Dar geyinmenin zererleri!

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 1
Baxılıb: 4 286
Səs ver:
(səs: 1)

Dar geyinme toplardamar iç sethlerinde iltihab meydana gelmesine ve ya damar laxtalanması (tromboli) kimi gözlenilmez komplikasyonlara yol aça bilmekdedir.
Hadise parçanın növüyle de yaxından elaqedardır. Meselen jean parçalar son derece sert olduğundan, normal seyr eden linfa dövranını pozar. Bu da hüceyreleri deyişdirerek selülit ortaya çıxmasına getirib çıxarar.
Qadın doğum hekimleri bu sağlamlıqsız parçaların sebeb olduğu narahatlıqlardan şikayetçiler. "Görürük ki edeb yerlerinde şiş, deride çatlaq, cırıq, her növ texribat, infeksiya her keçen gün daha çox xüsusiyyetde genclerde yaşanmaqda " deyirler. Dar şalvarlar ise ayaqların hava almasını önlediyi ve mikrobların töremesini asanlaşdırdığı üçün göbelek kimi deri xesteliklerine ve ayaq sinirlerinin zedelenilmesine getirib çıxarmaqda. Meedeni sıxışdırdıqları üçün ümumiyyetle yemeklerden 2-3 saat sonra yemek borusuna turşu qaçmasına getirib çıxarır, ayrıca qarın ağrısı, geyirme hissi ve ya qaz ede bilirler.
Bel onurğamızdan çıxan iki sinir var. Eger bunlar tezyiq altında qalsa, yöneldiyi ayaqlarin ağrıların meydana gelmesine sebeb olur. Bunlardan ibaret yaranan ve zerif bir sinir olan, tibb dilinde "lateral femoral kutanöz" deyilen sinir ombanın yan terefine ve qabaqda qasığa doğru uzanan bölgenin duyğusunu tesir edir.
Bu sinir derhal derinin altında iştirak edir. Yeni bir menada deri siniridir. Eger buradan keçerken bu sinir bir neşr/tezyiq altında qalsa, omba yanında ve qasığtan ayaqların iç terefine doğru herdenbir yayılan bir növ yanma, heddinden artıq hessaslıq ve bezen de keylik hissi meydana gele bilir. Gederken ayağınizi arxaya atdığınızda ve ya uzun müddet ayaqda qaldığınızda ağrılarınızı artırır.
(səs: 1)
Şərhlər: 1
Baxılıb: 4 286
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri