Sən də getmə (28-ci bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 6
Baxılıb: 6 978
Səs ver:
(səs: 3)
Qayıdıb gelmişem yanına yene,

Ne olar bu defe qelbime deyme...

Deysen gülürsen acizliyime,

Neyleyim kusulu qala bilmirem...

***

Anar...

Aslan mene ne qeder seslense de, heç ne eşitmirdim..Qulagımda polis memurunun dediyi son söz eks-seda verirdi..Agzımı açıb bir kelime demek istesem de alinmirdi..Sanki lal olmuşdum..Aslanin vurdugu sert şillenin tesirinden şok veziyyetinden ayılmişdim..

-Anar, ozune gell!...

-Mobil telefonumu yerden goturub memurla danisib zengi sonlandirmisdi...

-Asslann..olub..Deniz olubb..

-Sakit ol, gel gedek helede hadise bas veren yerdediler...Butun esyalar Denize aiddi..Amma uzu taninmaz haldadi...

-Acarlari goturub telesik binani terk elemisdik...Bu halda masini idare ede bilmezdim..Aslan sukan arxasina kecib masini ise salmisdi..Ureyimde Allaha dayanmadan dua edirdim..Bir mocuze olsun, Denize hec ne olmasin...Ona yasatdiglarimi xatirladiqca gozlerim dolurdu...

Hadise bas veren yere gelib catmisdiq..Masindan dusub ustu ortulen cesede dogru qacmisdim..İsarelenmis eraziden iceri kecmek istesem de, polisler meni saxlamisdi...

-Buraxin meni!!...Denizz!!...

-Anar bey,kecmek olmaz!....

-Onu gormek istiyirem!!..Yalvariram qoyun kecim...

-Veziyyeti gerginlesdirmeyin..Onu indi gore bilmezsiz...

-Anar, qardasim, sakit ol..

-Aslan meni qolumdan tutub kenara cekmisdi...Gozlerimin onunde yatan cesedi gordukce nefes ala bilmirdim...

-Aslan, yalvariram..Meni buraxsinlar onu son defe gorum...Ozumu saxlaya bilmemisdim..Aslani qucaqlayib aglamaga baslamisdim...

-Aslan, men onu itirdim he?!..İtirdim..Men onsuz yasa bilmerem!!..Men eclaf adamam!!..Eclaff!!..Ona bu qeder ezab vermemelidim..

-Shshsh sakit ol..Hele deqiq bilinmir..

-O, olmasin!!..Deniz olse, mende onunla beraber olecem..Onsuz mene bu heyat zeher olar...

-Bunu basa dusmeyin ucun, gerek bu hadise olardi...Eyles, masina..

-Masina eylesib bolmeye getmisdik...Deyilene gore, yolu qacaraq kecirmis..



Yoldan kecen masin zerbeyle ona deyib..Diger masinin altinda qalib buna gore uzu taninmaz haldadi..Polis reyisi bunlari danisdiqca nefes ala bilmirdim..Ureyim ele sancirdiki sanki inde burda olecekdim..Cesed taninmaz halda oldugu ucun, heyat yoldasi olduguma gore men iceri girib onun oldugun deqiqlesdirmelidim..Atamgil de her seyi oyrenmisdi..Atam esitdiklerden sonra veziyyeti pislesmisdi..Anamda yaziq qadin bilmirdi kimincun aglasin..En cetin veziyyetde olan men idim..Polisle morga yaxinlasib iceri girmeye hazirlasirdim...Ureyimde Allaha dua edirdim ki, Deniz olmasin...ona vurdugum sille ucun, bu gune kimi etdiklerim ucun lazim gelse, ayaqlarina dusub yalvarardim..Derinden nefes alib iceri girmisdim...Icerdeki hekime hazir oldugumu bildirmisdim..Ortuyu cekib geri cekilmisdi..Gorduyum menzere qarsidinda ureyim bulanmisdi...Qarsimdaki qadin cesedi taninmaz halda idi..Saclari qara ve qisa idi...O Deniz deyildii..Denizimin heyran oldugum saclari qehveyi ve uzun idi..

Basimla isare edib o, olmadigin bildirmisdim..Sevincden dilim tutulmusdu..Ozumu burdan bayira atib tez-tez nefes almaga baslamisdim..Ureyim heyecandan nece atirdisa, az qalsin yerinden cixacaqdi...Aslangil menim bu halimi gorub rengleri agarmisdi..

-An..arr?!...Ne oldu?..Odu?!..

-Aslani qucaqlayib aglamisdim..Heyatim boyunca bu qeder agladigimi xatirlamirdim..

-Yoox..o deyil..Çox şukur o deyil..Aslan Deniz deyil...

-Sukur..Sakitles..Deniz bes hardadi?!...

-Onun cantasi ogurlanmisdii..Bu saata qeder ondan hec bir xeber yox idi..Qorxmusdum..Ya, heqiqeten, ona nese olsa..Xestexanaya zeng edib anama her seyi danismisdim..Aglamaqdan danisa bilmeyib desteyi asmisdi..Bir nece saat sonra atami eve yazmisdilar..Aslan onlari xestexanadan cixarib eve aparmisdi..Mende butun sobeni ayaga qaldirmisdim...

6 saat once...

Leylayla hazirlasib derse getmisdik..Dersi birteher yola vermisdim..Qizdirmam qalxmisdi..Dunen o paltarla aciq havada cox oldugum ucun mene soyuq deymisdi..



Urekbulanmasi da bir terefden gucle yeriyirdim..Leyla icaze alib meni dersden cixarmisdi..Onun qoluna girib yavas-yavas dayanacaga dogru yerimeye baslamisdiq..Ayaguste durmaga tagetim yox idi...

-Deniz, bir azda doz...

-Leyla halim cox pisdi...

-Qoy Anara zeng edek..

-Lazim deyil..Onun yadina dusecek en son insan menem...

-Off, yaxsii gel bir az oturag burda, ozune gel..Yeriye bilmirsen...

-Skameykalarin birde oturub soyuq suyu icmeye baslamisdim..Qizdirmanin tesirden ciyerlerim yanirdi..Bu vaxt kiminse yanimdan cantami goturub qacdigin gormusduk..Leyla arxasindan qacsa da, menim veziyyetimin pislesdiyin gorub geri qayitmisdi...Taksiye minib xestaxanaya getmisdik..Usaqliqdan iyneden qorxurdum..O halda bele iyne vurmaqlarina qoymurdum..Bir teher iyneni vurub qizdirmani salmisdilar..Xestexanadan cixib Leylanin evine getmisdik...Hec kime zeng etmemeyin xahis etmisdim..Mene gore narahat olsunlar istemirdim..Hem de, Anari gormek istemirdim..Bu gunde Leylayla qalacaqdim...

Tam iki saat kecmisdi, amma helede Denizden xeber yox idi...Leylaya ne qeder zeng etsem de, zeng catmirdi...bu da canima qorxu salmisdi..Denizin Leyladan basqa padruqasi yox idi...Leynanin nomresin polislere vermisdim..Onun vasitesi ile Denizi tapa bilerdiler...Sobede qalmaq istesem de, sobe mudiri meni gucle eve gondermisdi...Hamimiz evde oturub calan her zenge telasla cavab verirdik..Divarlar ustume gelirdi...Otaqda o teref bu terefe gedib umidle bir zeng gozleyirdim...

-Anar, otur asagi axi basim gicellendi...

-Atamin sesin esidib eylesmisdim...Bu vaxt gelen polis masini sesine hamimiz ayaga qalxmisdiq..Qapini acib polisleri iceri devet etmisdik..Arxadan gelen Denizi gorduyum an kecirdiyim hissleri hec cur ifade ede bilmirdim..

-Arvadinizi sag-salamat getirdik..Uzume baxib gulen polis memuruna tesekkur etmisdim...

-Xanim qiz, heyat yolasiniz butun Bakini ayaga qaldirmisdi..Birde bu cur hereket etmiyin...

-Kenarda duran Denize baxib gulmeyim gelirdi.



Gunah isleyen usaqlar kimi basini asagi salib baramgalri ile oynuyurdu..Atamgil Denizi opub qucaqlamisdilar..Bu menzere qarsisinda kovrelmisdim..Yuxari qalxib otagima girmisdim..Iceri giren Aslani gorub basimi asagi salmisdim...

-Anar, sene inana bilmirem..Bu halda bele Denizi qoyub gedirsen...

-Aslan, ne edeceyimi bilmedim..Cox qorxdum, ya onu itirseydim..Men neyniyerdim he?!..

-Sapsaglam qarsindadi..O qiza ezab vermekden el cek..Onu, heqiqeten, itire bilerdin..Sevil sene xeyanet etdi deye, seni terk etdi deye bunun acigin Denizden cixarma..

-Men..bilmirem..Qorxuram...

-Yaxsi fikirles, gel dusek asagi..

-Asagi dusub atamgille bir az oturub eve yola dusmusduk..Denizin uzune baxa bilmirdim..Dunen olanlari unutmamisdim..Hem ona esebi idim, hemde onu berk-berk qucaqlamaq istiyirdim..Eve catib masindan dusmusduk..Iceri daxil olub yene baxislarimi Denizden qacirmisdim..

-Get yat, meni gozleme...arxama baxmadan evi terk elemisdim..Aslanin dediklerin dusunmeli idim..

Anar getdikden sonra divana kecim eylesmisdim..Gunahkar idim, hemde cox onlari bele telaslandirmamali idim...Amma Anarin menim ucun bu qeder narahat olmasi xosuma gelmisdi..Gecenin bir yarisi olsa da,gozume yuxu getmirdi...Divanda uzanib olanlari dusunurdum..Qapinin acildigin esidib Anarin geldiyin gormusdum..Ayaquste gucle dayanirdi..Meni gorub gelin qarsimda diziuste durmusdu...

-Niye yatmamisan?!..

-Senin ucun narahat oldum...

-Menim kimi eclaf birine gore narahat olma..

-Anar..-Sus...duz deyirem, sen ne desen haqqlisan...

-Anarin qanli elin gorub deli olmusdum...Eline ne olub?!..Anar elin...

-Hec nee...

-Nece yeni hec ne hara cirpmisan..Qacib tibbi avadanliqlari getirmisdim..Ureyim agriya-agriya elini spirtle temizleyib temiz tenziple sarimisdim...-Niye bu gune salmisan..

-Gozumden axan yasi silib yanagimi sigallamisdi..

-Sene bu elimle vurdum..Bil ki, kesib atsalar sene vurdugum an ureyim yanan qeder canim yanmaz...

-Anar,gunah mende oldu..O sozleri demeli idim.Bu gun ucun bagisla



-Bagislamali insan varsa oda menem..Sen meni bagisla..Senin gozunden axan bir damla yasa deymeyecek qedər pis bir insan men..Sene verdiyim ezablar ucun sen bagisla...Bagisla meni, yalvariram..

-Heyatimda ilk defe bir kisini aglayan gorurdum..Hemde Anar kimi birini..Elimle gozlerinden axan yasi silmisdim..

-Men seninle evlendiyim ucun xosbextem..Hec vaxt da pesman olmuyacam..Elimden tutub opmusdu..Ayaga qalxib meni qucaqlamisdi..

-İndi qabirgalarimi sindiracaqsan..

-Uzume baxib gulumsemisdi...-Gel seni otagina aparim..Anari belinden tutub pilleleri birteher cixmisdim..Sen ne agirsan bele..Otagin qapisin acib onu yataga uzatmisdim..Tam gederken elimden tutub saxlamisdi..

-Deniz, getme..

-Anar, men..

-Xahis edirem, yanimda qal...

-Anara yaxinlasib yatigin diger terefinde kecib uzanmisdim..Bir-birimizin gozlerine baxib susmusduq...Ellerini belime kecirib meni ozune teref cekmisdi...O an nece xosbext oldugumu, sozle ifade etmek mumkun deyildi..Nefesin boynumda hiss edirdim..

Elimi kureyine kecirib onu qucaqlamisdim..İcki iyini hiss etsemde vecimede deyildi...Sevdiyim adamin qollarinda idim..Xeste oldugum ucun ureyim dehset bulanirdi..Kenara cekilib agzimi tutmusdum...

-Deniz, ne olub?!..-Onun yatdigin sanirdim..

-Men..sey..İcki iyine dayana bilmirem...Ureyim bulanir..

-Ne?!..Bes mene niye demirsen..Gozle 10 deqiqeye gelirem...

-Ayaga qalxib hamam kecmisdi...Sevincimden gozume yuxu getmirdi..Anarin geldiyin gorub gozumu tutmusdum...

-İndi ne oldu?!..

-Ustune bir sey geyin..Barmagimin arasindan onu izleyib gulurdum..spartivini koftasin geyinib ustune etir vurmusdu..Hele otagada sepmisdi..

-Yanima geldiyin gorub utanmisdim..Yatagin diger terefinde uzanib meni yeniden qucaqlamisdi...Bu defe onu etiri ilan qalan aglimi basimdan almisdi..Gozumu yumub sirin yuxuya getmisdim..Bu gecenin bitmesin istemirdim...Seher yuxudan oyananda Anari yanimda gormemisdim...-Off, Deniz ne gozleyirdin axi?!..Axsama gore pesman olub, yeqin...Okuz Anar!!..



Uzumu diger terefe cevirende yatagda olan gul destesin gormusdum..Yatagda dikelib gulu qucagima goturub qoxlamisdim..En sevdiyim guller, Anar bunu hardan bilir..Cobanyastigi destesi icinde bir eded qizilgul..Yatagdan qalxib otagdan cixmisdim..Burnuma gelen leziz qoxulari ciyerime cekib pileleri balaca usaqlar kimi dusmusdum..Hazirlanmis sufreni gorende uzumde axmaq gulus yaranmisdi..

-Sabahin xeyir...

-Anar,bunlari sen hazirlamisan?!..

-Hamisi senin ucundu..-Stolu cekib eylesmeyime komek etmisdi..

-Hardan bildin, bu gulleri sevirem..

-Ureyimden geldi..Sevdiyini bilmirdim..

-Bes bu qizilgum nedi?...Nazli-nazli gulu elime goturub sorusmusdum...

-Mmm oda senin qeder o gullerin icinde ferqlenen en gozel ve tek guldu...Sene bir hediyyem var..Qutunu mene uzadib acmagimi istemisdi..

-Qutunu acib gozlerime inanmamisdim..Qirdigi sepin eynisinden idi..amma icindeki sekiller ferqli idi..

-Aaa, bunlar indiki halimizdi axi?..

-Eledi..Hec vaxt cixarma..-Uzume baxib gulumsemisdi..

Sepi elimden alib ayaga qalxib mene yaxinlasmisdi..Sacimi toplayib kenara atmisdi..Onun her toxunusunda bedenim titreyirdi..Sepi boynuma taxib mene gulumsemisdi..Aniden eyilin boynuma kicik opus qondurmusdu..Sacimin dibinden tutmus barmaqlarimin ucuna kimi bedenim gizildemisdi..Gozlerimi yumub sadece bu yuxunun hec bitmemesin isteyirdim...
(səs: 3)
Şərhlər: 6
Baxılıb: 6 978
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri