Çirkin gözəl (17-ci bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 1
Baxılıb: 8 479
Səs ver:
(səs: 1)
Belke coxdandi bu qeder rahat yatmamiwdim. Yeqin sevdiyim yanimda oldugu ucundu. Seher meni alinimdan operek:
C- Cirkin Gozel besdi yatdin. Ayil.
Gozlerimi oxalayaraq yavaw acmaga bawladim ve qawlarimi cataraq:
N- Men cirkin deyilem .
C- Bagiwlayin gozel cirkin ayil.
N- Ele niye?
C- Cunki evvel uzun cirkin olsada ureyin gozel idi. Idi ozun gozelsen dilin cirkin.
N- Esas odur ureyim gozel olsun. Hem sen menim dilime niye cirkin deyirsen?
C- Cunki menimle cox dillewir. Gecdi duraqmi? Orxaningil goresen neylediler?
N- Biz neylemiwikse onlarda ondan- deyib gulumsedim.
Cavid mene berk sarilaraq:
C- Canim senden ayrilmaq istemirem amma yatmaqla vaxtimizi kecirmeyek. Men otagima gedirem yuyunmaga.
N- yaxwi- deyib durub yatagimda oturdum. Cavid qapidan cixanda mene baxib goz vurdu ve mene onun arxasinca baxmaq qaldi. Yastigimi elime aldim ve sevdiyimin qoxusunu icime cekdim. Sonra brk-berk qucaqlayib yeniden yatagima uzandim. Nece de xowbext idim. Aynursa menden ferqli olaraq butun geceni divanda yata bilmemiwdi. Seher tez ayilib yuyunub divanda oturub Orxana baxirdi. Orxan gozlerini acanda:
O- sen ayilmisan?
A- He coxdan.
O- yeqin divanda yata bilmemisen.
A- Yox yatmiwdim. Yastigini duzeldim?
O- Yox men yuyunmaq isteyirem- deyib ayaga qalxmaq isteyende Aynur onun qolundan tutub:
A- Men sene komek ederem- deyir. O an Orxan ilk defe idi ona diqqetle baxirdi. Aynurun uzun qara saclari ve ag derisi cox celbedici idi. Ona bu qeder diqqetle yanawmasi xowuna gelirdi. Orxan yuyunduqdan sonra yene yatagina uzanib:
O- Yeqin menimle gelmeyine pewman oldun.
A- Yox olmadim. hem seni daha yaxindan tanimaq wansim oldu.
O- Heyatinda hecmi maraqli hecne olmadi.
A- Yox hemiwe iw ve ev.
O- Hecmi seni isteyen olmayib?
A- Cox olub amma atama gore evlenmemiwem.
O- Cox fedakarsan.
A- Men hemiwe sevdiklerimi qorumaga caliwiram.
Bu an otagin qapisi doyulur. Aynurun otaga sifariw etdiyi seher yemeyi gelmiwdi. Aynur sinini eline alib yatagin bir kenarina oturub:
A- ozun yeye bileceksen yoxsa men komek edim?
Orxan gulumseyerek:
O- Menim ayagim burxulub , elim iwleyir. Sen yemeyeceksen?
A- Men masada yeyerem sene mane olmayim.
O- Sende menimle yesen olmaz?
A- Isteyirsense olar- deyib Orxana baxib gulumseyir. Eslinde Aynur cox utanirdi. Yemek yeyerken hemde neden xowlanib, xowlanmadiqlarini daniwirdilar. Biz bu seheri sevinerek acsaqda, Kamillanin seheri hecde gozel deyildi. Seher yemeyi ucun masani hazirlayanda Ceyhunun telefonuna gelen mektublari ewidirdi ve bu onu deli edirdi. Qorxusundan Ceyhunun telefonuna elini bele vura bilmirdi. Bezen menim qargiwimin onu tutdugunu hesab edirdim. Ceyhun yuyunduqdan sonra telefonuna baxib mektublarina cavab verdikden sonra masaya oturur. Kamilla qarwisinda oturmagina baxmayaraq ona hec baxmirdi. Kamilla ozunu cox bedbext hesab edirdi. Axi Ceyhun niye bele deyiwmiwdi? Kamilla butun cesaretini toplayib:
K- men bu gun aliw veriwe gedecem. Sonra da anamgile gedeceksen.
C- Hara isteyirsen get- deyib masadan qalxir. Kamilla artiq Ceyhun ucun maragini itirmiwdi. Kamilla sehv etdiyini indi anlayirdi. Axi O Ceyhunun olmaqla ozunu deyersiz etmiwdi. Yene goz yawlari ve yene pewmanciliq. Ceyhun evden cixib wirkete gelir. Wirketde hec kimin olmadigini gorub babamin otagina gedir:
C- Azad bey olar?
B- Buyur.
C- Cavid, Nigar ve Orxan yoxdular deyesen. Wirketde yalnizmi qaldiq?
B- Onlar istirahete gedibler.
C- Istirahete?
B- he men Orxanla Aynurun yalniz qalmasini istedim, Cavidle Nigarida onlarla birlikde gonderdim.
C- Aynur kimdi?
B- Sen bilmirsen? Orxan evlenir Aynur adli bir qizla.
C- Lap yaxwi- deyib pert olaraq otaqdan cixir. Telesik bacisinin otagina gelib:
C- Orxanda evlenir.
T- Bilirem.
C- Azad bey onlari istirahete gonderib.
T- Kimi?
C- Orxan, Aynur, Cavid ve Nigari.
T- Cavidle Nigari ne ucun?
C- Onlar darixmasinlar deye.
Tunzale kresloya oturub eli ile uzunu tutur ve derinden ah cekir. Artiq Orxani itirmiwdi ve bu fikre aliwmali idi. O hec vaxt Orxani sevmemiwdi. Onun xowuna gelen Orxanin onun sevmesi idi. Kamilla ile aliw veriw etdikden sonra taksi ile wirketin onunde gozleyirdi. Ceyhunun iwden sonra neler etdiyini bilmek isteyirdi. Mende Cavidin neylediyini bilmek isteyirdim. Butun gunu otagimda tek oturdum ve Cavid bir defe de olsun otagima gelmedi. men dozmeyib onun otagina getdim ve qapini ne qeder doysemde acan olmadi. Narahat olub awagi duwdum ve qeydiyyat olunan yerde qizdan soruwdum. Qiz cavidin otelden cixdigini soyleyende lap teeccublendim. Bu barede mene hecne demediyine gore cox eseblewdim. Orxangilin otagina geldim:
N- Olar?
A- Gel Nigar.
N- Necesiz?
O- Biz yaxwiyiq siz hardasiz indiye kimi?
N- Men burdayam amma Cavid otelden cixib.
O- Onu bilirem.
N- Hara gedib?
O- o surprizdi.
Butun gunu Orxangilin otaginda deyib guldukden sonra onlari yalniz qoymaq ucun oz otagima geldim. Yatagima uzanib dunen geceni xatirladim. Cox darixmiwdim Cavid ucun. Onun 1 deqiqe bele gormeyende qala bilmirdim. Men onu niye bu qeder cox sevdim? Men cavidin harda oldugunu fikirlewerken, Kamilla Ceyhunun hara gedeceyini fikirlewirdi. Icinden bir ses onu aldatdigini deyirdi amma buna emin olmaq isteyirdi. Ceyhun wirketden cixib mawinina oturur. Kamilla onu izleyirdi. Ceyhun hemiweki kimi bara gelir ve dostlariyla goruwur. Kamilla bara daxil olur ve qapidan iceri girmeden onlari seyr edir. Ceyhun hemiweki kimi icki icirdi ve dostlariyle zarafatlawirdi. Amma Kamillani sevinirdiren bir wey variydi ki, Ceyhunun yaninda qadin yox idi. Bes telefonuna gelen mektub ne idi? Ve en esasi bu mektubu gonderen kim idi? Kamilla Ceyhunun hereketlerini anlamadigi kimi, mende Cavidi anlamirdim. Butun gunu yoxa cixmiwdi. Qapini doyulen kimi yatagimdan sicrayib qapini acdim. Cavidi qarwimda gorub ona sarildim:
N- Hardasan sen?
C- Darixmiwdin?
N- Niye hecne demeden getdin?
C- senin ucun surpriz hazirlayirdim. - deyib elindeki baglamani mene verdi.
C- Bunlarin biri senin ucun, digeri ise Aynur ucundu. Onuda otagina cagir birlikde hazirlawin.
N- ne ucun hazirlawaq?
C- Cox sual verme- deyib yanagimdan opub get. Baglamalari yatagima qoydum ve Aynur iceri daxil olaraq:
A- Nigar sen ne oldugunu anladin?
N- Yox. bax bu baglama senin ucundu.
Mende Aynurda hediyyemizi acanda gozel bir don gorduk. Biz otagimizda surpriz geceye hazirlawarken, qardawlarla oz otaginha hazirlawirdi. Orxan Cavidin hevesle hazirlandigini gorub:
O- Nigara ne vaxt deyeceksen?
C- Neyi?
O- Onu sevdiyini.
C- Coxmu bellidi sevdiyim?
O- gozlerinden oxunur.
C- Amma Nigar o qeder safdi ki, bunu gormur.
O- dediyimi aldin.
C- he. hazirsansa gedek.
Qardawlar heyecanla bizi gozlerken, biz eynimi geyinib makiyajimizi edirdik. Yenice hazirlanmiwdiq qapini doyen otel iwcisi bizi gedeceyimiz yere qeder aparacagini dedi. Cox heyecanli idik. Aynur bu geyimde ve makiyajda tamam bawqa biri gorsenirdi. Sanki evvelki insani deyiwmiwdiler. Otelin restoranina daxil olduq ve her yerin wamlarla bezedildiyini gorende ozumuzu itirdik. Heyecanda deli olacaqdim. Bezedilmiw masanin qarwisinda dayana qardawlari gorende:
N- Aynur qardawlara bax- deyib gulumsedim. Ikiside klassik geyimde cox yarawiqli gorsenirdiler. Orxan celikle Aynura yaxinlawib elinden opub oturmagi ucun komek edir. Ilk defe idi Aynuru bu qeder gozel gorurdu. Uzun qehveyi saclari Aynura ayri bir gozellik verirdi. Orxan ona baxib:
O- cox gozelsen- dediyinde ise Aynurun utandigindan yanaqlari qizarir. cavidse menim belimden tutub yanagimdan operek yanindaki oturacaqda oturmagimi isteyir. Wam yemeyinden sonra Orxan cibindeki baglamani cixardir ve icinden 2 uzuk cixardib:
O- Daha menim niwanlim olduguna gore barmaginda uzuk olmalidi. - deyib aldirdigi tek qaw uzuyu Aynurun barmagina taxir. Aynur ozunu cox xowbext hiss edirdi. Hec xeyal etmeyidi anlari yawayirdi. Birden ofisantin uzerinde wamlar yanan tortu getirdiyini getirdiyini gordum ve kiminse ad gunu oldugunu anladim. Ofisant tortu menim qarwima qoydugunda bu gunki ayin tarixini xatirlamaga caliwdim. Ilahi bu gun menim ad gunum idi. Ayi Cavide gore bunu bele unutmuwdum. Cavid mene baxib:
C- arzu tut ve wamlarini ufle- dedi. Yadimdadi kecen il ad gunumde gozel olmagi arzulamiwdim. Goresen bu il Cavidin heyat yoldawi ve sevdiyini oldugunu arzulasam gerceklewermi? Gerceklewmese bele men arzumu tutub wamlarimi ufledim. Hezin bir musiqi calindi ve Cavid elimden tutub meni reqse qaldirdi. Gozlerini bir an olsun bele menden cekmirdi.
C- surprizi beyendinmi?
N- Cox beyendim. her wey ucun sagol.
C- Hele esas hediyyelerin qalib.
N- Hediyyemi aldin mene?
C- Kicik bir hediyye desem daha dogru olar.
N- hediyyenin kiciyi boyuyu olmaz- deyib bawimi ciynine qoydum. Bu insani buna gore sevirdim. Cox diqqetcil idi amma o ozude bilmirdi ki, mene en boyuk hediyye onun sevgisi idi. Birce defe olsun bele ondan sevirem sozunu ewitmek isteyirdim. Elimden tutub meni otelin bagina apardi. Cibinden bir baglama cixarib elimi ireli cekerek qoluma bilerzik bagladi.
C- Tebrik edirem. Sen wamlari ufleyerken mende arzu tutdum.
N- Ne arzuladin?
C- seni.
Utandim bawimi awagi saldim ve bilerziyime baxdim ve iceride yazilan yazi diqqetimi cekdi. Diiqqetle baxdigimda ise:
MEN SENI SEVIREM- yazildigini gordum. Bawimi qaldirib qarwimdaki insana baxdim ve gozlerim doldu.
C- Bu bilerzik senle meni hemiwe bir birimize baglayacaq.
N- sadece baglayacaq?
C- Omurluk baglayacaq.
Yanaqlarimi ovcune aldi ve gozlerime baxaraq:
C- Men seni sevirem
Bu sozu ewitmek ucun butun cetinlikleri yawamaga deyerdi. Ondan ayri qaldigim 6 ay ona olan sevgimi hec azaltmamiwdi. Ona o qeder gozel demek isteyirdim ki, amma hansindan bawlayacayimi bilmirdim. Cavid qawlarini cataraq:
C- mene deyilesi sozun yoxdu?
N- sene cox soz demek isteyirem amma neden bawlayacayimi bilmirem.
C- Meni sevdiyini soylemekden bawlaya bilersen.
N- sevirem. canimdan cox sevirem. - deyib sevdiyime sarildim. Ilahi nece de xowbext idim. Zamanin durmasini isteyirdim sadece. Bu anin bitmemesi ve bu xowbextliyin omurluk davam etmesini isteyirdim. Onun ureyinin bele doyunmesine menim sebeb oldugumu bilmekse meni daha da sevindirirdi. Alnimdan opub:
C- Menimsen. - demesi ise gozumden sevinc goz yawlarinin axmasina sebeb olur. Men onu gorduyum ilk andan onunam. Butun ruhumla, sevgimle onunam.
Bu qeder xowbext olmaqdan qorxurdum. Cavidden bir an bele ayrilmaq istemirdim. Orxanla Aynur bizim gelmediyimizi gorub otaqlarina gedirler. Aynur vanna otaginda paltarini deyiwir ve saclarini toplamaq isteyerken:
O- toplama saclarini.
A- Niye?
O- Sene aciq qoymaq saclarini cox yarawir.
Orxan yataga uzanir ve Aynur hemiweki kimi ayagina derman surtub sargini yeniden baglayir. Onun gizlice barmagindaki uzuye baxmasi Orxanin gozunden yayinmirdi. Bezen uzuyune baxib gulumsemesi ise Orxanin cox xowuna gelirdi. Mense Cavidle ayrilmaq istemirdik. Menim Otagimin onunde qoyub yanagimdan opub oz otagina getdi. Arxasinca baxdim ve oz otagina daxil olanda hemiweki kimi mene goz vurdu. Eynimi deyiwib geceliyimi geyindim ve soyuq yatagima uzandim. Cavidde menim kimi yata bilmirdi ve cox darixirdi. Bilerziyimi opub arxasinda seni sevirem sozunu defelerle oxuyurdum. Ayaga qalxdim qawlarimi cataraq derin derin fikirlewib bir qerar verdim. Qapini acib dehlizde hec kimin olmadigindan emin oldum. Barmaqlarimin ucunda yeriyim Cavidin qapisini tez tez doymeye bawladim. Cavid qapini acan kimi:
C- sen burda neyleyirsen?
N- dunen sen menim otagimda neyleyirdinse mende ondan.
C- Niye geldin?
N- sen niye yatmamisan?
C- sen qoymadin yatim.
N- neyledimki?
C- Heyatima girenden ne yatmagim var ne rahatciligim.
N- Bunu yaxwi menada bawa duwub yoxsa pis menada?
C- yaxwi menada. Menim otagima niye geldin?
N- senin ucun darixdim.
Cavid mene yaxinlawdiqca men geri cekilirdim. Bawim divara deyende dayanib:
N- offffff.
C- Ne oldu menden qorxdun?
N- bele baxma heqiqi qorxuram.
C- Yaxwi qorxma gel - deyib elimden tutub meni yatagina apardi. Bawimi sinesine qoyub:
N- Cavid meni gozel olduqdan sonra sevdin?
C- Yox. seni uzundeki leke ile sevmiwem.
Bawimi qaldirib:
N- Duz deyirsen?
C- He, wirketde menim otagimda weklinde var.- dediyinde dodagindan opub utanaraq bawimi yene onun sinesine qoydum.
C- Men senin ureyini sevmiwem Cirkin " Gozel" . Sen meni ne vaxtdan sevirsen?
N- Ilk gorduyum gunden.
C- Bes niye menimle dalawirdin?
N- Qururum sevgimi sene bildirmeyimi qoymurdu. Hemde men asiyem yeqin bilirsen.
Alnimdan opub:
C- Bilirem.
N- Niye mene xestexanada olanda zeng elemedin? Men senin zengini gozledim.
C- Men Orxana her gun zeng edirdim. Senin nece oldugunu, emeliyyatin nece kecdiyini soruwurdum. Amma gorunuwunun nece oldugunu hec soruwmadim.
N-Niye?
C- Cunki men seni oldugun kimi sevirdim.
N- Meni ne qeder sevirsen?
C- yanimda ve yatagimda olmagina baxmayaraq sene toxunmayacaq derecede.
Bu sozun menasi boyuk idi menim ucun. Berk sarilib ona gozlerimi yumdum. Bu nagilin hec bitmesini istemedim. Divanda eziyyet ceken Aynura yaziqligi gelen Orxan Aynuru oyadim yataga gelmesini isteyir. Aynur gozlerini oxalayaraq yataga uzanir ve wirin yuxuya gedir. Orxansa yaninda uzanan qiza baxir ve omrunun qalan hissesini onunla kecireceyini fikirlewirdi. Eslinde Aynur sevilmeye layiq biri idi. Orxan bunlari fikirlewerken Aynur yerinde firlanib Orxani qucaqlayir. Orxanin ureyi heyecandan doyunmeye bawlayir. Yaninda ona yad olan birine gore bu qeder heyecan etmesini anlamirdi. Bawini Aynurun bawina dayayib yatmaga caliwir. Bu gun seher hami ucun qeyri adi acilasada , Kamilla ucun adi bir seher idi. Amma Dunen Ceyhunu deqiq dostlari ile gorduyune gore ona inami artmiwdi. Bes bu mektublar ne idi? Ceyhun sanki evden qacirdi. Kamilla ile bir masada bele oturmaq istemirdi. Kamilla evlendiyi gunden cekdiyi eziyyetleri hec kime deye bilmirdi. Axi Ceyhunla evlenmek ucun o hamiya qarwi cixmiwdi. Amma Ceyhun cox deyiwmiwdi ve ona sevgi sozleri deyen biri getmiw yerine kobud biri gelmiwdi. Babamla dayim seher yemeyinde:
B- Uwaqlar zeng edirler?
D- he dunen Cavid zeng elemiwdi.
B-Istirahet ede bilirler?
D- sesi yaxwi gelirdi.
N- Ata belke Orxanin evliliyini bir daha fikirlewesiz?
B- niye?
N- O qizla istemir evlenmek. Sadece size hecne deye bilmir.
B- Mence Orxan cox sevecek Aynuru.
R- Baaaba Aynur sevilesi biri deyile. Ondan qorxmaq lazimdi.
B- Niye?
R- Bilirsen bizim bawimiza ne oyun getirdi? Etmediyi zulm qalmadi bize.
Babam qehqehe cekerek:
B- ondan men xahiw elemiwdim. O menim emrlerimi yerine yetirirdi.
R- yeni bize zulm eden qeddar sen idin?
B- he- deyib gulumseyir ve cayindan bir qurtum icir.
Babamgil seher yemeyini yeyerken , men acindan olurdum. Cavidin saclarimi sigallayaraq:
C- Ayil sevgilia

Yazar: Azəri Gözəl
(səs: 1)
Şərhlər: 1
Baxılıb: 8 479
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri