Sadəcə Sən (10-cu bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 3
Baxılıb: 6 233
Səs ver:
(səs: 5)
Aytac bu gözlenilmez fürsetden lazımınca istifade etmeyi qerara almışdı. Turalı ele keçirmek üçün daha gözel ne ola bilerdi???

Esmin ise gözlerini bir nöqteye zilleyib düşünürdü. Tural niye bu qeder mesafeli ve soyuq davranırdı ona? Belke de daha onu sevmirdi? Unutmuşdu onu?- kimi suallarla beynini meşğul edirdi. Onun bedenine hakim olmuş fikirlerden Aytacın çiynine zerifce toxunuşu ayırdı.
A: bağışla qorxutdum?
E: biraz he. Eybiyox canım.
A: Esmin seninle danışmalıyıq.
E: buyur
A: Esmin bax bilmirem nece deyim ancaq bunu demeliyem. Tural ile danışdım indi. Deyir ki...
E: ne deyir? Üreyim çekildi daha tez ol
A: deyir ki, Esmine de menden el çeksin meni gözlemesin men gedirem xarice
E: o an bütün bedenim buz kesdi sanki. Beynim hele de aldığım bu xeberi analiz edirdi. Tural... Sevdiyim oğlan... Meni istemediyini deyirdi... Göz yaşlarımı gücle saxlayırdım. Bogazımda tıxanmışdı bütün sözler. Danışmaq, nese demek istesem de danışa bilmirdim.

Esmin dolmuş gözleri ile baxdı Aytacın üzüne. Keder, çaresizlik, yalvarış dolu gözlerle baxırdı...
Aytac görürdü ki, planı baş tutur artıq. Yalançı keder ifadesini üzüne qondurub Esmine teselli vererek vaxt itirmeden Turalın yanına getdi.
T: ne oldu?-deye heyecanlı sesle xoş bir xeber gözleyirdi Tural.
A: Tural danışdım ancaq seni istemir. Dedi ki, artıq sevmirem onu.
Tural bir an baxdı Aytacın üzüne boş ifade ile... Ne deyecekdi ki? Günah özünde idi. Heç kimi günahlandıra bilmezdi. Ne Esmini ne de başqa birini... Artıq qerarını vermişdi. Gedecekdi buradan...
E: Eve gedene qeder özümü gücle saxladım.. Turalı gördükce nitqim tutulurdu. Qışqırıb bağırmaq ona içimdeki nifreti boşaltmaq isteyirdim. Ancaq yene de susmaq mecburiyyetinde idim.

Esmin yol boyu susaraq sessizce ağlayırdı. Eve çatdıqda eynini bele deyişmeden yatağına uzanaraq hönkürtü ile ağladı. Neçe saatdı ağlayırdı artıq bilmirdi. Özüne geldiyinde çox gec olduğunun ferqinde idi. Saata baxdıqda artıq gece 4 olduğunu gördü. Ayağa qalxaraq duş qebul edib yeniden yatağın bir küncündr oturdu. Tural nece de deyişmişdi bu müddet erzinde. Heç mi sevmemişdi onu? Nece qıya bildi Esmine?-bu fikilerle yuxuya getdi Esmin...
Yeni seher... Yeni ümidler... Esmin gücle de olsa yuxudan oyandı. Şiş gözlerinden bütün geceni ağladığı belli idi... Tural bugün gedeceyini demişdi ancaq bu qeder tez gedeceyine inanmırdı.

Turalgilde ise tamam ferqli abu-hava vardı. Tural Ani bir qerarla getmeye qerar verdiyine göre atası axşama biletini almışdı. Artıq gedirdi. Ne vaxt qayıdacaqdı heç özü de bilmirdi... Hamı ile bir-bir sağollaşaraq yola düşdü...

Esmin sanki eve sığmırdı. Çıxıb getmek isteyirdi buradan. Her şeyden uzaqlaşmaq, her kesle elaqesini kesmek... Daha çox dayana bilmeyib Ülkere zeng etdi. Sesinin qemgin olduğunu gören Ülker onun Turalın gedişine göre bele olduğunu fikirleşerek teselli verir ona.
Ü: Esmin üzülme gözelim qayıdacaq o baxıb görersen.
Esmin ise ne olduğunu anlamayaraq ne? Kim?- deye suallar verdi.
Ülker sehv fikileşdiyini anlayıb mecbur qalaraq her şeyi Esmine danışdı. Esmin ise gece olanları, Aytacın dediklerini ona dedikde her ikisi teeccub içerisinde idi. Ülker qardaşının bele deyeceyini inanmır, Esmin ise onun gedişini bu qeder tez qebul ede bilmirdi. Daha heç ne danışmadan sağollaşdılar...

Belelikle günler, hefteler bir-birini evez edirdi. Ülker tez-tez Esminle görüşür, onun ehvalını yaxşılaşdırmağa çalışırdı. Esmin ise ne qeder güclü görünse de içinde fırtınalar vardı. Bele günlerin birinde qızlar şirin söhbet ederken Ülkerin telefonuna zeng gelir. Esmin ekranda Tural yazısını görende üreyi quş kimi çırpındı. Heyecandan eli-ayağı esdi. Ülker bunu hiss etse de biruze vermeden sakit tonla Turalla danışmağa başladı.
T: salam Ülker necesen?
Ü: yaxşı sen?
T: sağol. Neyleyirsen? Hardasan?
Ü: heç yaxşılıqdı.
T: nese olub? Sesin qeribe gelir? Hardasan sen?
Ü: şey men Sevil nenegildeyem.
T: yaxşı sonra danışarıq-deyib desteyi asır.
Esmin buz dağı kimi sert görünmeye çalışsa da alınmırdı. Hele de Ülker onu nece yaxından tanıyırdı. Ona göre her halını bilirdi onun.
Tural ise özünün ne qeder haqqsız olduğunu bilse de incimişdi Esminden. Defelerle ona uzatdığını elini geri çevirmişdi.

Bu aralar Esmingilde elçilik meselesi yene qaynayırdı. Bu defe anası da onların yanına gelerek Esmini razı salmağa çalışırdı. Her danışıqda ise Esmin öz etirazını bildirirdi. Anası ise helelik sebr edirdi.
X: Esmin niye razı deyilse başa düşmürem. Murad çox yaxşı oğlandı. Refiqemin oğludu illerdir onu tanıyıram bilirem seni xoşbext edecek.
E: ana dedim ki istemirem. Mecbur deyil ki.

Bütün bu olanlar azmış kimi Esmin en yaxın refiqesi Ülkeri de itirirdi. Nece olurdusa sanki her şey bir anda baş verirdi. Heç gözlemediyi vaxt Ülker ağlayaraq onlara gelib Esmini berk-berk qucaqladı.
E: Ülker qorxutma meni ne olub?
Ü: Es Esmin-deyerek hıçqırığını saxlaya bilmirdi.
E: Ülker qurban olum özüne gel ne olub sene?
Ü: meni Vüsala verirler
E: ne????
Vüsal Kemale xanımın oğlu idi. Kemale xanım yene bu ailenin işine qarışaraq Ülkerin fikrini soruşmadan Vüsal ile evlenmesine qerar vermişdi. Nece de asan idi insan heyatını yönlendirmek.
Ü: Esmin men ne edecem? Ramile ne deyecem? Men... Men nece ondan- sözünü tamamlamadan yene hıçqırıqlara boğuldu Ülker.
Ramil ile uzun müddetdir ki, bir-birlerini sevirdiler. Ondan nece ayrılacağını bilmirdi Ülker.
E: bibin her ikinizin heyatını mehv edir- deyib gözleri doldu.

Kemale xanım her şeyi hazırlamışdı. Ailesi ve Tural ile birlikde Bakıya gelerek 1 hefte erzinde toyu edib geri qayıdacaqdılar. Ülker heç cüre etiraz ede bilmirdi. Atası ona bu izdivaca razı olmasını demişdi. Eks halda övladlıqdan redd edecekdi. Ülker daha heç ne demeden öz taleyine razı olmuşdu.

Bir neçe gün sonra Kemale xanımgil Bakıya gelmişdiler. Ülkeri güc bela ile üzük ve gelinlik almağa aparmışdılar. Her ne qeder siz özünüz istediyinizi alın dese de ona qulaq asan yox idi.
Bir neçe gündür gelmesine baxmayaraq Tural Esminle qarşılaşmamışdı heç cür... Bir-birlerini görecekleri tek yer yene de toy olacaqdı-Ülkerin toyu...

Yazar:Lyama
(səs: 5)
Şərhlər: 3
Baxılıb: 6 233
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri