Emo Nədir? "Emo" nə deməkdir?

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 2
Baxılıb: 11 150
Səs ver:
(səs: 1)

 

 

Emo Nədir?
Bu günün modern Emo Rockunun təmsilçiləri Incubus, Dashboard Confessional, Jimmy Eat World, New Found Glory, Hoobastank,
Hardcore Punkın bir uzantısı olaraq başlayan Emo Rock qısa zamanda, modern punkların və indiki rockerlərin yeni favoriti oldu, progressif gitar tonları, qarışıq musiqi, melodik və dinamikliyindən tanınır. Bir qismi isə pop'a daha yaxındır. Emo mahnı sözləri, olduqca şəxsi, şer və etiraflıdır. Emo eyni anda həm enerjili və mücadəli, həm də özəl və davamlı duyğusal olmağı bacaran bir tərzdir. ( Incubus - Drive.)

"Emo" nə deməkdir?
"Emo Rock" teriminin ortaya çıxması da bu vaxtlara rast gəlir. Çoxlarının düşündüyü kimi Emo, "emotional / duyğusalın qısa halı deyil. Yəni duyğusal rock anlamına gəlmir! Zamanında komedik rollarda oynayan Emo Phillips adlı bir aktyor varmış və Fugazi konsertində bir tamaşaçı, "siz gedin Emo Phillips rock yazın" deyə qışqırmış! Ancaq qrup, səsdən Phillips hissəsini eşitməmişdi. Tamaşaçıya "Emo Rock nədir?" deyə soruşmuş və belə başqa tamaşaçılarda Emo Rock eşitmişlər.Bu hikayənin bir şəhər əfsanəsi olma ehtimalı var.

Əsl bir Emo fanı olub olmadığınızı, məsələn Mineral'in February parçası ilə test edə bilərsiniz. Sonunda ağlasanız, əsl bir Emo fanısınız. Əgər "Bu adam mahnı oxuya bilmir,Bu ne musiqidi?" desəniz... Sadəcə bir MTV izləyicisisiniz deməktir.Mineral dağıldı, milyonlarca yeni qrup yarandı. Bir qismi Mineral üçün simvolik albomlar hazırladılar. Hazırda MTV-də yeni qrupların tanıtımı sürətlə gedir... Bəziləri əsl EMO, bəzisi isə... Hər qara köynək geyinib günəş eynəyi taxan, saçını boyayıb Weezer ya da Get Up Kids dinləyərək yanında "duyğularını mahnı halına gətirmək üçün" not dəftəri daşıyan emorocker olmur... Emo Rock, bir görünüş tərzi deyil... Pop deyil, Marc Anthony deyil, Trl deyil... Biraz daha açıqlamağı, keçmiştəki və günümüzdəki ən önəmli təmsilçiləri, aşağıdakı yazıda tapacaqsınız... Incubus - Drive ,Hoobastank - Crawling In The Dark ...

Emo QrupLar
1980-ci illərin ortalarında yaranmışdır. (Embrace).
1990-cı ilin əvvəlində Drive Like Jehu,Rye Coalition, Angel Hair, Antioch Arrow, Mohinder ,Saves the Day, Taking Back Sunday, and The Movielife.
1990-cı ilin ortalarında Fugazi dalgasila Sunny Day Real Estate ,Texas Is the Reason Circle Takes the Square, City of Caterpillar, Funeral Diner, and A Day in Black and White ,The Promise Ring, Braid, Bright Eyes, The Get Up Kids,Jimmy Eat World(1996) yaranmışdır.

1990-cı ilin sonlarında Fugazi və Hüsker Dü-nun təsirindən Thursday, The Juliana Theory və Sparta yarandı.

2000-ci illərdə isə Jimmy Eat World ,Dashboard Confessional..

Digər Emo Qrupları:
The Red Jumpsuit Apparatus,
Thursday,
Envy,
The Juliana Theory,
Further Seems Forever,
My American Heart,
Jawbox,
hot rod circuit,
Saves The Day,
The Movielife,
The New Amsterdams,
At The Drive In,
Bad Astronaut

Ayrıca Emo adlandırılıb amma Emo olduqlarını düşünməyən qruplar:
AFI,
Alexisonfire,
Brand New,
Bright Eyes,
Panic! at the Disco....
Coheed and Cambria,
Death Cab for Cutie,
Fall Out Boy,
From First to Last,
Funeral for a Friend,
Hawthorne Heights,
My Chemical Romance, ,
Senses Fail,
Something Corporate,
The Starting Line,
Story of the Year,
Thursday,
The Used ve Underoath

Emo sözü Emosiya-dan götürulüb.Buna göre də Emolar çox Emosional olurlar. Onlar şən danışıb-gülen ve bezende kövrek qelbli, öz yaxınları ile hemişe birlikde olan birisidirler .Ve bezen de onlar tenhalıga qapılmagı sevirler.Emoların sevgisi çox güclü olur.Onlar hetta sevgilerine göre öz heyatlarını bele qurban vermeye hazırdılar.Onların heyatında ROCK çox böyük yer tutur.Emolar Rock mahnılara qulaq asmaqla ve axşamlar oturub aglamaqla sakitleşirler.Hetta onların Bakıda bələ öz yerleri də var: 26-lar bagı, Mc Donalds.
Onlar esasen 14-18 yaşa kimi olurlar

Emolar sevende öz sevgilerini bütün dünyaya bildirmek isteyirler.Onlar hec vaxt gizli sevmeyi xoşlamirlar.Emolar sevende öz sevgilerini qışqırmaqla,bütün günü aglamaqla ve ya özlerini lezvalamaqla bildirirler.

Emolar digər insalardan daha cox fərqlidirlər.Onlar üçün həyatda nə baş verir-nə baş vermir vəclərine deyil.Onlar özleri üçün yaşamagı sevirler.Ve onların esas xüsusiyyeti de odurki Emolar öz bildikleri kimi yeni oz istedikleri kimi heyat sürürler.

Emo musiqi qrupları The Used, Funeral For A Friend, My Chemical Romance, Linkin Park,Mark&Alex və başqaları.

Emolar oyuncaqlarla oynamagı ve öz şəkillerini fotokamera ile çəkməyi sevirlər. Əsasdaki onlar öz şəkillərini çəkəndə fotokameranı yuxarıdan tutub məyus gözləri ile yuxarı kameraya baxıb çekirlər.Onların en sevimli oyuncaqları Hello Kitty, Spongebob, Jack Skellington ve Mişka Teddy-dir.

Emo oglanların ve qızların görünüşləri:
• Çehrayı-Qara reng
• Köynekleri ve ya qalstukları şaxmatdaki damalar kimi ve ya paloskalı
• Bir gözü örtülü sol tərəfə kəsilmiş qara çolkalar,arxadan saçlar ise hərəsi bir tərəfə yönelmiş kimi
• Qara dar,ayagı qırış-qırış şalvarlar
• 2-li kəmər.1-cisi adi,2-cisi zaklopkalarla üstündə dəmirlərlə ve ya skelet ilə
• Bogazında iri boyunbaqlar
• Qolda qolbaqlar(sanki lezva ile kəsilmiş qollari gizlədir)
• Qara ketalar çehrayı şnurkalarla ve ya çehrayı ketalar şaxmatdakı damalar kimi
• Pirsinq
• Qara iri eynekler
• Bəzi hallarda qızlar ve ya oglanlar biintimual olurlar
• Yumşaq oyuncaqlar ve çantalar. Çantaları poçtalyon kimi asırlar ve çantalar şalvarda olan znaçoklara gelib çatmalıdır
• Sag gözə qara sürmə ile çəkirlər ve qara-qırmızı tuşlarla kiprikleri qaldırırlar(sol göz çolka ile bağlıdır)
• Və Emo znaçoklar

 


 

                                           _AydaN_

(səs: 1)
Şərhlər: 2
Baxılıb: 11 150
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri