Ana olmaq asandır bes övlad böyütmek nece?

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 3
Baxılıb: 6 920
Bölmə: Moda / Geyimlər
Səs ver:
(səs: 4)
Yenice dünyaya göz açmış uşaq, sözsüz ki, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilmir. Bunun üçün valideynlerin, esas da ananın bezi şeyleri bilmesi vacibdir. Bu, uşağın geleceyi üçün çox önemlidir.

1. Teze doğulmuş körpeni ilk doğuş kalı (necis) çıxmamışdan önce yedirtmek olmaz (texmini 24 saatdan sonra).
2. Yemekden sonra körpeni sağ böyrü üste qoyun. Çünki südemer uşaqlarda qaraciyer texmini qarının yarısını tutur. Eger körpeni sol böyrü üste qoysanız, qaraciyer medeye tezyiq gösterecek ve bu da uşağın narahatlığına sebeb olacaq. Ürekbulanma ve hıcqırıq verecek. (böyüklerde qaraciyer bedenin 0, 027%-ni teşkil edirse, körpelerde bu reqem 0,042%-dir.)
3. Uşağı qucaqda ve ya beşikde olmasından asılı olmayaraq yırğalamaq olmaz.
4. Yenice doğulmuş körpeni 2-3 hefte işığa çıxarmaq olmaz. Bundan elave uşaq çarpayısını qaranlıq yerde saxlamaq lazımdır, çünki işıq narahatlıqla yanaşı göz xesteliyi de yarada biler. 1.Uşağı eyni qolda (adeten sol qolda) saxlamaq olmaz. Bu zaman uşağın sol qolu daha yaxşı inkişaf edecek (çünki hereketde azaddır).
5. Uşağı eyni qolda (adeten sol qolda) saxlamaq olmaz. Bu zaman uşağın sol qolu daha yaxşı inkişaf edecek (çünki hereketde azaddır).
6. Körpeye emzik (soska) vermek, o olmadıqda barmağını çeynemeye icaze vermek olmaz. Bu çıxacaq dişlerin formasına tesir edir, onlar qabağa doğru eyilirler, bütün bunlar dodaqların formasını da deyişir.
7. Uşağı erken vaxtdan ayaq açmağa (yerimeye) mecbur etmek olmaz. Bu berkimeyen ayaqların eyilmesine getirib çıxara biler.
8. Vaxtından evvel danışdırmaq ve daha çox söz öyretmek olmaz. Bu gelecekde nitqde ve eseb sisteminde problemlere sebeb olur.
9. Körpeye ipek parçadan paltar geyindirmek olmaz, çünki ipek hava mübadilesine manee yaradır. Hava paltardan rahat keçmeli ve buxarlanma da bedenin etrafında yığılmamalıdır. İpek ise bunu tenzim etmir.
10. Südemer vaxtdan körpeye anasının ve ya qucağında saxladığı kimsenin üzüne vurmağa ve ya böyüklerin üzüne gülmeye icaze vermeyin. 
(səs: 4)
Şərhlər: 3
Baxılıb: 6 920
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri