Dünya yeni ili necə qarşılayır?

Müəllif: Pure Love
Şərhlər: 6
Baxılıb: 4 011
Səs ver:
(səs: 1)
Şotlandiya
Şotlandlar ise yeni il gecesi meşel yandıraraq pis ruhları qovmaq üçün ellerinde alovla gezirler. Onlar bayram gecesi edilen evlilik teklifinin uğursuzluq getireceyine, yeni ilde eve ilk giren şexsin ise özü ile uğur ve ya keder getireceyine inanırlar. eger bu adam tünd saçlı ve eli hediyyelidirse ev sahibleri onları qarşıda uğurlu il gözlediyine inanırlar.

İspaniya
İspaniyada gece saat 00.00-ı gösterende insanlar 12 gile üzüm yeyirler. Çünki, bu adetin onlara uğur getireceyine inanırlar.

Çin
Yeni il erefesinde evlerini temizleyen çinliler bununla da keçen ilden qalan pis şansı evlerinden atdıqlarına inanırlar. Yeni ilde minlerle insan şir ve ejdahanın reqslerini izleyir. Çünki ejdaha çinliler üçün uzun ömrü ve zenginliyi temsil edir.

Braziliya
Braziliyalılar da ispanlar kimi yeni il gecesi 12 üzüm yeyirler. Onların yediyi üzümün her gilesi növbeti ilin bir ayının simvolu hesab edilir. Hansı ayın üzümü şirin çıxarsa, o ayın gözel keçeçeyine inanırlar.

Hindistan
Zengin ve qedim adet-eneneleri olan Hindistanda yeni il ferqli şekilde qeyd edilir. Yeni ilde zenginlik ve gözel bir gelecek getireceyine inandıqları tanrı lakshmiye ibadet etmek ve her yerde işıqlar yandırmaq hindlilerin adetidir.

Finlandiya
Skandinaviya ölkesi olan Finlandiyada yeni il erefesinde saunaya getmek qedim adetdir. Saatlarla saunada vaxt keçiren, yuyunan ve ter töken finliler bununla da yeni ile daha temiz çıxdıqlarını düşünürler.

İtaliya
İtalyanlar yeni ilde lazımsız köhne eşyalarını eyvandan çöle atırlar. Onların inancına göre, yeni ilde köhne her şeyle vidalaşmaq lazımdır. Bundan elave italyanlar yeni il gecesi qırmızı alt paltarının onlara uğur getireceyine inanırlar.

Fransa
Yeni il gecesi Fransanın küçelerinde maskarad kostyumunda olan çoxlu insan görmek olar. Çünki miladdan ferqli olaraq fransızlar yeni ili daha genişmiqyaslı qeyd etmeyi sevirler.
(səs: 1)
Şərhlər: 6
Baxılıb: 4 011
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri