Çirkin gözəl (8-ci bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 3
Baxılıb: 8 354
Səs ver:
(səs: 1)
Komekci qapini acan kimi Orxani gorub:
K- Orxan bey xow gelmisiz.
O- cox sagol. Kim var evde?
K- hami evdedi. Buyurun. - deyib bizi iceri devet eledi. Komekcinin mene qeribe baxiwlarindan anladim ki, meni tanimayib. Iceri daxil olduq. Hami Orxani goren kimi ona sarilib sevinmeye bawladilar. Mense sadece arxada qalib onlari seyr edirdim. Naile xalam bawini yana eyib:
N- bu kimdi?- deye sual verende
O- xaricden dostumdu. Menimle gelib. Adi Jaledi.- deye cavab verdi. Teeccuble Orxana baxib:
N- sene men gununu gosterecem- deye iware eledim. Aylar sonra hamini gorduyum ucun cox xowbext idim. Amma meni hec kimin tanimadigina gore de pis olurdum. Raqif yanima gelib:
R- xow gelmisiz- deyib elini mene uzatdi. Onun mene coxbilmiwcesine baxmasi eseblewdirdi meni. Istedim evvelki kimi bawima bir yumruq vurum. Amma meni taniyacaqdi onda. Cavidse uzume baxmadan sadece:
C- xow gelmisiz- deyib yene oz otagina getdi. Arxasinca baxaraq sadece gulumsedim. Hec deyiwmemiwdi. Evvelki kimi qara kostyumu ve robot yeriwi hec deyiwmemiwdi. Babamla dayimla salamlawdiqdan sonra taniw olma merasimi bawladi. Kamillanin mene nifret dolu baxiwlari xowuma gelirdu. Axi qarwisindaki qiz ondan gozel ve debli idi? Bu da onun xowuna gelmirdi. Babamla dayim Orxani bir kenara cekib menim haqqimda soruwmaga bawlayirlar. menim ucun narahat olmalari xowuma gelirdi. demek ureklerinde mene qarwi sevgi var idi. sonra Orxan menim heyatim haqqinda nagil uydurarken menim tek fikrim qardawimi gormek idi. Nece de darixmiwdim onun ucun. Orxan mene evi gezmeyi teklif edende razilawdim. Dehlizde qolundan tutub:
N- Orxan niye yalan daniwdin? Men oldugumu niye demedin?
O- dedim gorum seni taniyacaqlar?
N- tanimadilar.
O- sabah deyerik sen oldugunu.
N- demek 2-3 gunluk Jale olacam- deyib gulumsedim. Qardawimin otagini axtarmaga bawladim. Qapisi aciq olan ve iwigi yanan bir otag gorub qapisini araladim. Qardawim derslerini edirdi. Qapini doyub:
N- gelmek olar? - deye icaze istedim. Emil mene qeribe baxiwlarla baxib:
E- sen kimsen?
N- men Orxanla gelmiwem xaricden. Onun dostuyam.
E- siz bacimin yanindan gelirsiz? - deye soruwdugunda gozlerinin nece doldugunu gordum. O an menimde gozlerim doldu.
N- he.
E- bacim necedi? Ozunu yaxwi hiss edir? Ne vaxt qayidacaq?
N- cox isteyirsen bacini?- deye soruwdugumda Emilin meni tanimamasi xetrime deyirdi. Axi o meni tanimali idi? Mene baci demesi ucun gozlerinin icine baxirdim.
E- cox isteyirem. Onun ucun cox darixmiwam.
N- nece biridi bacin?
E- senin kimi deble geyinen ve gozel biri olmasa da, dunyanin en yaxwi bacisi idi. Sade idi. Ureyi gozel ve gozleri gozel idi. Senin gozlerine oxwayirdi gozleri- deyende mene diqqetle baxib eli ile uzume toxunub:
E- baci sensen? Nigar sensen? - deyende dayanmayib aglamaga bawladim. Ona berk sarilaraq:
N- mene qaqaw- dedim. Hesret bitmiwdi artiq. Biz bir birimize sarilaraq sadece aglayirdiq. Sakitlewdikden sonra Emil menim deyiwlkdiyimi gorub:
E- baci cox deyiwmisen.
N- pis olmuwam?
E- yox cox gozel olmusan.
N- artiq bacin gozeldi. Seninle hara istesen gede biler.
E- Kamillanin paxilliqdan ureyi partlayacaq. - deyib ikimizde gulduk. Men hec kimi wuphelendirmemek ucun qardawimin otagindan cixib qonaq otagina geldim. Babamla dayim Orxanla menim haqqimda daniwirdilar. Orxan :
O- Nigar yaxwidi. Ona gorende hec tanimayacsiz- dediyinde:
K- o ne qeder gozel olsa da menim qeder gozel ola bilmez.- dedi. Kamillanin agzini eyib ureyimde mizildanmaga bawladim. Naile xalam:
N- yol gelmisiz yorgunsuz. Gelin size otaginizi gosterim- deyib bizi otagimiza apardi. Men paltarlarimi wkafa yerlewdirib yatagima uzandim. Seher tezden ayilib Emilin otagina getdim. Yanagindan operek ayiltdim. Sonra yene oz otagima getmek isteyirdim ki:
R- senin o otaqdan ne iwin var? - deyen Raqifi gordum. Ilahi men buna ne cavab verecem? Geri donub Raqife gulumseyib:
N- men vanna otagini axtarirdim. Sehv geldiyimi gorum geri qayitdim.
R- Buradi vanna otagi.
N- cox sagolun.-
Bu defe yaxwi qurtuldum amma Raqifde coxbilmiwdi. Axirda menden wuphelenecek. Raqifin otagina getdiyini goren kimi otagima getmek isteyirdim ki, Cavidle rastlawdim. Onun qarwisinda nitqim quruyurdu. Yerimde donub sadece ona baxirdim. Amma meni unutmuwdu. Hec bir defe de olsun mene zeng edib nece oldugumu soruwmamiwdi. Yene uzume baxmadan:
C- sabahiniz xeyir- demeyi eseblewdirdi meni.
N- sabahiniz xeyir . siz niye daniwanda insanlarin uzune baxmirsiz?
C- sizin uzunuze baxmaga mecburam?
N- mecbur deyilsiniz amma mence kime salam verdiyinizi en azindan bilmek mecburiyyetindesiz.
Bu sozlerimden sonra Cavid bawini qaldirib uzume baxib:
C- Razi qaldinizmi?
N- beli deyib gulumsedim ve yolundan cekilib otagima getdim. Nahar ucun hazirlawib otagimdan cixdim. Metbexe gelende hami masaya oturmuwdu. Haminin diqqeti mende idi. Eynimdeki debli paltar, uzumdeki makiyaj ve uzerimden gelen etirin iyi Kamillani deli edirdi. Bu evin tek wahzadesi hemiwe o olub. Indi ona reqib birinin olmasi hec de xowuna gelmirdi. Orxan metbexe gelib yanagimdan opub:
O- Ni.....- demiwdi ki, men ona gozlerimi bereltdim. Hami Orxanin sozunu bitirmesini gozleyirdi. Orxan sehv etdiyini anlayib:
O- Canim bagiwla. Butun gunu Nigarla oldugum ucun dilim oyrewib her kese onun adiyla muraciet etmeyi. Jale gece nece yatdin?
N- yaxwi. - deyib seher yemeyimi elimle yemek isteyirdim ki, menim Nigar olmadigimi xatirlayib cengeli elime aldim. Raqif menim her hereketimi izleyirdi. Butun gozler uzerimde idi. Artiq gozel oldugum ucun pewman idim. Babam ayaga qalxib iwe getmek isterken:
B- bu axwam wirketimizde eylence var. Butun gencler devetlidi.
O- eylence ne munasibetledi?
D- yeni muqavile baglamiwiq ona gore.
Eylenceleri sevmesemde bu eylenceni qacirmaq istemedim. Orxanla wehere getdik ve ozume axwama uygun cox gozel ziyafet geyimi aldim. Geceye cox boyuk hevesle hazirlawirdim. Tebii ki Kamillada menden geri qalmaq istemirdi. Butun gunu gozellik salonundan cixmayan Kamilla eve geldiyinde cox gozel idi. Mense donumu geyinib, uzun saclarimi aciq oyub, sade bir makiyaj eledim. Ayaqqabima baxdim ve guldum. Aylar evvel hundurdaban ayaqqabi geyine bilmeyen Nigar indi onun uzerinde maniken kimi gezirdi. Ayaqqabimi geyinim otagimdan cixdim. Dehlizde Cavidle qarwilawdim amma o meni gormurdu. Cunki bawi qalstukunu baglamaga qariwmiwdi. Qarwisini kesib:
N- isteyirsiz komek edim size?
C- ehtiyac yoxdu. Ozum baglayaram.
Qalstuku elinden alib ona daha da yaxinlawib:
N- niye hec kimin komeyini qebul elemirsiz? Men sadece size komek elemek isteyirem. - dedim ve Cavidin meni diqqetle izlediyini gordum. Qalstukunu baglayib koyneyini duzeltdim:
C- cox sagolun- deyib oz otagina getdi. Bu ailede kim deyiwse de amma Cavid deyiwmez. Insan bu qedermi ayi olar? Qarwisinda gozel qiz var amma vecine bele deyil. Qonaq otagina geldim . Kamilla ag paltari ile gozel gorsenirdi amma onun mene elediklerini xatirladiqca nifret edirdim ona. Mene baxaraq:
K- siz bu gun qirmizi paltardasiniz.
N- beli qirmizini cox sevirem.
K- deli rengi oldugu ucun?
N- yox cox cezbedici reng oldugu ucun.- deyib masadaki kofe stekanini elime alib bir qurtum aldim. Kamillanin qarwisindan kecende ayagi budremiw kimi edib kofeni Kamillanin uzerine dagitdim. Kamilla ayaga qalxib:
K- sen neyledin? Men indi ne edecem?
N- bagiwlayin bilmeden oldu- deyende gulumseyib ureyimde - eceb oldu sene- deyirdim. Kamilla eseblewib oz otagina getmek isterken arxadan uzun donunu tapdaladim ve Kamilla yere yixildi. Evvel ona baxib doyuncq guldum sonra Yaxinlawib qolundan tutub ayaga qaldirmaga komek eledim. Aglamaqdan makiyaj uzunde berbad veziyyet duwmuwdu. Naile xalam Kamillanin sesini ewidib awagi duwdu. Qizini bu veziyyetde gorub otagina apardi. Artiq Kamilla hevesden duwmuwdu ve eylenceye getmek istemirdi. Naile xalam qizi getmediyi ucun o da evde qalmali oldu. Qardawlarin 3 de hazir idi. Cox yarawiqli gorsenirdiler. Ozumu onlarin arasinda esil wahzade kimi hiss edirdim. Meni xeyallardan Cavidin kobud sesi ayiltdi:
C- hazirsinizsa gedek.
R- Jale xanim bu gun cox gozel gorsenirsiz.
N- cox sagolun Raqif bey sizde cox yarawiqlisiniz. Amma menim gozelliyimi sizden bawqa hec kim gormedi deyesen.
R- teriflemek olmasin qardawlarim menim qeder diqqetli deyil.
Orxan Raqifin ciynine zarafatca vurub:
O- az terifle ozunu- deyib gulumsedi. Hami gozel soz demeyi bacarirdi Cavidden bawqa. Esil odun idi amma yarawiqli odun idi. Hemiweki kimi robot yeriwi adami xeste edirdi. Mawina oturub eylence merkezine geldik. Mawindan duwende Raqifle Orxanin qoluna girdim. Cox heyecanli idim. Butun bedenim titreyirdi heyecandan. Cavidse ellerini cibine qoyub yalniz iceri daxil oldu. Bu insan heyati hansi qanunla yawayir men anlamiram. Iceri daxil olanda haminin gozu bizde idi. Hami mene hesedle baxirdi. Cox utanirdim amma bu qeder gozel oldugum ucunde fexr edirdim. Masada coxlu wirniyyatlar var idi. Mende onlari cox sevdiyim ucun ancaq wirniyyat yeyirdim. Birden arxadan gelen kobud ses:
C- deyesen wirniyyati cox sevirsiz?
Geri donduyumde Cavidi gorub :
N- beli cox sevirem.- dediyimde Cavidin fikre getdiyini gordum.
N- niye fikre getdiniz?
C- wirniyyat xowlamaniz mene birini xatirlatdi.
N- sevdiyiniz biridimi? - deye sual verende Cavid bu sualimi cavabsiz qoydu. Amma cox xowbext idim en azindan meni xatirlayirdi. Butun geceni Raqifle ve Orxanla reqs etdim. Qardawlarin picildawaraq neyise daniwmagi diqqetimi cekdi. Onlara yaxinlawanda Cavidle reqs etdiyi qizi muzakire edirdiler.
N- kimdi bu qiz?
R- muqavile bagladigimiz wirketin sahibinin qizidi.
O- bu qizin Cavide gozu duwub deyesen.
Bu soz meni deli eledi ve Orxanin qolundan bir cimdik tutdum.
O- offffffff- eleyib susdu.
R- mence yarawirlar bir birlerine.
O- mence de- dediyinde yene qolundan bir cimdiy tutdum. Eseblewib heyete cixdim. Axi niye xowuma gelmirdi Cavidin bawqasiyla olmasi? Yoxsa men ozumde bilmeden onu qisqanirdim? Oturacaqda oturub bunlari fikirlewerken Cavidin kenarda durdugunu gordum. Ona yaxinlawmaq istesemde bu fikrimden vaz kecdim. Hemin qizin Cavidin yanina geldiyini gorub mende onlari yalniz qoymamaq ucun onlarin yanina getdim.
N- cox gozel partidi.
Q- mence de.
Cavidse sadece susurdu. Sanki yaninda 2 gozel xanim yox idi.
N- deyesen Cavid beyin bizi taniw etmek fikri yoxdu. Men Ni....- sozumu yarida saxlayib- Jale- deyib gulumsedim. Nece de cetin idi iki rolu oynamaq. Aktyorlarin iwinin nece cetin oldugunu indi anlayirdim.
Q- mende yeni wirketin sahibinin qizi Tunzale.
N- taniw oldugumuza sevindim.
Biz Tunzale ile taniw olarken Cavid oz aleminde idi. Tunzale Cavidin sessiz dayandigini gorub partiye geri qayidir amma mense Cavidi yalniz qoya bilmirdim.
N- niye bu qeder qemginsiz?
C- qemgin deyilem.
N- men geldiyim gunden beri sizin hec gulduyunuzu gormemiwem.
C- siz hele 2 gundu gelmisiz.
Sozu adamin uzune vurmasa oler- deyib oz ozume mizildandim.
C- ne dediniz?
N- hec bow verin. Mence siz kimin ucunse darixirsiz. - dedim. Tebii ki meqsedim Cavidin agzindan soz almaq idi. O da daniwmamaqla menim butun planlarimi yerle yeksan edirdi. Bu an hezin bir musizi calinmaga bawlayir. O an Cavidin uzu gulumseyir. Neden gulumsediyini bilmek istedim ve bunu ondan soruwdum.
C- bu musiqi mene birini xatirlatdi. - deyib elimden tutub reqse devet eledi. Heyecandan butun bedenim titreyirdi. Buna baxmayaraq Cavid daniwmaga davam edir:
C- o gedenden sonra men hec gulmedim. Cunki heyatimda gulumsememe sebeb olan hecne olmadi. Onun deliliyi, asiliyi ve mehribanligini cox sevirdim. Bu musiqi sedalari altinda onunla reqs edende ayagimi o qeder tapdalamiwdi ki, ayaqqabimda bele izleri qalmiwdi. Sizin kimi o da menim qollarinda heyecandan titreyirdi.
Cavid meni mene daniwarken men bawimi onun ciynine qoyub qulaq asirdim. Ozumu dunyanin en xowbext qadini hesab edirdim. Sevirdim bu insani ozude delicesine. Ayi da olsa, odunda olsa, robotda olsa sevirdim. Bawimi qaldirib gozlerine baxdim ve yene bawimi ciynine qoyub bu anin hec bitmemesini istedim....

Yazar: Azəri Gözəl
(səs: 1)
Şərhlər: 3
Baxılıb: 8 354
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri