Günəşə Aid (2-ci bölüm)

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 10
Baxılıb: 5 816
Səs ver:
(səs: 7)
O,danışdıqca nefesim daralırdı.Köyneyimin 2 düymesini sol elimle açdım
__ Bes siz niye evde deyildiniz.Niye tez gelmediniz??!!!
Özümden asılı olmadan qışqırırdım.O,eliyle sus dedi. Kresloya çöküb qalmışdım.Meger sevdiyim qız neler çekib
Selim bey: O,gün eve geldiyimde bir deyil iki cesed vardı.Biri az evvel digerinin mezarına getdi.Toparlaya bilmedim,qızımın parçalarını bir araya getire bilmedim.Psixoloq,hek hetta molla yanına bele apardım,amma olmadı.Gecenin bir yarısı qışqıraraq yanıma gelmesine mane ola bilmedim.Gündüzleri o,sert simalı qız eslinde geceleri atasına sığıb yatan bir uşaqdı.Her yolu sınadım.Axırda içkinin günah olduğunu cehennemde yanacağını dedim.O,ne dedi bilirsen? Dünyada bu qeder fahişe ruhlu insanlar varken men cehenneme getmerem...
Men heçne deye bilmirdim,daha doğrusu deyecek sözüm yoxuydu.
Selim bey: De görüm onu heyata nece qaytara bilerdim?.
Heçne demeden evden çıxdım.Mehrinin başına gelenler çox facieliydi.Atasının mene danışdığı ise bu idi.
" Mehrinin 14 yaşı vardı.Amma aldığı tek zerbe onda olmamışdı.Eslinde o,uşaqlıqdan özüne qapalı olub.Tekce qardaşlarıyla oynayıb,danışırdı.Hele bir defe yanıma gelib qardaşların gösterdi "Onları daha çox isteyirem" dedi. 6 yaşından beri aldığı tramvalar onu bu hala getirdi.Íki qardaşıda gözleri önünde can verdi.Anasıyla men evdeydik,onlar velosipet sürmek üçün getmişder.2 saatdan sonra qonşunun uşağı geldiki Ayxanla Murad daşa deyib.Biz ele bildikci daşa yavaş deyib.Ancaq ele deyildi.Küçenin ayağında inşaat gedirdi.Muradla Ayxan yarışanda ordakı daş yığınına çırpılmışdılar,daşlar üstlerine aşıb,bir çoxuda başlarına.Ele ordaca keçinmişdiler.Mehri düz 2 il eyni sözü tekrarlamışdı." Başları çıxdı,töküldü bax burdan" Deyib başını gösterirdi.Sonra bize ne olduğun danışmışdı.Daşlar aşandan sonra Mehri gedib daşları qaldırıb onların başlarının yarıldığını görüb.Biz yoldaşımla onu yaxşılaşdırmağa çalışdıq.Bacardıqda.Tam düzeldi dediki,esl daş başımıza onda düşdü.Bax onda Mehrinin 14 yaşı vardı.Men işdeydim.O,gün eve 2 cavan oğlan girib yoldaşımı zorlayıblar.Bu da bez deyilmiş kimi vehşicesine öldürübler. Axşam eve gelebde qapıda onlarca adam vardı.Birde Fidanın cesedi.Onu morqa apardılar.Men özüme gele bilmirdim.Hardasa 1 saatdan çox qapıda elece qalmışdım.Sonra birden Mehri yadıma düşdü.Eve girib deli kimi onu axtardım.Birden şkafdan qulağıma zırıltı sesi geldi.Gedim açdığımda donmuş gözlerle Mehrini gördüm.En pisi ise o şkaf zala baxırdı,yeni Mehri anasının başına gelenleri görmüşdü.Sonrasıda bele oldu ikimizde mehv olduq.Biz dağıntının altından çıxa bilmedik.
Bunları men yaşasam ne ederdim bilmirem.Eslinde atasının dediyi doğruydu.Derdin ağırlığı deyilde,mehv olan psixologiyanın neticesi idi bu.
Eve çatanda birbaşa otağıma getdim.Índi Mehrini xöşbext etmeyi özüme borc bilirdim.Íçimden bir ses o,qıza borcun var deyirdi.
Her neyse seher oldu ve men derse getdim.Ders boyu gözümü Mehriden bir an olsun çekmemişdim.Teneffüsde yene evvelki yerde oturmuşduq.Bu defe men siqareti ortaya qoydum,amma o,götürmedi.Tam ona yaxınlaşdım deyirdim ki,meni iteleyirdi.Amma,vazkeçmeyecekdim.Her kesin sakit ve yaxşı bir terefi var deyirdim.Özüne teselli verirdim." Tunar sen onu deyişersen". Amma bu fikirleşdiyim qeder asan olmayacaqdı,asan bir terefe heç olmayacaqdı.
Bu günde onun arxasınca gedirdim.Evlerinin qabağında qaçıb ona çatdım.
__ Mehri?!
Mehri teeccüblenmiş kimi deyildi...
__ Hara gedirsen?
Mehri: Eve
__ Bes sonra?
Mehri: Ne sonra eve gedirem.
__ Belke bü gün ananın yanına birlikde gedek?
Mehriden sert reaksiya gözleyirdim,amma bu qederde yox.
Mehri: Sen birdaha menim heyatıma qarışsan seni...
Gözlerinden alov çıxırdı.Íki eliyle sineme vurub meni iteledi.Müvazinetimi saxlaya bilmeyib yıxıldım.Yox,heqiqeten sert vurmuşdu,hem de boş dayanmışdım. Tez yerden qalxıb qışqırdım
__ Niye iteleyirsen?Başın xarab olub?!
Mehri: Eger birde heyatıma girmeye çalışsan,daha beterin görersen.Uzaq dur menden.Ízlemekle,atamla danışmaqla meni anlamayacaqsan!
__ Men sadece kömek etme....
O,sözümü kesti
Mehri: Mene kömek lazım deyil!
__ Lazımdı.Siqaret,içki ne qeder bele olacaq he?!Ne qeder bele yaşayacaqsan?!Heç normal biri olmaq haqqında fikirleşmisen?!O,tek derdi "Bu gün ne geyecem?" olan qızlardan?!Niye etrafına baxmırsan,hamı sene nece pis baxır?!Gör senden başqa içib,çeken qız var etrafında?!
Mehriden ses çıxmırdı
__ Cavab ver!! Seninleyem!!!
Ferqinde olmadan onun qolunu sıxıb özüme çekmişdim
__ Hamını anası ölür! Bu çoxlarının başına gelib! Onda hamı alkaş olub çıxsın!Anası ölen tek sen deyilsen!
Mehri: Ama anası gözleri önünde zorlanıb,öldürülen tek menem
Sonra,qolunu çekib getdi.Axırcı sözlerini ele alçaq ve incinmiş ses tonuyla demişdiki.Men ilk defe onun gözlerinde tükenmişliyi,derdi görmüşdüm.
Men birbaşa qebirstanlığa getdim.Eslinde anasının burda olduğunu emin deyildim,amma en yaxında burası vardı.Men bir bir qebirlere baxıb,Fidan Memmedova axtarırdım.Axırda tapdım.Tarixde uyğun gelirdi.Ele orda gözledim.
__ Men sizin qızınıza nece yaxınlaşım?O,başdan xarab hele bir meni iteleyir.Delidi o.Düz sözümdü.Nece de düz ad qoymusunuz.O, ancaq ya planete ya da adı kimi " Güneşe aid" olar.
__ Sensen başdan xarab
Arxama baxdıqda Mehri ordaydı
__ Düz deyiremde
Mehri: Sen ne isteyirsen menden? Rahat burax
__ Nc olmaz
Mehri: Niye
Ele men cavab verirdimki,yene sözümü kesdi
Mehri: Soruşacağımı sanırsan? Bilirem niye meni sevirsen ona göre.Amma,heç lazım deyil. Bu türk filmlerinden çıxmış xilasedici Kadir Ínanır halından çıx.Índi menden uzaq dur.Helelik ana
O,gedirdi men de arxasınca qışqırırdım
__ Gör bu Tunar seni nece deyişir!
O,heçne demedi amma,baxışları çox şey deyirdi.Meselen..
"Kes sesini yoxsa ora gelib anamın yerindee seni basdıraram" kimisinden
Men çox şey istemirdimk,Mehrinin normal biri olmağını isteyirdim sadece
Sonra yüksek sesle
__ Çox şey isteyirsen
deyib onun ardınca qaçdım

Müellif:Ínci
(səs: 7)
Şərhlər: 10
Baxılıb: 5 816
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri