Çirkin gözəl (5-ci bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 3
Baxılıb: 6 854
Səs ver:
(səs: 3)
Men mawinda onlari gozlerken, Cavidin tek geldiyini gordum. Mawina oturub surucuye: 
C- Gedek- deye emr verdi. Men teeccuble: a
N- Hara gedirik? Bes Emil? 
C- o sinif rehberi ve sinif yoldawlari ile taniw olur. Muellime 2 saatdan sonra azad olacaqlarini dedi. 
N- Indi hara gedirik? 
C- bir kafe var burda. Gedek cay icek.  Cox heyecanli idim. Ilk defe idi kafeye gedirdim. Amma elimi uzume aparib: 
N- belke getmeyek? 
C- niye? 
N- mene gore utanmagini istemirem. 
C- sen mene gore narahat olma.  Mawin gozel bir kafenin onunde dayanir. Cox adam vardi burda. Menim heyecanim daha da artdi. Mawindan duwen kimi elimle uzumu tutdum ve iceri daxil olduq. Cavid kafede ki en gozel masaya oturmaq isteyerken, men qolundan tutub kenardaki bir masaya apardim. 
C- Bura pisdi gedek o masaya. 
N- yox bura yaxwidi. Az daniw ve otur.  Ofisanta cay ve menim cox sevdiyim tortdan bir dilim getirmesini xahiw eledik. Tortu yeyerken Cavid mene baxib gulurdu. Qawlarimi catib dodaqlarimi buzdum: 
N- niye gulursen? 
C- deyesen wirniyyat xowlayansan. 
N- he cox xowlayiram. Sen xowlamirsan? 
C- cox yox. Esil uwaq kimisen. Kamilla seninle eyni yawdadi amma senden boyuk gorsenir. Sen gele uwaq qalmisan.  N- men boyumek istemirem. 
C- Niye? 
N- boyuyub senin kimi olmaq istemirem dediyimde elimle agzimi tutub: 
N- oyyyyy bagiwla- deyib uzr istedim. 
C- men pisemki? 
N- yaxwi insansan amma gorunuwun adami deli edir.
C- ne var gorunuwde? 
N- bura nedir? — deyib dirseyimi gosterdim: 
C- dirsek 
N- Bes bura? — deyib dizimi gosterdim. 
C- diz. Bunlari menden niye soruwursan? 
N- Bax bizim dirseyimizle, Dizlerimiz, Qollarimizla ayaglarimizin acilib baglanmasina komek olur. Sanki senin ne dirseyin var ne de dizin. Robot kimi duz yeriyirsen.  Bu sozumden sonra Cavid qehqehe cekerek ele guldu ki, Kafede olan her kes bize baxdi. 
N- guluwunde berbaddi .- deyib guldum. 
C- demek mene ona gore robot deyirdin. 
N- he birde hele kostyumda gezmeyin eseblerimi korlayir. 
C- Nigar men boyuk bir wirkeri idare edirem. Men hemiwe kostyum geyinib ciddi olmaliyam. Ona gore menim iwcilerim mene hormet edir. 
N- wirketin ne iwle mewguldu? 
C- sen bilmirsen? 
N- yox hardan bilim? 
C- cox safsan. Senin yerinde her kim olsaydi Babamdan ilk olaraq bunu maraqlanardi. Bizim wirniyyat fabrikimiz var. 
N- neyiniz var dedin??? — deyib coxbilmiwcesine gulumsedim. 
C- wirniyyat fabrikimiz. Bax ne deyecem axwam fabrikde parti olacaq. Isteyirsen sende bizimle gel. 
N- Olar gelmek? 
C- elbette olar. Sende bu ailenin uzvusen. Men Kamilladan xahiw ederem senin hazirlanmagina komek eder. 
N- Kamille partiye qeder meni oldurer hec meydimide tapa bilmersiz. 
C- hecne elemez qorxma. — deyib meni rahatladi. Axwami sebirsizlikle gozlemeye bawladim. Emili mektebden goturub eve geldik. Yolda Emil sadece mektebinden daniwirdi. Cox sevmiwdi mektebini. Onu xowbext gormek meni de xowbext edirdi. Eve geldik. Cavid Kamillani yanina cagirib: 
C- axwamki partiye Nigarda gelir. Xahiw etsen onun hazirlanmasina komek edersen?  Kamilla agzini eyerek: 
K- Elbette seve- seve komek ederem.  Bu seve- seve sozu xowuma gelmedi. Bu qizdan ne desen gozlemek olardi. Cavid iwe getdi ve bizi orda gozleyeceyini dedi. Cox heyecanli idim. Kamilla mene qirmizi rengde bir donunu getirib: 
K- mence bu yarawar sene. Bir azdan gelib makitajda ederem sene.  Teeccuble Kamillaya baxib neler oldugunu anlamaga caliwirdim. Kamilla mene komek etmeye caliwirdi.Amma men dunen az qalmiwdi oldurem onu. Bir az kecdikden sonra mene ag ayaqqabi getirdi. 
K- Bax gor ayagina olur?  Mende ayaqqabini geyindim ve ayagima oldugunu dedim. 
K- Geyin paltarinien gelib makiyaj edecem seni- deyib otagindan makiyaj cantasini getirmeye getdi. Telesik donumu geyindim ve aynanin qarwisinda oturdum. Kamilla getirdiyi cantani aynanin qarwisina qoydu. 
K- Evvel saclarini toplayaq- deyib uzun saclarimi topaz yigmaga bawladi. Debden anlamasamda bu topazin cox boyuk olmasi xowuma gelmedi.
N- mene bele yarawacagina eminsen? 
K- he  Saclarimi toplayandan sonra makiyaja bawladi. Men sadece gozlerimi yummuwdum. Nece oldugumu bitdikden sonra gormek isteyirdim. Nehayet Kamilla geri cekilib:  K- hazirdi- deyib oz otagina hazirlanmaga getdi. Men hele de aynada ozume baxa bilmirdim. Baxdigimda ise tamimila bawqa birini gordum. Ilk defe idi makiyaj olunmuwdum.Dodagimdaki qirmizi boya ve gozlerimdeki goy ve sari rengde olan goz kolgesi ile ozumu qeribe hiss edirdim. Emili otagima cagirib nece gorsendiyimi soruwdum. Tebii ki uwaq oldugu ucun yaxwi dedi. Nedense icimdeki bu narahatciliqdan qurtula bilmirdim. Awagi duwdum ve Naile xalamla rastlawdim. 
N- Naile xala nece gorsenirem? 
N- xala yox xanim. Yaxwisan.  Nedense yaxwi demeyi inandirici gelmedi. Raqifin evde oldugunu ewidib onun yanina getdim: 
N- Raqif neceyem? 
R- yaxwi.  Nedense cox narahat idim. Hec kimin semimiliyine inana bilmirdim. Belke de sehv edirdim. Son umidim Orxan idi. Telesik onun yanina qacdim. Tenginefes olaraq: 
N- Orxan nece gorsenirem? Bax duzunu denen.
O- Kamilladan bir ferqin yoxdu- deyende gozel olduguma inandim. Amma menim suslenmeyim Orxanin hec xowuna gelmedi. Otagima geldim ve Kamillanin verdiyi ag hundur ayaqqabini geyindim. Uzerinde yerimeyi bele bacarmirdim. Divarlari tutub gezirdim. Bununla partide nece gezeceyimi bilmirdim. Naile xalam — Gedirik qizlar gelin — deyende heyecandan yere yixildim. Ayaqqabilarimi elime alib mawinda geyineceyime qerar verdim. Boyuk bir wirketin onunde dayandiq. Naile xalamla Kamilla meni gozlemeden mawindan endiler. Ayaqqabimi geyinib mawindan duwdum. Etrafa baxdim amma taniw hec kimi gormedim. Haminin mene baxdigini gorende cox utanirdim. Iceri daxil olmaq isteyende qapida duran qorumalar bele mene hecne demediler. Iceri daxil oldum ve bir birinden gozel insanlar gordum. Hami mene baxib gulurdu. Parti olan yere daxil oldum. Hami mene baxirdi. Onlarin arasinda Cavidi gorub sesledim. Cavid meni goren kimi yanima geldi ve teeccuble uzume baxdi. Hami bize gulurdu. sebebini bilmirdim amma bu guluwler hec xowuma gelmirdi. Ozumu alcalmiw kimi hiss edirdim. Cavid hecne demeden qolumdan tutub cole cixardi.
C- senin bezenmeyine Kamilla komek edib? 
N- he nediki? 
C- hecne. Get eve men gelende daniwariq. — deyib partiye geri donur. Bu an Raqif mawinini wirketin onunde saxladi. Onun qarwisini kesib:  N- Raqif duzun denen men nece gorsenirem? 
R- yaxwi — deyib getmek isterken qolundan tutub divara qisnadim. 
N- duzun denen. Yoxsa omrumun axirina kimi seninle daniwmaram. Biwirdiyim sosisleride halal elemerem. Raqif bawini awagi salib: 
R- cox berbadsan. 
N- ne??? Bes bunu niye evde demedin? 
R- Kamilla geceler evden getdiyimi gormuwdu ve sene yaxwi oldugunu demeseydim anama her weyi deyecekdi. Mecbur olub yaxwi dedim sene.  Geri cekildim ve ellerimle aglayan gozlerimi gizletdim. Mawina oturub meni eve aparmagini xahiw eledim. Eve gelen kimi otagima qacdim ve eynimdeki paltari cixardan kimi yuyundum. Yene aynanin qarwisina kecdim. Yene cirkinliyime nifret eledim. Qardawim artiq wirin yuxuda idi. Ustunu ortub Orxanin yanina geldim. Oturacaqda yanina oturub bawimi onun ciynine qoydum ve sadece aglamaga bawladim. Onun yaninda men istediyim kimi ola bilerdim. Eli ile goz yawlarimi silib: 
O- ne olub menim dostuma? 
N- insanlar niye bele cirkin qelblidiler? 
O- ne bilim Nigar. Esas odur insanin ureyi gozel olsun. 
N- men niye bu qeder cirkinem? Nifret edirem cirkinliyime.
O- senin ureyin gozeldi. Sen menim Cirkin Gozelimsen.  Bawimi qaldirdim: 
N- o nece olur? Hem cirkin hem gozel?
O- he sen cirkin uzlu gozel urekli dostumsan- dediyinde ozumu dunyanin en xowbext adami hiss eledim. Amma o anda aglima cirkin bir plan geldi. Kamillanin elediklerinin intiqamini almaq ucun telesik otagina getdim. Sac wampununu tamamile bowaldib icine yapiwqan toktum. Hecne olmamiw kimi otagindan cixib heyete geldim. Orxanla sohbet ederken Raqif eve geldi. Onunla daniwmagim ucun yalvarsa da, bir kelme bele elemedim. Uzune bele baxmadigimi gorub otagina getdi. Arxasinca Kamilla ile Naile xalam geldi. Mene baxaraq gulurduler. Bu gun cox eylenmiwdiler. Bir azdan mende eylenecekdim amma onlarin bundan xeberi yox idi. Nehayet Cavid geldi. Mawindan duwen kimi menim yanima geldi. 
C- Nigar Kamillanin elediklerine gore pis oldum. 
N- ehtiyac yoxdu. Men sehv eledim size inanmaqla.  C- menim ne gunahim var? 
N- sizin aileden yaxwiliq gozlemek mumkunsuzdu. 
C- menden hansi pisliyi gormusen?  Eslinde Cavidden pislik gormemiwdim amma o da bu ailenin uzvu idi ve nelere qadir oldugunu bilirdim. Bu anda evden Kamillanin qiwqirig sesi geldi.  K- anaaaaaa komek eleeeeeee.  Hami Kamillanin sesine eve qacarken men heyetde oturdum. Cunki neler oldugunu bilirdim. Kamillanin uzun ve qeweng saclari yox idi artiq. Oz uzun ve qara saclarimi sigallayib gulumsedim.Hami Kamillanin qiwqirigina onun otagina qacir. Kamillanin elleri saclarina yapiwmiw halda vanna otaginda qalmiwdi. Naile xalam: 
N- qizim ne olub? 
K- ana saclarim elime yapiwib. Komek ele. 
N- anlamadim qizim.  Kamilla aglayaraq: 
K- ana deyirem ellerim saclarima yapiwib. Kimse menim wampunumun qabina yapiwqan tokub.  Cavid iyledikden sonra heqiqetende yapiwan oldugunu anlayir ve heyete menim yanima gelir. 
C- neylemisen sen? 
N- neylemiwemki? 
C- Kamillanin uzun saclari hamisi bir birine yapiwib. 
N- eceb olub. Ona o da azdi. 
C- niye bele eledin axi?  Ayaga qalxib Cavide yaxinlawib gozlerinin icine baxaraq: 
N- o bu gun meni partide butun iwcilerin onunde pert eledi. Sen ozun menden o qeder qorxdun ki, eve gonderdin. Sence menim canim cox yandi yoxsa saclari kesilecek olan bacinin? — deyib otagima geldim. Naile xalam eve sac ustasi cagirdigini ewitdim. Kamillanin uzun saclari bir geceye qisalmiwdi. Seher ayilan kimi Emili ayildib derse yola saldim. Ozumde seher yemeyi yemek ucun masaya oturdum. Qarwimdaki Kamillani tanimadim. Oglana oxwayirdi. Mene bir baxiwi var idi eline duwseydim 1 qawiq su da bogardi meni. Raqif hemiweki kimi gec gelmiwdi ve olanlardan xebersiz idi. Kamillanin yaninda oturub uzune baxmadan: 
R- Cavid sen hele iwe getmemisen?- demeyi ile menim icdiyim
 cayin bogazimda qalmagi bir oldu. Oskurerek gulduyumu goren Raqif Kamillanin uzune baxanda: 
R- Kamilla sensen? Senin uzun saclarin hani? 
K- onu Nigardan soruwmaq lazimdi. 
R- Nigar yene neylemisen?  Raqifle daniwmadigima gore bu sualini cavabsiz qoydum. Cavid sakitce gelib masaya oturdu. Hemiweki kimi cayina 2 qawiq weker tozu tokub qariwdirmaga bawlayir. Bu gun cox fikirli idi. Raqif aradaki gerginliyi goturmek ucun: 
R- Cavid Kamillanin yeni sac duzumunu gormusen?  Men gulmemek ucun ozumu gucle saxlayirdim. Cavid bawini qaldirib Kamillaya baxir:  C- menim bacima her wey yarawir — deyende men agzimi buzdum. Bunun bacisina her wey yarawirmiw. Cavidle Kamille bu gun birlikde evden cixdilar. Cavid Kamillani universitete aparacaqdi. Raqifse onunla daniwmadigim ucun cox pis olmuwdu. Qarwimi kesib: 
R- Nigar besdide bele eleme.  N- neyleyiremki? 
R- men cox pewmanam. Soz verirem bundan sonra sene qarwi durust olacam. 
N- demek soz verirsen. 
R- he. Bundan sonra seni hec aldatmayacam. 
N- bax eger bu sozunden donsen seni hec bagiwlamaram. 
R- yox donmerem- deyib mene sarildi. Bir qardaw istiliyi var idi Raqifde. Oz otagima gelende Cavidin otaginin qarwisindan kecdim. Ayaq saxladim ve geri qayitdim. Evde hec kimin olmadigindan istifade edib Cavidin otagina girdim. Ilk evvel wkafini acdim. Wkafda ancaq eyni rengde qara kostyumlar ve ag koynekler var idi. Agzimi buzerek: 
N- zovqsuz- dedim. Sonra yatagina oturdum ve elimle yastigini oxwadim. Yaxwi insan oldugunu hiss edirdim. Yataginin yanindaki masanin ustunde kitabcasi diqqetimi cekdi. Acib baxdiqda bir notunu gordum. 
C- sabah ad gunumdu — yazilmiwdi. O an aglima gozel fikir gelir. Babamin verdiyi pullar iwime yarayacaqdi. Komekciye Raqife zeng etmesini ve tecili eve gelmesini xahiw eledim. Bir az kecdikden sonra Raqif heyecanla eve gelir: 
R- ne olub? Niye tecili cagirdiniz eve?  Men Raqifin yanina gelerek: 
N- o deyil men cagirmiwam seni. 
R- xeyirdi Inwallah. 
N- mende wer gelmez qorxma. 
R- sen bawdan ayaga wersende. Niye cagirmisan meni? 
N- yolda daniwacam gedek. 
Raqif meni boyuk bir ticaret merkezine getirdi. Ona yolda Cavidin ad gunune paltar almaq istediyimi dedim. 
R- Cavidin paltardan cox paltari var. neyleyir paltari? 
N- gordum onun paltarlarini. Hamisi qara rengde kostyum. Men ona sport stilinde olan geyim almaq isteyirem. Onun boyunun olcusunu ise sen bilirsen.  Raqifle ticaret merkezini gezib Cavide gozel hediyyeler aldiq. Hamisini gozel baglamaya qoyub eve getirdik. Naile xalam neler aldigimizi soruwanda Cavidin ad gunune hediyye aldigimizi dedik. Aldigim hediyyeleri oz otagimdaki wkafa qoydum. Sabah seher tezden Cavide verecekdim. Emil artiq mektebden gelmiwdi ve derslerini hazirlayirdi. Butun gunu evde hec kim olmadigina gore vaxt cox darixdirici kecirdi. Artiq axwam idi ve Emil wam yemeyini yedikden sonra yatagina uzandi. Mende o rahat yatsin deye Orxanin yanina geldim. Bir az kecdikden sonra Raqif geldi. O bizi gormeyib eve daxil oldu. 
O- deyesen Raqif bey cox ehlikef adamdi. 
N- he yaxwi oglandi. Onu qardawim kimi cox isteyirem. 
O- Bes Cavid bey nece biridi? 
N- o daha ciddi biridi. Amma cox qaygikewdi. Burda oldugum muddetde ondan pislik gormemiwem. Sanki o sert uzunun altinda daha mulayim ve daha yumwaq bir insan gizlenir. 
O- Naile xanimla Kamilla? 
N- onlar bu evin cadugarlaridi. Onlardan hansi pisliyi desen gozlemek olar. Yaxwi gecdi sen yeqin eve gedeceksen. Mende gedim yatib- deyib otagima geldim. Bir daha aldigim hediyyeye baxmaq ucun wkafimi acdim. Amma hediyye yox idi. Terslikden qiwqirada bilmirem cunki Cavid ona hediyye aldigimi bilecekdi. Butun wkafa baxdim. Amma hediyyeler yox idi. Awagi duwub Naile xalami sorgu suala tutdum: 
N- hediyyeler hardadi? 
N — hansi hediyyeler? 
N- ozunu bilmemezliye qoyma. Sen yaxwi bilirsen hansi hediyyeleri deyirem. 
N- men hediyye gormemiwem.  Ayagimi yere cirpim eseble oz otagima geldim. Ilahi men neyleyecem? Axi sabah Cavidin ad gunudu? Butun geceni esebden yata bilmedim. Axi men Cavide nece deyecekdim ki, sene hediyye almiwdim amma yoxa cixdi. Desem bele meni deli hesab eder. Seher acilanda seher yemeyine bele gelmeye utanirdim. Metbexe gelib hamiyla salamlawdim. Emil yemeyini yedikden sonra mektebe yola saldim ve ozum Raqifin otagina geldim. Tenbel hele de yatirdi. Yorgani bawindan cekib: 
N- Ayil Raqif pis hadise baw verib- deyen kimi yerinde diksindi: 
R- ne olub? Yene kime neylemisen? 
N- bu defe mene edibler. 
R- besdi zarafat eledin seher tezden. Sene nese edenin gerek wir ureyi olsun.
 N- Cavidin ad gunu ucun aldigim hediyyeler yoxa cixib. Wkafimda yoxdu. 
R- kim goture biler? 
N- bizim aldigimiz hediyyeni sadece yoxdu. 
R- guya olsaydi sene deyecekdide. 
N- hediyyenin tapmagin tek yolu senin ananin otagina baxmaqdi.  R- get baxda. 
N- men gede bilmerem. Sen gedib baxacaqsan.
R- men niye? 
N- anan metbexde axwama hazirliq gorur. Sende telesik otagina bax .  R- sen meni Naile xalana oldurtmesen el ceken deyilsen.  Raqif eynini geyinib otagindan cixir. Evvel dehlize diqqetle baxir sonra hec kimin gelmediyini gorub anasinin otagina gedir. Her yere baxdiqda hediyyeni tapmayib cixmaq isterken qapinin arxasindaki zibil qabi diqqetini cekir. Zibil qabinin icindeki hediyye paketini goren kimi taniyir. Goturub anasinin otagindan cixir ve oz otagina gelerek mene verdi. Amma men hediyyeni oz otagina aparmadim. Raqifin otaginda saxladim ve axwam gotureceyimi dedim. Naile xalam axwama coxlu qonaqlar cagirmiwdi. Men bu gece qonaqlarin yanina getmeyecekdim. Cavidin ad gununde hec kimi qorxutmaq istemirdim. Pencereden heyetde hazirlanmiw masaya baxirdim Cavidin geldiyini gordum. Qonaqlarda gelmiwdi artiq. Hami Cavidi tebrik edirdi. Cavid oz otagina gelende mende onun otaginin qapisini doydum. 
C- gelin- deyen kimi iceri daxil oldum. Elimdeki baglamani ona uzadib: 
N- tebrik edirem- deyib yanagindan opdum. Sonrada utanaraq otagindan cixdim. Cavid elini uzune qoyub sadece arxamca baxdi. Baglamani acib paltarlari gorende gulumseyib: 
C- deli qiz- dedi. Paltarlar Cavidin diqqetini cekir ve bu paltarlari geyinmeye qerar verir. Geyindikden sonra aynada ozune baxir. Men bu an metbexe gedirdim. Cavid oz otaginin qapisini acdi ve komekcini yavawca oz otagina cagirdi. Men neler oldugunu oyrenmek ucun geri qayitdim ve aciq qalmiw qapidan baxmaga bawladim. Gozlerime inana bilmirdim Cavid menim aldigim geyimi geyinmiwdi. Men qapidan iceri daxil oldum: 
N- sen gede bilersen- dedim komekciye. 
C- otaga girmeden once icaze istemek lazimdi.  N- demek geyim xowuna geldi. 
C- he dedim geyimin gorum yarawacaq? 
N- yarawib narahat olma. Bir sac duzumun uygun gelmir bu geyime. 
C- niye? 
N- men indi onuda duzelderem.  Cavidin seliqe ile daranmiw saclarini ellerimle dagidib: 
N- bax bu sac duzumu geyimine daha uygundu. Bir yerimeyide bacarsaydin ela olardi. — deyib otaqdan cixardim onu. 
C- neyleyirsen? 
N- bu gun senin ad gunundu. Hec olmasa bu gun kostyum geyinme. Bu geyim sene daha cox yarawir.  Cavid qonaqlarin yaninda eylenerken men hamiya pencereden baxirdim. Qadinlar ele gozel geyinmiwdilerki, hamiya hesed aparirdim. Naile xalam Cavidin eynindeki paltarlari gorende eseble mene baxirdi. Butun qonaqlarin getmesini sebirsizlikle gozleyirdim. Hami otagina gedenden sonra gizlice metbexe duwdum. Soyuducunu acib ad gunu tortundan bir dilim ozume qoydum. Cay suzub yenice oturmuwdumki,:
C- ogrunu tutdum- deyende qorxudan yerimde diksindim. 
C- qorxdun? 
N- he qorxutdun meni. 
C- hemiwe sen bizi qorxudasi deyilsenki? Neyleyirsen? 
N- cay icirem. 
C- tort yeyirsen? 
N- neylediyimi gorursende birde niye sual verirsenki? 
C- soz demekde olmure.  Men tortumu yeyende Cavid mene baxib gulumseyirdi. 
N- isteyirsen sene de verim tortdan- deyib qawigi ona uzatdim. 
C- yox istemirem. 
N- onda agzimin icine baxma.  Tortumu bitirdikden sonra derinden ah cekib: 
N- lezzet eledi. 
C- bunun tort yemeyine bax. Balacasan hele boyumemisen — deyib masadaki salfeti goturub dodagimin kenarini sildi. O tortu dodagimdan silerken men diqqetle onun uzune ve gozlerine baxirdim. Nece de gozel gozleri var idi Cavidin. Amma en cox diqqetimi ceken onun artiq menden qorxmamasi idi. Ve o menim dodagimi salfetle sildikce menim ureyim berk doyunurdu. Buna sebeb ne idi? Sade bir toxunuw menim ureyimin berk doyunmesine sebeb olmuwdu…

Yazar: Azəri Gözəl
(səs: 3)
Şərhlər: 3
Baxılıb: 6 854
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri