3X & 1S - Müzakirə meydanı (10. hissə)

Müəllif: YalniZ-ArZu
Şərhlər: 12
Baxılıb: 3 326
Səs ver:
(səs: 1)
Bu həftəmizin müzakirə mövzusu "Qaynana və qaynatanın uşağın tərbiyəsinə təsiri" və təbii ki bu mövzunu saytın qaynana və qaynanayla yaşayan (ya da uzun illər yaşayan) userlərinə göndərdim. Məktubun mövzusu bundan ibarət idi.

"Bir çoxlarımız qaynana qaynata ilə yaşamaq məcburiyyətində qalırıq. Təbii ki böyüklərimizdir, böyüksüz evdə bərəkət olmaz deyirlər, ancaq müsbətləri olduğu kimi mənfiləri də var bunun. Və mənfi tərəfin biri də uşağın tərbiyəsinə nənə babanın qarışması nəticədə uşağın ərköyün böyüməsidir. Səndə bilirəm qaynanangilnən birgə yaşayırsan, sənin övladına(larına) necə təsir edir nənə babasının tərbiyəsi? Səncə tək olsaydın daha yaxşı olardı yoxsa sənə köməklikləri dəyir uşaq tərbiyə etməyində? Bir sözlə qaynana qaynatanın uşaq tərbiyəsinə qarışmağın, mənfi və müsbət tərəfləri nələrdir?"

Bu da qızların yazdıqları:

3X & 1S - Müzakirə meydanı (10. hissə)

Salam canim lap yarali yerime toxundun. Əlbetteki yaxwi boyukluk eden agsaqqal ve agbircekler her evde baw taci olmalidir bir evlad kimi bizimde borcumuz onlari sayib secib hormet etmekdir. Burda coxlari bilir menim qaynanam ve qaynatam oz evini kicik ogluna verib ozlerdi bizimle yawayirlar. Qizlarida cox yaxin qonwumuzda erdedi buna gore desem sehv etmerem uwaqlarimla pis reftardan aci sozden bawqa bir elaqeleri yoxdu. Yaxwi baba nene rolunu qiz nevelerine teqdim edirler komeklikleride onlar ucundur menim uwaqlarima eseb ve stresden bawqa verdikleri hecne yoxdu eksine bizden alib o birilere verir bunuda sebebi evlad ayirmaqdan ireli gelir. Cunku yoldawima menim fikrimce layiq oldugu deyeri vermirler cunku bilirlerki ailesine valideyinlerine bagli insandi neyneselerde hormetlerin saxlayir. Amma o biriler eqoyistdirler her yerde valideyin terefinden onde tutulmaq istekleri cox boyukdur bele olmadiqda ata anadan uz donderirler hormetsizlik edirler. Bu haqsizliga uwaqlarda pis olur elbetteki deyirler ve cox isteyirler ayri yawamagi amma artiq 1 ildi bir evi bolub ayri oluruq ne qeder mumkundurse artiq... demek olarki qizida uwaqlariyla sutka boyu bizdediler cunki nene babadan bawqa onlara baxan yoxdu her kaprizlerine dozurler butun xerclerini cekirler. Bunlari yazmaqda meqsedim odurki baxin gorun bir nene baba oz nevelerini nece ayri tuta bilir birine sevgi digerine nifret besleye bilir birine her weyini verir digerininn her weyini elinden alir. Yene bezileri oxuyub duwunmeden fikir yurudrcek ki acizsiz niye onlarla yawayirsiz filan falan sadece bele duwunen insanlara deyiremki bu hecde bele deyil biz Allaha cox bagli insanlariq ibadet etdiyimiz kimi Allahdan qorxmasinida bilirik uwaqlarimada bunu bawa saliram hamisi namaz qilir ve ne qeder pis nene babaya sahib olsalarda hormetlerini saxlamagi onlara qarwi gelmemeyide bilirler oki qaldi menfi musbet tereflerine elbette isteyerdim yaxwi meslehetler versinlrr menim uwaqlarima duzgun yol gostersinler neceki atam nevelerine bunu edir amma bizde bele deyil cox teesuf
Belke biraz temedan uzaqlawdim amma bunlari yazmali idim
Oxuyan gozleriniz werh yazan barmaqlariniz yorulmasin.



Evvelce Butun qizlarimiza ALLAHIN SALAMI OLSUN :03: ..
DEMELI BELE.....
Bizim aile coxda boyuk olmasada boyuk sayilir. Qayinana qayinata, qayinimla birlikde qaliriq. Qayinatam dogma emim oldugu ucun onu cox isteyirem ve diger terefdende mesuliyyet hiss edirem. Cunki yad olsaydilar rahat her weyde sozumu deye bilerdim ama belede hormetin perdenin goturulmeyin istemerem.
Qayinanam ovladlarina nevelerine qarwi cox can yandirandi (Allah var) qayinatam o qederde yox. Elede fikirlewen deyil her weyi. Boyuk oglumda qayinanam cox komek olurdu mene en coxda ilk 40gunu.
Uwaq sehere kimi yatmasaydi mennen oturub qalirdi. Hem menim ilkim idi uwaqdan anlayiwim yox idi hemde onun ilk ogul nevesi idi deye hevesli idi. Uwaga men olmaz dedikce olar qoy elesin, ele nene qurban deyirdi.
Hal hazirda oglum o qeder nadinc olub ki, ohdesinden gelmeye cetinlik cekirem.
DESEM KOMEK ETMIRLER yalan olar. Qayinanam uwaglara baxir terbiyesinede qariwir. Inanin ikinci uwagda xestexanadan gelennen sonra qayinana uwagi oyredirdiki qoy anan oz oglunu yedizdirsin sen gel bura. Ya sen gel nenenin yani men seni yedizdirim. Uwag mennen nece soyumuwdusa deli olmuwdum. Deyirdim gel eynini geyindirim deyirdi ki, ana sen ged ogluwunun yanina nene geyindirsin. Sonra bawa saldimki o nece oglumdusa sende menim oglumsan ozude boyuk. Bele bele duzeldi. fikirimce uwaqlarin unsiyetcil olmagi barede nene baba olmagi yaxwidi yaninda. Ama terbiye barede hec yaxwi deyil. Cox pozullar uwaqlari. Ana ata kimi sen arxa planda qalirsan ama onlar idare etmeye caliwillar.
uwaglarima cox weyleri oyretmek isteyerem ama alinmir. Ne qeder sevirlerse o qederde terbiyesine menfi tesir edirler, istemedende olsa.



Salam zaykam devet etdiyincun tewekkur edirem.qaynana qaynata evin boyukleridi.allah hec bir evi boyuksuz etmesin inwallah.cunki onlar senin sevdiyin insanin,heyat yoldawivin valideyinleri ve ovladlarinin baba ve nenesidir.duz bilirsen men qaynanamgille yawayiram.
O fikir duzdu ki, neneli,babali evde uwaq erkoyun olar.qaynatam neve sevendi onlarin caldiqi havayla oynayir.onlarin yaninda uwaqlari danlamaq olmaz yoxsa qan duwer :01:
Bir az gelinlik edim de :122: qaynanam belke bilersen bowanmiw olduqumcun meni istemeyib helede qebul elemir 2nevesi olsada.hiss ediremki,uwaqlari coxda sevmir.indi deyeceksiz hardan bilirem ozu deyibki, qizinin uwaqlarin daha cox sevir.men emeliyyatli olmuwam bir defe demeyibki gelin yarimcandi gedim uwaqi alim qucaqima o uwaqa yemek hazirlasin.hemiwe bunu deyibki, ozum aglayanda gelmirem ki, bilirem seni isteyir :122: hec zaman komek etmeyib mene evde uwaqda her wey ustumde olub.hele imkan tapan kimi torbamida tikib :122:onun sayesinde kimse deyende qaynanam yaxwidi wok oluram deyirem yeni eleleride var.
Cox uzun yazdim deyesen. Sonda onu deye bilerem ki, ayri yawamaq cox gozeldi.

Bu qızların fikirləri, bəs sizin bu mövzuya fikriniz necedir?
(səs: 1)
Şərhlər: 12
Baxılıb: 3 326
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri