Bir fanatın həyatı (1-ci bölüm)

Müəllif: Catwoman666
Şərhlər: 6
Baxılıb: 6 504
Səs ver:
(səs: 11)
"Fanat" dedikdə ilk ağlıma bütün otağı fanatlıq etdiyin insanın şəkilləri ile boyanmasi, pleylistinde eger mugennidirse onun mahnilarinin hamisinin olmasi, kompyuterinin,t elefonunnun ekraninin onun wekillerinin burumesi, aktyordusa butun kinolarini ezber bilmek o yana qalsin repliklerini derslerinden yaxshi bilmek gelir. Elbetde bunlar hele ilk aglima gelenlerdi. Nezere alsaq ki.butun xeyallarinin ag atli shehzadesi de o olur. Nagillarin da onunla bashlayib onunla bitir. Real qarshina cixirsa bu insan.... Bax problem ele o zaman bashlayir....

Men onumdeki devetnameye baxirdim. Axi niye men bu toya getmek mecburiyyetinde yem. Sinif yoldashim aile heyati quracaq. Qursun xoshbext olsun da. Ama men niye getmeliyemki? Bele bir shey var ki istemirsen getme. Ama o mene aid deyil. 22 yashinda dana boyda qiz olasan ama hele de oz qerarini vere bilmeyesen. Qapim doyulmeden anam iceri girib
-Sehra hele de devetnameye baxirsan? dur tez ol. Sen hele hazirlashacaqsa n vaxt ise azdi
-Ana nolar getmiyim. Bax bir ay butun qablari yuyacam ve cinqirimi bele cixarmiyacam.
-Sehraaaaa.
-Yaxshi tozlari da elave edirem
-Sehraaaaa
deyerek meni qolumdan tutub qaldirdi.
-Bax ana axrinci teklifim utuleri de elave edirem
-Bu teklif cox cazib olsa da men seni kimi hec neyi unutmuram Sehra. Vaxtiyken onlarin hamisi sene lag edirdi. sen dersden hemishe agliyaraq gelirdin. Indi ise get goster kim oldugunu nece deishdiyini. Dort goz olmadigini
-Of aanaaaaa. Hec ne deishmiyib
-Sen tibb universtetinin sonuncu kursundasan, gozelsen, eyneyinden qurtulmusan. Bunlar yeterlidi.
-Bunlari men ozume gore etmishem ana
-Bilirem ama men onlarin peshman olmasini da isteyirem. Hem de devet edibler nezaket xetrine getmek lazimdi.
Birden otagima bacim Seval da daxil oldu. Bu arada qeyd edimki bizim evde yegane menim qapimdi ki doyulmeden hami girir. Atam xaric. O umumiyyetle ne bacimin ne deki menim otagima girmir. Bundan da istifade sevdiyim adamin shekilleri butun otagimi bezeyir. Ister istemez uzumde gulush dogdu..
Birden bacimin meni sirkeliyerek anama baxib gulmesini gordum
-Ana bu yene Eminle xeyallara dalib. Bax merce de girerem
Men Sevali iteliyib
-eeeeee Seval el cek
Anam ise bezgin halda mene baxib
-Bu xeyalperestliyi n meni cana yigib daha. Bu gedede ne gormusene. hele vidi o yana qalsin hec real da tanimirsan. Senin onu gormek ehtimalin yoxdu. Hec olsa da men qizimi mugenniye vermerem
Men esebi shekilde Sevala baxirdim. Anam ise dava cixaracagimin ferqine varib
-neysee..get hazirlash. Ozde qeweng geyin et. Bax ele elemeki ozum gelim geyindirim
-Cixin otagimdan da bari geyinim
Seval sheytani baxishlar ile mene baxib dil cixardaraq ilk otaqdan cixdi. Anam ise yene nese demeye calishirdiki
-Yaxshida Zahide Sultanim izin verin geyinim. Siz ne deyirsiniz o emrdi.
Anamda otagi terk eden kimi men qapini bagladim.
Divardaki eminin resimine baxib bashladim danishmaga
-Onlar meni ne vaxt basha dushecek sence? 22 yashim var ama heyatimda hec olmaya 22 qerar bele vere bilmirem. Cehennem 22 de istemirem birin verim bu da menim ucun mocuzedi. sen indi deyeceksenki ailendi. Ama Sevala ele davranmillar. Ne olsun bitirib universteti. Ne olsune ishleyir firmada menecer kimi. O butun qerarlarini ozu verir. Men hec vaxtiyken tibbe bele vermek istemirdim. Eeeee umumiyyetle sen kimin terefindesen?
bele baxanda bashqasi menim bele divardaki shekille danishdigimi gorse deliden bashqa hec ne demez. ne etmek olar bu da bir xeyalperestlik mesuludu.herden  dushunurem ki bunun sebeblerinden biri de evde hec kesle danisha bilmemeyimdi. ama eminle de danishanda o menim her zaman terefimi saxlamir. Mence bunlari kimse eshitse elbetdeki menim deli olduguma bir daha emin olar. Otaqdan ayaqqabilarimi da geyib cixdim. Anam ile bacim qonaq otaginda moda verlishlerinin musifleri kimi meni gozleyirdiler. Iceri daxil olanda anamin uzundeki cizgilerden ele de razi olmadigi belli idi. Seval ise her zamanki kimi dilini saxlamayib dillendi
-Qarshinizda madam madmazel Sehra xanim. 22 yashinda tibb universtetinin sonuncu kurs telebesi, geyim ise toyluqdu. Ilk evvel saclariniz cox sadedi. Saclari duzleshdirib aciq qoymagin elbetdeki debden dushecek hali yoxdur. cox yaxin.olmayan birinin toyuna getdiyinizi nezere alsaq bu sade tund mavi qisa geyim hec de pis qalmir.
burdan da belli oldugu kimi Seval dilden yeni danishiqdan bexti getirendi. Ya da nece deyeller pergardi. Yalniz men onun bacisi olmaqla hec de ozumu bextever saymiram.
Anam esebi shekilde Sevala goz agardaraq tezeden mene baxib dillendi
-ele bil yasa gedir. Bu ne geyimdi?
Tezeden Sevala baxib

-Dur o teze aldigin ish yoldashinin toyuna geyindiyin elbiseni getir onu geysin.
-eeee ana onu birce defe geymishem
-Seval bir defe dedim eshit
Elbetde burda Sevalin meglub baxishlari meni sevindirdi. Emin ise qiraqdan mene baxaraq mene goz agardib barmagini yelledi. Yene bacima gulduyume edir.
He bilirem. Deliyem. ama ne olsun men bu delilikle raziyam. Ve xoshbext de olmasam bedbextde deyilem. Elbetdeki men de xeyallarimin gercek olmasini isterem. Nezere alsaq xeyallarimda Emin ile min formada tanish olmusham, sevgili olmushuq, evlenme teklif edib, toyumuz olub, dalashmishiq, ushaqlarimiz olub hetda yashliligimizi bele tesevvur etmishem. Bunlar hamisi xeyallarimin mesulu olsa da hemin an olaraq sevinmeye yetir.
Anamin hezin qishqirigi ile yeniden dunyaya qayitdim
-Sehra get geyin
Bu vaxt erzinde Seval paltari getirib gelmishdi. Elbetdeki paltari mene verende uzunden gul yagirdi. Umumi biz beleyik. Axrinci defe ne vaxt normal insanlar kimi danishmishiq xatirlamiram. bele baxanda neyi bolushe bilmirik onu bele bilmirem. Ama herden onunla normal insanlar kimi danishmagi tesevvur edende uzumde lag eden gulush yaranir. Bu da yeqin bele bir sheyin olmagina inanmamagimdan ireli gelir.
Sevalin paltari dogurdan da qewengdi. Bordo renginde, bedenimi butun saran, qollari tul elbise meni deyishmeye yetmishdi. Otaga, anamgilin yanina qayidan da anamin cohresi tamam deyishmishdi. Ayaga qalxib elini beline qoyaraq meni bashdan ayaga suzdu
-Bax bu bashqa mesele
Seval da gelib arxadan sacimi topladi.
-bu yaxshiligimi da unutma
-seval hec olmasa ustunden bir deqiqe kecsin sonra bashima vur.
Seval hemisheki ozunden razi eda ile divanda bardaj qurub oturdu mene baxib
-Istiyende adama oxshuya bilirsen
Deyib o meni esebleshdiren gulushunu.de uzune qondurmagi unutmadi. Elbetde o gulushsuz Sevali dushunsek yarimciq olar.
Men tezeden otagima qayidib guzguye baxdim cantami goturub, divardaki eminin sheklini opub cixdim otagimdan.
Anam taksiye qeder meni yola salacagini deyib evden menim ile cixdi.
Nehayet taksiye de mindirdi
-Bax cixmagina 20deqiqe qalmish zeng et atan gelib gotursun
-Yox ana taksi ile qayidaram
-Qelet edersen. bu halda taksi ile
-Indi bu halda ne ile gedirem?
-Soz guleshdirme indi ishiqliqdi.
Nezere alsaq ki avqustun 27sidi. Hava gec qaralir. Ama men yene de anam ile bunun davasina girmek istemedim cunki.her zamanki kimi uduzacagima eminem.
-bash uste anacan ana. sen emr et yeter
taksiye de gedeceyimiz yeri deyib pulunu da verib meni yola saldi. Men eslinde arxamca su atmasini.da gozduyurdum ama olmadi. hele qucaqlashmani demirem. Onsuzda men hec vaxt tek olmuram. Xeyallarimin ag atli shezadesi menimle olur. Ilk televizorda gormeyim yadima gelir. Az qala cayi atamin ustune ashirdirdim. bundan da qorxub metbexe getmishdim. Sonra bir hefte boyunca onu axtarmishdim internetde.
Artiq bir ildi. eslinde bilirem menim kimi qizi sevmez realda. Intervularindan  birinde demishdi" meni qarashin, qlamurnu, baximli qizlar cekir. Ishguzar olmasini isterdim elbetde. Bu senetden olmasini istemezdim. umumiyyetle ise hekim de olmasini istemezdim. Hekimler her zaman meni qorxudur" deyerek gulmushdu. Ve bu da taleyin mene agir bir zerbesi olmushdu. Niye mehz hekimler? Axi bu haqsizliqdi. Millet istiyir hekim olsun o ise yox.
Sanki bu deqiqe yanimdaymish kimi baxishlarin uzerimde hiss etdim yene xeyallarimda canlandi
-Sehra bilirsen axi balaca vaxti hekim ile davam olmushdu. Netice de heyatimin en boyuk agrisini cekmishdim. Ozu boyda iyne vurmushdu. Ozu de ki Allah gostermesin

-bes yaxshi balacaligindaki  hekim xalanin gunahin men cekmeliyem? O seni ciqqili vaxti iyne vurub deye men omur boyu bedbext olmaliyam? Adi kicicik bele olan umudumu qirmaliyam?
ele Eminden cavab gozleyirdim ki merdimazar taksi surucusu meni xeyallarimdan ayirib dunyaya qayidishima sebeb oldu
-Xanim catmishiq artiq.
Mecburi bir veziyyetde taksiden dushdum. Bu sherin yeqin en debdebeli.shadl iq saraylarindan biri idi. Heqiqetende xarici ele saraylari xatirladirdi. Duzdu men bele cox toyda olmamisham dayi oglu, xala qizi , bibi oglu , emi qiz kimi toylar. Ama bir sheyden eminem ki bu shadliq sarayinda emi qizi, can-cana kimi toy xitleri olmayacaq.
bele dushunurem ki Gunay arzusuna catib. Mekteb vaxtindan varli er arzusu ile alishib yanirdi. Mektebe bele er axtarishina geldiyini dushunmemish deyildim. Yegane o boyda sinifde.cirkin ordek meni sayirdilar. Anama elbetdeki haq verirem. her gun qizinin dersden gozu shish gelmesini kim isterdiki? qulaqlarimda yene onlarin "cirkin ordek" , "dord goz" , " sulu goz" kimi sozleri seslenmeye bashladi. Ayaqlarim geri getmek isteyirdi.
Ama yox geriye yol yoxdu. Deyirman qrupunun dediyi kimi
-geriye yol yox artiq yol yox artiq yo yo yo
Dik dabanla toydan toya qovushdugumuz ucun guc bela ile yeriyirdim. saata baxdim ki gecikmishem. Toy 6da bashlayir men ise 7di indi catiram. Elbetde toya gec catmaginda avantajlari var meselen tez de cixa bilersen netice etibari ile az vaxti orda kecirirsen. Ama her bir sheyin avantaji oldugu kimi dezavantaji da olur.
Iceri daxil oldum. Iceride olan guzguye baxdim. Deishilmishem. Yeqin hec yadlarinda beke qalmaram. pilleleri guc bela ile qalxdim. nehayet zalin qapisinin onundeyem. Ozumu mohteshem yuz ilde hesab etdim. Qapinin yaninda iki nezaretci durmushdu. Meni.goren kimi ilk devetnamemi istediler daha sonra ise qapini acdilar.
Bir tek o qalmishdiki ellerinde deyenek ola ve onlari yere vuraraq ve qishqiraraq desinler:Danq danq danq"huzurlarin izda Zohrabli Sehra" ve yeniden danq danq danq
men zala daxil oldum. Bashimi qaldirib baxmaq isteyerdim ki birden zalda musiqi sesi kesildi ve her kes qapiya yeni mene dogru baxmaga bashladilar. Deyesen ele dediyim kimi olacaq indi meni elan edecekler. ya da bu dezavantajlarda n biridi.
 
Müəllif: Selcan
(səs: 11)
Şərhlər: 6
Baxılıb: 6 504
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri