ALO-Allessandra Lolita Oswaldo

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 865
Səs ver:
(səs: 0)
http://imgs.su/tmp/1319612450-656.jpg

Telefona cavab vererken demek olar her gün istifade etdiyimiz ''ALO'' sözü bir xanımın qısaldılmış adıdır. Xanımın tam adı Allessandra Lolita Oswaldo-dur.Bu sevimli genc qız, telefonu icad eden, A.Graham Bellin sevgilisi olub. Graham Bell telefonu icad edince ilk xetti sevgilisinin evine çekmişdir. Atelyesinde telefon zeng çalanda axtaranın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başqası ola bilmeyeceyini bildiyinden Graham Bell, telefonu açar açmaz''Allessandra Lolita Oswaldo''deyirdi. Bell, zamanla sevgilisine, adını qısaldaraq xitab etmeye başladı ve telefonu her açılışında onu''Ale Lolos''deye qarşılayırmış.

İşleri uzandıqca Graham Bell, sevgilisinin adını daha da qısaltdı ve iki hecalı bir ad tapdı.
Bu qısa ad''ALO' olur. Allessandra Lolita Oswaldo, inkişaf etdirib, bütün şehere yaymağa çalışdığı telefondan başqa bir şey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen tecrübelerinden narahat olmağa başlayınca Graham Belli telefonuyla baş-başa buraxıb onu terk edir.
Yaşlı Bell, sevgilisinin bir gün onu axtaracağı ümidiyle telefonun başından heç ayrılmadı. Şeherde çekilen telefon xettlerinin sayı da gederek artmağa başlamışdı. Graham Belli artıq başqa kesler de axtarırdı.
Lakin o, telefonun her çalışında özünü sevgilisinin axtardığını sanaraq telefonunu''ALO''deyerek açır ve artıq her kes''ALO''deyirdi.
O günlerde derhal her kes telefonu açanda Alexander Graham Bellin xatiresine hörmet olaraq''ALO''demeye başladı.
Bu gün hamımızın istifade''ALO''sözü bax o günlerden günümüze gelib çıxmışdır.
(səs: 0)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 865
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri