Gecikmiş bahar (45-ci bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 198
Səs ver:
(səs: 0)
Yeni ili ailevi olaraq qrupdan tanış olduğım bir aile , hem de, deyerli oxucularımdan birinin evinde qarşıladıq . Çox semimi ve istiqanlı olan bu aile bizi öz mehribanlığı ile daha da yaxın etmişdi . Ailevi dost olmuşduq . Gece 2 ye qeder yeyib içib eylendikden sonra evimize döndük . Her kes yatağına çekilib şirin yuxuya dalarken , men yene hemişeki kimi yorğanın altında oxucularımla beraber telefon başında idim . Watsaat, insteqram , facebookdan gelen yeni il tebriklerini oxuyub onları cavablandırırdım . Bir gözüm de qrupda gezinirken oxucularımın hekayeme yazılan yorumları axtarırdı .
Baharın bayram günü öz profil statında yazdığı sitem dolu yazı diqqetimi çekdi :
- Her yeni ilde köhne yükü atıb , yeni ile gözel ehval ruhiyeyle girmek istemişem . Amma görürem , bu ilde hemişeki kimi olacaq... köhne derdlerimi yeni ilde bu defe de yeni astarla üzleyib geydirecem , ne qeder şen ve xoşbext olsam da heyat menim üçün hele 19 yaşında ömrünün baharını görmeden qışına düşmüş bir çiçek kimidir . Menim üçün ömür bele davam edir ...
YENİ İLİNİZ MÜBAREK, EZİZ DOSTLAR !!!

... Habil hele de , eşyalar ile beraber aeroportdan çıxıb onu gözleyirdi . Sevda gelib cıxmırdı . Sebri daralırdı artıq . Çomadanları çeke çeke içeri girdi . Sevdanın girdiyi tuvalete gelib tuvalet işçilerinden birine yaxınlaşdı . Veziyyeti onlara başa saldı .
- Pardon , xanım , biraz evvel yoldaşım buraya girdi hamileydi , Bayaqdan gözleyirem , gelib çıxmadı . Belke halı pisleşib , axır aylarıdır . Size bir zehmet verim , içeri baxarsınızmı ?
İşçi qadin içeri girib çıxdıqdan sonra burda ele bir adam olmadığını dedi .
Teyyareden endikleri 4 - 5 saat olmuşdu . Hele de Sevdanın geleceyini gözleyirdi . Aeraportun güvenlik polisine de yaxınlaşub xeber aldı , Sevdanı her yerde soraqladı . Gördüm deyen olmadı .
Nehayyet her yerden , her şeyden eli üzüldü . Çomadanları da götürüb ,taksi dayanacağına geldi ...
Telefonun sesi gelen kimi Bahar bu defe de obiri otaqdakı telefona qacıb , zaldakı telefonun desteyini qaynanası qaldırmağını gözledi . Bu defe desteyi Elçin qaldırdı . Telefonun o başından qarışıq sesler gelirdi ama zeng eden adam kim idise danışmırdı .
- Alo , niye cavab vermirsiz , eşidirem . Danışın !!!
Destek elinde telefondan cavab almayan Elçin desteyi asdı . O biri otaqda hele de destek Baharın elinde idi dinleyirdi . Hele de telefonun o başından qarışıq sesler gelirdi . Ele desteyi asacaqdı ki :
- He noldu , çox gözleyeceyik seni ? Niye danışmırsan ? - deye bir kişi sesi kimdense soruşdu .
- Birazdan zeng ...
Ara kesildi . Bu ikinci ses ise Sevdanın sesi idi . Baharın ureyini qarışıq hissler bürüdü . Bilmirdi esebinden mi , yoxsa sevindiyindenmi , ellerin bir birine süryüb göye baxaraq pıçıldadı .
- Şükür Allah , nehayyet bir çıxış yolu gösterdin mene - İlk defe idi ki , Sevdanı bu qeder görmek isteyirdi . İlk defeydi ki ,Sevdanın varlığına sevinirdi . Sanki onun heyatının kelefi onun elinde idi . Onun gelişi ile bütün dürünler çözülecekdi . Onu o qeder görmek isteyirdi ki ...

Habil dayısı gile geldi . Meleyke de onlarda idi . Başna gelenleri , onlara danışdı . Bu müammalı hadiseye beraber çözüm aramaq istedi . Lakin Meleykenin :
- Belke senden gizlenib - demesi onu biraz düşündürdi . Sevdanın orda ona son xeberdarlığı yadına düşdü :
- Terssen ki , ters . Bax budur deyirem meni ora götürmeyine it kimi peşiman olacaqsan ...
Hirsle otaqdan otağa gezişi , hikkeyle eşyalarını toplaması onu indi narahat edirdi .
- Axı men ona neyledim ki , o menden qaçsın ? Axı buna heç bir sebeb yoxdur . Men onunla evlenmek üçün buraya getirmişdim . Burda pis ne var ki . Övladıma adımı soyadımı vermek isteyirdim .
- Sen heç onu düşündünmü bele veziyyetde , evlenmeden hamile halıyla onun atasının qardaşının üzüne çıxması ne demekdir ? Heç atası onu qebul ederdimi ?
-Men de bele olmasını istemirdi . Hem axı men onu atmıram ki . Men ona sahib çıxıram . Evlenmek isteyirem . Hem de hara geder ki , bu qız atasının evine geder de . Başqa hara gedecek ki ?
- Ay oğul onlara xeber vermek lazımdır . Sabah bir şey olsa senden bilecekler . Deyecekler bir ile yaxınır seninledir . Noldu, indi Bakıya gelen kimi yoxa cıxdı?
- Axı men onların evlerini de tanımıram ki . Nece tapım ailesini ?
Üçü de birlikde düşünmeye başladılar . Bu müammalı işe bir yol axtarmağa başladılar .
- Polise gedek ?
- Yox ... özün özünü dolaşdırarsan . Gedib ne deyeceksen . Men qeyri qanunu bu qadınla yaşamışam , hele resmi nigah olmadan hamile qalıb . İndi de yoxa çıxıb ? Polise bu saat bir behane lazımdır soğan kimi soysunlar . Dayan bir şey fikirleşerik .
- Men tapdım - Meleyke sevincek dillendi .
- Ne tapdın ?
- Bahar , ve ya Baharın ailesi ...
- Ne dexli var ki, Baharı qarışdırma bu işe . Gücle unutmuşam her şeyi .
- Yox onu demirem . Axı Baharla Sevda qrup yoldaşı hem de alevi dosturlar . Sevda gilin evlerin bilirler . Gedek adresi onlardan soruşaq .
- Esla bizi görseler üz vermezler bize .
- He o da düzdür .
- Bes neyleyek ?
Zeng ele bir behaneyle Baharı çağır . Onlara hiss etdirmeden danış onunla . Ne deyirsen dayı ?
-Ağıllı fikirdir .

Bahar işini gücünü atıb telefonun yanında bitmişdi . Telefon onun ümüdü idi sanki . Eli iş görse de gözleri telefonda ilişib qalmışdı . Qulağı sesde idi .
Yeri silib , esgini pol ağacının başına atdı . Pol vedresini qapının ağzına qoyub tekrar pol ağacı ile evin yuxarı başınA kecdi . Ele bu vaxt telefon seslendi . Pol ağacı elinde sevincek telefona qacdi . Hesretle , ümüdle gözlerini telefona zilledi .
- Ay Bahar , ay bala , o telefonu niye zarıdırsan cavab versene - Qaynanasının sesi onu özüne getirdi . Desteyi qaldırmaq istedi . Belke Sevdadır . Qardaşıyla danışmadıysa heç menimle de danışmayacaq - Deye düşündü .
- Elim kirlidir, belke sen açasan ?
- Pay dedem vayyy... bir evi silmek nece saat çekir ? Bahov heeyy ,elli terpen qapıdan içeri giren olar yer yurd sudur ... Aloo...- Xuraman deyine deyine metbexdeki desteyi qaldırdı . Qaynanasının desteyi qaldırdığını görüb, önce qapıya getdi . Kolidordan otaqlara boylanıb içerileri kontrol etdi . Elçin öz otağında gitarını dınqıldadırdı . Müzeffer zalda televizora baxırdı .
Ehmalca telefonu götürüb öz otağına keçdi. Telefon kabelini ayağı ile telesik nizamlayb qapını örtdü. Ayağını qapıya dıredi . Desteyi ehmalca qaldırıb qulağına tutdu :
- Bıy , Allah başıma daş salsın , indi hansı şöbedesen ? Bes qanına bulanmış hara getdi ?
- Ne bilim , ay mama ele qapıdan çıxırdım ki, meni saxladılar . Şöbeye apardılar . Habili göre bilmedim ki , neyse cox danışa bilmirem , gel burda başa salaram . Amma ele ele papa heş ne bilmesin . Ay bala neter bilmesin ee . Bu iş de gizli qalarmı. Bes mehkeme zad olsa , tutulsan ?
- Mama men qurtaracam burdan narahat olma . Onlar meni burda qoymazlar . Belke indi qarnım burnumda meni qebul etmezler . Eybi yox . Amma bu uşaqdan qurtulan kimi meni burdan cıxaracaqlar . Menimki de bele yazılmış . Neylemek olar ? Ölene qeder bu bataqlıqda yaşayacam . Mene qurtuluş yoxdu . Ya içeride ya da onların kruqunda ...
Allah belasın versin onların . Gül kimi balamı zay etdiler .
- Mama , papama Bakıda olduğumu deme . Mehkeme de gizli olacaq . Papa qoy ele meni itkin kimi bilsin . Neyse vaxtım qurtardı . Gözleyirem gel ...- deyince Bahar tez telefonu yere qoydu . Demek Sevdanı tutublar , şöbededir . Sevindi . Uzun zaman gülümseyişi unudan dodaqlarına tebessüm geldi . Gözlerinin içi güldü . Qapını açıb bir elinde telefon bir elinde pol ağacı koridora çıxınca qarşısında qaynanasını gördü . Sevincinin heyecanını yaşamadan üzüne qüsse çökdü .
- Sen telefona qulaq asırdın ?
- Elbette ...
Bahardan ilk defe bele cesaretli cavab eşiden Xuraman teccüüble Bahara baxdı .
- Ne vaxtdan başqasının söhbetlerine qulaq asmaq adet olub ?
- Baharı qoyun yerine qoyub , qızı, Sevil bacılığı ile Baharın başında oynadığınız oyunları bilenden beri ...
- Yeri get işine . Çekil görüm işim var, gedirem !
-Hara ? Şöbeye ? Boylu qızını edaletden qurtarıb , mafiyaya vermeye gedirsen ?
- Ne qelet edirsen sen ? Başın xarab olub ? Ayıbdır kişi eşidir !
- Ayıbdır ? Yoxsa "yavaş ol kişi eşider ?" - deye qaynanasının ağzını eydi .
- Bahar mennen oyun oynama işim coxdur . Çekil ayne görüm...
- Sakit olun . He haydı ? - İçeriden Müzefferin sesi geldi .
- Ay bala , bir çay getir !
İkisi de bir birinin üzüne baxdı . Birinin gözlerinde qorxu ve heyecan , o birinin gözlerinde özünden eminlik vardı . İlk defe idi ki, Bahar özünden bu qeder emin idi . İlk defe idi ki , qelebe qazanmış kimi hiss edirdi özünü . Baxışları ile Xuramandan hesab sorub , ona hökm oxuyurdu . Xuraman gözünü onun gözlerinden yayındırsa da yaddaşına hekk olmuş baxışlardan qaca bilmirdi sanki . Müzefferin sesin eşidib el ayaq etdi .
- Yeri oyana a , kişi çay isteyir .ev de qalıb ortalıqda .
- İsteyir get erine çay ver !
Baharın bele dikbaş cavabı onu çaşdırırdı .
- Bıy qudurasan qurbağa , ne zamandan oldun tısbağa ? Ne deyirsen az sen . Berekallah vallah qanacağına , merifetine .
- Qanacağı qızından öyrenesi deyilem yeqin - deyib elindeki pol ağacını yere atdı . Otağına girib mücrüsünü açdı . Bahalı qızıllarını ve ehtiyyat topladığı pullarını el çantasına doldurub otaqdan çıxdı . Xuraman qapı ağzında paltosunu geyirdi . Xuramanı bele saya salmadan layka plaşını geyindi .
- Hara bele ?
- Sene ne ?
- Nece yanı sene ne ,qudurmusan ağeez ?
- Qızın kimi qudurub istediyim yere getmemişem bu güne qeder .
-Qızımun p..nu yeme !
- p.. yeyen qızındır ki, girib Habilin g...ne . Hele bu azmış kimi uşaq da peydaxlayıb , sonra da Habilin el ayağın çeyneyir !
-Dilini qoy qarnına soyun eynini , reddol gir eve - Deye qapını açıb bayra çıxan Baharı engellemek istedi . Bahar qolunu onun elinden cıxarıb dişlerini qucadı .
- Buraxxx !!! Daha sizin qarşınızda evvelki Bahar yoxdur ki istediyiniz oyunu açasınız başımda .
- Ne sayaqlayırsan gel gir içeri . Kişi duyux düşecek indi .
- Düşsün ...meni kişiyle qorxuzursan ? Ele bilirsen sizin mene oynadığınız oyunlardan , qızının , senin tutduğunuz hoqqalardan xeberim yoxdu ? Birce birce danışaram hamısını , ne yuvanın quşu olsuğunuzu qoyaram ovcuna birce birce .
- Ay Xuraman , ne sesdi o ? - İçeriden ses geldi .
- Heç ne eşi , Balaxanımın gelini uşaq salıb , balnisada , gedirem yanına .
- Sakit gede bilmirsen ? Sesiniz alemi götürüb .
Xuraman Baharın qolundan tutub içeri dartanda Müzeffer elinde fincan zalın qapısında göründü . Blokun qapısında süpürleşen Baharla arvadına ters ters baxıb hökümlü sesini ucaltdı .
- Kurtarın a kişii !!!
- Men de gedirem ! -Bahar Xuramanın elinden çıxıb özünü bayra atdı .
- Kişiler evde , axşam düşür , çay var çörek var ...
Bahar özünü gülle kimi aşağı atmışdı . Xuraman da arxasıyca deyine deyine gelirdi .
- Dayan hara gedirsen ?- qaçıb terpenmekde olan aftobusa minen Bahara seslendi .
- Habilin yanına ...
Xuraman yolun ortasında donub qalmışdı .
Hava qaralmaq üzreydi . Qış havası özünü arıq göstermeye başlamışdı . Qar yağmırdısa da havadan qar qoxusu gelirdi . Harasa yaxın dağlara yağdığı , havanın ayazından belli olurdu .
Bahar metrodan çıxıb beş mertebeli binanın önünde dayanmışdı . Evlerin pencerelerinde işıqlar yanırdı . Çox heyecanlı idı . Getsinmi , gerimi dönsün bilmirdi . Axı hara dönecekdi ? Evinemi ? Döne bilmezdi . Evden çıxanda qaynanasıyla perdeni yırtıb çıxmışdı . Axı onu o eve bağlayan bir şey yox idi . Ne eri , ne uşağı . Öz evlerine mi getsin ?
- Yox , ora niye ? Axı orda menim kimim var , neyim var ? Anam ? Hansı ana qızını pul ,servet qarşılığında zay eder ? Onlar yalanları ile meni bedbext etmedilermi ? Daha onlardan başqa ne gözleyirem ki ? Növbeti yalanlarmı ?
Qaranlıqda üzüne düşen maşın işığından gözleri qamaşdı . Elini qaşlarının üstüne tutub gözlerini işıqdan gizledi . Yoldan çıxıb binanın qarşısındakı yaşıllıqa teref keçdi . Maşın gelib tam binanın önünde dayandı . Bu maşın Mahmudun maşını idi - atasının ...
Tez qonuşu bloka girib ordan onları izledi .
- Bunların burda ne işi var ? - deye öz özüne düşündü . Daha ağlına gelmemişdi ki , Habilin yanına getmesini qaynanasına deyende onların ilk ağlına gelen İsmayılın evi olacaqdı .
Anası , qaynanası , Mahmud ve Elçin maşından düşdü . Elçinle o biriler arasında mübahise vardı .
- Axı sehv edirsiz. Camaatı mecbur yanınızda saxlaya bilmezsiniz . Buna heç qanunlar da icaze vermez . Bahar onların ailesidir . Ne deye bilersiniz ee ?
- Dilini qoy qarnına . Özünden fason cıxartma . Seni yanımızda getirmedik camaata vekillık eliyesen - Xuraman Elçine çemkirdi .
- Mama, özün bilersen . Baharın eri ölüb sen onu mecbur yanında saxlaya bilmezsen . Ne de siz onu mecbur eve apara bilmezsiniz .18 yaşını keçmiş müsteqil adamdır , Bahar . İstediyi heyatı özü qura biler seçim onundur . Buraxın camaatın yaxasını ! Qoy heyatını yaşasın !
- Bu da nenim ağıllım ! Bele demekle ortalığı qarışdırma sen . Senin borcuna qalmayıb - sevil sebrini basa bilmedi - sen onun ayağının altına daş qoyma ...
Danışa danışa içeri - bloka keçdiler . Aranı sakit görüb Bahar o biri blokdan çıxması ile tekrar gizlendiyi yere qayıtması bir oldu .
Dubluyonka montuna bürünmüş uzun saçlı oğlanın kölgesi onu kövretdi . Dolmuş gözleri ile qaranlıqda onun kölgesini izledi . Elini qaldırıb önce sinesine , sonra dodaqlarının üstüne qoyub ağzını möhkem möhkem sıxıb için için hıçqırdı . Gözlerinden lombur lombur yaş tökdü . Sıxılmış dodaqlarının adasından iki kelmelik nida qopdu :
- Dayan Habil !!!
- Xanım size kim lazımdır? - Arxadan gelen ses Baharı geri atdi .
- Şey ... men ... şeydi ...men bura qonaq gelmişem . Adam var onu gözleyirem gelsin bir yerde yuxarı çıxacaqdıq . Ondan burda gözleyirem .
Tanımadığı yad qızı gören bina sakini şübheli , şübheli Bahara baxdı :
- Kime gelmisüz ?
- Şeey ... ismayıl dayıgile ...
- İsmayıl kimdir ale ? Burda İsmayıl adlı adam olmur . Davay çıx bayra !!!
- Nece olmur ? Keçmiş rayspalkom ...
- Davay , davay çıx ! Bayırda gözle adamını . Bloka yad adamların girişi qadağandır . Guruldayan blokdakı sese birinci mertebede yaşayan bir kişi çıxıb sual dolu baxışlarla onlara baxdı .
- Ay Bilal dayı burda İsmayıl olur ?
- Burda yox 2 ci blokda olur . Noldi, İsmayi lazımdu ?
- Mene yox ee . Bu xanıma . Rayspalkomda işleyib deyir .
- He, he... İsmayıl müellim ... Tanıyıram . 3 cü mertebede qalır ... yaxşı tanıyıram . Mehellenin köhne kişilerindendir , sayılıb seçilen ...
Bahar özünden razı halda qarşısında dayanmış kişiye baxdı . Baharın baxışlarından guya utanıb cenesini ovuşduran genc adam bayaqkı kobud reftarına göre ele yene Bahara kobudca üzürxahlıq eledi .
- Hee ... men ne bilüm ee . Ele bildüm yene oğru , azan - tezendi ... o qeder gelib bloklarda burnunun suyunu axıdan var ki ...ne bilim . Sen Allah bağışlayün . Amma İsmayıl müellim burda olmur , yene süz sehv gelmisüz , o biri bloka girmekden bizim bloka girmisüz .
- He bilirem ...
- Demek ... bilerek bura girmisen, he ? Fikriniz nedür , niye girmizüz bura .
- Eeee ...el çekin, menden !!!
Bahar blokdan heyete çıxdı . Elçin maşının yanında dayanıb siqaret çekirdi . Bahar etrafına baxa- baxa Elçinin yanına geldi .
- Elçin ?
- Bahar ? Burdasan ? - Deye Elçin bloka boylandı . Seni axtarmadığımız yer galmayıb . Mamangil yuxarıdadılar . Niye geldin bura Bahar ? Fikirin nedir ? Axı sen hele de Habil ümüdüyle yaşaya bilmezsen ...
- Elçin , Sevda tutulub xeberin var ? - Canı darlanmış kimi Bahar şerfi boynundan boşaldıb onun sözünü kesdi .
- Ne danışırsan sen ?
- Xeberin yoxdu ? Görürsen hemişeki kimi bu defe de anan her şeyi sizden gizledib . O qadın qırx qazanın mayasıdır ee ... men hemişe deyirem mene inanan yoxdır .
- Sen utanmırsan, menim anam haqqında üzüme qarşı bele danışırsan ?
- Niye utanmalıyam ? Ananın sizden bacının işleklerin gizlemekle utanmır , men mi utanacam ? Haqqımı tapdayaraq meni qoyun yerine qoyur , men de qebul edecem ?
Elçin hirsle Baharın qolundan tutub silkeledi .
- Başın xarab olub ?
- Elçin sen ananı tanımırsan . Eyer anan doğru adamdırsa bacının tutulmağını senden , atandan niye qizledir . Hele hamile olmağını demirem - Elçinin gözleri böyümüşdü . Hemişe sakit görünen Bahar indi onun anası, bacısı haqqında dil - dil ötür .
- Bu gün sabah doğacaq , ama sizin heç neden xeberiniz yoxdur . Bu uşağın Habilden olduğunu bilirsen ?
- Az be danışdığını bilirsen ? Habil hara Sevda hara ?
Bahar ihtezalı gülümsedi :
- He , he siz ele bilin ...
Blokun kiçik penceresinden işıq oynadı . Yuxarı qalxanlar geri dönürdüler . Baharı burda görseydiler onu alıb götürecekdiler .
Bahar hele de danışırdı .
- Sen özün mene demedinmi ki , anam bizi rusiyadakı mallar üçün evlendirmek isteyir ? Bir ana uşağının xoşbextliyini söndürüb bu işe nece el qoya biler ? Sen ananı bu qeder de saf bilme ! Men ne qeder o evdeyem senin de yaxanı buraxmayacaqlar . Sen de sevgiline qovuşa bilmeyecekler .
Alışqanın işığı artıq blok qapısında göründü . Elçin Baharın qolundan tutub yaxınlıqdakı bağçanın setkasına sarmaşan kolluğuna teref çekdi:
- İndi ne düşünürsen ?
- Menim burdan qaçmağıma kömek ele !!!
- Nece?
- Bilmirem . Nece edirsen et ! Men burdan qaçacağam . Getmeliyem . Birşey fikirleş !
- Elçin ! Hara yoxa çıxdın ay bala ? -Xuramanın sesi geldi . Mahmud maşının motorunu işe saldı .
- Sevdanın hansı şöbede olduğunu bilirsen ?
- Bilirem !!!
- Sabah 9 da mene zeng ele !
Bahar başı ile ona "oldu" işaresi verib küreyinden iteledi :
- Yeri , gözleyirler meni görmemisen ha !
- Bes sen hara gedeceksen gecenin bu vaxtı ?
- Bahar başını yuxarı qaldırıb binanı gösterdi :
- Esil aileme !

Mahmudun maşını gözden itdikden sonra , Bahar teredüdle gizlendiyi yerden cıxdı . Blokun qarşısına gelib ürkek nezerlerle qaranlıq bloku nezerden keçirtdi .
- Siz hele burdasız ?
Bahar geri döndü . Bayaqkı o biri blokda rastlaşdığı hemin kobud adam idi . Bahar ona cavab vermeden keçmek istedi . 30 yaşlarındakı bu qaba adam onun qarşısına keçib şit şit güldü .
- Bes deyirdün , qonağam , adam gözleyirem , beraber gedecem , noldu ?
- Başa düşmedim ?
- Sen dee , bayaq ne dedün ?
- Eşii , el çek dee - deyib ayağını ilk pilekene qoydu .
- Ne el cek , sen heç qonaq zad gelmemisen , buralara yad adamsan , ne dolaşıb durursan mehellemüzde? Kimsen , neçisen ? Ne axtarırsan burda - adam onun qarşısına keçdi .
-Sene ne ? - deyib Bahar onu yana iteleyende adam onun qolunu tutub buraraq özüne sıxdı . Qızı blokun qaranlıq yerine çekib , qızı duvara qısnadı.
- Sumkanda ne var çıxart !
- Heç neyim yoxdu . Burax oğraş , ne isteyirsen menden? Burax !!!
- hee bir şey yoxdur ? Yalancının ... azz senin kimilerün men fırlada fırlada gelirem.
- Burax ...- Bahar sesin içine qısıb adamı var gücü ile mzünden uzaqlaşdırmağa çalışdı .
- dan niye hirskenirsen ay menim cigerim , yoxdursa yoxdur da neylek . Onda men sene borclu qalaram ,
- Ay qardaş , ne borcu ? Burax meni , indi dayımgil eşidecek , burax gedim ! bax hele dayı deyir ee! Aazz q... , senin bayaqdan buralarda ne fırlandığını men yaxşı bilirem , senin kimilerini , bloklarda özlerini nece soyutduğunu cox görmüşem .
- Ne danışırsan sen ? Manyak ...!- Bahar sesini yükseltdi . İçeri bir anda gurladı . Özünü sesden bir anda itiren adam önce qızı buraxdı . Bahar onun elinden qurtulub qaçmaq isterken adam arxadan qızı qucaqlayıb ağzını tutaraq qızın qışqırmasını engelledi .
Yuxarı mertebelerden bir neçe saniyelik işıq göründü :
- Ay uşaq kim var orda , biraz sakit , camaat evinde dincele bilmir , elinizden !- Bir arvad sesi alaqaranlıq boş blokda eks seda verdi ve zeifde olsa işuqlanmış blok tekrar qaranlığa büründü . Bahar ise qurtulmaq üçün adamın qolları arasında çırpınırdı .
Tanımadığı adamın bır an önce Bahara bele manyakca hereketi bir neçe il bundan evvel kinoteatır binasında düşdüyü veziyyeti xatırlatdı . Bütün bedenin buz kimi ter basdı , bedeni süsleşdi hereket etmeye taqeti qalmadı . Nefesi - sesi içine batmışdı sanki . Gözleri qaraldı , nebzi şiddetle atmağa başladı . Adamın qolları arasından sürüşüb yere cökdü . Manyak adam ise qaranlıqda onunun bu hereketlerini sakit qarşılamasını razılıq elameti bilerek , onunla beraber yere çökmüş,ve boyun boğazını siqaretden ve içkiden qoxumuş ağzının suyu ile isladırdı . Baharda bir xestelik vardı .Qorxanda ve heyecan keçirende sesi batır , etiraz ede bilmirdi . Bu defe de tanımadığı bu adamın qollarından çırpınıb çıxmaq istese de qışqırmağa sesi yox idı . Adam ise Bahar sesini çıxarmayınca rahat rahat öz işinde idi . Buz kimi eli plaşının altından bütün bedeninde gezirdi . Onu yerden qaldırıb qoltuğuna girib ehtiraslı pıçıltıları ile onu eve devet edirdi . Heyi kesilmiş qız , sessiz halda ona çırpınaraq cavab verse de adam ondan ayrılmır qızı hevese getirib razı salmaq üçün murdar ellerini eteyinin altından qıçlarına sürtürdü . Qaranlıqda tozlu torpaqlı yerde sürünerek özünü bu manyakın elinden qurtulmaq isteyen Baharın eline köhne bir batinka tayı keçdi . Ayaqqabını qaldırıb sert yeri ile adamın başına gözüne vurmağa başladı . Öz üzüne damlayan isti şeyden sanki ona cesaret geldi . Adamı üstünden atıb ayağa qalxaraq pilekenleri yuxarı qaçmağa başladı .

Qaynanasıyla dalaşıb evden çıxarken , Bahar vaxtı ile rayispalkom işleyen İsmayılın iş yerine gelmişdi . İndi İsmayıl orda işlemese de , genc nesil onun sadece adını eşidib üzünü görmese de , biraz orta nesil nümayendeleri İsmayıl müellimi lap yaxşı tanıyırdılar . Bahar onlara İsmayılın onun dayısı olduğunu ve onun ev nömresini istediyini dedikde Defterxana müdüresi onu kabinetine apardı . İllerle beraber işledikleri Nezire xanım Baharı biraz sorğu sual etdikden sonra onun İsnayılın gercekden bacısı qızı oduğuna emin olub tekefonun desteyini qaldırdı .
İsmayıl evde yox idi amma Medine Ulduzun ve Baharın adını eşidince Nezire xanıma evin adresini ve telefon nömresini Bahara vermesini istedi .

Bahar neçe saatdır binanın önünde dolaşıb qalmışdı . Yuxarı dayısının evine çıxmağa cesaret etmirdi . Belke onu qebul etmeyeler deye çox qorxurdu .
İndi rastlaşdığı manyak adamın elinden qurtulub qaçdığında ilk ağlına gelen şeyin dayısına penah aparması oldu . Heyecandan neçenci mertebeye çıxdığını bilmirdi . Her mertebede 4 menzil vardı . Qaranlıqda çiblerini qurcaladı . Üstünden asdığı çarpaz çantasını eşeledi . Verilen adresi tapmadı . Nezire xanımın verdiyi adres hardasa düşmüdü . Tessüfle qoluna taxdığı fosforlu saata baxdı . Saat 12 ye işleyirdi . Geç idi . Yanlışlıqla başqa qapını döymek istemirdi . Buraya ilk gelişi bayırda xoş qarşılanmamışdı . Biraz evvel ele blokda zorlanmaya meruz qalmışdı . Artıq bura gözünden düşmüşdü . Ele bilirdi ki, hansı qapını döyüb dayısının evini soruşsa onu iceri salıb zorlayacaqdılar . Heyata atıldığı günün ilk gecesi bele bir hadiseyle rastlaşması onu qorxuya salmışdı . Dayanmadan : " Bahar , durduq yerde başını işe saldın , hele ilk gündür bele şeyler yaşadın , hele gör irelide seni neler gözleyir ? Hele bir eşiden bilen senin dul olduğunu bilseler gör neçe şorğoz , manyak sene sulanacaq ? Üstüne neçe itler hürecek ? Sene lazım idi butün bunlar ? Ne inadına salmısan ? Axı sene o evde pis davranırdılar ? Sene lazım idi küce heyatı ? Qalacaqsan küçelerde get öl de !!! Ne isteyirsen axı , acmı qalırdın ? Çılpaqmı qalırdın ? Ay külbaş , nazınla oynaya oynaya qudurtdular seni ! Gerek tutub qolundan ataydılar bayıra onda özün düşerdin Seville , Xuramanın ayaqlarına . Allahın yazdığını sen nece poza bilersen . Bu senin qismetindir . Reddol get evine eşiyine , qismetinle , taleyinle barış otur "- deye özü özünü qınayırdı Bahar . Gedib , getmemek arasında qerarsız qalmışdı . İli pilleken aşapı düşürdü , üç pilleken yuxarı qalxırdı .
Pilekenlerin arasından eyilib aşağını dinşedi sakitlik idi . Deyesen manyak adam getmişdi . Yuxarı boylandı . Blok qaranlıq olduğundan yuxarı ve aşağıda neçe mertebe olduğu bilinmirdi . Tekrar saatına baxdı . 12.03 idi . Bu saatda hara gedecekdi bilmirdi . Oturduğu beton pilekenin soyuqluğundan sanki yere yapışmışdı . Pilekenin demirlerinden tutub özüne güç verdi . Qalxmaq istedi . Emeliyyat olunduğu yerinden sanki ağır daş sallanmışdı. Elini qarnına tutub demirlerden tuta tuta aşağı endi .
Blokun taxta qapısını dekabırın soyuq kuleyi şiddetle çırpırdı . Soyuq adamı buz kimi kesirdi . Yarasının yeri çox ağrıyırdı . Addım atdıqca sanki teze yaranın yerini küt bir aletle deşirdiler . Sanki ayaq damarlarını dartıb qoparırdılar . Ellerini divarlardan tuta tuta qapıdan düşen zeif işığın fonunda heyete çıxdı . Göy üzünü zülmet qaranlıq bürümüşdü . Külek qara buludları süretle qovurdu . Biran düşünürdün ki , bu süret qarşısında cox keçmez qara buludlar bitib tükenecek , göyün üzü açılacaq ya Ay , ya Güneş doğacaq , Bahara bir yol gösterecek . Elini bağca setkalarından tuta tuta yola çıxdı . Ayaqlarını zor çekirdi . Ağrıdan nefesi kesilecekdi sanki . Qarnını tuta tuta ikiqat olaraq ayaqlarını sürüyürdü . Gözleri yaşdanmı , ağrıdanmı yoxsa soyuqdanmı toranlaşmışdı . Her şeyi perde arxasından görürdü Bahar...
Binaların arasından bir maşın işığı dönüb düz onun üstüne gelirdi . Elini qaldırıb maşının üstüne yeridi . Saxladıb onu evlerine aparmasını xahiş edecekdi . Maşın gelib yanından keçende tessüffle onun arxasınca baxdı :
-Saxla !!!- deye inildedi . Sanki maşın Baharın sesini eşitdi . Ele indice çıxdığı blokun qarşısında dayandı . Şofer ve bir adam düşüb maşının baqajına teref keçdiyini gördü ...
Gözünü acanda özünü tecili tibbi yardım menteqesinde gördi . Başından ,bedeninden küt ağrı qopmuşdu . Her yeri ağrıyırdı . Ele bil canını mengene arasına salıb sıxmışdılar . Başını ağrıdan yastıqdan qaldıra bilmirdi . Pencereye baxdı . Hava açmışdı artıq . Canında bir yorğunluq vardı . Canı ağrısa da gözleri xumarlanırdı ...
...Yene teyaredeydi . Yatmışdı . Harasa gedirdi . Tanış sesler gelirdi . Teyyarede tanış olduğu yaşlı adamın sesine benzeyirdi bu ses . Arada bir Meyeyke de danışırdı . Teyaredeki xidmetde olan qızlar ona çay , su verirdi . Bahar içmek istemirdi . Yuxudan qalxmaq isteyirdi, oyana bilmirdi . Arada Meleyke : Bahar , Bahar deye onu çağırır . Bahar ondan küsmüş kimi üzünü yana çevirende teyarenin penceresinde Sevdanı gördü . Qucağındakı qundaqdakı uşağı atarken Bahar onun qolundan yapışır . Sevda onu iteleyende Bahar uşaq qarışıq gece qaranlığında üzünü doğru - dürüst göre bilmediyi manyak adamın gucağına düşür . Adam yene ağzının üfunet qoxuyan suyuyla onun üzünü gözünü sulayırdı . Baharın yene heyecandan dili batmışdı . Çox pis veziyyetde idi . Blok adamlarla dolu idi . Böyük iztihamın sesi bir birine qarışmışdı . Bir deste adam onlara tamaşa edirdi . Sonra uşaq noldusa bilmedi . Qulağına qarışıq sesler gelirdi. Lakin ne danışdıqlarını anlaya bilmirdi , Bahar . Özünü manyakın elinden qurtarmağa çalışırdı . Burnuna tanış xoş ve sevdiyi bir qoxu geldi . Bayaqdan qaranlıq buludlu göylerin üzü açıldı , güneş doğdu . Qoxu tam burnunun ucunda idi . Bu qoxu onun qoxusu idi ..Beli , onun ... Habilin . Gözlerini açıb Güneşe baxdı . Gözleri gamaşdı . Tekrar yumdu . Qoxu ondan uzaqlaşdı . Üstüne düşen kölge ureyini titretdi : ele bildi yene o murdaq üfunet iyiveren manyak ona tecavüz edir ... İteleyib o kölgeni üstünden atmaq istedi . Adamın qolları arasında çabaladı :
- Burax !!!
-İyimisin kızım ? Sakin ol . Bak her şey gecdi . Bak biz geldik , biz burdayız . Sakin ol .Bahar kızım , aç gözlerini bebeyim , aç ...
Bahar gözlerini açanda İlk defe teyarede gördüyü yaşlı adamı gördü . Sanki en eziz adamını görmüşdü . Dolmuş gözlerinden iki damla yaş düşdü . Dodaqları esdi , çenesi büzüldü , qaşları oynadı , qefil özüne doğma bilinen bu adama ellerini uzatdı . İlk sevgisinin , ilk heyecanına şahid olan bu tanımadığı adamı göyden yere enmiş melek bilib ona penah apardı . Eziz adam kimi qollarını boynuna sarılıb, döyülmüş ve anasının üstüne qaçan qorxaq uşaq kimi hönkürüb ağladı ...

Metbeximin penceresinden qarşı binanın damında qarın üstünde büzüşmüş göyerçine benzettim Baharı . Eynen Bahar da bu göyerçin kimi isti yuvaya , isti nefese möhtac idi . Belke de bele bir zamanda Arazı qarşısında görmesi onun üçün böyük bir teselli idi. Belke de qarın soyuğundan isti güneşe düşdüyünü zenn edirdi Bahar , belke de eksine , bu saat Baharı böyük bir boşluqda tesevvür edirdim . Belke de bele bir boşluqda Xuraman da gelseydi , Sevilde gelseydi onlara tapınacaqdi Bahar ...

Yazar: Feride Acarakçay (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 198
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri