Həyatımın kiçik səhvi (5-ci bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 4
Baxılıb: 3 376
Səs ver:
(səs: 0)
Gunler bir birini evez ederken Aydanla aramizdaki buzlari azdanda az olsa biraz eritmishdik sanki. Evvelki kimi terslemirdi meni. Duzdu shirin dili yox idi amma zeheride azalmishdi. Mafiya oyunuda yerinde idi.
Bir tesevvur eleseniz nece cetin idi soyuq biri ile suallarin cavabsiz qalacagini bilerey yeniden sohbet acmaya cehd elemek, teki cavab yazsin deye. Bir teher soz acib he, hm deye gunleri yola verirdik. Amma her insanin sebrinin serhedi var idi elbetde
Bir ilimizi geride qoysaqda bir addim bele ilerlememishdik. Artik Aydan ikinci kursunda idi men ise ucuncu. Ve sebrimin sonunda idim Bu aylarda dostlarim ne qeder mene lag elesede gulsede vecime deyildi. Herden Rufetle qrupda sozumuz cep dushurdu, nese Aydan haqqinda cat qizidi deye artiq soz demeye cehd edirdi mende esebleshib sozunu agzinda qoyurdum. Bir axsham yene yazishdigimizda sozu acmishdim artiq Aydana ne qeder yox desede bu defe direshirdim sozu baglamirdim ne olur olsun artiq
K : “ Aydan tersliyin bitmedi? Helede mene shans vermek istemirsen?” Niye axi? Sene bax parolumuda verirem gir bax bu bir ilde senden bashqasina yazmamisham ( ki yalan idi) yani meni azda olsa tanimirsan? Bax nomren mendedi amma bir defe olsun seni narahat elememishem seni bezdirmemishem ne olar ki sende biraz cehd elesen? Alinmayacagini yoxlamadan bilmerik axi”
A : “ yaxshi”
K : “ bax yene . Bu qeder soz dedim sene. Niye terslik edirsenn axi?”
A : “ Kamil? Yaxshi dedime ele bil”
O qeder fikirli halda direshmishdim ki yaxshi yazmasini yox deye basha dushmushdum. Inana bilmirdim shokda idim. Buz kralicesi mene raziliq vermishdi?
K : “ ne ? Sen ciddisen? Vallah? Yani razisanda he? Menimle elaqe qurmaga? Yaxindan tanimaga? Zamani geldiyinde gorushmeye razisan? Duz oxudum?”
A : “ indi fikrimi deysihecem bax”
K : “ yox yox vallah basha dushdum. “
A : “ umid edirem ki meni peshman elemeyeceksen”
K : “ soz. Hec vaxt peshman olmayacaqsan”
Her shey ele bu sozumden bashladi.
Catdan cixmasaqda artiq nomre ile mesajlashirdik. Hele ne sesini eshitmishdim nede uzunu gormushdum. Amma ozunun dilinden onun haqqinda her sheyi oyrenmishdim
Eslen Genceli olan Aydanda hec deme menim kimi Iqtisadiyyat unisindr oxuyurmush. Amma Genclik filialinda ( men SAhilde idim). Demeli istesem elimin icinde tapa bileremmish. Telebe qizlarla beraber Nerimanovda qalirdi. Ozune qapali ciddi amma bir o qederde zarafatcil qiz idi. Kinli ve dehset kuseyen birisidi. Tesevvur edinde ona soz deyende 100 defe olcub deyirdim. Dash qayaya rart gelmishdi. Amma zerre qederde peshman deyildim. O qeder baglanmishdim ki Aydana ozumu onsuz tesevvur ede bilmirdim
Belece bizim yaxindan tanimaq ucun atdigimiz addimdan 2 ay kecdi geldik yay tetiline. Aydan rayonlarina getmishdi ve orda cox amma cox gec yazirdi. Qardashindan dehshet cekinirdi ve ehtiyyat edirdi. Mende onu basha dushub coxda ustune getmirdim. Guya gede bilirdim ki? Canimin derdinden sakitce durub onu itirmemek ucun her sheye razi olurdum...

Peşinden az koşmadım ki
Ele güne rezil oldum
Az çeneler sarfetmedim ki
Hak edeni görür allah

Mutluluk yakın,yarından yakın

Kandırdım nazlı yarim
Sonunda çılgın sözlerle
Kandırdım sonunda
Güzel gözlümü oyunlarla

Mahni xestesiyem demishdim axi he? Indiki halimin mahnisi bu idi. Butun gunu dilimde oxuya oxuya Aydana yazirdim. Ona bildirmirdim guya amma ele sevincli idim sanki boyuy qelebe qazanmishdim.
Yay aylarinin sonuna gelirdik yavash yavash. Bu muddet erzinde Aydanla gozel munasibetde idik. Gec gec yazsada xosh idi mene. Duzdu ne sesini ne ozunu gormemishdim amma yenede qebulum idi.
Bir axsham yene cayxanada Samirle ve Ilqarla oturmushduk. Onlarda bilirdi bizim munasibeti. Ilqar coxda qarishmirdi amma Samir ondan ferqli olaraq herden soz atirdi mene , men fikir vermirdim. Bu gun yene Samir mene qarishmaga bashlamishdi
S : “ Kamil ne fikrin var bu qizla? Rufetle elediyin merce goredi bele direshmeyin?”
K : “ Rufete uduzdumda day o kimdiki bu saatdan sonra ona neyise subut edim? Ozum ucun danishiram maraqli gelir gorushmey isteyirem “
S : “ sonra?”
K ; “ ne sonra?”
S : “ sonra ne olacaq? Her halda ciddi munasibetde deyilsen?”
K : “ eyh Samir bashqa sohbetin yoxdu senin?”
S : “ hemishe qacirsan sualimdan bu defe qacma. Neynemek isteyirsen? Senin ozunden xeberin var nece baglanmisan ona?”
I : “ Samir bunun neyi pisdi ki ? Kamilin ipi yigilirda”
K : “ hey hey menim ipimi yigan ele dunyaya gelmeyib. Evlensem bele men kefimden qalan deyilem bilirsiz. Bu qizlada bilmirem nedi amma hele yaxshi gedir””
S :” sen ozun mene demirdin cata giren qiza yaxshi baxmiram indi ne oldu? Men bir qizla biraz cox danishanda mene agil qoyurdun bes ozun? Il yarimdie”
K : “ men neynediyimi yaxshi bilirem. Gorushub maraqimi oldurub sonra yoluma gedecem hemishe ki kimi”
Hemishe diyer qizlarin arxasi ile bele danishmisham. Hec bir damla bele vicdanim sizlamadan. Amma bu sozleri indi Samire dediyimde icimde bir sheylerin incidiyini hiss edirdim. Adini qoya bilmediyim , belkede vicdan ezabi ya ne idi bu bilmirem. Amma Aydan haqqinda bele demeyim meni icden ice yixmishdi.
Sozumden done bilmezdim cunki Samir duz deyirdi men ona catdaki qizlardan uzaq durmasini defelerle demishdim, indi ozumun bele baglanmagimi nece aciqlaya bilerdim? Hec belkede bagliliq deyildi sadece maraq idi , gorushenden sonra maraqim itecekdi? Bunu yalniz Aydani yola getirib gorushenden sora bilecekdim.

Aydanin dilinden..

Artiq menide yaxindan tanimaginizin vaxti geldi catdi deye dushunurem.
Adim yashim oxudugum yer baci qardash eslim hardandj harda yashayiram hamisini bilirsiniz. Qisa ozet kecim size
O cata menim sinif yoldashlarim girirdi ve hamisida cox terifleyirdi. Maraqli oldugunu, seviyyeli yer oldugunu o qeder dediler ki axir mende qardashimdan gizli orda qeydiyyatdan kecdim. Bir muddet maraqsiz geldi bagladim. Sonra yenide qayidib sadece mafiya oyunu oynayirdim. Oda tanidigim qizlar ve xalam qizi oynayirdi deye mende qoshulub sonra xestesine cevrilmishdim. Amma hec kese yazmirdim. Bash admin Rufetden tutmush en yeni qoshulan usere kimi her biri yazirdi amma men cavab yazmirdim maraqimda bele deyildi. Sonra o geldi. O meni tanimasada men onu qiyabi taniyirdim. Sinifimizdeki butun qizlarla yazishib hevesini aldiqdan sonra hamisini atmishdi. ( bax bele bilirdim ki o qizlara ne yazib neler deyib). Mende onlar kimi olacagimdan cox qorxdugum ucun ondan uzaq dururdum. Amma shekiline her baxanda ureyim esirdi. Bele yarashiqli oglan heyatda gormemishdim. Men onsuzda Kvanc Tatlitug fanatiyam bu ise onun kopyasi idi. Yenede ondan uzaq qacdim uzaq durdum amma en son sohbetimiz alindi. Zarafat deyil 1 il onunla soyuq kobud danishmagima baxmayaraq menden el cekmedi. Nomremi tapdi. Duzu meni cox qorxuzurdu ki birden zeng eder yazar qardashim gorer aamma Allahdan ele ish gormedi. En sonunda shans vermeye cehd eledim. Duzdu yene yoxlayacaqdim amma tanimagada cehd gosterecekdim. Icimden bir hiss ona inanmaq isteyir.

Yazar: Mətiş M-zadə (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 4
Baxılıb: 3 376
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri