının xoşbextliyini gördükce bu peşimancılığından el cekib özünü teselli edirdi .
- Canı cıxsın , gelsin de bura . Bir bele camaat onun nazın cekecek ? Beş uşaq bir de men onu bura yığa bilmirikse biz onun arxasıyca sürüneceyik ? Heç daha men de getmiyecem. Bundan sonra onu uşaqlarına hesret qoyacam . O , zaman ağlı başına gelecek deyib daha bu il ora getmemeyi planlaşdırdı .
Belelikle Ulduz ve uşaqları 2 il idi ki , daha Qazaxstanla elaqeleri üzmüşdü . Sadece uşaqlar ataları ile mektublaşar zengleşib görüşerdi . Qadın uşaqları ile baş başa qalmışdı . Ne edeceyini özü de bilmirdi . Uşaqlar burda rahat serbest şen ve xoşbext idiler . Uşaqları ile Qazaxstana köçmeyi düşünse de uşaqlar ora getmeyi heç istemrdiler . Ulduz hekim idi . Az -cox uşaq pisixologiyasından xeberi var idi . Uşaqlar burdakı dostlarını , heyat terzini oraya deyişerdise onlar üçün çetin olacağını yaxşı bilirdi . Odur ki , taleyiyle , alnına yazılmış bextiyle barışıb bütün o terefli , bu terefli aileni bir yere topladı . Qardaşları ve ailesi ibrahimin emisi qızları ve Beşir İsmayılın evinde cemleşdiler , böyük bir aile meclisi quruldu . Onların heyatları müzakire olundu ve qerar qebul edildi . Bu yaşdan sonra boşanaraq uşaqlara yetim damğası vurmaq olmazdı . Zaten boşansaydı ne deyişecekdi ki ? Yene de İbrahim orda Ulduz burda idi . Ne de beş uşaqla Ulduzu heç bir kişi qebul edib onunla evlenmezdi. Bele neticeye geldiler ki, atadan boşanmadan uşaqlara aliment teleb edilsin . Gelerse gelsin , gelmezse orda qalsın .
Bu qerardan Ulduz da , İbrahim de razı qalmışdı . Ulduz bele heyatıyla barışıb uşaqları ile geleceye baxmağa başladı .
Cox cetin idi , uşaqların arada atalarını görme arzusu Ulduzu cetin veziyyetde qoyurdu .

Bir gün Araz Ferruxiden mektub alıb , desteni başına topladı . Yeni emir gelmişdi . Desteden iki neferle İzmire ordan da İstanbula getmeli idi . Mektubda yazılan emre esasen destedeki fealların biri qadın olmalı idi . Onun destesinde ise qadın yox idi . Etibar etdiyi iki neferi seçib bu emiri yerine yetirmek üçün etibarlı bir qadın feal tapmaga qerar verdiler . Liderlerden biri, Arazla möhkem dost olan Behram adlı biri bu işi boynuna götürdü . Aldıqları bu emiri yerine yetirmek üçün Behram Arazı İzmire yolladı .
- Biz sizi İstanbulda gözleyeceyik . Aliyeni de al gel !
Bu adını eşitmediyi , üzünügörmediyi qadın kim idi bilmirdi , tanımırdı da . Behramdan bezi tapşırıqları alıb izmire yola düşdü . İlk defeydi ki, İzmire gedirdi . Burda olduğu müddetde İstanbul ve başqa şeherlerde cox olmuşdu . Ama izmire heç getmemişdi . Buralarda xam idi . Avtobusdan düşüb elinde tutduğu adrese baxdı . Qalacağı otelin adresi buraya yazılmışdı . Elini qaldırıb yaxınlaşmaqda olan taksiye teref yelledi .
- Taksi ...
Arxadan taksiye bağıraraq ona teref qaçan qıza baxdı .Taksi yolun kenarına bend alanda Araz taksinin qapısını açıb adresi şofere uzadanda qız arxa qapını açıb özünü maşına tepdı .
- Hadi şöför kardeş bas kaza !
- Ama efendim , taksi bana durdu .
- Cok rica ediyorum, beyefendi acelem var !
Qız ürkek baxışlarla etrafa baxdı heyecanla ;
- Peşimdeler ! Rica ediyorum , al beni de götürün !
Araz onlara qacaraq yaxınlaşan adamlara baxıb maşına oturdu .
- Ya allah !
Tehlükeni geride qoymuşdular .
- Kim bunlar , ne istiyorlar ?
- Şey , babamın kan davalıları .
- Eee senden ne istiyorlar ?
- Şey , abi nasıl anlatayım ki , babam davanı yatırmak için beni davalısının oğluna verecekmiş . Ben de evden kaçınca peşime düşdüler .
-Nasıl olur ya ?
Taksiçi dayanmadan danışırdı . Bele hadiseler en çox cenub bölgesinde olduğunu deyirdi .
- Neden polise gidip de şikayyet etmiyorsun ?
- Yaa abii , kurban olayım . Başlatma polisine falan ...
Qız sebrsizlenmiş halda derinden nefes aldı .
- Nerye gideceksin peki ?
- Bilmiyorum . Ben karşıda inerim .
Ele bu vaxt taksi dayandı . Araza baxıb dedi ;
- Sizin adresiniz burası . Araz başın pencereden cıxarıb qarşısında dayandığı binaya ve küçeye baxdı .
- Burasımı ?
- Evet .
- Yürüyerek de gele bilirdim .
- Evet yakın .
- Borcum na kadar
Pulunu ödeyib aşağı endiyinde qız da maşından endi .
- Şimdi siz nerye gideceksiz ?
- Bilmiyorum . Ben bir yer bulurum .
- Hem buralarda yabancıyım diyorsun , hem yer bulurum diyorsun . Hadi gel benimle .
- Nerye ?
- Otele
- Evet yabancıyım . Bulurum ben bir yer . Sen işine bax . Biri iyilik yapdı diye sevindik . Deme sapığa rastlandık .
- Tövbe , tövbeee ...
Araz sebrsizlenib başın bulayaraq içeri kecdi . Kimliyini verib yer aldı ve yuxarı otağına çıxdı .
Uzun yolun yorğunluğu Arazı elden salmşdı bir xasiyyeti vardı yerini , yatağını deyişende yata bilmirdi . Ne ilĺah etdiyse gözlerine yuxu getmedi. Qalxıb pencereye yaxınlaşdı . Pencereye asılmış tülün arxasından küçeye baxdı . Bayaq onunla gelen qız tinde biri ile nese xısın xısın danışırdı . Qız Arazın diqqetini çekdi .
- Allah allah kimle danışır bu ?
Qızın adamdan nese aldığını görüb özünü toparladı . Elini belindeki silaha sürtüb özünü yoxladı .
- Belke xefiyyedir , dalımca düşüb ? Tekrar pencerede tülün arxasından boylanıb gözleri ile qızı izledi . Qız küçedeki simitciye yaxınlaşıb ovcunda tutduğu pulu ona verdi . Araz gülümsünüb başını buladı ;
- Day camaat qarnına bir tike çörek alıb yemiyecek ki , ne var ne var Araz burdadır . Yazıq qızın üstünde belke de pulu parası yoxdur .
Ele bu vaxt qapı döyüldü . Yaxınlaşıb qapını açdı . Otel işçisi bir xanım idi. Elindeki kağıza baxıb .
- Araz Abduni mi ?
- Evet buyurun !
- Aşağıda telefona bakarmısınız sizi istiyorlar .
- Kim ? - Çaşıb qaldı . Axı onun orda olduğunu kimse bilmirdi .
- Behram Behbudi
Behramın adını eşiden kimi penceyini çiynine atıb pilekenlerden aşağı qaçdı .
- Aloo , He , Behram
- Araz , özünü sakit apar, hecne olmamış kimi ve bu deqıqa otelden cıx !
- Noldu mesele nedir ?
- Danışmağa zaman yoxdur . Aliyeye güven .
Telefondan gelen kesik sesler onu daha da çaşdırmışdı .
- Alo , Behram , Aliye kimdir alo ...
Ses getmişdi . Ne edeceyini bilmirdi Aliye kimdir ? Onu nece tanıyacaqdı ? Belke bu qadındır ?

Hadiseler yaman qarışmışdı . Özüm orda olmasam da hadiselerin heyecanı meni ağuşuna almışdı . Aliye kim idi ? Arazı bu qaranlıq dünyadan nece cıxaracağıma yol axtarırdım .

Yazar: Feride Acarakçay (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 033
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri