Emolar haqqinda bilmediklerimiz

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 1
Baxılıb: 8 312
Səs ver:
(səs: 5)

http://imgs.su/tmp/1315809623-656.jpg

EMO(*emosional* sozunden)-bu termin pank-rock musiqinin xususi bir novudu.Bu nov ifacinin sesinde olan isterik emosialardan ve melodik amma eyni vaxtda xaotik musiqiden ibaretdir
Bir nov kimi EMO 80-ci illerde pank-hardkordan USA-da Kolumbiya okruqunda ayrildi.
Birinci numayendeleri *RITES OF SPRING*,*MOSS ICON*,*JAWBREAKER*,*SILVER BEARING*.
90-ci illerin evvelerine bu nov mustegil musigi muhutde taninmaga basladi ve teze bir subkultura condu.
Bu novun yeni bolmeleri yaranmaga basladi-*SAN-DIEGO hardkor*(1992 ilde San-Siegoda yarandi)-bu klassik pank-hardkorun ve emonun birlesmesidi:*SKRIMO*(scream-qisqiriq)-bu emonun agir variantidi, burada musigide daha cox qisqiriga ve musiqide agirliga ustunluk verilir:*FRENC EMOCOR*-bu ise *skrimonun* daha sakit ve melodik bir variantidi.Butun bu novler *SAN-DIEGO*dan basqa bu qunlerde de inksaf etmekdedi.
1994-cu ilde SUNNY DAY REAL ESTATE qrupunun *DIARY* adli debut albomu isiq uzu gorur.Bundan sora EMO musiqisine daha da cox adam qulaq asmaga baslayir.Bu albomda musiqi daha da *qulaq asilmali oldu*(*QRANC* ve *INDI ROCK* uslublarin tesiri hiss olunurdu).Bundan sora bu qrupun uslubuna oxsar coxlu qrup yarnmaga basladi-* Mineral *,* Christie Front Drive *,* Braid *,* Boys Life * ve saire.Bu qruplarin sayesende EMO radiolara ve TV verlislerine dusmeye basladi.
Indi ise cavanlar arasinda bele EMO qruplar var-* The Used *,* Funeral For A Friend *,* My Chemical Romance * ve saireleri amma bu qruplar hecde oz musiqilerinde kecmis TRU EMO qruplara oxsamirlar.Onlarin seslemisende daha cox KOMMERSIYA var.
Bu subkulturanin ozune mexsus paltar qeyimi,sac duzumu ve ozunu aparma terzi var.Amma EMOlar ele hesab eleyirler ki birden--bire EMOya donmek olmaz.EMO ancaq dogula biler,eks o sadece *POZER*olacaq.Bes onlari kutlenin icinden nece secmek olar?Cox vaxt bu yarali,terk edilmis ve depressiv usaqlardi.Onlar eynidusunceli insanlar axtarir,butun edaletsizliklere qarsi cixirlar ve xosbext sevgi axtarirlar.
Cox vaxt EMOlar uzun sac uzadirlar.O sac onlarin uzunu yarsini baglayir.Emo-qirlz cox vaxt bantik baglayirlar:urek va saire formalarda.Onlar dar qara ve ya tund goy rengde cins qeyinirler.Cox vaxt bu cinsler cirig ola da biler.Zaklepkali kemer taxirlar.Dar koynek cox vaxti *qirilmis urek* isaresi ile ile olur.
Cox vaxt ket(Vans ve ya Conserve),*v* kesikle pencek,ve cox sayda nisanla olan paltarlar.Qulaqlarda pirsinq ve *TONELLER*.Dirnaqlar qara rengde olan lakla renqleyirler.Poctalyon cantalar.O cantalarin da ustunde cox sayda nisan ve yumsaq oyuncaq olur.Cox vaxt onlar SECOND-HEND ve STOKLARDA qeyinirler.
Esl EMO ilk novbede semimi olmalidi .Cox vaxt onlara *inildeyenler* deyirler.Amma bu duzgun deyil.Cunki onlar bu cetin ve onlari anlamaq istemeyen dunyada bir az sevgi ve anlayis isteyir.Ona gore de EMO emosialarini icinde saxlamir,onlari bayira cixardir.Onlar cox vaxt yunqul beyin olurlar.Cox vaxt siz onlardan bu kelmeleri eside bilersiz -*meni hec kim sevmir* ve ya *bu cox cindir ve cetin dunyadi*.Onlarin kefi cox tez-tez deyisir.Onlarin meqsedi ise temiz ve TRU sevgi tapmagdi.
Onlar sevende oz sevgisine axra qeder verilirler.Eqer cavabsiz sevgi olsa onda EMOnun esiyeti ve nifreti artir.Bir nece qun EMO oz sevgilisini yada salir ve aqlayir. Amma bir nece qun kecenden sora o yenede teze sevgi axtarmaga baslayir.
Emo musiqisi EMO-kidleri cox boyuk tesir edir.Onlar aglamaga ve oz hisslerini qostermeye utanmirlar.
Emo musiqinin en parlag qruplarindan bir necesi:
• "emo" - Moss Icon, Native Nod, Still Life, Hoover, Milemaker
• "emocore" - Embrace, Rites Of Spring, Split Lip, Four Hundred Years, SOG
• "french emocore" - Fingerprint, Jasemine, Vanilla, Anomie, Amanda Woodward
• "screamo" - Orchid, Funeral Diner, Joshua Fit For Battle, Circle Takes The Square, Page 99
• "San-Diego hardcore" - Heroin, Swing Kids, Iconoclast, Antioсh Arrow, Angel Hair
• "emoviolence" (*SKRIMONun en ekstrimal novu*) - Union Of Uranus, Shikari, Tristan Tzara, The Apoplexy Twist Orchestra, Jerome"s Dream
• "emo indie rock" - Sunny Day Real Estate, Mineral, Cursive, Pop Unknown, Monochrome
• "pop emo" - The Used, Thursday, Early November, Time Spent Driving, Finch

Amma bu meqalede olan seyler hec de bizim EMOlara aid deyil.He siz onlara sadece xarici qorumde oxsuyursuz amma basqa....Incimeyin amma sizin coxuvuz da hec bunlari bilmirsiz.Siz sadece *POZER*siz.Siz hec vaxt *Tokio Hotel*,*Nevada Tan* ve S. qruplara qulaq asaraq TRU EMO ola bilmeyeceksiz.Calisin deyisin,bu menim size olan meslehetimdi. 


Emolar haqqinda bilmediklerimiz 
(səs: 5)
Şərhlər: 1
Baxılıb: 8 312
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri