Senin Qiymetli Daşın Hansıdır?

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 1
Baxılıb: 11 116
Bölmə: Moda / Geyimlər
Səs ver:
(səs: 1)



Senin daşın hansıdır?

Qoç - göy yaqut, ametist
Buğa - zümrüd
Ekizler - eqiq, beril
Xerçeng - eqiq, zümrüd
Şir - aleksandrit, yaqut
Qız - olivin, yaşma
Terezi - beril, almaz
Eqreb - topaz, gematit
Oxatan - firuze, sapfir
Oğlaq - süleymandaşı, opal
Dolça - ametist, sapfir
Balıqlar - yaşma, xrizolit


Hansı daş-qaş qiymetli hesab olunur? Elbette ki, gözel ve möhkem olanı.
Her bir daş heyatını Yer küresinin qabığında başlayır. Qiymetli ve adi daşlar mehz burada emele gelir. Bezileri vulkanın alovlu ağzında, digerleri ise bapbalaca tozcuqdan yaranır.Bütün eşyalar kimi qiymetli daşlar da atomdan ibaretdir. Atomları "el-ele" tutan balaca kürecikler şeklinde tesevvür etmek olar. "Beden" atom, "eller" ise elektronlardır. Amma atomların hamısı "el-ele" tutmurlar, çünki "eller"in sayı mehduddur. Bir-birile en möhkem bağlanan almazın terkibindeki karbonun atomlarıdır: atomun her dörd "el"i yanındakı atomun dörd "el"inden möhkem bağlanıb. Belece, çox möhkem şebeke yaranır. Ona göre de almaz en möhkem material hesab olunur ve 10 dereceli cedvel üzre 10 xal qiymetlendirilir.
Amma qiymetli daş-qaş tek möhkemliyine göre qiymetlendirilmir. Eyni ölçülü daşlar müxtelif derecede qiymetli sayıla biler. Sebeb onun temizliyindedir.Adi halda gözle görünmeyen çirk hele daş emele gelerken atomların arasına düşür. Amma mütexessis fotometrle daşın üzerine işıq salan kimi onu aşkar ede biler.
Emal edilmiş daş minalandırılmış ve teraşlı daşdan ferqlenir. Yerden tapılmış daş teraşçıya gönderilir. Cilalama maşınının kömeyi ile usta daşı zergerlik malına çevirir. Bu çox xırda ve ince işdir. Meselen, brilyantın en azı 56 kenarı var. Ona göre de onun üzerine işıq düşdükde şüaları her kenarda qırılır ve etrafa işıq saçır.
(səs: 1)
Şərhlər: 1
Baxılıb: 11 116
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri