Səndən Nigaranam (2-ci bölüm)

Müəllif: Antikvar
Şərhlər: 1
Baxılıb: 5 465
Səs ver:
(səs: 2)
Rufat yay tetillerinde Bakiya qayitdiqda men bagda ozume yer tapmazdim. Her defe bir behane ile onlara geder (gah topu bilerekden onlarin bagina salar, gah da nenemin bishirdiyinden aparardim), Rufati gordukde ise utanib aralanardim ondan. O da her defe meni gordukde 'privet, malish' (salam, balaca) dedikce, hirsimden az qala onu bogardim. Amma elbette ki, bu eseblerimi gizleder, onun meni dindirmesine gulumseme ile cavab vermeye chalishardim. Her ushagin, yeniyetmenin xeyali bir supermeni olur, menim de qehremanim, daha dogrusu, super qehremanim Rufat idi, onu ozum ucun ideallashdirmishdim. Belelikle, 4 il erzinde Rufat unversiteti bitirmish, bu iller boyunca onu ancaq tetilden-tetle gormushdum. Universiteti bitirdikden sonra Rufatin Amerikada qalmaqda niyyetli oldugunu eshitdikde cox pis olmushdum. Duzu, hemishe ureyimin derinliklerinde bilirdim ki, Rufatin Amerikaya gedishi one way ticket-di (herfi menada "bir tereflik bilet", mecazi menada "geri donushsuz gedish"), daha Bakiya qayitmayacaqdi. Amma bu xeberi eshitdikde butun geceni aglamishdim, ushaq aglimla depressiyadaydim. Hemin gece men de ozume soz vermishdim ki, Amerikaya gedecekdim oxumaga, Rufatla orda gorushecekdim.

Mekteb derslerimi yaxshi oxuyurdum. Valideynlerim tehsilime cox ciddi yanashirdilar. 16 yashim oldugunda nenemgilden gizlin Amerikada 1 illik tehsil almaga imkan veren programa senedlerimi verdim. Bu barede yalniz anamla danishmish, meselenin gizli saxlanilmasini xahish etmishdim. Kecmemekden, buna gore de biabir olmaqdan qorxurdum. Tevezokarliqdan uzaq olsa da, mektebde, elece de mektebden kenar yarishlarda, musabiqelerde hemishe birinci yer tutardim (butun mekteb heyatimi ozumu Rufata oxshatmaga, onun kimi agilli olmaga, her yerde birinci olmaga hesr etmishdim), buna gore de ugursuzlugu cox pis qarshilayrdim, anam hemishe deyirdi ki, 'saglam reqabet ruhum yoxdu', 'uduzmagi da bacarmaq lazimdi, heyat yalniz qalxishlardan ibaret deyil'. Evveller anamin dediklerini basha dushmesem de, sonralar heyat onun muhakimelerinin dogru oldugunu gostermishdi defelerlerle.

Belelikle, 3-4 merheleli turlardan ugurla kecmishdim, aprelde cavablar cixmish ve Amerikaya gedirdim. Sevincimden evin icinde hoppanib-dushende nenem ilk evvel qorxuya dushmushdu, xeberi bilende ise sevincinden o da ucurdu. Dostlarim bundan xeber tutduqda hami 'kakaya ti vezucaya' (ne bexti getirensen), 'ne yaxshi, gedib orani goreceksen, orda yashayacaqsan' deye meni tebrik etse de, menim ureyimde ancaq 'axir ki, Rufati gorecem, yavash-yavash yaxinlashiram ona' fikirleri kecirdi. Ele bil, Amerika ovuc boyda yerdi ve men geden kimi Rufat meni qarshilayacaqmish.
Hansi shtata gedeceyim xeberleri iyun ayinda melum olacaqdi. Hec vaxt qeder etmediyim dualari hemin muddetde etmishdim. Nyu-York shtatina dushmek ehtimalim cemi 2% idi, buna baxmayaraq gece-gunduz dua edir, 'kash hemin shtata' gedem deyerdim. Her kesi dusheceyi aileni kimi maraqlandirsa da, meselenin o terefi menim vecime de deyildi. Belelikle, bolgu melum oldu ve men Tennesiye (gedeceyim shtatin adii deyishmisem, eslinde basha shtata gedirdim) gedesi idim, Nyu-Yorkdan xeyli uzaga. Mene bu xeberi zengle bildirende bir anliq donmushdum. Telefonun o biri ucunda program koordinatoru yashayacagim ailenin detallarini danishir, men ise onu eshitmeyerek dualarim qebul olmadigini gorub aglayirdim. Amerika da gozumden dushmushdum, getmeye de hevesim qalmamishdi. Qiz danishdiqca 'niye bele oldu?' deye fikirleshsem de, sonra ozume mexsus praqmatikle her halda Tennesi ile NY arasindaki mesafe Baki-NY mesaesinden daha qisadi, eyni olkede yashayacagiq ve onu gormek shansim aha coxdur. Ozumu toplayib,
- xanim, bagishlayin, aile detallarini yaxshi eshitmedim. Bir daha tekrarlaya bilersiniz?- sorushdum.

Qiz da eshitmemeyimi heyecandan sanib, guldu:
- Problem yoxdur, Tenneside 12 min neferlik balaca sheherdi. Yshayacaginiz ailede 2 nefer var, Saymon ve Keti Rid. Saymonun 52 , Ketinin 50 yashi var. Derek ve Heydn adli ushaqlari da var, sadece valideynlerinden ayri bashqa shtatlarda yashayirlar. Sizin koordinatlari onlara oturmushuk, ozleri sizle elaqe saxlayacaqlar. Saymon hekimdi, Keti ise ushaq bagcasinda muellime.
Bunu eshidib gulumsedim, omru boyu menimki ancaq hekimlerledi. hemishe etrafimda yalniz hekimler olur.
Bir az da danishdiqdan sonra zengi yekunlashdirdiq. Evdekile gedeceyim aile haqqinda bu xeberleri eshidib rahatlamishdilar. Belelikle, yavash-yavash 1 illik sefer ucun hazirliqlar gorurdum. Esya xala bu xeberi eshitdikde 'Rufat da mutleq gelib sene bash ceker, gedeceyinden xeberi var' dedikde bu defe men rahatlamishdim, axir ki, istediyim yavash-yavash bash tuturdu.
Avqust ayinda yola cixmish, 1 il boyunca yashayacagim shehere gelmishdim. Baki ucun, nenem-babam ucun cox darixsam da, burda gunlerim maraqli kecirdi. Saymon ve Ketiye cox oyreshmishdim, istiqanli insanlardi, onlar da meni oz dogma ushaqlarindan ayirmirdilar. Mektebde de xeyli dost elde etmishdim.
Hele getmemishden qabaq mene Bakida demishdiler ki, menim adim, yeni Nigar Amerikada 'nigger' (hansi ki, Amerikada soyush menasinda ishledilir ve rasist seslenir), bu sebebden hmiya ozumu Nikki kimi tanidirdim (indinin ozunde de Bakida bezi tanishlarim menim tanishlarim mene Nikki deyirler).
Amerikada mekteb heyati Bakidakindna tam ferqli idi, dersler biz, yeni MDB olkelerindne gedenler ucun cox sade olsa da, kecilme terzi, muelim-sagird munasibetleri cox ferqli idi. Artq 3 aydi ki, burdaydim. Bu 3 ay erzinde Rufatla telefnda cemi 2 defe danishmish, gozlediyimin eksine olaraq hec gorushmmishdik. Telefon danishiqlarinda 'malis, bu saat ishle cox meshgulam. Mezuniyyetlerimin birinde mutleq sene deymeye gedecem' dese de, hele ki, ondan bir xeber-eter yoxdu.
Mektebde bezi oglanlarin menden xoshlari geldiklerini bilsem de, melum sebeblere gore, hec kesi ozume yaxin buraxmirdim. Anna adli refiqemle bir defe kafeteriada yemek yeyirdik. Bu zaman Nik adli oglan bize yaxinlahsdi. Nikle Calculus (ali riyaziyyat) dersinde bir yerde idik. Mektebin axshamki futbol oyununa onla baxmagi meni devet edirdi. Bu zaman hec vaxt Amerika futbolu gormediyimden, eyni zamanda mektebin ushaqlarinin ekserinin orda olacagini bildiyimden, qebul eledim.
Anna mene baxib gulumseyib 'it seems like Nick has crush on you' (deyesen, Nikin senden xoshu gelir) dedi. Men de "yox bir, o hardan cixdi?" desem de, duzu, Nikin bezi hereketlerinden bunu sezmishidm, dersde her zaman menim partamin yanindaki partada oturmsindan, bir nece defe qrup tapshiriqlarinda ozunu men olan qrupa salmasindan...

Yazar: Aziza
(səs: 2)
Şərhlər: 1
Baxılıb: 5 465
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri