Sadəcə Sən (14-cü bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 5
Baxılıb: 6 520
Səs ver:
(səs: 3)
Artıq bir neçe aydı ki, Muradla Esmin nişanli idiler. Esmin heç cüre öyreşe bilmirdi ona. Her fürsetde Muraddan qaçır, uzaqlaşırdı. Sanki Turala xeyanet edirmiş kimi hiss edirdi...
Bir neçe gün sonra her iki ailenin- Esmin ve Turalın ailesinin ortaq qohumlarının toyu olacaqdı. Esmin Turalın geleceyine ümid beslemirdi. Çünki texmin edirdi ki, Kemale xanım icaze vermez. Doğrusu gelmeyini de istemirdi. Onu Muradla birlikde görmeyi Esminin isteyeceyi en son şey idi belke de bu heyatda...
Esmin toya heç getmek istemese de anasının tekidleri bitmek tükenmek bilmirdi. X: niye getmirsen axı? Qoy hamı görsün nece biri ile nişanlı olduğunu, nece xoşbext olduğunu. Seni seven bir nişanlın var. E: heqiqeten senin üçün maraqlıdı menim xoşbext olmağım? Yoxsa hamı Muradı görsün ve sende bele bir kürekenin olduğu üçün fexr edesen deye meni de aparmaq isteyirsen? X: Esmin bu ne danışıqdı? Sen menim qızımsan. Elbette senin xoşbextliyin maraqlıdı menim üçün. E: yaxşı onda gederik.
Esmin toya gedeceklerini Murada xeber verir. Murad da buna göre işden çıxanda gelib Esmini götürüb paltar almağa aparmaq isteyir. Esmin buna heç cüre razı olmur. Muradla getmek istemir. Anası ile gedeceyini dese de tebii ki, Murada etiraz etmemeyi hele de öyrene bilmemişdi. M: Esmin artıq şerhe ehtiyac yoxdu. Hazır ol axşam gelib seni götürecem paltar alarıq ordan da yemek yemeye gederik. E: men burda boş danışıram?! Niye heç kim eşitmir?! M: çünki hele balacasan- deyib gülür. E: sağol!- deyib cavabı gözlemeden desteyi asır. Esmin hazırlaşıb Muradı gözleyirdi. Muradın ona bele hökm etmesinin intiqamını alacaqdı. Nehayet Murad gelib çatır ve anası ile salamlaşır. X: oğlum gel keç otur yemek ye sonra gedersiz. M: yox Xatire xala paltar alaq sonra gedib hardasa yeyerik. X: yaxşı onda yaxşı yol size-deyib onları yola salır. Murad çöle çıxaraq maşının qapısını açıb Esmine eyleşmeyini deyir. E: özüm aça bilerem. Elim qolum var. M: senin elin qolun incimesin deye men açıram balaca. Esmin heç ne demeden eseb dolu baxışlarla ona baxıb maşına eyleşir. Ticaret merkezlerinden birine gelerek paltar axtarırlar. Esmin sırf Muradı deli etmek üçün en açıq, en qısa paltarı seçib geyinirdi. İlk önce çox qısa, qara reng ve bedenine tam oturan dar bir paltar geyinir. M: sen masaya otursan bu paltar dözmez. E: o ne demekdi? M: çox dardı! Hemçinin de qısa! E: xeyr. Çox yaraşdı. M: adamı xeste eleme dedim deyiş! Esmin onun bu esebinde hezz alaraq növbeti paltarı geyinir. Bu ise yaşıl reng qısa arxası tam açıq bir paltar idi. Esmin Muradın yanına gelerek fırlanıb onun reyini gözleyir. M: buna parça istifade olunub göresen? E: nece ki? M: ne nece ki?! Her yerin görünür! Qatil etmek isteyirsen meni o toyda?! E: qışqırma! Men bele isteyirem! M: get deyiş! Esmin daha heç ne demeden gedib deyişerek esl paltarı geyinir. Bu paltar uzun, qırmızı reng ve çox da açıq olmayan bir paltar idi. Esmin Muradın qarşısına gelir. M: hmmm bax bu yaxşıdı. Hemin vaxt satıcı araya girerek öz fikrini bildirir. S: xanım sarışın olduğu üçün çox qeşeng yaraşdı bu reng ona. M: beyendinse alaq. Yaxşıdı. E: alaq. Belelikle, Esmin Muradı eseb etse de nehayet istediyi paltarı ala bilmişdi. Bundan sonra Murad yemek yemeye teklif edir. M: biraz da ac qalsam buralarda keçinecem. E: harda idi mende o bext-deye dodağının altında deyindi. M: ne dedin? E: heç gedek Restorana gelib yemek yemeye başlayırlar. Esmin doğrusu Muradın o toya gelmesini istemirdi. Tek gedib rahat olmaq isteyirdi. E: toya geleceksen? M: elbette seni tek buraxa bilmerem. E: mence gelme. Yeni işe göre problem olar. Men anamgille gederem. M: lazım deyil gederik bir yerde. E: men sene göre deyirem. M: Esmin dedim gedeceyik! Yemeyini ye. Esmin daha heç ne demir. Bilirdi Muradın inadını. Ona göre susmağı üstün tutur. Yemek yedikden sonra eve gelirler.
Artıq toy günü gelib çatmışdı. Esmine seher erkenden oyanaraq duş alıb salon gedir. Tebii ki, hemin vaxt Murad öz tapşırığını vermeyi unutmur. Esmine zeng ederek yene onu deli etmeyi bacarır. M: indiden deyirem başını quş yuvası etmirsen. Gözlerini qapqara elemesinler. O salonu başlarına yıxaram. E: bitdi? M: he. E: onda özüm bilerem. M: Esmin! E: sonra danışarıq sağol. Esmin bir neçe saat sonra artıq hazır idi. Saçlarını buruq eletdirib gözüne de çox da tünd olmayan makiyaj edib zümrüd gözlerini ortaya çıxardır. Eve gederek paltarını geyinmeye başlayır. Texmini bir saat sonra demek olar hazır idi. Murad da Esmingile doğru gelirdi. O da çox yaraşıqlı olmuşdu. Eve geldikde onu Xatire xanım qarşılayır. M: Xatire xala cavanlardan ferqlenmirsiz. X: ay oğlum sen hele Esmini göresen. Murad çox sebrsizlenirdi Esmini görmek üçün. Texmin edirdi nece gözel olduğunu. İçeri keçdikde Esmini görüb bir an dili tutulur, nitqi quruyur. Heç ne deye bilmir. Fikirleşdiyinden de gözel olmuşdu. Doğrusu onu toya aparmaq istemirdi. Qısqanclıq hissleri baş qaldırmışdı. E: ne baxırsan? Gedek artıq gecdi. M: belke seni aparmıyaq? E: niye? M: bu gece qatil olmaq istemirem. E: neyse.Gecdi gedek. Daha heç ne demeden maşına eyleşerek toy olacaq restorana doğru gedirler. Esmin çox heyecanlı idi. Çünki Tural bu toyda ola bilerdi. Artıq Ülkerle elaqe saxlaya bilmediyine göre heç cüre xeber ala bilmirdi. Ona göre de sakit oturub neler olacağını gözlemeye başlayır. İçeri keçerken Murad ona qolunu uzadır. E: ne? M: gir qoluma. Heç olmasa nişanlı olduğumuz burda hiss olunsun. E: ehtiyac yoxdu. M: Esmin! Esmin daha da öz eseblerini korlamaq istemirdi. Bu sebebden etiraz etmeyerek Mıradın qoluma girib zala daxil olurlar. İçeri keçerken heç gözlemese de Turalı tam qarşısında görür. Tural ona esebi ve nifret dolu baxışlarla baxırdı. Esmin bir an olduğu yerde donub qalır. Hereket ede bilmirdi. Murad neçe defe 'Esmin' deye seslense de onu eşitmir. M: Esmin!! E: he noldu? M: sene ne oldu? Bayaqdan eşitmirsen meni. E: bir an başım ağrıdı. Tural onlara doğru gelerek salam verib yerlerini gösterir. Murad heç Turalın adını bele bilmediyine göre Esminin keçmiş sevdiyi olduğunu ağlına bele getirmir. T: xoş gelibsiniz. Esmin xeyirli olsun nişana gele bilmedim bağışla. Bu arada men Tural Esminin uşaqlıq dostu- dostu sözünü xüsusi vurğu ie deyir. M: xoş gördük. Men de Murad. Memnun oldum. E: çox sağol.
Murad Turala gülümseyerek yerlerinde eyleşirler. Tural onun tanımamağından laziminca istifade edecekdi. Esmin yerinde oturub esmeye başlayırdı. Bu hal Muradın gözünden qaçmır. M: Esmin ne olub? Niye esirsen? Nese oldu? E: heç ne olmadı yox men yaxşıyam.
Toy öz axarınca gedirdi. Esmin toyda eşitdiklerinden ikinci şoku yaşayırdı. Aytac Turalın yanından bir deqiqe bele olsun ayrılmırdı. Toyda danışılanlardan aydın olur ki, Aytacla Tural demek olar ki sevgili idiler. Aytac Tural Bakıya geldiyi günden onların evinde yaşayırmış. Esmin genc qızlarla söhbet ederken heç gözlemediyi bir xeber daha eşidir. Turalgilin qonşusu Günay bu xeberi verir ona. G:men heç bilmirdim senin nişanlını çox sevdiyini. E: kim dedi ki? G: Aytac Turala deyerken eşitdim. Dedi ki, Esmin nişanlısını hedsiz sevir. Men seni her zaman Tural ile yaraşdırırdım amma qismet. Xoşbext olun.
Esmin artıq bir günde bu qeder şeye döze bilmir. Turala çox qezebli idi. Aytacın bu qeder yalanlarına inandığı üçün. Daha heç kimle danışmadan Muradın yanına gelerek eyleşir. Hezin musiqi çalındığı zaman Murad onu dansa devet edir. Esmin ise heç etiraz etmeden ayağa qalxaraq onunla reqs edir. Etrafa baxdıqda Aytacla Turalın da reqs etdiyini görür. Qezebini zorla da olsa boğur. Ancaq heç de veziyyeti yaxşı deyildi. Gözleri dolmuşdu. Kimse toxunsa hönkürtü ile ağlayacaqdı. Daha çox dayana bilmeden zaldan çöle çıxır. Murad ise narahat olub arxasınca gelir. M: Esmin? Ne oldu? Yaxşısan? E: yox yaxşıyam sen keç içeri el üzümü yuyum gelirem. Esmin aşağı düşerek ellerini yuyub biraz özüne geldikden sonra çöle çıxarken yene de bugünki bedbextlikler ondan el çekmirdi...

Yazar:Lyama
(səs: 3)
Şərhlər: 5
Baxılıb: 6 520
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri