Sadəcə Sən (11-ci bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 2
Baxılıb: 5 898
Səs ver:
(səs: 6)
Toya son bir gün qalmışdı. Kemale xanım sanki her şey normalmış, gencler severek evlenirmiş kimi bütün adet-eneneni yerine yetirmek meqsedile xına gecesi teşkil etmişdi. Ülkere gücle aldığı paltarı geydirib, eve saç ustası getirerek onu gece üçün hazır etmişdi. Xına gecesine Esmini de devet etmişdi. En azından dostunun yanında olmağını isteyirdi. Bütün qohum-eqreba hemin gece buraya toplaşmışdı. Ülker ise bütün geceni üzüne qondurduğu yalançı gülüşden başqa bir kelme bele artıq söz dememişdi. Gecenin sonunda eline xına yaxarken adet üzre qız ağlamalı idi ata evinden köçdüyü üçün... Ülker ise düşdüyü bu veziyyete, gelecek heyatına ağlayırdı. Her kes ise bunun ata evinden köçdüyü üçün olduğunu zenn edirdi. Tebii ki, Esminden savayı... Burada bu veziyyete en pis olanlardan biri de Ülkerin anası Yegane xanımdı. O qızının bele tez-telesik ve könülsüz aile qurmağına etiraz etse de ona qulaq asan olmamışdı. Hemin vaxt Tural da burda idi. Ülkerin ve Esmin ehvalının olmadığını gördükde sebebini bilmek o qeder de çetin deyildi. Yanlarına gelerek az da olsa Ülkerin ehvalını düzeltmeye çalışırdı.
T: menim gözel bacım sabah gelin köçür?
Ü: Tural??
T: can Tural
Ü: özün bilirsen her şeyi.
Ülker gecenin sonunda dostunu berk qucaqlayaraq yene de hıçqırırdı.
E: inan elimde olsa seni qaçırdıb gizlederdim.
Ülker heç ne demeden ağlayırdı...

Esmin içine çöken bu üzüntü ile eve gelerek sabahı gözleyirdi. Ülkerin toyunun bele olacağını gözlemirdi. İki refiqenin öz toyları ile bağlı xeyalları başqa idi. Hetta geyinecekleri paltarları bele düşünmüşdüler... Ancaq indi... Esmin bunun toy yox Ülker üçün yas olduğunu bilirdi. Ona göre de xüsusi bir hazırlıq görmemişdi toy üçün. Seher Ülkere zeng ederek biraz danışıb ehvalını düzeltmeye çalışırdı.
E: gözeller gözeli necesen?
Ü: ezrailini gözleyen biri nece olarsa eleyem
E: Ülker bele danışma. Her şey yaxşı olacaq.
Daha heç ne danışmadan sağollaşıb axşama hazırlaşdılar.
Esmin çox da hazırlaşmasa bele bugün çox gözel olmuşdu. Eynine tam oturan balıq model uzun qara donu, kiçik topuzu ve yaşıl gözlerini daha da ortaya çıxaran makiyajı ile mükemmel görünürdü. Nenesi, babası ve anası ile restorana geldikde qapıda onları Tural qarşıladı. Esminin nece gözel olduğunu gördükde kiçik bir tereddüd yaşada da tez özünü yığışdıraraq onlara öz masalarını gösterdi. Artıq bütün qonaqlar gelmişdi. Sıra bey ve gelinde idi. Esmin heyecanla gözünü qapıya dikib Ülkerin ne halda olduğunu görmek isteyirdi. Nehayet, vağzalı sedaları altında bey ve gelin zala daxil oldu. Ülkerin üzünden belli idi bu evliliyin mecburi olduğu... Ancaq heç kes buna fikir vermeden onları alqışlayaraq xeyir-dua verirdiler. Tebii ki, buna en çox sevinen ise Kemale xanım idi. Sanki üzünde düşmen üzerinde zefer çalan bir döyüşçü mimikası vardı. Toy öz axarınca gedirdi. Esmin ne qeder istemese de nenesinin ve anasının tekidi ile bir neçe defe oynamışdı. Toy boyu Tural gözünü Esminden çekmirdi. Bu ise Esminin anası Xatire xanımın gözünden qaçmamışdı. Hetta bir neçe defe Esmini dansa devet etse de Esmin heç kimi şübhelenmesin deye gülerek yorğunluğunu behane edib redd etmişdi.
T: Esmin dans edek?
E: şey yox Tural men çox yorğunam oynadım artıq ayaqlarım ağrıyır.
Artıq toyun sonu idi. Bütün qonaqlar getmiş, sadece yaxınlar qalmışdı. Zaldan çöle çıxdıqda her kes söhbet edirdi. Vüsal ile Ülker ise maşına doğru gedirdi. Esmin, arxasınca ise Tural onlara doğru gedirdi. Ülker Esmini gördükde göz yaşlarını saxlaya bilmirdi. Maşının yanında dayanaraq göz yaşlarını serbest buraxdı Ülker. Esmin ise onu berk qucaqlayıb öpürdü.
E: sakit ol...sakit...her şey yaxşı olacaq sen xoşbext olacaqsan-dedikde göz yaşlarını saxlaya bilmirdi.
Tural ise onlara baxaraq içinde bacısının ve Esminin bu veziyyetde olmasında özünü günahkar bilirdi. Cesareti olsa ilk başda Esmine sahib çıxardı ve tebii ki, cesareti olsa bibisine qarşı çıxıb bu evliliye icaze vermezdi. Ne de olsa evlenen onun bacısı idi ve sonuna qeder söz haqqına sahib idi Tural. Ancaq yene de susmuşdu.
Esminin kömekliyi ile Ülker maşına eyleşerek yeni heyatına doğru gedirdi. Esmin ise arxasınca baxaraq sakitce 'xoşbext ol' deye pıçıldadı gözleri dolmuş şekilde...
Tural ise hemin vaxt Esminle danışmaq istese de bunu hiss eden Esmin bir saniye bele gözlemeden restorana qayıdaraq anasının yanında ne vaxt eve gedeceklerini gözleyirdi.

Eve geldikle heç kimle danışmadan Esmin otağına gederek düşüncelere dalaraq yatdı.

Xatire xanım bugün Turalın hereketlerinden şübhelendiyi üçün bu barede anası Sevil xanım ile danışmaq isteyirdi. Sevil xanım bütün baş verenleri tek-tek danışır Yegane xanıma. Xatire xanım artıq başa düşürdü Esminin niye elçilik meselesinde qerarının bu qeder qeti olduğunu.
X: ana bunları niye evvelden demedin mene? Men onun anasıyam bilmeliyem.
S: Yegane ciddi bir şey deyildi. Hem sen Kemaleni menden yaxşı tanıyırsan. İki dünya bir olsa bu izdivaca icaze vermez.
Xatire xanım daha heç ne demedi. Eslinde günahın özünde olduğunu bilirdi. Çünki qızı ile lazımı qeder maraqlanmamışdı. Onun genc qız olduğunu, bele sevgi maceralarının ola bileceyini bile-bile heç vaxt bu barede danışmamışdı Esminle. Seher oyandıqda ilk iş Esminle bu barede danışacaqdı..
Seher oyandıqda Esmin bugün neler olacağından xebersiz adeti üzre seher yemeyini hazırlayırdı. Anası yanına gelerek masada eyleşib biraz danışdıqdan sonra esl meseleye toxundu.
X:Esmin men her şeyi bilirem.
E:neyi ana?- bu sualı vererken alacağı cavabı ağlına bele getirmemişdi.
X: Turalı- dedikde Esminin eli-ayağı boşaldı sanki bir an. Hem çox utanmış hem heyecanlanmış hem de qorxmuşdu.
E: ana men...
X: Esmin artıq söze ehtiyac yoxdu. Olub bitib indi gel sen menimle razılaş. Muradla tanış olsan inan onu çox seveceksen...
E: ana istemirem!!
X: Tural artıq yoxdu Esmin! Çıxıb gedib o!
E: men heç vaxt evlenmeyecem!
Xatire xanım onun bu sözünden daha da qezeblenerek ayağa qalxıb Esmine doğru gederek onun qolundan tutub sıxdı.
X: niye?! Ne zibilin var?! Ne qelet edibsen Turalla?!
Esmin ilk önce anasının bunu ne menada dediyini anlamır. Daha sonra bu sözler sanki bir od kimi onun bütün bedenine yayıldı... Anası bele bir şeyi ona nece yaraşdıra bilerdi?
X: cavab ver! Ne zibilin var senin?! Başının aldadıb he?! Sen de ona inanmısan!
Esmin heç ne deye bilmirdi. Anası terefinden bele bir şeyle ittiham olunmaq onun üçün gözlenilmez bir zerbe idi...

Yazar:Lyama
(səs: 6)
Şərhlər: 2
Baxılıb: 5 898
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri