Çirkin gözəl (9-cu bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 2
Baxılıb: 7 524
Səs ver:
(səs: 1)
Musiqi biten kimi Cavid hecne olmamiw kimi menden ayrilib partiye getdi. Men arxasinca baxib:
N- Bu oglan goresen ne vaxtsa duzelecek?- deyib eseblewdim. Raqif yanima gelib:
R- Jale xanim darixirsiz deyesen. Yoxsa parti xowunuza gelmedi?
N- eksine cox beyendim.
R- bes neyleyirsiz burda?
N- Ulduzlari sayiram - deyib gulumsedim ve iceri daxil oldum. Raqifin menim arxamca wupheli baxiwlari ile baxmagi hec xowuma gelmirdi. Sanki menim kim oldugumu bilirdi. iceri daxil olan kimi Tunzalenin Cavidle wirin sohbet elediyini gorub kenara cekildim ve onlari izlemeye bawladim. Dayim mene yaxinlawib:
D- qizim partini beyendin?
N- cox beyendim.
D- bes niye kenarda dayanmisan?
N- partide olanlara baxiram. Burda hamisi taniwlarinizdi?
D- beli. Kimle taniw olmaq isteyirsense men seni taniw edim.
N- men Tunzale xanimla taniw oldum artiq.
D- cox yaxwi qizdi. Bizim aileye de cox yarawar.
Gozlerimi bereldib dayima baxib:
N- ne??????
D- he onu hamimiz cox beyendik. Cavid de beyense bu iw tamamdi.
N- ha-ha-hansi iw?- deyib cutlewdim.
D- isteyirik Tunzale ile Cavidi evlendirek.
N- evlendirmek?????- dayim bu gun menim olumume sebeb olacaq. Indi huwumu itirecem kimi gelirdi mene. Dayim geden kimi oturacaga oturdum. Kenardan yene Cavidle Tunzaleni izledim. Bele getse idi oz sevdiyimi ellerimle bawqasina verecekdim. Hamidan evvel partiden cixdim ve eve geldim. Neyleyeceyim haqqda planlar qurmaga bawladim. Sabahdan ozumu ozume oxwadacaqdim. Oz dediyimi ozum bele anlamadim. Yeni evvelki Nigara oxwadacaqdim. Cavid meni goren kimi evvelki Nigara oxwatsin. Gunume baxe evveller gozel olmaq isteyirdim, indi de cirkin olmaq isteyirem. Evvelki paltarlarimdan goturub otagima getirdim. Sabaha geyim destim hazir idi. Yatagima uzanib haminin geldiyini gozlemek istediyimde wirin yuxuya getmiwdim. Seher evdeki ses kuye ayildim. Saata baxdigimda ise artiq gec idi. Evvelki Nigar kimi geyinib metbexe getdim. Metbexde hec kim yox idi. Bes bu ses hardan gelirdi? Qonaq otagina geldim ve haminin Tunzalenin bawina yigiwaraq gulduyunu gordum. Ellerimi belime qoyub:
N- Burda ne olur- deye wupheli sual verdim. Tunzale meni goren kimi:
T- Jale xanim necesen?
N- Yaxwiyam siz necesiz?
T- yaxwiyam cox sagolun.
N- seher yemeyine gelmisiz?
Qardawlarin mene bir baxiwi var idi sanki oldurecekdiler meni. Amma Cavid yox idi. Orxanla Raqif Tunzaleye ele baxirdi ki, sanki yeyecekdiler onu. Oglanlarin yaninda oturub asta sesle:
N- agzinizin suyunu silin ayibdi- deyib gulumsedim. Orxan qoluma vuraraq:
O- Satawma bize.
N- Tunzaleden xowun geldi deyesen. Hele Raqife bax ele bil omrumde ilk defedi qiz gorur.
Orxan arxadan Raqifin beline vurub:
O- Men senin boyuk qardawinam.
R- neyleyim?
O- Tunzaleden gozunu cek.
Bu anda dunen dayimin dediklerini xatirladim:
n- Mence siz ikinizde Tunzaleden umidunuzu uzun.
O-R- niye?
N- cunki ataniz Cavidin onunla evlenmeyini isteyir- deyib ayaga qalxdim ve masadan cayimi goturerken:
C- Nigar??????- dediyinde heyecandan stekani elimden yere duwurdum. Ellerim eserek geri dondum ve Cavidin uzundeki meyus baxiwlari gorub:
C- Jale xanim sizsiz?
N- beli.
C- qorxutdum sizi deyesen. Uzur isteyirem.
N- Nigar kimdi?
C- bibimqizi- deyib keciwdirdi. Tunzale ile salamlawib sohbet etmeye bawlayanda eseblewdim. Bunlari ayirmanin bir yolu olmalidi. Cavid metbexe seher yemeyini yemeye gedende men Tunzalenin yanina oturdum.
T- Weher xowunuza gelir?
N- beli. Cox beyendim. Bu ailenide cox beyendim.
T- Cox yaxwi ailediler. Hami cox mehribandi.
N- Size bir sirr vermek olar?
T- elbette.
N- hami yaxwidi amma Cavid bey cox qeribe insandi.
T- niye?- deye sual verib mene teref yaxinlawdi.
N- Dunen gece ayildim ve su icmek ucun metbexe gelmek istedim. Dehlizde Cavid beyle rastlawdim. Oz ozune daniwaraq dehlizde gezirdi. Sanki ruh idi.
Tunzale qorxaraq mene baxib:
T- neyleyirdi dehlizde? ne daniwirdi?
N- Deyirdi qarwima cixani oldurecem. Mende bilmedim ona yaxinlawib- Cavid bey size ne olub?- deye soruwdugumda elleri ile meni bogmaq isteyirdi.
Tunzale ah cekib:
T- Bes siz neylediniz?
N- masanin uzerindeki stekan dolu suyu onun uzune sepdim. Yuxudan ayilib ellerini bogazimdan cekdi.- deyib gulumsediyimi gormemesi ucun elimle agzimi bagladim. Tunzale dehwetler icinde idi. Ne deyeceyini bilmirdi. Qorxudan nitqi qurumuwdu. Cavidin metbexden geldiyini gorub:
T- Bagiwlayin amma menim vacib iwlerim var. Getmeliyem.
N- Elbette sizi iwinizde ayirmayaq- deyib gulumsedim. Tunzale geden kimi oz otagima getmek isteyerken guya pillekenlerden duwdum ve ayagim burxuldu. Ilahi Cavidin diqqetini cekmek ucun gorun neler edirem.
N- Ay ayagim- deyib qiwqiriq saldim. Cavid yanima gelib:
C- Ne oldu?
N- ayagim burxuldu.
C- Hekime gedek?
N- Yox kecer bir azdan. Uzanim kecer yeqin.- deyib cavidin meni qollarina almagini gozleyirdim. Cavid hemiweki kimi odunluq edib komekcini cagirdi. Qolumdan tutub otagima apardilar meni. Onlar otagimdan cixan kimi ayaga qalxib:
N- Bu oglan hec duzelmeyecekde- deyib oz ozume eseblewdim. Bir az kecmiwdi ki, Raqif otagima geldi ve wehere cixmagi teklif eledi. Mende razilawdim ve wehere gezmeye getdik. Bir az gezdikden sonra deniz kenarinda oturub sohbetlewmeye bawladiq:
R- sen mene birini xatirladirsan.
N- kimi?
R- Nigari.
N- o kimdi?
R- Bibimqizidi.
N- indi hardadi?
R- xaricde mualice olunur.
N- ne olubki?
R- Uzun sohbetdi sonra bir gun daniwaram sene.
Bu an yanimizdan kecen oglanlar mene soz atmaga bawladilar. Raqif onlarin uzaqlawmasini istese de, onlar yene alcaq emellerine davam edirdiler. Raqif onlarla dalawmaq isteyende:
N- raqif xahiw edirem dalawma onlarla.
R- Qorxma sadece bawa salacam onlari.
N- xahiw edirem dalawma. - demiwdim ki, oglanlardan biri Raqife yumruq vurdu ve Raqif yere yixildi. Onun qolundan tutub qaldiranda:
N- Raqif xahiw edirem dalawma. Sonra Naile xalama ne deyecem?
R- ne????? xalana?????- deyib teeccuble mene baxdi. Sehv etdiyimi anlayirdim amma artiq hec neyi deyiwmek mumkun deyildi. Raqif menim Nigar oldugumu oyrenmiwdi. Bu an oglanlardan biri:
O- xalanqizi cox gozeldi. Belke birlikde eylenek - deyen kimi Raqif oglana yumruq vurdu. Yoldan kecen polis mawini saxlayib bize teref qacdi. Oglanlari ayirmaq istesekde alinmirdi. Polisler onlarin qolunu qandallayib polis wobesine apardilar. Mende qorxumdan Raqifin arxasinca polis wobesine getdim. Ne eedeceyimi bilmirdim. Aglima sadece Cavide zeng elemek geldi. Telefonu elime alib:
N- Cavid
C- Kimdi daniwan?
N- Mene Ni....- demek isteyirdim ki, susdum. - Mene Jale.
C- Ewidirem.
N- Raqifle wehere gezmeye cixmiwdiq. Raqif 2 oglanla dalawdi ve bizi polis wobesine getirdiler.
C- Hansi polis wobesindesiz?
Men ona etrafli bawa saldiqdan sonra:
C- Gozleyin gelirem indi- deyib telefonu sondurdu. Sonmuw telefona meyus baxiwlarla baxib:
N-Men bu odunun neyini sevirem goresen? - deyib eseblewdim. Amma nedense onun geliwi ile rahatlayacaqdim. Polisler Raqifin ifadesini alanda men dehlizde o bawa- bu bawa gedirdim. Polisler menimde ifademi alacaqlarini soylediler. Ifade verende Raqifin hec bir gunahi olmadigini, oglanlarin bize satawdigini soyledim. Her weyin bitmesini gozleyirdim ki, dehlizde Birden qarwimda kiminse qaldigini gorub bawimi yuxari qaldirdim. Cavidi qarwimda gorende cox sevindim . Bawimi yana eyende arxasinda gizlenmiw Tunzaleni gorende:
N- Demek o gun dediklerim seni qorxutmayib. - deyib oz ozume mizildandim. Tunzaleni gorende Raqifi bele unutmuwdum. Axi onlar niye birlikde idiler? Yoxsa birlikde iwleyirdiler? Qorxdugum ise Cavidin bir gun onu seveceyi idi. Cavid telawla mene baxib:
C- Ne olub?
N- 2 oglanla dalawdi Raqif. Polislerde bura getirdi onu.
C- Niye dalawdilar?
N- Mene satawdilar oglanlar ona gore- deyib bawimi awagi tutdum. Polisler bize yaxinlawib Raqifin ifadesini aldiqlarini dediler.
C- Qardawimi gore bilerem?
P- Indi cixacaqlar narahat olmayin. Oglanlar ickili oldugu ucun Raqif bey sadece qizi mudafie edib. Oglanlari ise hele nezaretde saxlayacagiq.
C- cox sagolun.
Tunzale mene yaxinlawib:
T- Jale sen necesen?
N- sence nece olaram?
T- bawa duwurem canim. Narahat olma her wey kecdi daha.
Canim????? Men bu qizdan qurtulmaq isteyirem bu mene canim deyir. Isteyirem uzune baxib- Hardan senin canin oluram?- deye sual verim. Allah weytana lenet elesin- deyib susdum yene. Raqif polis wobesinden cixan kimi qarwisina qacib:
N- Raqif necesen?
Raqifse menimle daniwmirdi. Cavidle Tunzale onunla sohbet ederken men kenardan onlara baxirdim. Ozumu lazimsiz biri kimi hiss eledim ve getmek isteyirdim ki,:
R- Nigar cox uzaga getme. Seninle bir iwimiz var- deyenden gero dondum. Artiq anladimki, Raqif hamiya menim Nigar oldugumu deyecekdi. Onun mene Nigar demesi ise Cavidi ve Tunzaleni teeccublendirmiwdi. Cavid Raqife baxib:
C- sen Nigar dedin? O Nigardi?- deye sula verdiyinde ise butun xeyallarim ve planlarim yerle yeksan oldu. Artiq hami menim Nigar oldugumu bilirdi.
Cavid teeccuble:
C- Raqif o Nigardi? - deye soruwdugunda Raqifin vereceyi cavabdan qorxurdum. Raqif menim qorxudan titrediyimi gorub:
R- Men Nigar dedim ki?
C- He . Niye ele dedin?
R- Bilmeden oldu. Bagiwla Jale.
Sohbete Tunzale mudaxile eledi:
T- Nigar kimdi?
C-Bibimqizidi.
Gozlerimi yigaraq:
N- sadece bibiniz qizidi?
C- bawqa ne olmalidi ki?
N- nedense adini ewidende cox heyecanlandiniz.
C- xaricde mualice alir ona gore.
Bir sozude boynuna alsa dunya dagilar sanki. Men Cavide baxanda cox cesaretliyem. Polis wobesinden cixan kimi, Raqif qolumdan tutub mawinina apardi. Onunla ciddi sohbetimiz olacaqdi. Amma haqqli oldugumu nece subut edeceyimi bilmirdi. Raqif meni sakit bir kafeye getirdi. oturan kimi eseble:
R- Mene niye demedin geldiyini?
N- Eslinde Orxan qoymadi demeye. Menim hamidan gizlenmek kimi bir planim yox idi. Siz meni tanimayinca Orxanda hamidan gizletmeye qerar verdi. Mende bu oyunu oynamali oldum.
R- Men hemiwe senden wuphelendim.
N- Bilirem. Amma bildiyine sevindim. Cunki sen menim artiq ortagimsan.
R- Neye gore ortaq oldugumuzu soruwmaga qorxuram.
N- qorxma menden sene ziyan gelmez.
R- Sen gozellewdin amma agillanmadin.
N-Xasiyyetim kesilsin hele de uwaq qalmiwam.
R- Deqiq senle weytanin vezifesi sehv duwub. Sen weytan olmaliymiwsan. Amma bunu deyim ehsen sene yaxwi aktyersan.
N- sende menden geri qalmirsan. Bayaq yaxwi aktyerluq eledin. - deyib gulmeye bawladiq. Bu 6 aydi olanlari daniwdim Raqife. Men heyatimin 6 ayi Raqife daniwarken, Cavidle Tunzale wirkete gelmiwdiler. Cavid Orxani qarwisinda gorende teeccublenib:
C- Orxan?
O- meni gorduyune niye bu qeder teeccublendin?
C- sen hec wirkete gelmezdin ona gore.
O- bundan sonra tez-tez gelecem- deyib Tunzale ile salamlawir.
O- size yeni iwinizde komek edecem. Yeqin Tunzale xanim mene komek eder.
T- elbette komek ederem- deyib gulumseyir. Orxan Cavidin qolundan tutub otagina getirir:
O- Cavid senden cox vacib bir soz soruwacam amma ciddi cavab vermeyini isteyirem.
C- soruw.
O- sen Tunzaleni sevirsen?
C- ne??? bunu hardan cixardin?
O- atamgil senin onunla evlenmeyini isteyirler.
C-men Tunzaleni sevmirem ve onunla evlenmek fikrimde yoxdur. Cox isteyirsen sen evlen.
O- men cox isteyirem. Cunki cox beyendim onu. Sen niye evlenmek istemirsen? Yoxsa sevdiyin var?
Bu sozden sonra Cavid fikre gedib pencereden heyete baxmaga bawlayir. derinden ah cekerek:
C- Yox sevdiyim yoxdu sadece hele evlenmek istemirem. - deyib heyetden kecen sevgililere baxir. Raqifle eve geldiyimizde Naile xalamla Kamilla sohbet edirdiler. Biz yanlarina cagirib:
N- neylediniz bu gun?
K- yeqin butun weheri gezmisiniz.
N- Naile xala....xanim cox gozel vaxt kecirdik birlikde.
R- Jale xasiyyetce Nigara oxwayir.
N- anlamadim.
R- yeni onun kimi cox wen bir insandi.
K- onun adini cekme bu evde.
N- Nigar sizin bibiniz qizi deyilmi? Qardawlar sohbet ederken ewitmiwdim adini.
K- Olmaz olaydi ele bibiqizi.
N- Niye?
Naile xalam Kamillanin sozunu kesib:
N- O evimize geldiyi gunden bawimiza gelmeyen qalmadi.
Bu sozler o qeder canimi yandirdi ki, dozmeyib:
N- Amma men ewitdim ki, Kamilla xanimin canini qurtarib. Naile xanim siz qizinizin sag salamat sizin yaninizda olmasini ona borclusuz deye ewitdim.
Bu anda kamilla ile Naile xalamin uzundeki ifade menim gulumsememe sebeb oldu. Axi insanlar niye bele nawukurdu? Men onun qizini qurtaracam deye uzumu yandirdim. Amma onlar buna bele qiymet vermirler.
R- Tamamile duz ewitmisen Ni... Jale.
Raqifin her defe adimi yalniw demesi meni eseblewdirirdi. Dehlizde qolundan tutub Raqifin:
N- Raqif bir defe de iwini duzgun elede.
R- yene neyledime?
N- az qala haminin yaninda mene Nigar deyecekdin.
R- neyleyim? Men senin kimi artistliyi bacarmiram.
Elimi belime qoyub, gozlerimi yigib:
N- Sen mene artist dedin? - deyib bawindan 1 yumruq vurdum

Yazar: Azəri Gözəl
(səs: 1)
Şərhlər: 2
Baxılıb: 7 524
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri