Həyatımın kiçik səhvi (16-cı bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 4
Baxılıb: 2 958
Səs ver:
(səs: 0)
Orxanin subayliya veda gecesi gelib catmishdi.. sheherden biraz kenarda bir restoran tutmushdu ushaqlar. O qeder oglanlar gelmishdi ki. Coxunu artiq uzun muddetdi gormediyimden unutmushdum desem yeridi.. Rufetde gelmishdi.. bildiyime gore Orxanin onunla munasibeti yaxshi deyildi. Devet elemesi meni cox teecublendirmishdi. Hetda dayana bilmeyib bunu Orxanada bildirdim
K :” Orxan Rufetin ne ishi var burda? Senden ne eceeb?”
O : “ men devet elememishem. Ushaqlardan eshidib gelib day get deye bilmedim”
Ona fikir vermeden Ilqarla oturub bashimi qatmaya calishirdim. Duzunu desem cox sixilirdim. Orxanin sevincini gorub geribe olurdum. Yox bu paxilliq deyildi vallah. Amma her shey yolunda getse idi mende onun qeder sevincli olacaqdim..
oglanlarin meclisinde icki olmazsa olmazlardandi. Duzu men icen deyilem ancaq toyda icmishem bu gune qeder amma 1 rumka cox yox. Bu gun fikirler meni ele bogurdu ki rumkalarin sayini itirmishdim. Icimden deli bir icmey hevesi gelirdi. Adi zamanlarda Ilqar cox ickiyi seven biridi amma bu gun meni gorub o bele cashmishdi.
I : “ Kamil neynirsen? Sen mashin sureceksene xeberin var?”
K : “ ayiq surucu cagirariq. Ilde bir defe mende qaydalari pozumda”
Aydanin zengini gorsemde acmaq istemirdim. Sesimden icdiyimi hiss edib aramiz pozulsun istemirdim. Ona indi desem ki toyumuz gecikir deye icirem inanmiram meni basha duse. Ona gorede hec kime zerer vermeden bashimi ashagi salib sakit shekilde icmeyim en yaxshisi idi. Men bashi ashagi fikirlerimle oldugum deqiqelerde ise qapidan iceri hec gozlemediyimiz supriz girdi.
Qrupdan bir ushaq Orxandan xebersiz guya ona supriz elemey isteyib ve qizlar devet eleyib. Qizlar dediyimde bilirsiniz nece qizlar. Belkede Ilqar demese idi vallah hec gormeyecekdim..
I : “ Kamil gelene bax”
K : “ cehenneme ki. Sencani baxma bizden uzaq olsunlar. Yanimiza gelse biri soyub qovacam bax deyirem. Hec kimi devet eleme”
I : “ ay xeste gor o qizlarin icinde kim var ele !”
Bashimi qaldirib diqqetle baxdigimda qizlardan birinin Meley oldugunu gorub shoka dushmushdum.. ( Mekteb illerinde sevdiyim ve mene xeyanet eden qiz. Hekayenin evvelinde qeyd elemisdim”
K : “ Ilqar menmi cox icmishem ya o qiz Meleydi? Duz gorureml
I : “ duz gorursen. Ne gune dushub bu? “
K : “ axi o evlenib ushaqida var idi deyirdiler hansi ara bu yola dushdu?”
I : “ men ne bilime sende ki. Cani cehenneme “
K : “ vallahda. Bize ne”...
Saatlar ilerlediyce ickilerimin sayi coxalirdi. Meley ise gozleri ile yeyirdi meni sanki. Bu veziyyet canimi sixirdi. Ele bezi oglanlarin ozlerini emelli bashli seviyyeden salmalari ureyimi bulandirirdi. Daha burda qala bilmeyeceyimi basha dushub Orxanla sagollashmaq ucun ayaga durdugumda halimin pis oldugunu sanki indi basha dushdum. Ayaqlarimin ustunde gucle dururdum. Ickiye oyreshmediyim ucun meni tez tutmushdu..
O : l Kamil hara bele? Hec bir yere getmirsen. Hele burdan cixib xinaya gedeciyik sende bizimle gedessen”
K : l yox vallah. Cagirmisham ayiq surucu gelir indi. Halimda pisdi. Gedim eve”
Orxan ele direshmishdi ki menden el cekmirdi. Amma Aydansiz o xinada ne ishim var axi? Ne qeder desede qebul elemeyib surucunu gozlemeye bashladim..
I : “ Kamil belke men seni aparim he ? Hec xoshuma gelmirsen”
K : “ sen get nishanlini gotur mene gore yol olcme birde. Ne var ki halimda menim? Surucu aparacaqda eve”
Bularin meni cox sixacagini basha dushub aciq havaya cixib gozlemeye bashladim. Axir ki surucu gelmishdi. Men arxaya kecib tam oturmushdum ki , diyer qapidan menimle eyni vaxta Meleyde mashina mindi..
K : “ hey hey. Sen hara?”
M : “ Kamil dushmen deyiliy her halda? Eyni yere gedirik. Ne olar ki menide aparsan?”
K : “ ne eyni yer? Senin erin niye aparmire seni”
M “ men eve qayitmisham artiq. Erimdende boshanmisham xeberin yoxdu?”
K : “ mene ne senin heyat hekayenden? Dush get yoluna eve gedirem”
M : “ ne olare eyni yere gedirik de yol ustu dusherem ne paxilliqdi?”
Meleyin sirtiqligina guc gelmeye halim yox idi. Day fikir vermeyib yola baxmaya bashladim. Yol ustu dushurderem el ceker menden deye dushunurdum. Amma ickininmi ya halsizligimmi uzunden bilmirem yolda meni nece yuxu tutub hec xeberim olmadi...

Aydanin dilinden

Lalenin mecburiyyeti ile , duzunu desem ozumunde isteyi ile Senan meni xinaya getirmishdi. Anam tereddud elediyimi gorsede oda meni yola getirib eylenmeyim ucun gondermishdi
O qeder gozel kecirdi ki xina. Amma icimdeki sixinti meni rahat buraxmirdi. Bilmirem niye rahat otura bilmirdim. Dushunurdum Kamil meni burda gorse ondan icazesiz geldiyim ucun meni danlayacaqdi..
xinanin sonunda Orxan Ilqar ve bezi oglanlar gelmishdi, hansi ki sevgilileri nishanlilari burda olanlar. Lale mene Orxanin Kamili mecbur getireceyini demishdi deye cox sevinirdim.
Amma oglanlarin icinde onu gore bilmedim. Gelmemishdi.. Orxan veziyyeti duzeltmey ucun bilmirdi ne elesin..
O : “ Aydan getirmey istedim vallah amma dedi ki nishanlim orda yoxdu gelmirem qizlar olan yere”
A : “ eslinde duz edib. Gelse idi men onu danlayacaqdim”
Dushunduyumde Kamilin men olmadan bura gelmesi duzgun cixmirdi. Amma Orxanin gozlerinde nese yalan var idi bilmirdim ne. Fikir vermeden meclisin bitmesini gozleyirdim..
Bir ara su almaq ucun metbexe kecirdim. Orxanla Lalenin sohbetine istemeden shahid oldum. Hele bizim adimiz gecmesi meni ister istemez dayanib qulaq asmaya mecbur eledi..
L : “ Orxan getirerdinde onu mecburda olsa. Aydani gucle yola getirmishdim axi”
O!: “ ne edime gelmedi axi. Hemde gelmemesi yaxshidi. “
L : “ o niye”
O : “ oo qeder icmishdi ki ayaq ustde dura bilmirdi. Birde cixanda bir qizla getdi catmadim mashini saxlamaya. Bilmirem ne ishdi sen hele Aydana hecne deme “
Kamil qizla mi getmishdi? Eshitdiylerimi derk ede bilmirdim. Belkede etmey istemirdim. Orxangil meni gormesin deye ozumu hamama gucle atdim
Camaatin meclisini korlamaq istemirdim. Senana zeng edib meni burdan goturmesini dedim. Burdan gedib adam kimi oturub dushunmem lazim idi. Ola bilmezdi. Orxan yanlish anlamishdi bilirem. Kamili dinlemeli idim.

Lalegilden uzur isteyib meclisinin sonunu gozlemeden Senanla beraber yola dushdum. Bibimgilde qalacaqdik. Sabah evimize gedesi idiy. Fikirler meni yeyib bitirirdi. Bu sefer telesiy addim atib Kamili gunahsiz yere incitmey istemirdim. Bu qeder sheyden sonra yene ayrilsaq geriye yol olmayacaqdi bilirdim. Ona gore dushunub qerar vermeli idim. En esasi ilk Kamili dinlemeli idim. Belkede Orxan sehv gorub ya ne bilim nese aciqlamasi vardir.
Hemishe ki kimi yene komeyime qardashim catmishdi.. meni fikirli gorub sorgu sualina kecib ozude bilmeden mene yardim elemishdi..
S : “ xinadan cixandan sende nese var. Ne olub ? Kamille dalashmisiz? Xebersiz geldin deye nese deyib sene? Eyer deyibse men danishim ki menimle gelmisen ne var bunda?”
A : “ yox yox. Kamili gormedim ki hec bilmir burdayam”
S : “ bes ne olub sene?”
A : “ hecne Kamile bayaqdan zeng edirem acmir narahat qaldim”
S : “ yatib belke saat gecdi. “
A : “ Senan sene sual verim amma ne niye ne olub deme xaish edirem”
S : “ aha bashlandi. De gelsin “
A : “ biri senin dostunu lazimsiz yerde gorduyunu dese. Sende bilirsen ki o dostun ora getmez. Sen o birinin sozune inanarsan dalasharsan dostunla ya dostuna inanarsan”
S : “ xaish edirem Azerbaycan dilinde de. Hecne basha dushmedim”
A : “ of Senan. Orxan Laleye dedi ki Kamilin mashininda bir qiz var idi. Amma bilmir menim eshitdiyimi. Sence men ne edim ? Kamile ne deyim”
S : “ qiz ? Inanmiram Kamil ele bir ish tutsun. Orxan sehv gorub belke?”
A : “ ay yasha. Mende bele dushunurem. Kamil elemez he ?”
S : “ mence elemez. Sen onunla danish yene oyun acmayin. “
A: “ bes eyer eleyibse Senan!”
Senan sualimdan cox tutuldu. Bildirmesede donub qaldi. Hec cavab vermeden yanimdan durub yatmaya kecdi.
Men ise yata bilmirdim. Kamile inanirdim amma shupe icime dushmushdu bir kere. Yeyib bitirirdi meni. Zenglerimi acmamasi ise bir yandan meni deli edirdi.hardadi ne edirdi bilmirdim.
Saat 4 olmasina baxmayaraq meni elede yuxu tutmamishdi. Yeniden Kamile zeng elediyimde bu sefer zengim cavabsiz qalmadi. Amma kash ki qalardi ... telefonu Kamil yerine bashqa biri hemde bir qiz acmishdi..
A : “ siz kimsiniz? Kamil hardadi ? Telefonu sizde ne gezir?”
...” gece yarisi nolube zir ha zir zeng edirsen. Yatib Kamil. Seher durar danisharsiz. Narahat eleme” deyib telefonu uzume sondurdu. Gece yarisi Kamilin telefonunu bashqa qiz acir ve yatdigini deyir. Bunun harasinda mentiqli aciqlama olacaqdi axi? Aglimi itirecekdim az qala. Amma yox bu sefer sebr edecekdim. Butun bunlarin hamisinin bir menasi bir aciqlamasi olmalidi ve hamisini Kamil mene basha salmalidi..

Kamilin dilinden..

Seher ozume gucle gelmishdim. Bashimdaki kut agri az qala nefesimi kesirdi. Agrinin tesirinden hec harda oldugumu bele anliya bilmirdim. Yanimda yatan Meleyi gorende ise agrimi unudub az qala dik atildim. Men bura nece gelmishdim? Bu qizin menim yanimda ne ishi vardi?
K : l Meley ?! Bu ne demeydi. ? Meni bura niye getirmisen sen?”
M : “ seher tezden ne olub sesini atmisan bashina? Bir sabahin xeyir deyerler. Gece yatdin qaldin ne elemeli idim ? Evinize aparib anangile nece aciqlayacaqdim? Mende mecbur seni bize surutledim. Buda yaxshiliqim”
K : “ bashina deysin senin yaxshiligin ! Hani menimm acarlarim hani telefonum. Aydan deliye donub indi. “
M : “ narahat olma Men danishmisham nishanlinla”
K : “ sen delisen? Hansi cesaretle menim telimi acirsan sen?”
M : “ neyniyime sehere qeder zeng edirdi bashim beynim getdi”
K : “ senin payini vererdim amma telesirem. Seninle sonra danishacam men telesme !”
Telesiy evden cixib Aydana zeng eleyirdim. Inanmirdim ki zengimi acacaq amma eksi olmushdu. Aydan zengimi acmishdi. Amma sesindeki o soyuqluqu hiss elememey mumkun deyildi..
K : “ Aydan men indi gordum indi aldim teli elime. Bax qulaq as mene “
A : “ telefonda olmaz Kamil. Bibimgildeyem. Bakidayiq. Eslinde sene supriz ucun gelmishdim amma bele alindi. Gel gotur meni burdan uz uze danishaq”
Her sheyin sonuna catdigimi ozumde gorurdum artiq...

Yolu nece surdum bilmedim. Bir terefden bashimin agrisi bir terefden icimdeki peshmanciliq diyer terefden ise Aydani itirmey qorxusu. Elim ayagima dolashmishdi desem yeridi.
Catmadan 5 deqiqe qabaq Aydana zeng edib dushmesini istedim.. bibisigille bele halda cixib gorushmey istemirdim. Aydanda onlara ishe telesdiyim ucun cixa bilmeyeceyimi demishdi.
Nehayet ki catdim. Aydan mashini gorub yavash addimlari ile blokdan cixdi. Men ise gunahkar ushaqlar kimi mashindan dushub Aydanin uzune baxmadan onu bagrima basdim.. sanki son defe qucaqlayirmish kimi buraxmar istemirdim. Belkede uzune baxmaq cesaretim olmadigindan idi bimirem
A : “. Kamil bibigil gorer ayibdi gedek”
Aydani ancaq o deyenden sonra buraxib mashina oturmasi ucun qapini acdim.. yola dushseyde ne o dinlenirdi ne men. Axir soz acmaq ucun ozum danishmaya bashladim
K : “ Aydan niye geleceyini demedin mene? Mende gelerdim xinaya”
A : “ sene supriz edecekdim. Ki mene supriz oldu esas. Hemde ickili halda hara gelecekdin?”
Hecne demeden yola baxdim. Haqli idi. Hara gedeceyimizi bilmiridm hec
K : “ hara gedek?”
A : “ hemishe sohbetlerimizi aydinlashdirmaya hara gedirdikse ora”
Sozu agzimda ele qoymushdu ki hecne demeden o Deniz kenarina surdum. Catdigimizda ne men ne o mashindan dushmeye cesaret elemirdik. Nece deqiqe kecdi bilmirem amma ilk soze yene men bashladim..
K : “ Aydan danishmaliyiq”
A : “ bilirem. Mende sebrle sakit halda senin aciqlamalarini gozleyirem. Niye dunenden zenglerimi acmirdin? Niye o qeder icmishdin? Niye mashinina hansisa qizi almishdin? Niye yeniden zenglerimi acmiridn? Ve en sonunda niye o qiz senin telefonunu gece yarisi acib senin yatdigini mene demishdi? Hamisini buyur aciqla. Yalansiz. Cunki sene inaniram. “
Son sozunu ele tonda dedi ki ona yalan danishmak gunah olardi. Her sheyi ta bashdan nece oldu hamisini ona danishdim. Yalansiz ve elavesiz. O ise vecsiz halda meni dinleyirdi
K : “ Aydan hamisi nece oldu elede sene danishdim. Inan mene o qizla aramizda hecne olmayib. Yuxulu idim ozumde deyildim”
A : “ basha dushdum”
K : “ ne?”
A : “ deyirem basha dushdum. Sehv elemisen. Boyuy bir sehv hemde. Icmeyin o qizi mashinina almagin sehvdi. Amma mene xeyanet elemediyini bilirem. Daha dogrusu buna inaniram. “
K : “ yani kusmedin he menden?”
A : “ kusmedim”
Inana bilmirdim. Menim bele boyuy sehvimin qarshiliginda Aydan meni bagishlamishdi. Onu yeniden mohkem qucaqlayib buraxmaq bilmirdim..
Butun gunumuzu beraber kecirib saat 4e dogru onu bibisigile dushurub ozum eve getdim. Hazirlashib sonra Aydani goturub toya gedecekdik.. Bashim o qeder qarishmishdi ki hec Aydanin ne geyineceyi ile maraqlanmamishdim bele.. hazirlanib onun daliyca getdiyimde ise Aydanin dizden geyindiyi don eseblerimi pozmushdu. Bedenine kip oturan bu donda o qeder cezb edici gorunurdu ki.. amma ona bir soz deye bilmirdim. Menim elediyim sehvin qarshiliginda Aydanin elediyi hecne idi. Ve o susmushdusa menim dillenmeye haqqim catmirdi.
Toyda Ilqar olan biteni oyrendiyden sonra Aydanin susmasini bilib oda casmishdi. Tanidigi Aydan bele tez barishmazdi oda bilirdi ...
o gunu sag salim davasiz basha vurmagimiz menim shansim idi. Bundan sonda daha diqqetli daha ehtiyyatli olmali idim.
Aydan evlerine Senanla geri donmushdu men ise ishime gedib gelirdim. Ishimi cox sevirdim. Hem mudurumuz hem kollektivimiz cox gozel idi. Hem gec saatda ishden cixmirdim hemde maishim yaxshi idi. Adama ne lazimdi bundan artiq?
Bu minvalla aylari geride qoyub yeni ile dogru yavash yavash ilerleyirdik. Ishden kollektivimiz shirketin butun uzvleri ile kornoval hazir elemishdi.. shirketin diyer filiallarinda olanlarda hami bir arada olacaqdi.isteyen ailesi dostu ilede gele bilerdi. Aydanida ozume goturmey isteyirdim amma gele bilmeyeceyini defelerle deyib yola gelmirdi. Eslinde mende tek getmey istemirdim amma mudurumuz haminin gelmesini deyirdi. Mende gedib 1-2 saat ortaliqda gorunub eve qayidaram deye dushunurdum..
Hec xususi hazirlanmadan adi koyney shalvar geyinib hevessiz shekilde restorana getdim. Butun meclis boyu Aydanla yazishirdim amma onunda bashi qarishmishdi deye gec yazirdi. Dayisinin yasina gore nenesigile getmishdiler. Ona gore mesajima gec yazirdi cavabi
Bashim telefona qarishdigindan yanimda oturani gormemishdim bele. Sesini cixartmasa belkede gormeyecekdim...
..” bura telle oynamaya gelmisen ?”
Eshitdiyim sesle eseblerim oynamishdi. Yanimda oturan Meley idi.
K : “ senin burda ne ishin var ?! Dur cehennem ol yanimdan”
M : “ ne olub bala dushmeniy? Salam verim dedim”
K : “ senin bizim shirketin bayraminda ne itin azib? Meni izleyirsen sen?”
M “ vallah yox. Bilmirdim burda ishlediyini. Xalam qizi devet eledi mende geldim “
K : “ lap yaxshi onda get xalan qizinin yanina meni rahat burax”
Men onu qovsamda Meleyin getmey kimi bir fikri yox idi...

Yazar: Mətiş M-zadə (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 4
Baxılıb: 2 958
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri