Sadəcə Sən (9-cu bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 3
Baxılıb: 5 961
Səs ver:
(səs: 3)
Sevil xanım heç cüre başa düşe bilmirdi Xedice xanımın niye fikrinin deyişdiyini. Ancaq içi rahat idi. Çünki Esmine elçi gelecek tek onlar deyildi.

Esmin ise çox narahat idi. Orxan başa düşen biri olduğuna göre ailesini razı salaraq Esmin üçün elçi getmeye qoymamışdı. Ancaq bundan sonra gelenler nece olacaqdı bilinmir. Ağlına tek bir çare gelirdi. Turalgile gederek Pervane xanımla danışacaqdı. Heç vaxt itirmeden hazırlaşıb onlara gedir. Qapıda onu Ülker qarşılayır.
Ü: xoş geldin canım. Xeyr ola? Xebersiz geldin.
E: xoş gördük. Pervane xala ile danışmalıyam.
Esmin Ülkerin daha da suallarına cavab vermeden birbaşa Pervane xanımın yanına gelir. Ülker ise ne olduğunu başa düşmeye çalışırdı.
E: Pervane xala ne olar mene kömek et. Nenem meni evlendirir. Ancaq men bilirsiz Turalı gözleyirem- dedi utanaraq.
Esmin çaresiz olmasa bu qapıya, xüsusile de Pervane xanıma heç vaxt üz tutmazdı. Ancaq başqa çaresi yoxdu.
P:Tural sene gözle meni deyib?-dedi özünden razı terzde. Çünki texmin edirdi ki, Tural bele bir söz demeyib Esmine.
Esmin ne deyeceyini bilmirdi. Çünki Turalla bu barede heç vaxt danışmamışdılar. Ona gözle dememişdi. Ancaq mecbur qalıb yalan danışdı Esmin.
E: he meni gözle deyib.
Pervane xanım bu sözden hedsiz qezeblenir. Turalın bele söz deyeceyini düşünmürdü. Çünki artıq zenn edirdi ki, bibisi ile razılaşıb ve Esmini unudub.
P: Esmin sen de bilirsen sizde alınmayacaq! Özünü yorma! Nenen senin yaxşılığını isteyir sözünden çıxma onun!
Esmin daha artıq heç ne deye bilmedi. Burda olmağın menasız olduğunu anlayırdı. Daha heç ne demeden ayağa qalxaraq eve gedir.
Her yerden elini üzmüşdü Esmin. Bir yolla bu elçilik meselesine son qoymalı idi. Ağlına nenesine yalvarmaqdan başqa çare gelmirdi. Belke onun bu halına acıyar ve bir müddet bu elçilik meselesini texire salar. En azından Tural gelene qeder...
Esmin nenesinin yanına gelerek söhbete başlamaq isteyir.
E: nene? Men sene bir şey deyecem.
S: de görüm
E: nene ne olar qurban olum meni evlendirmeyin-deyerek ağlamağa başlayır.
S: Esmin besdir daha ağlama biz artıq qerarımızı vermişik.
E: nene ne olar heç olmasa bir neçe ay gözleyin. Qurban olum ay nene. Bax sözünden çıxmayacam söz verirem.
Sevil xanım Esmine qarşı ne qeder qeddar olsa da onun bu yalvarışlarına dayana bilmir ve Rüstem beyle danışaraq elçilik meselesini bir müddet texire salırlar.

Esmin nenesinin bu qerarına hedsiz çox sevinir. Celd Ülkere zeng ederek olanları ona danışır.
E: bax belee. Nenemi axır ki, yola getirdim. İnan ele sevinirem ki. Eslinde sene borcluyam bunu. Orxanla danışmasan, onu yola getirmesen neler olardı bilmirem.
Ü: inan men de en az senin qeder sevindim. Hem men heçne etmedim ki. Orxan özü çox yaxşı biri olduğu üçün senin veziyyetini başa düşdü.
E:çox sağolsun. Turalı gözleyecem men. Ömrümün sonuna qeder de olsa onu gözleyecem.

Esminin Turalı bu qeder sevdiyini gören Ülker çox pis olur. Çünki onların birlikde olacağına heç ümidi yox idi. Bibisinin, nenesinin nece biri olduğunu bilirdi. Kemale xanımın sözünü yere salmaq qeyri-mümkündü. Diger terefden Turalın bütün bunlara qarşı çıxacaq cesareti yoxdu. Ancaq Ülker yene de elinden geleni edecekdi.

Belelikle, aylar keçirdi... Bu müddetde Esmin sadece Turalı düşünür ve onun yolunu gözleyirdi. Artıq Turalın qayıtmağına çox az qalmışdı. Günler keçdikce Esminin heyecanı daha da artırdı. Aylardır sevdiyi adamı görmür, sesini eşitmir. Bu hesretin bitmesi onu ne qeder heyecanlandırsa da,bir o qeder de qorxudurdu. Çünki neler olacağı bilinmirdi. Neler yaşanacaqdı? Zaman gösterecek...
Esmin her gün Ülkerle danışaraq Turalın deqiq ne vaxt geleceyini soruşurdu.
Ü: ay Esmiin öldürdün meni. Son 3 gün qaldı. Üç günden sonra seher artıq burda olacaq.
E: Ülkeeerr- dedi küsmüş sesle. Bağışla ancaq çox heyecanlanıram. Özümden asılı deyil.
Ü: zarafat edirem gözelim başa düşürem seni. Men de Ramil esgerlikde olanda bele idim.
E: biz yeqin ki, Turalı hemin gün göre bilmerik. Pervizin toyu olacaq axı. Nenemgil her gün onlara gedir.
Ü: çox güman ki, toyda görecek seni.
E: gerek çox gözel olum hemin gün.
Ü: sen onsuz her halınla gözelsen
Esmin Turalın gelişini gözleyerken Kemale xanımın çox başqa planları vardı. Bu planla Esminle Turalı bir defelik ayıracağını bilirdi. Planın ilk merhelesini yerine yetirmek üçün qardaşı Ramiz beyle danışır.
K: Ramiz men çox fikirleşdim. Turalı o qızdan ayırmağın tek bir yolu var. Tural esgerlikden gelen kimi menim yanıma gönderirsen. Menim yanımda qalacaq, burda işleyib yeni heyat quracaq özüne. Unudacaq o qızı.
R: bacı men Turalı zorla göndere bilmerem.
K: Tural mene etiraz ede bilmez...
Aradan bir neçe gün keçmiş ve Tural artıq gelmişdi. Evlerinde çox gözel heyecan vardı. Ancaq bugün eşidecekleri onun heç de xoşuna gelmeyecekdi. Eve geldiyinde anası, nenesi ve bacısı ile görüşür.
Y: şükür oğlum nehayet sağ-salamat geldin.
T: şükür ay ana-deyerek gülümseyerek
R: Tural gel menimle içeri seninle danışmalıyam.
Tural ne olduğunu anlamadan atasının arxasınca otağa geldi.
T:buyur ata ne olub?
R: bibin zeng elemişdi. Senin onun yanına getmeyini isteyir.
T:nece yeni? Niye gedim ki?
R: gedib orda işlemeyini isteyir. Onların işlerine kömek edeceksen.
T: ata men getmek istemirem.
R: zeng et bibine de. Men daha qarışmıram.
Tural bilirdi ki, bibisine etiraz etmek qeyri-mümkündü. Ne edeceyini bilmirdi. Çox düşündükden sonra nehayet bir qerara gelir. Esminle danışacaqdı. Eger onunla yeniden birlikde olmağa razı olsa getmeyecekdi.

Kemale xanımın bu qerarından Yegane xanım xeber tutub çox acıqlanır Ramiz beye.
Y: oğlum hele bugün gelib. Getmek hardan çıxdı ki? Niye telesir bacın?
R: Yegane menlik deyil. Deyir ki, gelsin Tural. Etirazınız varsa özüne zeng edin.
Y: men bilirem niye bele edir! Sırf Esminle yeniden birlikde olmasın deye meni oğlumdan ayırır. Bacın bu elediklerine göre cezasını çekecek bir gün!
Toy günü gelib çatmışdı artıq. Esmin çox gözel olmuşdu. Dizden yuxarı qara, bedenine tam oturan paltarı ve açıq qoyduğu uzun sarı saçları ile bütün diqqeti özüne celb etmeyi bacarırdı. Restorana geldikde Turalgili göre bilmedi. Gözü bütün restoranı axtarsa da yox idi heç biri... Biraz sonra geler deye düşünerek nenesi ile birlikde onlar üçün ayrılmış yerde keçib oturdular. Esmin toydakılara baxaraq fikre getmişdi. Niye gelmediklerini düşünürdü. Hemin vaxt nenesinin 'Tural' demesile fikirden ayrılıb arxasına baxdıqda nenesinin Turalı qucaqladığını gördü. Üreyi quş kimi çırpınırdı. Bütün bedeni esirdi heyecandan. Tural her kesle görüşdükden sonra Esmine el verib görüşür. Onların sevgisini her iki aileden demek olar ki, her kes bilirdi. Bunu nezere alaraq Tural Esminle mesafeli davranır. Esmin ise onun bu soyuq münasibetine çox pis olur. Onu artıq unutduğunu düşünürdü.
Tural ise Esminle danışmağın yollarını axtarırdı. Her kesin içinde heç ne deye bilmezdi ona. Çox düşünür Esminle nece danışsın deye.
Çünki eger razı olmasa sabah gedecekdi Tural. Tek çare Aytac idi onun üçün. Aytaca işare ederek restoranın zalından çöle çıxırlar. Bütün her şeyi Aytaca danışır.
T: indi Aytac sen get Esminle danış. Eger razı olsa men getmeyecem bibimin yanına.
A: narahat olma gedirem deyim ona her şeyi ancaq heç inanmıram razı olacağına.
T: niye?
A: o seni unudub.
Tural eşitdiyine inanmaq istemirdi. Bilirdi Esminin onu çox sevdiyini. Ancaq son görüşlerinde Esminin ona qarşı reftarı Aytacın sözlerini tesdiqleyirdi. Yene de ne olur olsun son defe şans isteyecekdi Esminden.
Aytac üçün ise bu ele düşmez fürset idi. Belelikle onları bir defelik ayıracaqdı...

YAZAR:LYAMA
(səs: 3)
Şərhlər: 3
Baxılıb: 5 961
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri