Yumurta qabıqlarını atmayın! Tәbii dәrmanın RESEPTİ

Müəllif: arzum-aysum
Şərhlər: 9
Baxılıb: 3 661
Səs ver:
(səs: 3)
Yumurta qabıqları çox zәngin kimyәvi tәrkibә malikdir.
Onun tәrkibindә orqanizm tәrәfindәn әn asan mәnimsәnilәn kalsium formasından әlavә 30­-a yaxın müxtәlif, o cümlәdәn çox nadir minerallar var ­ mis, ftor, dәmir, marqans, molibden, fosfor, kükürd, sink, kremnium, molibden vә s.

Alimlәr araşdırıblar ki, yumurta qabıqlarının tәrkibi insanın sümüklәri vә dişlәri ilә, demәk olar, eynidir. Bu sәbәbdәn yumurta qabığı insanın dişlәri vә sümüklәri üçün çox faydalıdır ­ dişlәri vә sümüklәri möhkәmlәndirir, uşaqlarda raxit, böyüklәrdә osteoporoz xәstәliyinin inkişafının qarşısını alır.
Bundan әlavә yumurta qabığının allergiya vә iltihab әleyhinә tәsiri var, qanazlığı zamanı çox faydalıdır, saçların vә dırnaqların vәziyyәtini yaxşılaşdırır.
Bir çox hәkimlәr yumurta qabıqlarını apteklәrdә satılan kalsium preparatlarından daha faydalı vә effektli hesab edir.
Çiy yumurtanın qabıqları daha faydalı sayılır. Çiy yumurtanın qabıqlarını böyüklәr üçün istifadә etmәk olar. Uşaqlar üçün yumurtanı 5 dәqiqә әrzindә qaynatmaq, sonra qabıqlarını istifadә etmәk lazımdır.
Çiy yumurta istifadә olunduqda yumurtanı axar su altında xüsusi fırça vә sabunla yaxşı yuyun, sonra qabıqlarını soyun, daxilindә olan plyonkanı çıxardın, bir qәdәr qurudun vә hәvәngdәstәdә yaxşı әzin. Alınmış hazır tozu şüşә qabda sәrin qaranlıq yerdә saxlayın. İstifadә etdikdәn әvvәl yumurta qabığının üzәrinә 3-­4 damcı tәzә limon şirәsi tökün, qarışdırın vә qәbul edin. Kalsium limon şirәsindә olan C vitamini ilә birlikdә daha yaxşı mәnimsәnilir.
 
Dozalar (1 günlük): ­
-1 yaşdan 7 yaşına qәdәr olan uşaqlar üçün: daha kiçik uşaqlar üçün bıçağın ucunda götürülür vә tәdricәn uşaq böyüdükcә çoxaldılır. 7 yaşlı uşağa 1/2 ç.q. verilir. ­
 
-14 yaşdan sonra uşaqlar vә böyüklәr ­ 1 çay qaşığı 
(səs: 3)
Şərhlər: 9
Baxılıb: 3 661
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri