Çirkin gözəl (1-ci bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 5
Baxılıb: 9 422
Səs ver:
(səs: 3)
Nedir Gozellik? Gözelin üzünü seyr etmek Mekke ziyaretine beraberdir deye bir aforizm var. Bir qadinin gozelliyi coxmu vacibdi ? Bes daxili gozellik? Niye ona deyer veren yoxdu? Onda men daha bir aforizmi xatirlayim. Gozel qadin insanin gozlerine, gozel xasiyyetli qadin ise ruhuna dinclik getirir. Mence gozellik insanin ureyinde olmalidi. Eger insanin ureyi gozeldise bu onun xarici gozelliyinde de ozunu biruze verir. Amma uzu gozel ici cirkin insanlarda var. Mence onlar dunyanin en bedbext insanlaridi. Cunki simalari gozel oldugu qeder , ureyleride cirkindi.
Salam eziz gundeliyim. Bu gun 18 yawim tamam olur. Valideynlerim mene gundelik hediyye edib. Heyatimda baw veren butun hadiseleri yazacam sene. Inwallah pis hadise baw vermez. Adim Nigardi. 18 yawim bu gun tamam olur. Menden balaca bir qardawim var. Adi Emildi. Onu cox isteyirem. Valideynlerimide cox isteyirem. Biz kasib bir mehellede yawayiriq. Maddi veziyyetimiz cetindi. Eslinde anam cox varli bir iw adaminin tek qizidi. Sadece atami sevdiyi ucun ve onunla evlendiyi ucun atasi onu ovladliqdan cixardib. Anam hemiwe atamla nece taniw oldugunu ve bir birlerini nece cox sevdiklerini daniwanda ona maraqla qulaq asiram. Nagil kimi gelir mene onlarin heyatinda olanlar. Cunki bele sevgiler sadece nagillarda olur. Herden kehfim olmayanda anamdan xahiw edirem bu nagili mene daniwmasini. 18 yawim olmagina baxmayaraq hele boyumemiwem. Hami menim ters ve asi oldugumu bilir. Butun gunu heyetde uwaqlarla oynayiram. Anam eseblewende:
A- seninle hec kim evlenmeyecek- deye qiwqirir ustume. Amma men hec evlenmek baresinde duwunmurem. Cunki menim kimi biriyle hec kim evlenmek istemez. Men hemiwe gozel olmagi arzu elemiwem. Amma boyudukce bunun mumkun olmadigini anlayirdim. Her gun aynaya baxanda uzulurem. Sanki iki insan gorurem. Sag terefe bawimi cevirende gozel qiz gorurem amma sol terefe ceviren cirkin birini. Menim anadan gelme sag yanagimda qara boyuk leke var. men boyudukce o lekede menimle boyuyurdu. Amma artiq oyrewmiwem bu ayibla yawamaga. Insanlarin uzundeki o ifadeden artiq qorxmuram. Cunki meni gorende diksinib geri cekilmelerine artiq oyrewmiwem. Menden qorxmayan sadece mehlemizdeki uwaqlar ve yaxin dostum Orxandi. onunla taniwligimiz qeribe bawlasada sonra yaxwi dost olmagi bacarmiwdiq. Taniwligimiz ise bele bawlamiwdi. Boyuk bir mawinin binamizin onunde dayandigini gordum. Mende uwaqlarla heyetde oynayirdim. Maraqla ne oldugunu oyrenmek ucun mawinin yanina geldik. Yeni ewyalari mawindan duwurdende anladimki yeni qonwumuz kocur. Arxadan gelen mawindan duwenler yeni qonwularimiz idi. Qizi o qeder gozel ve debli geyinmiwdi ki, men sadece onu seyr edirdim. Oglu ise gozunde eynekle hamiya yuxaridan awagi baxirdi. Mende eseblewib:
N- buna bax ele bil varlilar mehellesine kocub ona gore hec kimi beyenmir- dedim. Uwaqlarla gulmeye bawladiq. Oglan sesimizi ewiden kimi:
O- neye gulursuz?
N- sene.
O- niye?
N- ozunu cox yuxaridan aparma. Bura kasiblar mehellesidi. Yeqin sende kasibsan bura geldiyine gore.
Oglanin pert oldugunu gorub dediklerime pewman oldum. Amma o da ozunu cox dartirdi. Geriye donub getmek isterken arxamdan ewitdiyim:
O- cirkine bax meni beyenmir. Sen get uzundeki lekeye bax sonra mene lag edersen.
Hemiweki kimi aci heqiqeten uzume vuruldu. Amma men lag elemedim sadece bu mehellede ozunu dartmagin menasiz oldugunu demek istedim. Onunla dostlugumuz dalawaraq bawladi. Indide cox yaxwi dostuq. Men cox xeyalperestem ve o gun gelecek mende butun qizlar kimi gozel olacagima inaniram. - yazib gundeliyini baglayir.
A- Nigar gel komek ele mene.
N- ana men uwaqlarla gizlenpac oynamaga gedirem.
A- qizim ayibdi oynama daha uwaqlarla. Senin 18 yawin var. Goren ne deyer bize?
Acigi gorenlerin ne fikirleweceyi hec vecime deyildi. Cunki uwaqlarla oynamagi sevirdim.
N- ana kim ne deyirse desin, ne fikirlewirse fikirlewsin. Onsuz hec kim meni ogluna alan deyil. Ona gore ne deyeceklerine narahat olma. - deyib evden cixdim. Mehelledeki uwaqlar artiq oyrewmiwdiler mene ona gore meni gorende qorxmurdular. Bir az oynadiqdan sonra eve geldim. Atamin iwden gelen vaxti idi. Emil futbol oynamaqdan gelirdi. Elini uzunu yuyub qonaq otagina geldi. Atam eve gelen kimi alnimdan opub:
A- qizim tebrik edirem.
N- sagol ata. Bax ne gozel yemekler biwirmiwem senin ucun?
A- sen biwirmisen?
N- He bes bilmirsen qizinin nece meharetli oldugunu?
A- ay seni coxbilmiw.
Anam yene cagirir:
A- ay Nigar gel komek ele mene.
Bu defe mecbur getmeliyem yoxsa oldurecek meni. Bu sufreye ad gunu sufresi demek olmazdi amma en esasi sevdiklerim yanimda idi. Yemeyimizi yedikden sonra anam biwirdiyi tortu sufreye getirdi. Uzerine wam bele duzmuwdu.
A- arzu tut sonra ufle dedi.
Gozumu yumdum ve urekden gozel olmag istediyimi ve uzumdeki bu lekenin itmesini istedim. Belke Allah meni ewiderdi ve bir gece de mocuze olardi. Yerime uzananda bele bunun arzusu ile yuxuya gedirdim. Seher ayilan kimi atamla anam iwe gedirdiler. Onlar eyni fabrikde iwleyirdiler. Dunen anam menim ad gunume gore iwden icaze almiwdi ona gore butun gunu evde idi. Qardawim mene emanet idi. Yene hemiweki kimi seher yemeyinden sonra heyete duwduk. Uwaqlarla mehellede yigiwib oyun oynamaga bawladiq. Bir az oynadiqdan sonra eve geldik. Gunorta yemeyimizi yeyib uzandiq bir az. Baci qardaw yatagimizda zarafatlawdiqdan sonra yuxuya getdik. ayilanda ise artiq axwam idi. atamla anamin gelmeyine az qalmiwdi. Amma nedense bu gun gecikirdiler. Bir az kecdikden sonra polisler qapini doydu. Valideynlerimin xestexanada oldugunu dediler. O an butun dunyam qaraldi. Xestexanaya gelende ise gec idi. Fabrikde yangin cixmiwdi ve valideynlerim 12 iwci ile yangindan cixa bilmemiwdiler. Menle qardawim xestexanada oturub sadece aglayirdiq. Axi bizim onlardan bawqa kimsemiz yox idi? O an boyudum men. Artiq qardawima da men baxacaqdim. Heyatin sert uzu ile hemin gunu rastlawdiq. Amma Allah boyukdu ve bize mutleq komek edecekdi. Dehlizin sonunda qalan bir diqqetimi cekdi. Hekime yaxinlawib valideynlerim haqqinda maraqlandi. Uzucu bir baxiwla bize baxdi. Arxasinca gelen yawli bir kiwi aglayaraq qizim deye qiwqirirdi. Neler oldugunu anlaya bilmirdim.
N- siz kimsiz? Menim valideynlerimi hardan taniyirsiz?
Yawli kiwi kobud sesi ile:
K- men sizin babanizam. O da dayiniz. N- ne?????? O an aglimdan sadece bir babamizla dayimiz catmirdi deye kecirdi. babamin anamdam ovlad kimi imtina etdiyini bilirdim. Ne qeder susmaq istesemde:
N- indi niye qizim deye aglayirsan? Vaxtinda qizinin qedrini bilecekdin. Varli olmayan birini sevdiyi ucun gozunun yawina baxmadan ovladliqdan cixarmisan qizini. Indi aglamaq gecdi daha.
Ozunu dayim deye teqdim eden adam: D- sen bawindan boyuk sozler daniwma. Qulaq as gor baban ne deyir.
Dodaqlarimi buzdum ve eseble dayim oldugunu iddia eden insana baxdim. O an babamin adini bele bilmirdim. Qarwimdakilar insanlar sanki yad biri idi mene. Babam hekimle daniwdiqdan sonra :
B- durun gedirik bize.
N- men sizinle hec yere getmerem.
D- Qizim sizi tek qoya bilmerik.
N- men senin qizin deyilem. Biz oz evimize gedeceyik.
B- tek neyleyeceksiz evde? Olmaz bundan sonra men sizi buraxmaram.
Diqqetimi ceken bir wey var idi. Bu insanlar menim uzumdeki lekeden qorxmurdular. Sanki illerdi bu leke ile meni gorurmuwler. Cox teeccublendim buna. Amma qerarli idim getmeyecekdim onlarla. Emilin elinden tutub eve getirdim. Qardawim yorgun oldugunu ucun wirin yuxuya getdi. Mense butun geceni yata bilmedim. Indi hardan cixdi bu qohumlar? Ne tez istediler bizi? En esasi da onlarla getmemekle duzmu eledim? Bu suallardan aglim qariwdi. Amma ne olursa olsun qardawimi fikirlewmeli idim. Butun geceni gah agladim gah da neyleyeceyimi fikirlewdim. Ozume gore narahat deyildim amma qardawimin yaxwi mektebde oxumasini, savadli olmasini isteyirdim. Yene gundeliyimi acdim. ureyimdeki butun hissleri ve qorxulari yazdim ona. o da hemiweki kimi sebrle dinledi meni. Bir azdan valideynlerimizi defn edecekdik.
Emili yuxudan ayildib:
N- qaqa ayil.
Emil gozlerini ovxalayaraq:
E- baci biz indi neyleyeceyik?
N- yawamaga davam edeceyik.
E- yox yeni tek bawimiza. Ne yeyeceyik?
N- men sene baxaram sen narahat olma.
E- mence biz sehv eledik. Gerek babamla gederdik.
Emilin qulaginin dibinden bir dene vurub:
N- hardan baban oldu senin? Bu gune kimi hec uzunu bele gormemisen. Dur geyin tez ol.
Emil hazirlawarken men onun dedikleri baresinde fikirlewirdim. Belke qohumlara bir wans verek? Butun gunu defn merasiminde olanlara baxirdim. Cox qeribe insanlar var idi. Menim tanimadigim insanlar. Defn merasimi bitdikden sonra Babamiz qolumuzdan tutub:
B- daha sizin yeriniz bizim yanimizdadi.
Dayim bize yaxinlawib elini ciynimize qoyaraq:
D- inad etmeyin. Tek bawina qalmaga qoymariq. Siz mene bacimin emanetisiz.
Bu sozlerden sonra bu aileni tanimaq istedim. Onlara getmeye razilawdim. Mawindan duwende dayandigim eve agzi aciq baxmaga bawladim. Heyatimda bele boyuk ev gormemiwdim. Artiq xeyallar qurmaga bawlayirdim. Meni ise xeyallarimdan ayildan Emil oldu.
E- baci agzivi bagla ayibdi.
Yene boynundan vurub:
N- cox daniwma- dedim. Qapini komekci acdi. Tebii ki meni goren kimi qorxdu. Insanlarin mene qarwi bu baxiwlarini gormemek ucun her weyimi vererdim. Yeterki uzumdeki bu lekeden qurtulum. Iceri daxil olduq. Babam:
B- hami bura gelsin. Qonaqlarimiz var- deye qiwqirdi. Agzimi buzerek:
N- belke bizi gormek bele istemirler.
B- ne dedin Nigar?
N- hec oz ozume daniwiram.
Emil gulmeye bawladi. Yuxari mertebeden duwen birinin nece biri oldugunu bilmek ucun mende sebirsizlenirdim. Qacaraq gelib babami qucaqladi ve yanagindan operek: - baba kimdi gelenler?- deyib mene baxanda: - Ilahi - deyib babamin arxasinda gizlenir.
B- qorxma bu senin bibinin uwaqlaridi. Onlarin valideynleri fabrikde olan qezada vefat edibler. Bundan sonra bizimle yawayacaqlar.
Arxadan gelen yuksek ses tonu ile daniwan:
N- kimdi bizimle yawayacaq olan? - deyib mene ve qardawima baxan dayimin heyat yoldawi idi. Babam hamimizi taniw edir.
B- men sizin babanizam.
N- onu bilirik. - deyib elimle agzimi tutdum. Babam qawlarini cataraq mene baxib:
B- boyuyun sozunu kesmek olmaz. - deyib sozune davam eledi.
B- adim Azaddir amma sizin ucun ve butun nevelerim ucun babayam. Bu dayiniz Cavanwirdi. Bu dayinizin yoldawi Naile xanimdi. Bu da qizi Kamilladi.
N- dayimizin sadece 1 qizi var?
D- yox 3 oglu var. boyuk oglu xaricde oxuyur. Ortancil oglu Cavid iwdedi, balaca oglu Raqifse avaraciliq edir.
N- esil menim adamimdi - deyib gulumsedim. Dayimin qizi cox gozel idi. Amma mene baxiwlarini hec beyenmedim. Dayimin heyat yoldawi Naile xanimsa mene ele baxirdi sanki elinde olsa oldurerdi meni. Men bu ailede nece yawayacam deye fikirlewirdim. Naile xanim elini uzadib:
N- taniwdigimiza sevindim
N- mende Naile xala
N- xala??????? Xala nedir??? N- bes ne deyim? Bibi??? N- yox sadece Naile xanim denen besdi.
Ilahi bu qadin nece deli edirdi meni. Men dayimin arvadina nece xanim deyim? Kamilla anasina yaxinlawib:
K- ana biz bunlarla nece yawayacagiq? Men oz refiqelerime nece deyecem o menim bibimqizidi deye?
N- qizim kim soruwsa denen yeni komekcimizdi. Men bunlari evden qovdurana kimi idare ele.
Bu an qapi acilir ve mubahise eden 2 insan eve daxil olur. Babam yuksek sesle:
B- yene ne olub mubahise edirsiz?
R- baba Cavid qovmur heyatimi istediyim kimi yawayim.
C- baba men onun yaxwiligi ucun deyirem. Gelsin menimle iwlesin.
R- men seninle iwlemek istemirem. Heyatimi yawamaq isteyirem, eylenmek isteyirem.
B- gelin qonagimiz var. sizi de taniw edim.
Raqif kimdi deyib yaxin geldikde qorxaraq geri cekilib:
R- baba adami bele qorxutmazlar. Bu kimdi?
Babam Raqifin ciyninden vurub:
B- kes sesini. O senin bibinqizidi. Agilli ol.
Cavidse kostyumda daha ciddi baxiwlari ile baxib qorxsada bunu bildirmeyecek derece de kibar biri idi. Soyuq salamlawmadan sonra :
C- menim iwlerim var. iw otagima gedirem- deyib otaqdan cixir. Raqifi ise eksine cox beyendim. Sport stilinde geyimi ve saclarinin son modelle duzeltmesi ve uzundeki azca saqqallari ile cox wirin gorsenirdi. Babam evi bize gosterdikden sonra otagimia getirdi. Boyuk bir otagin bir terefi mene, diger terefi ise Emile hazirlanmiwdi. Otaqda her wey var idi. Hetta bizim ucun paltarlar bele alinmiwdi. Babam otaqdan cixdiqdan sonra Emille men yatagimizda tullandiqdan sonra oturub olanlari fikirlewmeye bawladiq. Bundan sonra heyatimiz cox deyiwecekdi. Amma esas olan bizim deyiwmemeyimiz idi. Babami daha yaxindan tanimaq ucun otagina getdim. Kresloda oturub pencereden heyete baxaraq aglayirdi. Ona yaxinlawib :
N- niye aglayirsan? - deye soruwdum.
B- qizim ucun cox darixmiwam. Ona son defe sarila bilmedim- dedi. Bu sozden sonra ikimizde aglamaga bawladiq. Icimden bir ses babamin pis biri olmadigini deyirdi. Amma Naile xanimla Kamilla hec xowuma gelmedi. Mende onlardan geri qalmiram. Lazim olsa ozumude qardawimida qoruya bilerem.
Babamla bir az sohbet etdikden sonra meni en cox maraqlandiran sualin cavabini ondan oyrenmek istedim:
N- niye meni gorende qorxmadin?
B- niye qorxmali idim? Sen menim nevemsen.
N- menim uzumu goren her kese qorxur. Ona gore soruwdum.
B- men senin uzunu cox gormuwdm ona gore.
N- anlamadim.
B- senin uzunde olan leke genetikdi. Menim anamda da olub bu lekeden.
N- eger senin ananda da olub ve o aile heyati qura bilibse, demek menimde evlenmek wansim var- deyib gulumsedim. Babam qawlarini cataraq:
B- hem men seni ilk defe gormurdumki.
N- harda gormurwdun meni?
B- qizim sozume qulaq asmayib atanla evlenende cox eseblewib ondan imtina etdim amma sizin dunyaya geldiyini ewidende dozmeyib sizi gormeye geldim. Defelerle senle qardawini uzaqdan seyr eledim.
N- niye bize yaxinlawmadin?
B- qorxdum. Cunki qizim belke meni bagiwlamayib ve sizin menimle goruwmeyinizi istemez deye fikirlewdim.
N- sehv fikirlewmisen. O hec vaxt hecne demezdi. Artiq gecdi bu barede daniwmaq.....

Yazar: Azəri Gözəl
(səs: 3)
Şərhlər: 5
Baxılıb: 9 422
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri