Həyatımın kiçik səhvi (9-cu bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 2
Baxılıb: 3 167
Səs ver:
(səs: 0)
Aydanla 5 ay. Xoshbextlik , huzur ve sevinc dolu 5 ay. Aydani artiq hami taniyirdi. Anam qardashim bezi qohumlarim. Hetda bir qohumumuz olan Metanetlede tanish elemishdim refige olmushdular.
Ara bir Ilqar ve sevgilisi , arada Orxan ve sevgilisi , arada qardashim ve Metishle gorushub gozel vaxt kecirirdik. Hami Aydani cox beyenib xetrini cox isteyirdi. Amma Her gun gorushduyum Aydani gore bilmirdim( yay tetili ucun evlerine getmishdi. Hele iyun ayi yenice bitmishdi. Iki ay onsuz dozmek mene ezab verirdi. Allahdan qardashinin gelmeyine ele var idi ona gore evdede olsa rahat yazishib danishirdiq. Heleki bu aylarda kicik bele olsa davamiz sozumuz dushmeyib.
Gecen gunlerde Samirede acib munasibetimi bildirmishdim. Menim yaxshiligim ucun qarshi cixsada Ilqarinda Aydanin xetrini istediyini gorub cox direshmedi. Onuda Aydanla tanish edib sonra qiymet vermesini istedim. Razi oldu. Amma yenede inanmirdi ki Aydanla ciddi munasibetdeyem. Dushunurdu ki onu sevmirem. Hec bunu mende dushunurdum. Onsuz nefes ala bilmemeyi onsuz gelecey dushune bilmemeyi sevgiye yox baglanmaq hissine benzetmishdim. Ne bileydim ki men Aydani cox sevirem? Bunuda bashim divara deyerek bilecekdim..
Cati sorushsaz men Cata girmeye davam edirdim. Duzu admin deyildim artiq ve bashqa nikle girirdim ora, hec kesle yazishmirdim. ozumde bilmirem ki men niye girirdim ora?
Bu gecen aylarda hec deme Rufet Senemle danishmaya bashlamishdi. ( Senem Aydanin refiqesi idi. O vaxtdan cata girirdi bilirdim amma Rufetle danishdigini bilmirdim) o qizdan ilk gunden niyese xoshum gelmemishdi amma bilmirem niye. Nese var idi onda coze bilmediyim amma ureyimde haqli oldugumu bilirdim. Aydana dediyimde ise yanlish tanidigimi ve sehv dushunduyumu deyirdi. Mende cox ustune getmirdim. Neticede heleki yanlish hereketini gormemishdim
Bir gun yene gece Aydanla sagollashib yuxum qacdigindan cata girmishdim . Evvel danishdigim hetda gorushduyum bir-iki hefte sozun esl menasinda gunluk munasibetde oldugum bir qiz Sema mene mesaj yazmishdi. Ele bil sheytan girdi aglima ya ne bilmirem mende ona cavab yazmaya bashladim
S : “ Kamil? Necesrn? Nece muddetdi seni axtariram men. Haralardasan? Admin deyilsen deyesrn? Hec shekilde yoxdu profilinde Samir demese bilmezdim ki senin profilindi”
K : “ salam Sema. Aha artiq admin deyilem burada ele bele girirem”
S : “ olmaya ipini yigan tapilib? Hahaha inanmaram”
“ ipini yigan” bu cumleni eshidende ele bilirem bashima qaynar su tokurler.. ozume sigishtirmirdim guya.
K : “ meni tanimirsan? Menim ipimi yigan ele dunyaya gelmeyib. Sadece bezmishem sakitlik isteyirem. Yox Eyer sevgilin var deye sual verirsense aha var sevgilim”
S : “ ooo buda gunluk ya heftelik? “
K : “ danishigina diqqet ele ! Ozel heyatima burnunu soxma”
S : “ yaxshi yaxshi esebleshme. Darixmisham senin ucun belke arada gorushey? Bir cayzad icek?”
K : “ vaxtim yoxdu Sema uzurlu say. Gecen xeyre yatiram sag ol”
Cavab gozlemeden cixdim. Ilk defe idi hansisa qiza xeyanet elediyim ucun vicdan ezabi cekirdim. Xeyanetmi? Bu xeyanet deyil ki. Xeyanet gorushub danishsam yatsam onla onda olardi xeyanet evvelki sevgililerime elediyim kimi. Amma bu xeyanet deyildi.. ozumu bele aldadib teselli verirdim guya..
Men hec bilmirdim ki bu yazishma menim bashimi nece agridacaqdi...

Tereddud icinde Kamile he dedim. Icimde sevincden cox qorxu ve heyecan var idi. Basha dushersiniz her halda meni? Heyatinda saysiz hesabsiz qizlar gelib kecen biri idi Kamil. Hele eyni vaxta 3 qizla danishmasini demirem. Menim 6ci hissim cox gucludu. Hemishe ne hiss elesem olurdu . Icimden bir hiss Kamilin meni peshman edeceyini deyirdi amma o sesi susdurub ureyimin sesine qulaq verirdim Sevgi bele shey imish hec deme.. insan sevende agli ile deyilde ureyi ile qerar verirmish.
Amma gunler , hefteler , aylar kecdikce Kamili derinden taniyib he dediyim ucun, ona shans verdiyim ucun sevinirdim. Mene gore shertlerimi qebul edib deyishmeye bashlamishdi. Cox shukur edirdim onu tanidigima . Sevirdim sevilirdim. Boynumdaki sepimi bir an bele cixarmirdim , sanki Kamil olmayanda o mene teselli verirdi..
her gun onu gormeyime baxmayaraq yanindan ayrilan kimi ele darixirdim ki sanki illerdi gormurem.. teesuf ki tetil uzunden onu Bakida qoyub evimize gelmishdim. Onsuz bogulurdum sanki. Bir deqiqe yazishmasaq Deli olardim. Munasibetimizi Anam ve bacim bilirdi. Anam menimle refiqe kimidir ona gore her sirrimi ona rahat shekilde deye bilirdim .
Uzun sozun qisasi her shey cox gozel gedirdi. Taaa o gune qeder...
Avqustun 30u. Seher Senem bize geldi. Eyni rayondan idik Senemle eyni boyumushduk. Geldi ve hec xosh olmayan xeberle.. meni otaqa cekib cetinlikle soze bashladi.
S : “ bax Aydan sen menim en yaxinimsan bilirsen ki senin pisliyini istemerem. Amma bunu sene demesen ureyim rahat olmayacaq. Umid edirem ki meni duzgun basha dusheceksen..
A: “ ureyimi uzme de gorum ne olub?”
S : “ Kamil seni aldadir”
Ele bildim bashimdan ashagi qaynar su tokduler. Bu pis xeberi gozleyirmish kimi idim... amma bele tez yox..
A : “ olmaz Senem. Ola bilmez axi o elemez “
S : “ cata girir. Yazishmasini ozum oxudum. Bilirsen axi Rufetle danishiriq o gosterdi”
A : “ belke kimse onun adi ile girir?”
S : “ ozunu aldatma Aydan. Menden demekdi yenede gunahini almayim amma bil”
Senemi evlerine yola saldiqdan sonra oturub uzun uzun dushundum. Ya dogurdan meni aldatmishdisa? Bunu uzune vurub ayrilmaliyam. Ya aldatmayibsa? Gunahini alsam? Ona inanmadigim ucun menden incise? Lap tutalim ayrildim men buna doze bilecekdim ki? Ne edecekdim bilmirdim..
fikirlerle o qeder bogushurdum ki Kamilin mesajlarini eshitmemishdim. Hec zenginide eshitmirdim. Telefon yanimda idi amma eshitmirdim. Mamam demese idi ferqinde olmayacaqdim bele..
M : “ qizim? Telefonuna zeng gelir eshitmirsen?”
A : “ shey Mama fikrim gedib indi gordum”
Telefonu elime aldigimda artiq zeng sonlandirilmishdi.. 23 cavabsiz zeng 16 mesaj var idi. Nece ferqinde deyildim axi?”
M : “ ne olub sene ? Senem gedenden belesen?”
Belkede her sheyi mamama deyib ondan meslehet almagim en duzgun yol idi. Ona her sheyi danishdiqdan sonra biraz dushunub fikrini dedi.
M : “ gorurem ki sen ayrilmamaq ycun behane axtarirsan bir yandanda Kamili incitmey istemirsen. Qizim dunyanin sonu deyil eyer sene laiq deyilse indiden ayrilmagin canini az yandirar. Yox ona shans vermek isteyirsense indi hecne deme. Gedib uzune de oyren her sheyi ancaq o zaman yalan deyib demediyini anlaya bilersen”
Haqli idi. Telefonda sorushsam sozu deyishe bilerdi. Cetinde olsa 10 gun sebr edib uzune qarshi demeli idim.. mamam otaqdan cixdiqdan sonra Kamilden gelen zengi acdim.
K : “ Aydan ? Ureyim hardasan bayaqdan deli oldum ki”
A : “ men hamamda idim uzur isteyirem “
K : “ hecne olmaz narahat oldum sadece “
A : “ narahat olma “
K : “ ne olub sene? Sesin birteher gelir?”
A ; “ yorgunam”
K : “ deqiq? Ele bil nese soyuqsan ? Aylar onceki Aydan kimi”
A : “ sene ele gelir”
Amma haqli idi ... oz soyuqlugumdan ozum gele cekinirdim

Kamilin dilinden..

Her shey yolunda gozel gederken birden bire Aydanin soyumasini basha dushe bilmirdim. Uzune vurmadim amms o hamama girende bele telefonu ozu ile aparirdi hemishe indi ne olmushdu? Yox bu gun nese var idi amma demek istemirdi mende cox sixmadim..
Amma bu soyuqluq get. Gede boyuyurdu. 10 gun dalbadal soyuq , men yazmadan yazmayan , zeng elemeyen Aydan olmushdu. Sorushdugumda ise hecne yoxdu deyib sozu baglayirdi. Bakiya geldiyinde yene eyni soyuqluq davam edirdi. Amma bu gecen 10 gun sonra axir ki bir aciqlama verdi mene..
A: “ sabah gorushuruk Kamil?”
K : “ he cox darixmisham senin ucun. Imkan versen indi gelerdim heyetinize uzaqdanda olsa gorerdim”
A ; “ yox seher tezden gorusherik. Hemde seninle danishacaqlarim var”
K : “ ne? Ne olub? Soyuqlugunla bagli?”
A : “ aha. Telde olmaz hecne sorushma seher tezden danishariq”
Indi gel yatda Kamil. Sehere qeder ozum ozumu yedim fikirlerle...

Seher ureyimde boyuy bir Narahatciliqla oyandim. 3 ay sonra Aydani gorduyume sevinmeli idim , ki sevinirdim o oz yerinde amma bir terefden qorxurdum. Bu gorushun heyatimi deyishdireceyini hiss edirdim
Hevessiz shekilde hazirlashib gorushmey ucun yola dushdum. Aydani metro cixishinda gozleyirdim. Ureyim ese-ese..
Budur gelir gozel sevgilim. Her zamanki sade hali ile. Amma gozleri ferqli idi. Mene sevgi ile deyilde qorxu ile baxirdi sanki. Her kesin icinde onu qucaqlamamaq ucun ozumu zor tuturdum. Elle salamlashib cixisha dogru ilerledik.. susqunlugu nezerimden qacmirdi..
A : “ Kamil meni sakit bir yere apara bilersen? Deniz kenari olsa gozel olar”
K : “ mashinla?”
A : “ senin ucun uygundursa”
Aydan menim mashinima minecekdi. Ne olmushdu bu qiza niye bele deyishmishdi goresen..
K : “ elbetde gel delim gel”
Her kesden uzaq deniz kenarina gelib uygun yerde saxladim mashini.. Sentyabr ayinin serin havasi ozunu bildirirdi. Mashinda oturmaqi teklif elesemde Aydan cixmag isteyirdi..
Mashina soykenib o denizi men onu seyr edirdim. Bir yandan denizin sesi , bir yandan kuleyin Aydanin saclari ile oynamasini izlemeyim icime huzur toxumlarini sepirdi. Ozumden asli olmadan ona yaxinlashib ilk defe mohkem qucaqlayib iki deqiqe ele dayandim. Dushunurdum ki meni geri cevirer amma Aydan qarshiliginda meni qucaqlayirdi. Oda menim kimi darixmishdi..
K : “ Aydan .. nece darixmishdim senin ucun”
Sakit melahetli sesi ile “ mende “ sozunu ele dedi ki menden asli olmadan uzune baxib yanaqina kicik opush qondurdum.. bundan utandigi ucun biraz geri cekildi mende oz novbemde yaninda durub sadece elini tutdum..
K : “ Aydan sene ne olub? “
A : “ bayaqdan hardan nece bashlayacagimj dushunurem amma tapa bilmirem. Ele cixilmazdayam ki cumleleri suallari qurub deye bilmirem “
K : “ ne olub gozelim?”
Aydan qarshima kecib ciddiyetle gozlerimin icine baxaraq danishmaga bashladi.. men ise gunahkar ushaqlar kimi ondan gozlerimi qacirmaqa calishirdim..
A : “ Kamil senden xaish edirem gozumun icine bax ve verdiyim suala cavab ver. Duzgun cavab vereceyine eminem. “
K : “ buyur?”
A : “ sen o cata girirsen helede? Ve bashqasi ile yazishmisan? Yalan deyib hormetden dushmeyeceyine inaniram”
Ne edecekdim? Ne deyecekdim indi? He desem onu itirecekdim, yox desemde hormetimi.. men cixilmaz halda idim. Gozlerimi ondan cekmeye imkan vermirdi bele
A : “ Kamil gozume bax ve cavab ver xaish edirem. 10 gundu men bu shupe ile yer tapmiram ozume. Cavab ver ki sakitleshim”
K : “ sene yalan demeyecem buna laiq deyilsen.. he Aydan girirdim amma inan sene xeyanet elememishem men”
A : “ gerisi boshdu Kamil. Sus hecne deme. Eve apar meni xaish edirem”
Hecne demeden mashina kecib oturdu. Mende arxasi ile..
k : “ Aydan dinle”
A : “ istemirem. Kamil xaish edirem hetda yalvariram hecne deme ki pis olmayaq. Meni eve apar sakitleshmeye ehtiyacim var..”
ele yaziq sesle ve caresiz baxishla mene baxdi ki artiq bir soz demeden yola dushdum. Arxada oturdugundan gore bilmirdim. Hec guzguden baxmaga bele urek elemirdim. Onu nece incitdiyimi indi derk elemishdim.
Yol boyu sakitlik hokm surdu.. gelib catdigimizda ise ozumde guc toparlayib onunla beraber mashindan dushdum..
K : “ Aydan bir soz demeyeceksen? Men men cox peshmanam”
A : “ ele mende... Kamil yorgunam sonra xaish edirem.. sag ol”
Deyib eve dogru iti addimlarla getdi.. arxasinda paramparca bir Men buraxib hemde..
mashina mindiyimde cevrilib onun oturdugu yere baxdim. Baxmaz olardim.
Aydan “ yanliz seni silsem bu sepi cixardaram boynumdan” dediyi o melek sepi oturacagin uzerine qoyub getmishdi... meni silmishdi ...

Yazar: Mətiş M-zadə (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 2
Baxılıb: 3 167
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri