Təcavüzdən yaranan sevgi (17-ci bölüm)

Şərhlər: 4
Baxılıb: 6 315
Səs ver:
(səs: 0)
Zaur:
- Yox, bir müddet qalıb qayıdacagıq yene evimize.
Nihad:
- Niyeki? Olmazki nene babayla qalaq?
Zaur:
- Nihad, bizde isderdik ancaq bezi sebebler var.
Nihad:
- Hansı sebebler ee?
İlayda Zaurun çetin veziyyete düşdüyünü anlayaraq müdaxile edir söhbete.
İlayda:
- Oglum, atanın işleri Rusiyadadı ona göre mecburuq Rusiyada yaşamaga, hemde sen isdemirsen atanla birge yaşayaq?
Nihad:
- İsdeyirem, amma bakıda qalaqda.
Zaur:
- Vaxtı gelende qayıdacagıq yene.
Nihad:
- Düz deyrsen ata?
Zaur:
- Men ne vaxt seni aldatmışam?
Nihad:
- Heç vaxt.
Zaur:
- O zaman demekki yenede düz deyrem.
Nihad(Qışqıraraq):
- Uraaa...
Zaur:
- Sakit, bacın duracaq.
Nurcan aglayır.
Nihad:
- Of bilseydim ucadan sevinmezdim.
İlayda oglunun halına gülür.
İlayda:
- Senin günahım yoxdur agıllı balam, onsuzda oyanacaqdı.
Zaur Nurcanı sakitleşdirir. Nurcan aglamagı dayandırıb gülerek oynamaga başlayır.
8 saat sonra. Azerbaycan. Bakı. Hava limanı. Ve teyyarenin eniş anı. Zaur İlayda ve uşaqlarla beraber teyyareden endi. Çamadanlarını götürerek taksilerin oldugu yere dogru gedirler. Bu vaxt Rahib sevinerek onların qarşısında dayandı. Zaur Rahibin geleceyini bilmediyinden teeccüblendi.
Rahib:
- Zaur bey, xoş gelmisiz.
Zaur:
- Çox sagol.
Zaur İlk önce Rahible el sıxır sonra ise qucaqlayaraq sevincini bildirir. Rahib Zaurla gördükden sonra İlayda ve uşaqlara diqqet edir.
Rahib:
- İlayda xanım, sizde xoş gelmisiniz.
İlayda:
- Çox sagolun.
Rahib:
- Yol gelmisiniz, yeqinki yorgunsuz.
Zaur:
- He uşaqlar yorulub.
Rahib:
- Gelin gedek o zaman evde her kes sebirsizlikle sizi gözleyir.
Zaur ve İlayda uşaqlarla beraber maşına dogru gedirlee. Maşının yanına çatdıqdan sonra Rahib eşyaları maşına yerldirir. İlayda ve uşaqlar maşına eyleşir. Zaurda ilk önce maşına eyleşmek isdesede sonradan ne fikirleşirse dayanır. Rahib onun ne etdiyini anlamır.
Zaur:
- Rahib, sen İlayda ve uşaqları eve apar, menim biraz işim var.
Rahib:
-, Zaur bey yol gelmisiniz yorgunsuz, hemde evde her kese sizi gözleyir eve gedib dincelin sonra işinizi görersiz.
Zaur:
- Axşam gelecem, mene gore narahat olma, sen İlayda ve uşaqları apar.
Rahib:
- Yaxşı, nece meslehetdi.
Rahib maşına eyleşib maşını işe salaraq evin yolunu alır. Zaursa bir müddet maşının ardından baxa baxa qalır sanki ayrılacaqmış kimi... Nese pis hadisenin baş vereceyini sanırdı. Uzun müddet dalqınlıqdan sonra uzaqlaşıb ona yaxın yerde olan bir taksiye eyleşdi. Aglında fikirleşdiyi ünvanı taksi şofirine deyerek ora sürmesini xaiş etdi. Saniyeler sonra taksi şofiri maşını işe salaraq Zaurun dediyi ünvana dogru yol aldı. Zaur maşın işe düşdükden sonra maşının penceresine dogru yaxınlaşıb şeheri seyr edirdi. Onun üçün şeher çox deyişilmişdi. İki il önce qoyub getdiyi şeherden bir nişane bele qalmamışdı. Sanki Zaurun heyatı kimi şeherde her şeyden bezmiş deyişilmeyi qerara almışdı. Küçeler magazalar eylence merkezleri parklar her şey deyişilmiş sıxıcı şehere gözellik verererek reng qatmışdı sanki. Bakının indiki halı xoşbextliyin simvoluydu sanki.
Taksi şofiri:
- Çatdıq.
Zaur(Fikirlerden ayrılaraq):
- aha, çox sagolun.
Taksi şofiri:
- İsteyirsizse gözeleyim sizi?
Zaur:
- Menim biraz burda işim uzundur, eger vaxtınız varsa gözleyin.
Taksi şofiri (Bic bic gülerek):
- siz pulumu artıqlamasıyla versez vaxtım bol olar.)
Zaur:
- Narahat olmayın, artıqlaması ile verecem. Gözleyin.
Taksi şofiri:
- Baş üste.
Zaur maşından enerek yavaş addımlarla demir darvazaya dogru gedib mezarlarla ehatelenmiş Qebristanlıga daxil olur. Biraz da addımlayaraq iki qoşa mezarın qarşısında dayanır. Mezarların baş daşında qadın ve kişi şekilleri var idi. Şekillerin aşagı hissesinde ise "Bextiyar Talıbov ve Kemale Talıbova" adları, dogum ve ölüm tarixleri yazılmışdı. Mezarda uyuyan insanlar Zaurun ata ve anasıydı. Bextiyar Talıbov yeni atasını 7-8 yaşında Kemale Talıbova yeni anasını ise 30 yaşında itirmişdi. Atasının ölümü her kese melum idi düşmeni terefinden bıçaqlanaraq öldürülmüşdü ancaq anasının ölümü dahada facievi şekilde baş vermişdi..
Zaur mezarlara baxaraq keçmişe daldı. Anasının olüm anlarına: 3 il evvel. Zaur Nihadı tapdıqdan sonra xestexanaya İlaydanın yanına göndermişdi. Xestexanada hekimler Nihadı müayine ederek Samirranın ona gösterdiyi dehşet neticesinde yaranan yaraları sagaltmaga çalışmışdılar. Nihadın bedenindeki yaralar sagalsada bir müddet gördüyü dehşetler psixolji tramva şeklinde beyninden silinmedi. (Sonralar İlayda ve Zaurun birde tanınmış psixoloqların kömeyile Nihad psixoloji tramvadan qurtuldu.) Nihadın yaraları müayine olunan zaman İlaydada emeliyyat masasında Almaniyadan Zaurun emisi Esedin getirdiyi hekim terefinden emeliyyat olunurdu. İlaydanın emeliyyatı çox risqliydi. Heç kim yaşayacagına ümidi yox idi. Zaurda Nihadın ardınca xestexanaya gelmişdi. Çox kederliydi hemin gün. Elçinin başına gelenler Zauru sarsıtmışdı. Dosd qardaş acısı Zaurun qelbin paramparca edirdi. Zaur dayana bilmirdi hemin anlar bir terefden oglunun psixoloji tramva alması bir terefden İlaydanın riskli bir emeliyhatda olmase diger terefdense. Ancaq daha böyük faciede olacaqdı Zaurun heyatında. Ona heyat veren qadınla baglı... Zaur Esedle beraber İlaydanın emeliyyat olundugu palatanın kalidorunda gözleyirdi. Mahire ise Nihadın müayine olundugu otaqda Nihadın yanındaydı. Zaur üreyinde sessizce dua edirdi. Qadını üçün ALLAH a penah getirmişdi. Çox qorxurdu Zaur qadınını İlaydanı itirmekden Nihadın anasını tapan anda itireceyinden çox qorxurdu. Aniden hekim palatadan çıxdı. Zaur telaşla hekime dogru getdi. Qelbinde pis xeber olmaması üçün dua edirdi.
Zaur:
- Hekim, nece oldu emeliyyat? İlaydam necedi?
Hekim:
- Narahat olmayın, o, yaxşıdı emeliyyat zamanı gözlediyimizin eksi oldu, riskli sandıgımız emeliyyat ugurla keçdi.
Esed:
- ALLAHım sene çox şükür.
Zaur:
- Şükür sene Rebbim. Hekim, hekim çox sagolun.
Hekim:
- Siz sagolun o ne demekdi. Biz oz işimizi etdik.
Zaur:
- Son nefesime dek size minnetdaram.
Hekim:
- Xahiş ele demeyin.
Zaur:
- Onu göre bilerem?
Hekim:
- Xeyir bir neçe gün onu yatırdacayiq ona dincelmek lazımdı biraz sebr edin biz size ne vaxt göreceyinizi deyeceyik..
Zaur:
- Çox sago....
Zaurun telefonu zeng çalır ve sözü yarımçıq qalır. Zaur ekrana baxmadan telefonu cavablandırır.
Zaur:
- Alo buyurun
***:
- Alo salam Zaur bey, sizi bu vaxt narahat etdiyim üçün meni bagışlayın ancaq mecbur qaldım.
Zaur:
- Eşidirem sizi kimdiki?
***:
- Ruhi xesteler dispanserinin baş hekimi.
Zaur(Teeccüble):
- aha tanıdım ne olubki? Gecenin bu vaxtı zeng etmeyinize sebeb nedir?
***:
- Kemale Talıbova adlı xestenin sizin qohumunuz oldugun demişdiz.
Zaur(Telaşla):
- beli demişdim, ne olubki Kemale xanıma?
***:
- ALLAH size sebir versin, Kemale xanım rehmete gedib.
Zaur tir tir esmeye başladı. Soyuq ter bedeninden axırdı. Zaurun elleri alışıb yanırdı gözleri qıgılcım kimi yanırdı. Esed bey Zaurun halının deyişmesinden anlam çıxara bilmirdi. Zaur eşitdiyi sözlerden sonra ne etdiyini bilmirdi.
Zaur(Kekeldeyerek):
- bu ne cc eee ol l ub?
***:
- Bir neçe saat önce xestexanın zirzemisine enerek özün yandırıb.
Zaur(Qışqıraraq):
- bes o zaman siz hansı cehennemde ölmüşdüz?
***:
- Teessüf edirik bele olmasını istemezdik, teessüf ki oldu((. Zaur bey, ölümünden önce ag kagıza bir cümle yazıb.
Zaur:
- Ne yazlb?
***:
- Zaurum, meni bagışla, sene analıq ede bilmedim!
Zaur o an heç ne eşitmirdi sanki elleri boşalırdı qulaglna dogru tutdugu telefon yere düşerek cilik cilik oldu. Esed bey Zaurun halından heç ne anlamırdı.
Esed:
- Oglum, Zaur, ne oldu sene?
Zaur:
- Anam, anam yoxdur artıq.

Zaur anasının ölüm sehnelerinden ayrılaraq yeniden diqqetini mezarlara yöneltdi. Kederli şekilde mezarlara baxdı bir müddet. Yanaqlarından damla-damla göz yaşları düşürdü torpaga. Zaur bir müddet bele dayandı. Sonra artıq getmeyin vaxtı oldugunu bilerek son defe mezarlara baxdı.
Zaur(Pıçıltıyla):
- bagışla meni ana, ömrüm boyu sene nifretle yaşadıgıma göre bagışla. Bagışla meni ata, sene layiqli övlad ola bilmediyime göre bagışla. Yene gelecem ancaq tek yox ailemle...

İlayda yol boyu fikirlere dalmışdı.. 3il once.. İlayda emeliyyatın ugurlu keçmesi neticesinde xerçenge qalib gelmişdi. Emelliyat bitdikden 3-4 gün sonra yuxudan ayılmışdı. Yuxudan ayılan zaman ilk oglunu ve Zauru görmek istemişdi. Zaur Hekim ona dediyi anda İlaydanı gprmek üçün palataya daxil olmuşdu ancaq Nihadın gelişi bir az çetin oldugundan İlayda ona zaman vermeyi qerarlaşdırdmışdı. İlaydanı sapsaglam görın anda Zaur anasıyla baglı kederine azda olsa son verdi bütün diqqetini İlayda ve ogluna yöneltmeye qerara aldı. Nihadın psixoloji tramvadan qurtulması üçün elimden geleni etdi. Tanınmış psixoloqlar xaricden getirdi Nihadı özüyle her gün ferli yerlere apardı vaxtının çoxunu Nihadla keçirirdi. Elçinin Nihadı televiziyaya çıxartdıqdan sonra her kesin Nihadın Zaurun oglu oldugunu Zaurun öz övladlnı uşaq evine atma gerçeyi Zaurun işden çıxardılmasına sebeb oldu. Zaurdan ferqli olaraq o zaman Esed bey öz işinde qaldı. Esed bey hemin anlarda Zaura kömek oldu ata kimi arxasında dayanaraq ona hem maddi hem menevi cehetten yardım etdi. Zaur İlaydanı iki ay sonra xestexanadan çıxardı. Azerbaycanda Bakıda Esed beyin kömeyile kiçik bir şirket açdı. Az müddet keçmemiş şirket böyüyerek bölgelerde filiallarıyla temsil olundu. Zaurun şirketi tek Azerbaycanda deyil xarici ölkelerdede böyük iz qoydu. Zaur iş sahesinde böyük ugurlar elde etdi ilk önce açdıgı kiçik şirket böyüyerek xarici ölkelerdede filialların yaratdı. İş heyatından başqa Zaur şexsi heyatındada ugurlar elde etdi o zaman. İlaydayla beraber Nihadı psixolji tramvadan qurtarmagı bacardı. Nihad ilk vaxtlar Zaura İlaydaya qarşı soyuq davransada getdikce soyuqluguna son qoyurdu. Her şey o gün oldu. Yeni il şenliyi. Nihadın kefinin açılması üçün Mahire xanımın evde teşkil etdiyi ziyafet. Her kes gelmişdi artıq. Helime Aygün Esed bey İlayda Zaur Turan Lara Aydın hetta Elmira xanım bele. Böyük ziyafet teşkil etmişdi Mahire xanım. Sebebkarsa Nihad idi. Nihadı otaqda öz aldıgı gözel paltarları geyindirerek hazır eymişdi. Nihad çox şirinidi hemde sevincli.. İllerdir görmediyi aile xoşbextliyini yavaş yavaş görmeye başlamışdı. Sanki yuxudaydı ve bu yuxununda Heç bitmesini istemirdi. Çox qorxurdu Nihad xoşbextliyinin biteceyinden qorxurdu.. Nehayet ziyafet baslandı ve Nihad Mahire xanımın elinden tutaraq aşagıya qonaq otagına endi. Zaur ve İlaydanı otagda gören anda "Ana Ata" deye qışqıraraq onlara dogru qaçdı. İlayda hemin anda şaşqın haldaydı. Ümidle gözlediyi an bir deqiqe içerisinde baş verdi oglu ona ana dedi. İlk defe Nihad İlaydaya ana dedi. Zaur da İlayda kimi qeribe hisler keçirmişdi. Nihad onlara dogru qaçan kimi Zaur yere eyilib Nihadı qucagına alaraq goz yaşlarına boguldu. İlaydada kenarda dayanaraq aglayırdı. Zaur onun göz yaşlarını goren kimi qucagında Nihadla beraber İlaydaya yaxınlaşaraq İlaydanın alnından öperek bagrına basdı. Zaur o anda heçne etrafda heç kimi görmürdü sanki ancaq Oglu ve qadınına bemberk sarılaraq aglayırdı. Etrafdakı her kes onları izleyen herkes onları alqışlayırdı.

Rahib:
- İlayda xanım, sonunda çatdıq.
İlayda(Dalqınlıqdan ayrılıb):
- lap yaxşı. Nihad şirinim, maşından düş artıq.
Nihad İlaydanı eşitmeden maşından düşüb böyük heyetde qaçaraq eve daxil olur.
Nihad:
- Nene, baba biz geldik.
Mahire(Celd metbexden çıxır):
- bele xoş gelib sefa getirdiniz.
Esed(Talaşla pillekenleri enir):
- gör kimler gelib)) Menim şirin nevelerim gelib, gözel gelinim gelib.
Nihad:
- Babaaa (qaçaraq Esedin qucagna atlır)
İlayda qucagında Nurcanla eve girir. Mahire ona dogru yaxınlaşıb qucaqlayıb görüşür sonra Nurcanı ondan alaraq öpüb oynatmaga başlayır. Esed Nihadı öpüb görüşdükden sonra İlayda ve Mahirenin yanına gelir. İlaydanın alnından öperek "Gözel gelinim xoş gelib" deyir. Sonra Mahireden Nurcanı alaraq öpüb oynatmaga başlayır. Mahire etrafa nezer yetirir. İlayda Mahirenin Zauru axdardıgın bilir.
İlayda:
- Ana, Zaurun bir işi var onu hell etmeye getdi axşam gelecek.
Mahire:
- He, anladım qızım, amma gerek birinci eve gelerdi, yoldan gelib yorulub dincelerdi biraz, sonra işin hell ederdi.
İlayda:
- Mende dedim ele et ama dediki yorgun deyil..

Müəllif: Əfsanə
(səs: 0)
Şərhlər: 4
Baxılıb: 6 315
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri