Cütlüklər əlaqəyə girə bilmirsə

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 1
Baxılıb: 4 545
Səs ver:
(səs: 1)
Sıxlıqla görülen bir veziyyet cütlerin bezen bu menfiliyi qebul edib heç hekime müraciet etmemesidir. İlk cehddeki müveffeqiyyetsizlikden sonra her cüt ümumiyyetle problemin keçici olduğunu ve hell edileceyini düşünür. Daha sonrakı cehdlerde de elaqe reallaşmayınca qadında çetinlik, gerginlik , qadınlığında eskiklik olduğu düşüncesi ortaya çıxmağa başlar. Kişi ise yoldaşı terefinden istenmediyi, redd edildiyi duyğularına qapılmaqa başlayar. Bu sebeble mütexessislerin teklifi, heç olmasa 1 hefte qeder gözleyib, problemi öz başlarına hell ede bilmezlerse professionallardan kömek almalarıdır. Vajinismus, cinsi elaqeye icaze vermeyecek şekilde vagen ön qisiminin isteksiz sıxılmasıdır. İsteksiz ezele sıxılması, seksual xeberdar edilmede problemler, vaginal sürüşkenlikle elaqedar problemler ve cinsi isteksizlik, cinsi melumat eskiklikleri vaginismus sebebi ola biler. Bezen sonradan infeksiyalar, emeliyyatlar kimi fiziki sebeblerle inkişaf eden vaginismus hadiseleri de görüle bilmekdedir. Yoldaşının bele bir veziyyetiyle qarşı-qarşıya gelen kişide de bir müddet sonra psixoloji tesirle sertleşme problemi ve ya cinsellikden uzaq dayanma meyli başlar ve hem qadının hem de kişinin müalice edilmesi uzun müddete sebeb ola biler. Vajinismus müalicesi üçün teklifiniz nedir?
Qadınlarda görülen qorxunu iki tipde görürük. O güne qeder heç elaqede olmamış genc qız, ilk elaqede canının ağrıyacağı ve bir qanama olacağı qorxusuyla gerdeye girer. Bu qayğı ve qorxu sebebiyle de özünü sıxmağa ve elaqeye icaze vermemeye başlar. Burada ehemiyyetli xüsus melumatın olmaması. Yeni evvelce melumat eskikliyini tamamlamaq lazımdır, sonra diger faktorları araşdırmaq lazımdır. Diger bir tip xeste ise cinsellikle elaqedar melumatı var, amma kef almır. Yeni elaqeye girmelerine baxmayaraq ağrı var. Bu veziyyetde hormonal ve anatomik sebebler varmı deye de araşdırılması uyğun olar. Yeni qadının erektil toxumasında bir hessaslıq ve elaqeni önleyecek bir lokal sebeb varmı. Her iki tipde de androlog, ginekoloq ve psixoloqun bir qrup çalışması ile xesteye uyğun müalicenin verilmesi terefdarıyıq. Hormonal ve orqanik sebebleri ortadan qaldırınca, müveffeqiyyetli bir müalice müddetiyle artıq mütleq müalice mümkün olur. Müalicede qadınla kişinin beraberce ele alınması da çox ehemiyyetlidir. Kişinin cinselliye dünyagörüşü, anatomik melumatı nedir? Qadını menfi etkiyen faktorlardırmı?
Bunlarında müalicede böyük rolu vardır. Müalicede meqsed nedir?
Meqsedimiz elaqeye ya heç gire bilmeyen ya da bir şekilde girse de ağrılı hiss eden, temin olmayan qadın üçün bütün merheleleri kefli hala getirmekdir. Çünki elaqe bir defelik reallaşsa da , qadın hezz almır, ancaq yoldaşından çekindiyi üçün elaqeni bu şekilde davam etdirmeye razı olur. Bu mövzunun en ehemiyyetli ölçüsü budur. Qadına cinsi melumatları vere bilmedikse, elaqeden hezz almağı addım-addım öyretmedikse, bu problemi qetilikle tehlil etmedik demekdir. Müalice ile vaginismus müalicesi Müalice qetilikle qadın cinselliyinin müalicesinde çox ehemiyyetli bir faktordur. Bunun ehemiyyeti , cinsi elaqeye müsbet bir yanaşma temin etmesi, melumat eskikliyinde kömekçi olarken diger terefden xeberdar edilmeye istiqametli davranışsal müalice ile xeberdar edilmeyi öyretmesidir. Xeste her tapşırıqdan kef alaraq, elaqeye hazır olur yavaş yavaş. Yeni öz bedenine toxunmaq ve ya aynada özüne baxmaq bele istemezken, bedenini tanımaya başlayır, xeberdarlıqlardan kef almağı öyrenir ve belece elaqeye girme imkanı tapır. Razı salınmadan, bilme ve kef alma reallaşmadan ibaret olan bir elaqe uzun ved ede yene eyni problemleri böyüyerek ortaya getirer. Müalice müddeti çox uzun bir müddetmi? Müalice müddeti adamdan adama deyişmekle birlikde ortalama 3 hefte ile 1 ay kimi bir müddetde yeni 4-6 seansda bu problemin müalice edile bileceyini düşünürük. Bu müddet qadında qebul etme ,medeniyyet, müaliceye kömekçi olması ,istemesi faktorlarına göre deyişe bilir. Xeste tapşırığını tam qebul ederek etmişse 1 hefte kimi bir müddetde bele ehemiyyetli yol qet ede biler.
(səs: 1)
Şərhlər: 1
Baxılıb: 4 545
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri