Hind qadınlarının alnıdaki xalın anlamı

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 0
Baxılıb: 5 125
Səs ver:
(səs: 1)

Hindli qadınların alınlarında qara, qırmızı rengli xalın qedimden gelme bir milli makiyaj forması olduğunu düşünürler.
Amma bu heç de adi bir makiyaj forması deyil. Qedimden indiyedek gelib çatan hind inanclarına göre alının orta qismi ruhun insan bedenindeki yeri ve yaxud 3-cü gözün olduğu yer olaraq qebul edilir.
Hindli qadınların alınlarında gördüyümüz bu xala "bindi” deyilir. "Bindi” esasen iki rengde olur: qara ve qırmızı renglerde. Subay qadınlar alınlarına qara, evli qadınlar ise alınlarına qırmızı rengli "bindi”ler (nöqte) qoyurlar.
Meditasiya halında heyat yaşayan hindliler alınlarının ortasında olan "bindi”nin açılmasına ümid edirler. Yeni "bindi” müeyyen menada ruhi seferin de simvoludur.
"Bindi” – "Bindu” sözünden töremiş, sanskritceden "nöqte” menasını verir.
Ümumuyyetle, "bindi” olaraq hal-hazırda, esasen qara ve narıncı renglerden istifade edilir. Hindli qadınların alınlarına yapışdırdıqları "bindi” adı verilen xalın eyni zamanda menfi düşüncelerden qoruma xüsusiyyeti olduğuna da inanılır.
Subayların qara, evlilerin qırmızı (narıncı) rengde qoyduqları "bindi”ler indiki vaxtda aksessuar olaraq istifade edildiyi üçün alının merkezine qoyulan "bindi”ler müxtelif formalı ve müxtelif renglerde de ola bilir.


(səs: 1)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 5 125
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri