Evlilik haqqında bilməniz gərəkən 14 həqiqət

Müəllif: Fialka
Şərhlər: 5
Baxılıb: 8 734
Səs ver:
(səs: 5)
Evlilik sadece ağ bir gelinlik ve xoşbext bir aile anlayışı deyil. Evlliklikde neler olduğunu öyrenmek üçün yazımızı oxumaq kifayetdir. Baxın tecrübe neleri gösterir.

Aile qurmazdan evvel bir-birinizi möhteşem sayırdınız. Evlilikden sonra da herşey evvel olduğu kimi qaydasında olascağına eminsiniz. Beraber seçdiyiniz üzüyü taxmaqdan başqa bir şeyin deyişmeyeceyini fikirleşirdiniz. Sizden evvel evlenen dostunuzunun evllik haqqında dedikleri ve xeberdarlıqlarını süzgün qebul etmirdiniz. Aile heyatı qurmağa hazırlaşan insanların fikirinde her şey mükkemmel olacaq kimidir. Lakin işler her zaman gözlediyiniz kimi olmaya biler. Aile heyatı gözel anları ile beraber xestelik, maddi problemlee, bir-birini anlamamaq ve s. kimi can sıxıcı anları da var. Qısası bu içinde gözellikler qeder sıxıntılar da olan bir paketdir…

Aile qurduqdan sonra şok keçirtmemek üçün aşağıdakı yaşanmış tecrübelerden faydalanmaqı meslehet görük.

İlk önce qadınların dediklerini nezerinize çatdırırıq.

1- Serbestliyinize elvida deyeceksiniz
"Özümü tanıdığım andan beri serbestem. Heyat yoldaşım ilk tanızş olduğumuz vaxtlarda bundan çox xoşu gelirdi, lakin aile heyatı qurduğumuz annadan etibaren ferqli davranmağa başladı. Hetta özümü olduğum kimi qebull etdirmek üçün izahlar bele etmeli oldurdum. Axırıncı söhbetimizde deyişmeyeceyimi söyledim ve çetinde olsa bunu qebul etdirdim. Aile heyatı qurduğunuz vaxt qetiyyen özünüz olmaqdan el çekmeyin.

2- Fikizlerinizi oxuya bilmez
"bir insanla 10 il de beraber yaşasanız, eyni evi, yatağı, heyatı paylaşsanız da sizin fikirlerinizi oxuya bilmez. Heyat yoldaşınız bele olsa ona ne hoss etdiyinizi, ne istediyinizi demelisiniz. Kişiler qadınlar qeder anlayışlı deyiller”

3- Kebin kesdirmek aile qurmaq deyil
"Nişanlı vaxtlarında hammı evlliklik hazırlıqlarından, aile heyatının nece olacaqından danışır, lakin heyatını sevdiyi insanla birleşdirmek kelimesini bir defe de olsun işletmirler. Bu çox sehv dir.”

4- Artıq subay deyilsiniz.
"Bezileri nişanlandığı vaxt subaylıq heyatlarının bittiyini fikirleşerek yas tuturlar amma bunun qarşı terefe nece tesir edeceyini düşünmürler. Eksine heyatınızın daha maraqlı olacaqını fikirleşerek daha çox xoşbext olmaq olar”

5- Size ananız kimi baxmaz
heyat yoldaşınız size qetiyyen ananız kimi baxmaz. Bu size xeste olduğunuz vaxtlarda derman içirtmeyeceyi ve ya qulluq etmeyeceyi menasını vermir. Lakin xesteliyin ona da keçmesinden ehtiyat eder ve çox da yanınızda durmaq. Ancaq özü xeste olduğu vaxtlarda bütün işinizi buraxıb anası kimi böyük bir şefqetle ona qulluq etmeyinizi isteyir”

6- O "Pis gün” tez gele biler.
"Hele 21 yaşında olduğum vaxt qardaşım, avtomobil qezası neticesinde rehmete getdi. Görünürde güclü idim. Anama, atama destek olurdum, amma eve gelib iki-üç saat ağlayırdım. Lakin bu zamanlar heyat yoldaşım her an yanımda oldu ve öz desteyini esirgemedi. Sebirle düzeleceyim günü gözledi. Tövvsiyyem budur; o "pis günden” qorxmayın, o pis gün gec ya da tez olacaqdır, lakin ele vaxtlarda bir birinize dayaq olsanız daha çox bir-birinize bağlanarsınız”

7- Meşğulam, gele bilmerem behanesini qetiyyen işletmeyeceksiniz.
Aile heyatı qurduqdan sonra bir çox istediyiniz yerlere getmeme şansınız da azlır. Subay vaxtı istemediyiniz yere getmediyiniz halda, aile qurduqdan sonra ad gününe, aile ziyaretine ve s getmemek behaneler işe yaramaz”

Qaynane meselesi
Qaynanalar haqqında eşitdikleriniz düzdür. İşinize qarışarlar, sabit fikirli insanlar ola bilerler. Budur bir neçe faydalı tövsiyeler:

8- Onun desteyi üçün mübarizeye hazır olun.
"Egerki qaynananızla problemleriniz olarsa ki, olacaqdır ilk bir neçe il heyat yoldaşınızın anasının terefini tutmasına hazır olun.

9- Onu ailesi ile tanıyarsınız
"Heyat yoldaşımın anasını, atasını çox isteyirem. Tebi ki, bezen meni çileden çıxardıqları olur amma problem deyil. Onlar haqqında daha çox şey öyrendikce heyat yoldaşım haqqında olan biliklerim de artır. Neticede onu
sevdiyim kişi halına getirib çatdıran valideyinleridir”
Üz qızardan mövzular

10- Gizli qalmalıdır…
ilk defe yaxınlarımdan biri aile qurduğu zaman bir-birlerine "quzum” deye müraciet etdiklerini eşitdim. Bun ikisi de deyirdi. Her bir insan ferqli xitablar istifade ede biler amma mence bunu hamının eşitmesi düzgün deyil”

11- Bölüşmeye öyreşeceksiniz
iki kişilik bir büdce hazırlamaq çox çetindir. Lakin maddi veziyyet haqqında beraber qerarlar alındığı zaman heyat daha da asanlaşır”

12- Tekraren aşiq olmağınıza kömek olan şeyler
"Heyat yoldaşım ve men neqqliyyatda bir cütlüyün xarici dilde heyecanla danışdıqlarına şahid olduq. Heyat yoldaşım qefilden onların dilinde danışmağa başladı. Heyat yoldaşımın italyanca, ispanca ve portuqal dilinde bildiyini bilmirdim. Bu sürprizler sayesinde ona yeniden aşiq oldum”

13- Heyat yoldaşım olsa da hele de çekicidir.
" Aile qurduqdan sonra seks heyatımın biteceyini fikirleşirdim, ele olmadı, eksine daha tutkulu hala geldi. Ona baxıb heyat yoldaşım olduğunu fikirleşdiyim vaxtlar hele de onu çox sevdiyimi anlayıram”

14- Evli olmağı o da çox sevecek!
"Heyat yoldaşınız her gün size niye daha evveller evlenme teklif etmediyini demese de bele düşündüyüne emin olun. Tebi ki buna emin olmaq üşün aile qurmuş olsanız bele günü günden o özünüze daha çox baqlamaqı bacarmalısınız. Ve en esası özünü tek hiss etmemeli en şetin anında bele yanında olacaqınızı hiss etdirmelisiniz.

Ümid edirik ki, bu meslehetler ve yaşanmış tecrübeler aile heyatında size azacıqda olsa kökek edecekdir.
(səs: 5)
Şərhlər: 5
Baxılıb: 8 734
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri