Mənim novruz xatirələrim-YalniZ-ArZu (2)

Müəllif: Totu
Şərhlər: 14
Baxılıb: 2 472
Səs ver:
(səs: 1)
Gözəl bacılarım, qarşıdan elimizin, obamızın ən sevimli bayramı Novruz gəlir. Düşünürəm ki, Novruzu sevməyən, gəlişini həsrətlə gözləməyən insan yoxdu. Milli bayramımzdı Novruz. Ona görə də özünə məxsus gözəl və maraqlı adətləri var. Tonqaldan tullanma, papaq atma, qapı pusma , fala baxma və s. İnanmıram ki, sizlərdən biriniz bu adər ənənələri yerinə yetirməmiş olsun. Kiçikdən böyüyə hər kəsin sevərək əməl etdiyi yazılmamış qanunlardı bunlar. Düşünürəm ki, hamınızın Novruzla bağlı çox gözəl xatirələriniz var.
Ona görə də bayram ərəfəsində sizlər üçün belə bir layihə hazırlamaq fikrinə gəldim. ,,Mənim Novruz xatirələrim,, adlı. İstəyirəm ki, hər biriniz Novruz bayramında yaşadığınız duzlu məzəli, yadda qalan hadisələri bizimlə bölüşəsiniz.Bu gün ki qonağım YalniZ-ArZu olacaq o bizə öz novruz xatirələrini paylaşacaq.

Salam saytimizin gozel,goycek,cicek qizlari. :wiyin: Bu gun bendeniz Yalniz-ArZu sizinle oz Novruz xatirelerini paylawacaq :star:
Men cox kalabalik bir mehlede boyumuwem.Mehlemiz cox sesli kuylu,mehriban qonwularla dolu bir mehle idi.:hmmm: Bayramlarda da nece orda abu-hava oldugunu yeqin tesevvur elediz.Hamiliqla qeyd ederdik...Ilk hazirliqlari bele,yani wirniyyatlari bir yerde biwirerdi hami.Her gun bir qonwunun evine yigiwardilar ve elece komekli biwirerdiler...Bayram gunu de qadinli kiwili yigiwardilar tonqalin bawina.Tonqal da minimum 2 metr hundurluyunde olardi.Deyib gulurduler,zarafatlawirdilar.Mutleq hami tonqaldan tullanardi.Yanvar ayindan bawlayaraq ,mehlenin uwaqlari bawlayirdilar tonqalcun agaclar,taxtalar toplamaga.Evimizde de sprey wuwelerini atmazdiq,yigardiq ki,tonqalda partladaq :ihi: Heyetimizde xeyir wer dami vardi,ora sintezator calan cagirtdirardilar,bawlayardiq reqs etmeye,sanki toy idi :)) Yemek falan da yadimiza duwmezdi.
5,6 padruqam vardi,hamimiz genc qizlar idik,16-18 yawlarinda birinci topalawib gederdik papaq atmaga..Qonwular da bilerdiler ki bizik,doldurardilar torbamizi.:nyam: Sonra sakitce qapi pusardiq. :gizlen: Bir defe de,topa halda qapi pusuruq,birden iceriden qonwunun oglunun berkden sesi geldi "Goresen men ne vaxt ere gedecem?" :122: Sen deme bilirmiw ki,qapidayiq :hh: Bizden bir gulmek cixmiwdiki, :hihih: qapini da mamasi acmiwdi,onu da danladiki,bawqa soz deyenmirdinki :dv: :hihih:
Sonra yene de birge yigiwardiq birimizin evine,bu sefer fala baxma prosesi qiziwardi aramizda :09: Bawimizda tuk qalmazdi tukle uzuk falina baxmaqdan :122: Ha duwunurem,amma xatirlamiram mende nece yaw cixmagi,ancaq hemiwe 20-ni kecerdi o kesin yadimdadi :ihi: Duzlu qogal yeyerdik,sonra mutleq ayaqqabi tullayardiq,gorek kim bu il ere gedecek deye.Demek,hansimizin ayaqqabisinin burnu qapiya dogru duwerdise,demek bu il bexti acilacaq.:toy: Bir padruqam vardi,onun ayaqqabisi qapidan cixdi pillekenlerle duwdu yere,hemen qiz bir nece ay kecmediki qowuldu qacdi :122:
Sonra bele bir fal ederdim...demek bir yumurta goturerdim,ciy halda.Onu coxlu sogan qabigina bukerdim,sapla baglayardim ve pinqvin kloka kecirerdim.Sonra hemen yumurtani vererdim mamama,qoyardi doweme plovun dibine :09: Plovun biwmesini sebsizlikle gozleyerdim ki,guya yumurtanin usdundeki uzorlara bir mena verecem,falima baxacaM. :hahahah: Kim edibse bilir her halda,yumurtani acandan sonra,ustunde soganin qabiqlari qeribe izler qoyur,bir balaca fantaziya da iwletsek (mende deli melekli qizamdana :deli:,fantaziyam awib dawirdi ele o vaxtdan :122:) bir cox weyler "oxuya" bilerik yumurtanin ustunden.Sonra da hemen yumurtani yeyerdim :nyam:
Bayramin seheri de mutleq gederdik,ana nenemle bayramlawmaga ve bir bayram gunu de orda yawayardim,:128: cunki canlarim dayimqizlariyla baci kimiydik,ele indide eleyik cox wukur.:melek:
Kecen il de men bu layiheye qatilmiwdim,yazdiqca gozlerim dolurdu,ele indide eyni hisslerle yazdim bunu.:(( Cunki indi o sesli kuylu mehlemizden eser elamet qalmayib.:uhu: Qonwulardan kocen kim,rehmete geden kim((...ora gedende heyeti sukuta burunmuw gorende adamin ureyi agriyir ve tebii ki,indi ne bizim vaxtimizdaki kimi bayram qeyd eden var orda,ne de eylenen.Biz o vaxti qizlarla papaq atirdiqsa (halbuki iri qizlardiq uje) indiki qizlar bezenib duzenib otururlar instagramda,tonqala duwmeyi de ozlerine sigiwdirmirlar.Tebriklerimizi biz canli olaraq catdirirdiq,yawli qonwulara bayram payi aparardiq,hamiyla canli bayramlawardiq.Indi amma ekseriyyet tebriki online edir ve elece de qebul edir.O da wablon video ve wekillerler...:uzulen: O vaxti heyat daha maraqli ve pozitiv idi.:hmmm:
Yazimi bele bedbin notlarda bitirmek istemezdim,ancaq neyneyim o vaxtki Bayramlardan otru cox darixiram.:((Meselen hal hazirda bayrama bir nece gun qalib,hec kimde bayram abu havasi hiss etmirem,ele ozum de daxil.:pff:
Totuma tewekkurler,bu gozel nastalji dolu layihesinde mene de yer verdiyi ucun :mucux:
Deyerli saytimizin deyerli qizlari ve butun heyyeti.Haminizin qarwidan gelen novruz bayrami mubarek olsun.:wiyin: Allah her birinizin sufrenize bol ruzi bereket qismet elesin..:dua: Kimin ne dileyi var cin olsun.:dua: Her birinizin evinde bol nemetli Bayram masasi acilsin,her biriniz bayrami doya-doya keciresiz insallah :melek: Subay qizlarimiz da gelen Novruzu oz sevdikleriyle birge,er evinde qeyd etsinler.:uww: Uwaq arzusunda olan bacilarim da oz bebewkalariyla.:sowu: :dua: Hamile bacilarima da sag salamat ana olmagi dileyiremm :melek:
BAYRAMINIZ MUBAREK EZIZLERIM!HAMINIZI COX ISTEYIREM :love: :wiyin:
Mənim novruz xatirələrim-YalniZ-ArZu (2)
(səs: 1)
Şərhlər: 14
Baxılıb: 2 472
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri