Gecikdim 11-ci hissə

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 1
Baxılıb: 4 762
Səs ver:
(səs: 1)
Bir gün tecrube kecdiyi fakulteden cixanda Emini gorur. Duzdur kecen vaxt erzinden Emini cox dusunmusdu, hetta onu gorub gormeyeceyini bilmirdi. Amma gorerken hansi hissleri kecire bileceyini dusunmemisdi. Emini gorerken Aynur ozude teeccublendi. Cunki evvelki kimi ureyi cirpinmadi, heyecanlanmadi. Salamlasdilar. Emin universitete hansisa bir senedini goturmeye gelmisdi. Xaricde tehsil alirdi. Hetta nisanlanmisdida. Aynur onu tebrik etdi. O da Aynurun isleri ile maraqlandi, iki dost kimi sagollasib ayrildilar.
Aynur hec vaxt dusunmezdiki Eminle gorusu bele ola biler. Emine qarsi hisslerini guclu hesab edirdi. Ona qarsi hissleri oteri bir hiss imis??. Aynur bunu qebul ede bilmirdi. Eyer oteri bir hiss olmusdusa niye o Emin ucun goz yasi tokmus, gunlerini onu dusunmekle kecirmisdi.
Ne olduda birden bire Emine qarsi isteyi azaldi? Belke Emini coxdan gormemesi ona qarsi hisslerinin olmesine sebeb olmusdu? Belkede Eminin sevgilisi olduqunu esitdiyi gunden ona qarsi sevgisi azalmisdi. Aynur cavab tapa bilmirdi. Esas onu bilirdiki onun ucun artiq Emin sevgisi yoxdur.
Ilahe artiq nisanlanmisdi. Aynur rayonda olarken Ilahegilin ailesi oz aralarinda Ilahenin nisanini elemisdiler. Ilahe nece demisdise elede etmisdi. Bakida yasayan Ilkin adindan oglanla tanis olmus ve Ilkin ona evlenme teklif etmisdi. Aynur Ilahegile getmeyi dusundu. Onu tebrik etmek lazim idi.
Ilahe Universitetden xaric edilsede Aynur onunla elaqelerini kesmemisdi. Cunki onu heqiqeten cox isteyirdi. Ilahe dayanacaqda onu qarsiladi ve bibisigile getirdi. Nisandan sohbet dusdu. Ilahe agiz dolusu,dayanmadan bir nefese bas verenleri danisdi. Sonra ise nisan sekillerini gosterdi. Artiq toyun tarixide belli olmusdu.
Aynur urekden sevinirdi Ilahe ucun. Bir muddet onlarda oturduqdan sonra cixdi. Artiq hava qaralirdi. Eve getmeli idi.
Yol boyu Ilaheni ve ozunu dusunurdu. Sadece oz ozune bu suali verirdi goresen Ilahe duzgun hereket edirdi ya men?
Ilahe hecneden qorxmadan riske gederek xosuna gelen her kese bunu bildirir, danisir, sevgili olurdu, eyer xasiyyetleri tutmasa, xosuna gelmese rahat ayrilir, hec bir ezab da cekmirdi. Hec donub arxada qoyduquna bele baxmirdi.
Amma Aynur 2 ilde 1 defe Emini sevmeyini bir terefe qoyaq ondan xosu geldiyini dile getirmemis bunu kimseye bildirmemisdi. Belke o Emine bunu deseydi belke Eminde onu severdi?? Yoxx Aynur hec vaxt buna risk elemezdi.
O Emine sevdiyini deyib ondan redd cavabi alsaydi yeqinki ya ozunu oldurer, yada universiteti atib rayona qayidardi. Bax bele ozune qapaniq, cesaretsiz qiz idi Aynur. Belke de bu vaxta qeder qelbinin bos olmasi buna gore idi. 
O da sevmek sevilmek isteyirdi. Qelbi agriyirdi. Kimse ona seni sevirem dememisdi. Axi niye??? Menim ne eksiyim varki. Niye kimse meni sevmir..
Aynur burda haqsiz idi. Duzdur Ilahe kimi onun arxasinca gelenler cox deyildi, kucede, getdiyi yerde kimse soz atmazdi. Belke de agir qasqabaqli gorunduyune gore cesaret etmirdiler. Amma bu o demek deyildiki ona yaxinlasanlar yox idi. Amma Aynur bele yaxinlasmalari qebul etmir. Ciddi hesab etmirdi. 
Onu beyenen insan oz ozluyunde Aynuru sevmeli, sevdiyine emin olduqdan sonra bunu ona subut etdirmeli idi. Aynur imkansizi isteyirdi.
Eve catana qeder bu dusuceler onun beynini mesgul etdi. Kuceye catdiqda yene Kenan qabagin acixdi. Aynur oz-ozune--Ay allah bu usaq evde tapilmirmi? Butun gun kucelerde gezir. 
Kenan yene ogrun ogrun Aynura baxib kecib gedir.
Bu ogrun baxismalar, qarsilasmalar may ayina qeder damam edir. 
Aynurun artiq el dili ile desek basini qasimaga vaxti yox idi. Ciddi seyle mudafiesine hazirlasirdi. 
Gece-gunduz yazir, pozur. Oxuyurdu. Bos vaxtlarinda ya kitabxanaya gedir, yada elmi rehberinin is yerinde olurdu. Her sey hazir idi. Tekce elmi rehberin rey vermesi qalmisdi. Aynur heyecanla onu gozleyirdi.
Nehayet gozlediyi gun catdi. Elmi rehberi yazisini beyenmis mudafieye buraxilmasi ucun rey vermisdi. Aynur sevinirdi. Necede olsa artiq univerdsiteti bitirmek ucun esas addimlardan biri atilmisdi. Eve gelerken tort alib gelir. Evdekilere sirni kimi.
Axsam sufre etrafinda cay icerken pencereden ses gelir. Pencere aciq idi. Aynur perdeni aralayib baxanda pencerenin altinda kimseni gormur. Amma pencerenin icinde bir kagiz gozune satasir.
Alib acir kagizi. Qeseng xett ile yazilan kagiz mektub idi. Ortada urek resmi cekilmis icine Aynur yazilmisdi.

P.S: Ardı var.

Müəllif: Aynur(M.R) 

(səs: 1)
Şərhlər: 1
Baxılıb: 4 762
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri