Gecikmiş bahar (33-cü bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 151
Səs ver:
(səs: 0)
Aeroportda Mahmut müellim Baharı qarşılayıb beraber eve geldiler . Mahmut müellim , yol boyu gülmeli yolçulğu xeyalından kecdikce dodaqları qaçan qızına baxıb gülümseyerek soruşdu :
- Nolub qızım?Yaman gülürsen ?
- He ata,desem heç inanmazsan, bilirsen kiminle yol yoldaşı oldum ? Bir alimle . Habil Elesgerzadeyle. Men hec alimleri bele genc - cavan tesevvur etmezdim - atasına döndü . Atası bığlarının altından gülümsünürdü . Onun anlış anlayacağını düşünüb tez özünü yığışdıraraq elave etdi :
- Maşallah , demek Azerbaycanda hele de genc nesillerin içerisinde savadlı bilikli adamlar varmış . Nen ele bilirdim bele nesiller artıq tükenib . Bravo ...
Baharın gözlerin qabağınıda teyaredeki sehne canlanır , jurnalla Habilin üzüne , çiynine vurmağı gözünün qarşısına geldikce uğunub gedirdi .
- Ay qızım, de men de gülüm neye gülürsen ?
- Hee ee ,onu deyirdim axı ... Yanımızda bir arvad vardı bütün samalyoyu deyinmeyi ile özüne celb etmişdi ... - deye başlarına gelen yol ehvalatını atasına danışdıqca atası da ona qoşulub gülürdü .
Baharı toy bayramla qarşıladılar . Bütün qohum- eqraba , qonşular Baharı gözleyirdi . Yemek içmekden sonra kişiler evin önundeki artırmaya , qadınlar ve cavanlar zala keçdiler . Gelen qonaqların arasında Sevdanın da ailesi var idi . Ekiz qardaşlarından biri de onlarla gelmişdi . Meclisde orta yaş nümayendesi olsa da gencler meydanı emelli başlı qızışdırmışdılar . Onlar bir otağa toplanıb oxuyub , eylenirdiler . Bağ evinin düvarlarını şen qeh- qeheler , musiqi sedaları götürmüşdü . Çox keçmedi ki , qardaşının dostlarıyla hazırladığı musiqi desestgahı başladı . Bahar pianosunu arxasına keçidi . Qardaşının dostları özleri ile getirdiyi gitara , zerb ve qarmon evde tam bir ansambıl yaratmışdı . Bahar piyanosunu çala çala ifa etdiyi mahnılar gelen qonaqların zövqünü oxşayırdı .
Geceden xeyli keçmiş qonaqlar yavaş yavaş dağılışmağa başladılar . Sevdanın ailesi Sumqayıtda olduqları için Mahmud müellim onlara getmeye izin vermedi .
- Gecenin bu saatında hara gedirsin . Yıxılın yatın , gen bol ev eşikdir . Seher qalxıb arxayın gedersiz . Şeherde veziyyet yaxşı deyil . Komendant saatına düşeceksiz .
Belelikle qonaqlar geceni onlarla qaldılar . Ele ne baş verdiyse o gece baş verdi ...
Kişiler salonda , qadınlar yataq otağında , Qardaşı Valehle İlkin , Valehin otağında , Sevdayla da Bahar Baharın yatağını beraber paylaşmışdılar .
Uşaqlığından tek ve rahat yatmağa alşmış Bahar bu qızla heç cür yata bilmirdi . Valehin otağına keçib yükden yorğan döşek almaq istedi . Ama oğlanların otağına girmek ayıb olardı . Anasının otağına geldi .
- Ana , içeri nece keçim ? Yükden yorğan döşek alım , yata bilmirem . Oğlanlar da yatıb indi ses olacaq .
- Yaxşı, men indi götürüb vererem - deye anası ayağa qalxdı .Bahar asılqandan gödekcesini götürüb evin qabağındakı artırmaya çıxdı . Zeif külek vardı .Göyün üzü ter temiz idi . Havada şaxta olsa da göyün üzündeki ulduzlar aydın görünür , sayrışırdı . Ayın zerif işığı bağcanı aydınlatmışdı . Balkonun altında cergeyle ekilmiş nar ağaclarını üstınde hele de narlar derilmemişdi . Uşaq vaxtından hemişe meyveleri ağacından derib yemeyi severdi . Odur ki , Mahmud müellim Baharın bu hevesini nezere alıb narları dekabırın sonlarına qeder ağacdan dermezdi . Nar o qeder yetişerdi ki ağızların açardı . Ele narın lezzetlisi de bu idi . Tam deymiş güleyşe nar ...
Gözü yaxın mesafede pardaxlanmış nara sataşdı . Qıp qırmızı deneleri sanki " gel meni ye ! " deyirdi. Eyilib balkon daşlarının arasından elini uzadıb narı qoparmaq istedi . Eli çatmadı . Biraz da eyildi . Yene eli catmadı . Geri çekilib biraz aralıdan nara baxdı . Ağlna uşaq vaxdı oxuduğu tülkü ve qarğa temsili geldi . Özünü bu veziyyetde tülkü yerinde hiss edirdi. Ağzı sulanmışdı . Nece olur olsun o narı qoparmalıydı . Qapı açıdı . Ele bildi anasıdır :
- Ay ana , bilirsen neye oxşadım? - güldü - qarğanın ağzındakı pendire baxan tülküye , deyirem ne bir olaydı bir qarğa geleydi o narı pendir evezine tutaydı . Mende qarğanı alladıb narı alaydım - qehqeheyle güldü - Yox vallah , men o narı bu gece yemesem çatlayaram . Görüm aşağıdan qopara bilerem ? - deye bir gözü narda pilekenlere doğru addımladı . Pilekenin başına çatmışdı ki, arxadan gelen ses onu dayandırdı :
- Getme, gel ! Men qopartdım .
- Aa sen idin ? - Bahar teccüble elinde nar dayanmış İlkine baxdı .
- Men de ele bilirem anamdı gelen ee!!!
İkisi de güldüler . Yaxınlaşıb narı İlkinden almaq istedi . İlkin elini geri çekdi . Bahar teccüble ilkine baxdı . İlkin ona baxıb gülürdü .
- Ver de ?
- Yoo , ele şey yoxdu !
- Ne deyirsen ? Ver narı !
- Hec ele şey yoxdu !
- Di oyun oynama gece - gece ! Fason verme ver !
- Oyunu sen oynamaq isteyirsen yoxsa men ?
- Deyesen yuxulsan bala , ver narı yeri get yat ! - Bahar ciddileşdi .
- Özün demedinmi bir qarğa olaydı , narı pendir yerine alaydı , men de tülkü kimi qarğanı aldadıb narı ondan alardım ?
Baharın yanaqları qızardı . Gece gece bu ne oyun idi bele ?
- Sen qarğa deyilsen , men qarğa demişdim İlkin yox .
- Sen de tülkü deyilsen , Baharsan . İndi gel al görüm narı nece alırsan ?
İlkin narı ona sarı uzatdı . Bahar almaq isteyince İlkin elini geri cekdi .
- Yoo ele şey yoxdur . Nece demişdin ? Tülkü kimi alacaqsan hiyleyle .
- Aa ayıb olsun , men tülküyem ?
- Men demedim ki , tülkü olmağı sen istemişdin . Bir görüm meharetini ? - İlkin narı ona uzadaraq güldü .
- Vallah day sene sözüm yoxdur . Eşq olsun ! - deyib incik halda qapıya doğru yöneldi . Baharın gedeceyinden arxayaınlaşan İlkinin barmaqları boşaldı . Narı ovcunda eli ona sarı uzalı qalmışdı . Ele bu vaxt , Bahar qefil donüb qartal kimi ilkinin üstüne şığıyıb narı qapdı . Aniden baş veren bu herketi gözlemeyen İlkin qızın bileyinden tutub narı elinden almaq istedi . Qız narı geri dartdıqca İlkin ona sarı eyilib qızla nefes nefese qalmışdı . Meğlub olmamaq üçün özlerinin hansı veziyyetde olmasından xeberleri bele yox idi . Ele bu vaxt qapı açıldı . İlkinin atası bayra çıxdı . Onlara çaşqın çaşqın baxdı, gülümseyib ve tekrar içeri keçdi .
Baharla İlkin bir birlerine baxdılar . Ele bu vaxt ikisi hansı veziyyetde olduqlarına diqqet etdiler . İlkin Baharın beline sarılmış , Baharın eli de onun çiyninde tutub dartır , narı ona vermemek üçün özünü qoruyurdu . İlkin onu balkonun meheccerine sıxışdırıb narı ondan almağa çalışırdı . Ele bir veziyyetde idiler ki , kenardan baxan bu sehneni iki sevişen gencin sehnesi sanardı . İkisi de düşdükleri veziyyeti ele indice hiss edib bir birlerine baxdılar . İlkinin gözlerinden sevgi, Baharın gözlerinden telaş yağırdı .
- Bax gordünmü etdiklerini ? Yaramaz ! - İlkinin sinesinden iteledi - biyabır olduq , Allah seni biyabır elesin !
- Aaa meni niye ? Nar yemek isteyen sensen ya men?
- Çekil ! Avara ... - Baharonun sinesinden iteleyib ondan qurtulmaq istedi . İlkin süzgün baxışlarla Bahara baxıb yana çekildi .
- Sabah kişinin üzüne nece baxacam , vallah bırçılıqdee biabırçılıq . Öldüm yere keçdim Allah seni yere soxsun - deyib narı ilkine tullayıb içeri kecdi .
- Ne qeşey arvad, arvad qarğış eliyir ee, heç nenem de bele qarğış bilmir . Sen canı hardan öyrenmisen bu qarğışları ? Şifahi xalq edebiyyatında varmı bu qarğışlar ? - ilkin söz altda qalmırdı . Elin ağzına tutub gülürdü .
- Ee cehennemol başımdan ... Salonun aralı qapısından içeri baxdı . Kişi pencereni aralayb siqaret çekirdi .
- Yazıx kişi çöle çıxmağına peşiman oldu ee... bedbaxt oğlu guyaçöle siqaret çekmeye çıxırmış bextever oldu . Bizi de bextever eledi . Külbaş oğluyla , seydereş Baharı oyun oynuyarken gördü . Neter deyerler ee ... Deyir ayının yüz oyunu var bir armudun başında . Bizim de oyunumuz bir narın başında oldu . Allah meni biabır elesin , bu ne iş idi düşdüm ? - ağlamsınıb otağına girmek isteyende İlkin qapıda göründü . Baharın üzünde eseb , İlkinin üzünde ise nigarançılıq höküm sürürdü .
Sabah her kes süfre başında , lakin Bahar yox idi . Mahmud müellim qapıya baxıb Baharı sesledi . İlkinin atası Müzeffer kişi sözlü sözlü İlkine baxıb :
- Ay Mahmud qardaş , bizim tereflerde bir adet var , belke eşitmiş olarsan .
- Ne adet ay Müzeffer ?
- Bizim Naxçıvanda qıza alma atarlar . Qız kimin almasını tutsa qızı ona vererler .
Mahmud sözlü adama oxşayan Müzefferin üzüne baxmadan boğazını ayırtlayıb , cayından bir qurtum aldı . Söhbeti yayındırmaq istedi .
- Heyf o adetlerden . Eşi indi ne alma atan var , ne de alma tutan . Ay Bahar , ay qızım . Çay çörek soyyur . Gel çıx da ...
- Bizim bu efel oğlan , gecenin qaranlığında alma ile narı qarışıq salb deyesen .
Hamı dönüb Müzefferele İlkine baxdı . İlkin başın aşağı salıb çayını esebi halda qarışdırdi . Sankı " ata , ne açıb ağardırsan " deyirdi .Mahmud kişinin qaşları çatıldı .
- Bizim oğlan da dünen meclisde qız beyenib .Alma yerine nar qoparıb ...
Masada hamı gülüşdü . İlkin ayağa qalxıb otaqdan çıxdı .
- Aa , doğurdan, ata ? Hansı qız idi , kim idi ? - Sevda söhbete qarışdı - Senin de gözünden bir şey qaçmaz haa, öz aramızdı . Gözlerin , maşallah qırğı kimidir .
- He bala , heyle olmasaydı Sarayın en gözel qızı sizin ananız olmazdı . Düz demirem arvad ?
Xuraman güle güle başıyla erinin sözünü tesdiq etdi .
İçeride her kes deyib gülerken qonuşu otaqda Bahar bu danışıqları eşidir , esebinden otaqda var gel edirdi .
İlkin heyetde ağacların altında gezir , belke de bu vaxta qeder heç diqqet etnediyi ,sevmediyi ağaçlara , seki kenarında ekilmiş çiçeklere heyranlıqla baxırdı ...
Artıq getmek vaxtı idi . Bahar hele de otağından çöle çıxmamışdı . Özünü xesteliye vurub yatağına girmişdi . Qonaqlar gedende Sevdayla anası onun otağına gelib onunla öpüşüb görüşdüler .
- Vayy , vay deyesen gözel qızımız nezere gelib ,nol b niye yatırsan bele ?
- Üstünüze sağlıq deyesen üşütmüşem .
- dünen çox atılıb düşdüz , terlediz - tessüfle Sevile baxıb başın buladı - indikilere söz deyende eşitmirler ki , özletini qorumurlar ...
Sevil qızının qonaqları yola salmasını istese de Bahar yerinden terpenmedi . Ev camaatı qonaqları darvazaya qeder yola salarken Bahar otağından sıxıb qapıya geldi . Qapıdan asılmış tül perdenin arxasından gözleri ile qonaqları uğurladı . İlkinin gözü evin pencerelerinde ,qapılarında idi . Getmek istememesi ya da gederken Baharı görmek istemesi belli idi .
Müzefferin " Jiqulusi " terpenende Bahar da herekete kecdi geri dönüb otağına çekilmek isteyende ev telefonunun yanında axşam İlkinin derdiyi narı gördü . İlkin narı getirib oraya qoyubmuş . Narı eline alanda ilk gözüne deyen narın partlayıb aralanmış hissesindeki boşluqda balaca kağız oldu . Kagızı çıxarıb açdı : " Bu defe evinize gelende bey kimi girecem seni sevirem " - kelimeleri yazılmışdı . Heyatında ilk heyecanını yaşayırdı . Gözleri süzüldü , dodaqları gülümsedi . Geceki "nar" oyunu yadına düşdü . O qeder dalmışdı ki , içeri giren Valehden xeberi de olmadı . Kağız parcası elinde ele dalıb getmişdi ki ,Valehin bu yazıları elinde oxumasından xeberi bele olmadı .
- Bu nedi ? - qefil sesden yerinde diksindi . Tez kağızı arxasında gizletdi .
- Ver görüm bura ? Nedi bu kim yazıb bunu - yeniyetmelik dövrünü yaşayan gencler kimi o da bacısını tessübunu çekmeyi belece özüne borc bildi . Kişi kişi sesini uçaldıb :
- Kimdi az , o bizim eve bey kimi giren ? Belke qıcaların sındıraq , heç gelişi olmasın .
- Suus ... sus ...sen Allah , ata eşitmesin ayıbdı .
- Nece ayıbdı ee ? Utanmırsan evin içinde gedelerle mektublaşırsan ? Deyesen qudırmusan ? Bahar Valahden heç vaxt bele bir şeyin şişirdileceyini gözlemirdi . Odur ki , onun üstüne atılıb ağzını yummaq isteyince Valehin sesi daha da yükselirdi . Sese qapıdan içeri geren Mahmudla , Sevili görünce Bahar utanaraq içeri qaçdı .
- Gorürsen qızını ? İnistituta ders oxumağa getmir ee , mektublaşmağa gedir . Dirçelib gelib . O qeder qudurub ki , adam zad da saymı evin içinde oğlandan mektub alır . Utanıb ölmür ee deyirem . İnden sora ders adı qurtardı . Keçirdirsen onu qiyabiye . Eşidirsen papa ? Qiyabiye ... Meni qana salmayın durduğum yerde . Vallah qoymaram getsin bir de o xarabaya - deyib elindeki kağızı atasının üstüne atdı .
Sevil de Mahmud da kağızda yazılan yazılara baxıb gülümsediler .
- Hee demek Müzefferin efeli bizim qıza alma evezine nar atıbmış - deye Mahmud gözüyle telefon masasının üstündeki nara işaret etdi
- Hee arvad deyesen bağımızın meyvesi yetişib , ağacımıza salba atılmağa başlayıb artıq ... danışa danışa salona keçdi .

İlkin Ve Elçin Müzefferle Xuramanın ilki idi . Uzun müddet nişanlı qalan bu çütlüyün ele evliliklerinin birinci ilinde ekiz uşaqları oldu . O zamanlar Müzeffer Rusiyada işleyirdi . Evlendikden sonra da Xuramanı götürüb özüyle ora apardı . Hamileliyini şişkinlikle beraber ağır çetin keçiren Xuramanı bir müddet sonra tekrar Müzeffer Şahbuza getirdi . Böyük bir külfet içinde, hem de kend yerinde yaşamaq Xuraman üçün olduqca çetin idi . Evde el üste tutulurdu . Eri altı bacının bir qardaşı olduğundan baldızları da onun başına pervane kimi dolanırdılar . Amma Müzefferin orda olmamağı , kendin cansıxıcı sakit heyatı onu darıxdırırdı. Rusiyadan gelenden bir yere cıxmamışdı . Nece deyerler, medeni süretde icbarı hebsxana heyatı sürürdü .
Her gün demek olar ki , erine mektub yazır , onu kende çağırırdı . Müzeffer üçün kend yerinde yaşamaq meşeqqet idi . Esgerlikden sonra neçe iller Rusiyada yaşamış , oranın adetlerine uymuş , artıq demek olar ki, ruslaşmışdı . Odur ki , kende gelmeyi esla düşünmürdü de . Mektublarında Xuramana teselli vererek sebirli olmasını yazırdı :
- Gözümün nuru , seni ne qeder sevdiyimi bilirsen . Xumuşum , biraz sebr et . Gelim Bakıdan ya da Sumqayıtdan ev alacam . Men oraya gelsem kendde ne iş görecem ki ? Gerek kolxozda tütünçülere qoşulam . Elimde gül kimi mesleyim var . Biraz da maya qoysam şeherde zavodların birinde yaxşı bir işe girerem .
Müzefferin şehere köçmek istemesi ailesi terefinden xoş qarşılanmadı . Müzefferin 6 bacısı ve ana - atası Xuramanı sıxışdırmağa başladılar . Müzeffer şeher sevdasını Xuramandan yana bilirdiler .
- Çox nankor gelinsen . Sene burda gülden ağır söz deyen yox , inciden yox . Seni yağ içinde böyrek kimi besleyi ik . Sağolumuz budur ? Müzefferi bizden ayırmaq isteyirsen ?
Baldızlarının ve qaynanasının dır - dırlarına döze bilmeyen Xuraman Saraya atası evine gelir . Xuramanın arxasınca heç kim gelmir . Erine mektub yazsa da eri ona cavab yazmırdı . Sonralar , çox sonralar Xuraman öyrenmişdi ki , qaynanası ve baldızları Müzeffere mektub yazaraq , Xuramanın haqqında xoşagelmez sözler deyeren onların arasını pozub , guya Xuraman onlara "ölseniz de size gelin olmayacam , ölsem de oglunuzu elinizden alıb şehere aparacam" deyibmiş . Bu da genc ağlı başında olmayan Müzeffere acıq gelib . Axı valideyinlerinin Müzefferden başqa oğulları yox idi . Eger Xuraman onlara gelinlik etmese idi, Müzeffer camaat içinde hansı oğulluqdan danışacaqdı ki ? Müzeffer ananın- atanın , altı bacının ümüd yeri, penah qapısı idi .
Ekizleri olanda Müzeffer onları görmeye gelmiş , lakin , bu defe de Xuramanın atası onu eve buraxmamışdı . Çünkü aylarla atası evinde qalan hamile arvadıyla ne bayramlarda , ne de xüsusi günlerde bir defe arayıb sormamışdı . Bütün qohum eqraba Xuramanla , Müzefferi ayrıldı sanmışken indi uşaqlar olandan sonra Müzefferin meydana çıxması kişiye yer edirdi .
Uzun sözün qısası . Uzun iller sonra Müzefferle Xuramanın hesreti vüsala catdı. Uşaqlar olandan dörd il sonra Müzeffer özünü toparlayıb Sumqayıtdan ev aldı . Qaynatasının qapısına getdise de qaynatası da ters damarına salıb qızını ona etibar etmedi . Kişi ona şert qoydu :
- Ata - anan , bacıların gelib qızımdan üzür istemese qızımı vermeyecem .
- Başına dönüm , ay emi , etme , eyleme bilirsen ki , onlar Xuramanın ayağına gelmeyecek .
- Gelmirler gelmesinler . Size xoş , mene sizde de xoş . Uşağımın elinde qalmamışam ki? Ya gelsinler ya da vermeyecem - deye kişi de qerarını keskin vermişdi . İki il de Müzefferin ailesine yalvar yapışından , qızlarının dördünü köçrurub emelli başlı tenhalaşan ata anası nehayyet böyük bir hediyye ve qurbanla Xuramanın atasına minetçi düşmüş , sonra ise gedib onlarla barışaraq Xuramanı Sumqayıtdakı evine getirmişdiler . Müzeffer de o zamanlar kimya zavodlarının birinde yüksek vezifeye girmişdi . Ekizleri baba evinden, atası evine gelende artıq mektebin hazırlığına gedirdiler . Atalarının üzlerini çox az görmüşdüler . Xuraman atasının qorxusundan uşaqlarını ataları ile gizli gizli görüşdürürdü . Uşaqlar atalarını yad adam kimi qebul edirdier . Analarına atalarından cox düşkün idier .
Müzefferle Xuraman barışdıqdan sonra Sevda dünyaya geldi . Müzeffer vaxtında ekizlerine vere bilmediyi sevgi ve diqqeti qızına ayırdı . Ekizler baba evinde ciddi rejimde , qorxu içerisinde böyümüşken , Sevda ise eksine , ürekli , ehtiyyacsız , erköyün bir qaz kimi böyüyürdü . Bu aileni tanıyanlar hamı "Sevda oğlan olasıymış , İlkinle Elçin qız " deyerdiler .
Sevda dikbaş , her sözü üze vuran, kobud qız idi . Yersiz zarafatları , köntöy hereketleri onun erköyünlüyünden xeber verirdi .
Bahar Sevdayla refiqelik etse de qızın bu xasiyyetinden heç xoşlanmazdı . Onun bu oğlanfason xasiyyeti bir gün onun evini yıxacağını düşünürdü ve düşüncelerini çox ince bir şekilde ona bildirirdi . Bezen Sevdagilin ailesiyle ailevi dostluq eden anasına da bu barede fikirlerini bölüşdürürdü .
- Aa, adamda bir incelik olar da . Nolsun atan seni başında gezdirib . Atan sene demeyib ki , qız inceliyini burax . Qız uşagısan . Biraz ince ol , biraz kübar ol , biraz mehriban ol , qılığın - sülüyun olsun , bir nazın olsun ...

Gelenden hele çamadanını boşaltmamışdı . Paltarlarını yerbe yer edib dolabından asdı . Teyyarede yanına aldığı el çantasını açıb içindekileri yatağın üstüne boşaltdı . Eşyaların içinde " yad qızı" kitabı ve Habilin oxuduğu xarici jurnal da var idi . Jırnalı eline alıb vereqlemeye başladı . Vereqledikce onunla keçirtdii bütün sehneler gözlerinin qarşısından kecirdi . Onunla tanış olduğu gün boynundakı şerfinin onun zincirine ilişib çıxmaması , şerfini boynundan açıb ona vermesi , Sevdanın şerfi behane edib onunla avtobusdan düşmesi , Bahara acıq verirmiş kimi aşağıdan aftobusa baxaraq ona el sallaması , bufetde onlarla atmacalı danışması ... Her şey ele bil vereqledikce elindeki jurnalın vereqinde canlanırdı .
- Sevda niye avtobusdan onunla düşdü kü , başa düşmedim?Ona ne menim şerfimden getmişdise getmişdi de şerf menimdi men bilerem . Qoy men şerfimin dalıycan düşüm . Sen ne özünü soxmusan ortaya ?- deye düşündü . Düşündükce hele ağlında , heyatında , varlığında formasını rengini bele bilmediyı qısqanclıq hisleri baş qaldırmışdı . O Habili qısqanırdı , Sevdanı Habilin etrafında görmeye bele tehammül ede bilmirdi .
Telefonun desteyini eline aldı Sevdagile zeng eledi . Telefon uzun uzun çağırdı . Cavab gelmedi , tekrar nömreleri çevirdi . Barmaqları diyircekli telefonun deliklerine toxunduqca ele bil üreyini nese sıxırdı . Üreyi çırpınır , çırpındıqca gözlerinden yaşlar üzünde şırnaq açırdı . Cavab gelmeyince de eseblerine hakim ola bilmirdi . Eseble desteyi üstüne asır , tekrar nömreleri yığırdı . Koriordaki sese Sevil xanım metbexden boylandı :
- Nolub qızım ? Niye qırırsan o telefonu , yavaş ol !
Bu saat anasından yaxın , anasından eziz adam yox idi ona . Ele bil anaya indi ehtiyyac duyurdu . Balını bir ana çiynine qoyub hönkürtüyle sadece ağlamaq isteyirdi . Desteyi üstüne asıb anasına teref döndü . Qızının üzündeki yaşı görüb Sevil xanım teşvişle ona yaxınlaşdı .
- Bahar ? Qızım ? Nolub ? Niye ağlayırsan ?
- Bahar anasını qucaqlayıb hönkürdü . Çaşıb qalmış qadın ne deyeceyini bilmirdi . Onu öpür , saçlarını oxşayır . Onu sakitleşdimeye çalışırdı
- Axı nolub ? Kimle danışdın ? Ne dediler . Bir danış, biz de bilek de !
- Ana ...
- Hay can , anan qurban gözlerinin yaşına, ağlama görüm bir ...
- Ana ... men ... men ...
- Hee !!!
- Men aşiq olmuşam ana !!!...

Baharı yaxşı başa düşürdüm . Yeqin ki , gencliimizde ilk mehebbet heyecanın her birimiz yaşamışıq , onun keçirdiyi kisleri biz de keçigmişik . Gizli gizli birin sevmişik. Gah sevinib , gah da bulud kimi dolmuşuq .
Bir de tesevvür edin ki , bele bir saf duyğuları biz yaşayırıq . Gelin özümüzü Baharın yerine qoyaq . Baharın sevgisini biz yaşayırıq . Biri gelib bir gün bize sevdiyimiz oğlanın bizim qardaşımız olduğunu desin ...
Bele bir veziyyetde söz tapmıram yazmağa . Bu kelmeleri yazdıqca bele tükenirem , qaldı kı bunları yaşamaq. Şexsen men bunları yaşaramsa demek zaman durub , dünya öz fealiyyetini dayandırıb . Ele bilerem ki , sözün bitdiyi yerdeyem ...

Yazar: Feride Acarakçay (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 151
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri