Səndən Nigaranam (19-cu bölüm)

Müəllif: Antikvar
Şərhlər: 2
Baxılıb: 4 300
Səs ver:
(səs: 3)
Ne qeder fikirleshsem de, Rufatin gelishine bir mena vere bilmirdim. Meni sevmirdi, ozu boynuna aldi. Sohbet zamani "seni sevirdim”I kecmish zamanda ishleymishdi, indiye aid hec bir soz dememishdi. Demese de, onsuz da bunu yaxshi bilirdim, seven insan onun bu muddet erzinde etdiklerini etmezdi. Menim evvelki gozum kor sevgim, onu ideallashdirmagim kecse de, onu hele de sevirdim. Men de onu sevmeseydim, bu vaxta qeder etdiklerimi etmezdim. Ne gulmelidir. O, meni bir az cox, mense onu bir az daha az sevseydim, ideal munasibetimiz alinardi...
Rufata "seni sevmediyimi subut edecem” demishdim, bunun yalniz bir cixish yolu vardi. O da Eldarla evlenmek. Eldar mene evlilik teklifi etmese de, menim bir sozume bend oldughunu bilirdim. Rufat menim evimde olanda bu fikir aglimdan kecmish ve mene kifayet qeder yaxshi ideya kimi gelse de, butun geceni fikirleshdikden sonra seherisi o qeder de ureyimce deyildi. Rufat kimi bir axmaqdan qisas almaq ucun Eldardan istifade ede bilmezdim. Nikle elediyim sehvi onunla tekrarlaya bilmezdim. Nikle aramizda olana beraet qazandira bilsem de- ushaqdiq, qisamuddetli bir munasibetdi, cox ureyini yandirmadim, unuduldu ve s., Eldarla olan evlilik daha ciddi ve kritik bir addim olacaqdi, onu bedbext etmeye, onun mene munasibetinden sui-istifade etmeye haqqim yoxdu. Rufat ne qeder "Eldara inanmiram” dese de, men ona inanirdim. Ciddi, sozunu tutan bir adam oldughunu bilirdim, kechmishi haqqinda da durust idi. Evvelki munasibetleri haqqinda mene yalan dememishdi, oldughu kimi danishmishdi.Ona:
- Bunlari mene danishma, onlar senin kecmishindi, mene aidiyyatlari yoxdu,- desem de, "bilmeyini isteyirem” demishdi sadece.
En xoshuma gelen meqam ise, evvelki munaisbetlerinden danishdiqda bezi kishiler kimi her ishde qadini gunahkar cixarmamish, onlarin hansisa sehvini behane getirmemishdi. Kifayet qeder aciq shekilde, ozunun gunahkar oldughu meqamlari demish, qarshi terefin elediklerinin ustunden kecmishdi. Kishilerde bu xususiyyeti cox qiymetlendirirdim.
Ona gore de Rufatin mene, menim ona dediyim sozleri unudub heyatima yeniden qayitmagha calishirdim.
Qorxduguhum bashima geldi. May ayinin sonunda Eldar meni bir gunluk sheherden kenar gezmeye devet etmish, ele hemin gun de evlenmek teklif etmishdi. Ne cavab vereceyimi bilmirdim, "He” deye bilmezdim, "Yox” da deyib xetrine deymek istemirdim. Eldarin sozlerine gore bir-birimizi kifayet qeder yaxshi taniyir, xasiyyetlerimize beleddik. Meni cox sevirdi, ne qeder telesmemeye, mene vaxt vermeye chalishsa da, 1 ilin bes oldughunu fikirleshirdi Tereddud kecirdiyimi gorub:
- Fikirlesh, senden bu saat cavab gozlemirem. Istedim ki, neler hiss etdiyimi bilesen, 1 il gozlemishem, yene gozlemeye haziram, -demishdi. Menim ona qarshi en esas arqumentim "seni sevmirem axi” olsa da, bu arqumenti ozumde saxlamish,
- Bizim bir yerde olmaghimiz alinmaz axi. Men boshanmisham, ne derecede xoshuna geler menimle aile qurmaghin? Anan, qardashlarin ne deyer?
- Nigar, senin bele dar dushunceli oldughuna inanmiram. Birincisi, 33 yashim var, hele de fikirleshirken ki, "o, bu ne deyer?” fikri ile oturub dururam?
- Bu axi "o, bu” deyil, senin ailendi.
- Ailem de fikrime hormetle yanashacaq, bu bir. Ikincisi de, boshanmaqda ayib ne var ki?: Heyatdi, herenin bashina bir ish gelir, bunda senin gunahin yoxdur ki. Lap gunahin olsaydi bele, men qebul edirem, bashqalarina ne?
Eldarin bele fikirleshmeyi xoshuma gelmemish deyildi, amma yene de melum sebebden ona bir cavab vere bilmirdim. "Dediyim ki, telesdirmirem, fikirlesh” demishdi sonda.
Axsham mashini evimin qabaginda saxladighinda, "seni sevirem” deyende yene utanmishdim.
Bu sohbetden sonra Eldarla bir daha bu movzuya qayitmamishdiq. Soz verdiyi kimi hemin meseleni bir daha acmir, mene fikirleshmek ucun vaxt vermisdi Amma diqqetcilliyinden bir yot bele azalmamish, omrumde hec kimden gormediyim qayghini Eldardan gorurdum.
Bir axsham evde oturub Markesi oxuyur, kitabi oxuduqca da Eldarla muzakire edeceyim hisseleri qeyd edirdim, onun kitabda yazilan bezi meqamlar haqqindaki fikirlerimi menim ucun cox maraqli idi. Bu vaxt qapi doyuldu, gelen elbette ki, Eldardi. Onu gozlemesem de, gelmeyine teeccublenmishdim. Evde tek oldughumu biler, tez-tez mene surpriz edib gelerdi., menden azerbaycan yemeklerinden nese bishirmeyimi xahish edirdi.
Iceri giren kimi ilk sozu,
-Niqulya, menim sene bir teklifim var, hansindan ki, imtina etmeye haqqin yoxdur,-- dedi.
- Ne teklifdi bu bele? Bir de gorum.
- Bayaq Bahadurla telefonda danishirdim, iyunun sonunda dostlari ile Tailanda gedir. O qrupdan bezilerini men de taniyiram, meni de devet edir.
- Nu i?- bu suiali versem de, artiq teklifin neden oldughunu texmin etmishdim.
- Nuuu…senin de menimle gelmeni isteyirem. Ishi behane getirme, Bobla danishmisham, hemin vaxt ucun sene mezuniyyet goturmushem. Hem de, duzune qalsa, biletleri de almisham. O defeki kimi etme, bu defe daha ferqli olacaq, tek deyilik cunki. Hem de qardashin da ordadi.
-Ok, lap yaxshi, gedirem seninle-, deyib gulumsedim. Bu defe icim daha rahatdi, bashbasha bir seyahet olmayacaq, Bahadurun da orda olmasi ishleriasanlashdirirdi. Hem de yene xetrine deymek istemirdim, Eldar menim ucun cox qiymetli idi.
Eldar heqiqeten de, butun hazirliqlari, otel rezervini ve s. ozu hell etmish, Bahadurgilin qalacaqlari otelde bizim ucun 2 otag ayirtmishdi. Mene qalan yegane ish camodanimi yigib onunla hava limanina getmek olacaqdi.
Getmeyimize bir hefte qalmish Leyla meni evlerinde bir heftesonu qalmagha devet etmishdi, hemin shenbe gunu onlarda balaca bir party de olasi idi. Rufatgilin de devetli oldughunu bilirdim, sadece artiq bu ve ya muxtelif tedbirlerde onunla tez-tez gorushduyumden onunla qarshilashmaga oyreshmishdim, bu fikir evvelde oldughu kimi meni qorxutmurdu, agrimi gizletmeyi oyrenmishdim. Hemin axsham Monika ile Rufat Leylagile geldikde, iceri girdikleri andan beri onlardaki deyishikliyi, sevinci hiss etmek olardi. Nese cox yaxshi bir shey olmali idi bu sevinclerine sebeb olacaq. Yemek zamani Monika alkoqollu ickiden imtina etmish, haminin eshideceyi sesde:
- Men artiq daha diqqetli olmaliyam,hekimim icaze vermir,-demishdi. Leyla key-key Monikanin uzune baxsa da, men ne oldughunu basha dushdum. Hamile idi., Bedenim buz baglamishdi. Demeli, her ikisnin, xususen de Rufatin bu sevincine sebeb olmasi Monikanin hamileliyi idi. Menim ushagimi Rufat oldurmushdu, ona gore o ushagi itirmishdim, ona gore nece ay ele cehennem ezabi cekmishdim, indi ise yeni dogulacaq ushagina bu qeder sevinir. Menim ushagimin ondan neyi eskikdi? Niye o olmushdu? Inandiriram size ki, hemin ushagin pisliyini istemirdim, hele anadan olmamish korpeye qarshi nifretim yoxdu. Bu daha da boyuyen nifret Rufata, onun elediklerine qarshi idi. Ozum de hiss etmeden, alimi qarnimin ustune qoymush, gozlerim dolmushdu. Evvelki isterikalarim yeniden bashlayacaghindan qorxurdum. Tez zeng etmek behanesi adi ile otagdan cixdim, uzume su vurub sakitleshmeli idim. Otagdan Monikanin sesi hele de gelirdi, yeqin ki, hamile oldughunu etiraf edirdi. Indi hemin otagda olub hemin etirafi birbahsa eshitmediyim ucun az da olsa sevinirdim.
Rufat ata olacaqdi, menim ushagim evezine bashqasinin atasi olacaqdi. Monika menim evimi dagitmish, ushagimin olumune sebeb olmush, indi ise hec ne olmamish kimi qabagima cixib hamilleliyi haqqinda danishir. Hamamda ne qeder qaldigimi bilmirem, ordan cixdiqda Rufati qabagimda gordum. Ozumu mumkun qeder soyuqqanli gosterib yaninda kecmek istesem de, meni gozlediyi melum idi, menimle danihsmaq isteyirdi. Meni ise icimdeki eseb getdikce boyuyur, elacim olsa onun yaxasindan yapishacaq, aglayib "n iye bele etdin axi? Niye mene bunlari edirsen?” sorushacaqdim. Uzde ozumu sakit gosterir, icimde ise vulkanlar partlayirdi.
- Her shey yaxsidi? Nese olub?
- Yaxshidi, ne olacaq ki?
- Hec kesden yox, menden eshitmeyini isteyirem. Monika xeberini deyende., sen otagda deyildin. Monika hamiledi.
Bir saniyelik gozumu yumdum, derin nefes aldim. Yogadan oyrendiyim bu taktika da gerilen eseblerimi, beynimdeki xaosu sakitleshdirmedi. Yalandan gulumsemeye chalishib,
- Ne yaxshi? Tebrik edirem. Desene, bu yaxshi xeberler bir-birinin ardinca gelir.
- Bashqa ne xeber var ki?
- Bir azdan goreceksen, -deyib iceri kecdim. Rufat, senden qisasimi alacaqdim. Her defe uduzan, aglayan teref men olmayacaqdim.
Iceri girdiyimde Monikanin gulushu etrafa yailmishdi, heqiqeten, xoshbext oldughu melum idi. Men de xoshbext olacaqdim. Menim xoshbextiyim menim qisaim olacaqdi.
Monikaya baxib, "Xeberi eshitdim, tebrik edirem” dedim. Leyla bu sozume cox teeccublenmisdhi, yeqin ki, menden yeni bir isterika gozleyir, ozunu cox narahat hiss edirdi. Men yene de yalanci shekilde gulumseyib (hemin axshamki qeder yalanci gulmeklerim yadima gelmir, uzumun ezeleleri agriyirdi bu tezyiqden.
- Hamini bele sevincli gorub men de xeberimi demek isteyirem. Eslinde bu xeberi Eldar da yanimda olarken eshitmeyinizi isteyirdim. Amma bilirsiniz kimi, ishinden dolayi gele bilmedi bu gun. Onunla evlenirik.
Otaga derin bir sukut cokdu. Rufatin uzune boyuk zovqle baxdighimda teeccublendiyiu gorunurdu. Monika teeccuble Rufata, onun vereceyi reaksiyaya baxirdi. Yeqin ki, Monika indi Rufatdan hansisa bir isterika gozleyirdi. Leyla ile Ceff ise mene baxirdilar, bu xebere sevineceklerini, ya teeccubleneceklerini bilmirdiler. Aglim "axmaq, neyledin? Axi Eldari bu oyuna qatmayacaqdin. Nike elediyini yene eledin, sen duzelmeyeceksen. Sehv-sehvin arxasinca edirsen” dese de, aglimin sesina qulaq asmirdim. Rufatda yaratdighim bu ani shokun hezzini yashayirdim. Birden Leyla meni qucaqlayib "Axir ki, bunu coxdan gozleyirdim, cox xoshbext olacaqsan” deyirdi. Men de "Bilirem” deye cavab vermishdim. Ceffri ve bashqa qonaqlar da meni tebrik etdikde sonra, Ceffri "Aaa, indi melum oldu bu Tailand meselesi hardan cixdi. Bal ayi kimi planlashdirmisiniz?” sorushdu. Yeniden yalan demeye mecbur oldum. Duz deyirler, yalan yalan getirer, ilk yalanim bashqa yalanlari demeye meni mecbur etmisdhi.
- Ceffri, bu bizde bal ayi deyil, pre-honeymoon-du (bal ayidan qabaqki). Bu qeder insanla da bal ayi olar?- deyib gulurdum.
Rufat meni tebrik etmemishdi. Mene de ele bu lazim idi. Hemin axsham Leylagilde qalmaqdan imtina etmish, "Eldarla seher etzden seyahet ucun son hazirliqlari etmeliyem” deyib NY-a qayitmishdim. Hemin gece birbasha Eldarin evine getmishdim. Meni gordukde teeccublendiyi hiss olunurdu. Iceri devet etdiyinde sorushmasa da, niye geldiyim onu cox maraqlandirirdi.
Divanda eyleshmish, butun cesaretimi toplayib:
- Cox fikirleshdim, qebul edirem teklifini. Evlenek gel.
Eldarin hemin vaxt uz ifadesini hec vaxt yaddan cixarmayacam. Meni qucaqlayib opmush, bir az bele oturmushduq. Geceni onun evinde qalmish, menim gec vaxti evime qayitmagha qoymamish (halbuki evimiz bir nece addimliqda idi), mene gore qonaq otaghinda yatmali olmushdu. Elediyimin heyatimin en boyuk sehvi oldughunu basha dushsem de, geriye yolum yoxdu.

Yazar: Aziza
(səs: 3)
Şərhlər: 2
Baxılıb: 4 300
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri