Gecikmiş bahar (14-cü bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 1
Baxılıb: 3 251
Səs ver:
(səs: 0)
Neçe gün idi ki , Bahardan xeber ala bilmirdim . Men Baharın xestesi , vurğunu olmuşdum desem inanmayacaqsınız . Gizli aşiqler kimi profiline girib saatlarla onun profilinde qurcalanıram , ondan xeber tutmağa calışıram . Ona yazdığım mesajlar ve vatsat zengleri cavabsız qalırdı . Yaxında deyildi ki , durum ziyaretine gedim ,başına ne geldi deye xeber tutum. Yaxşı ki, bu arada Azerbaycandan gelen qardaşımın ailesi bizde qalırdı . Başımı balaca Nurlanan qatmışdım . Bu balaca varlıq kiçik canıyla bütün ruhumu özüne tabe etmişdi . Meni Baharsız darıxmağa qoymurdu .
Bir sabah yuxudan qalxdıgımda telefonuma gelen mesajı görünce yuxulu gözlerimı ovxalayıb tekrar mesaja baxdım . Mesaj Bahardan idi .
" Yes " deyib bağırmagımdan bütün ev ehli ayağa qalxdı , sanki komandir esgerlere " Qalx ! " emri vermişdi .
Demeyesen hesretle gözlediyim Bahar nece gün imiş möhkem xestelenib o yuzden yazmırmış . Bu hefte qrupumda paylaşdığım hekayenin oxucuların sebirsizliyi gizli izleyicimiz olan Baharımızı yeni bölüm üçün herekete getirib . Ehvalatı yaza bilmese de sesli danışıb mene yollayırdı .
İmkan tapan kimi masamın başına keçib Baharın sesini açırdım . Ele olurdu ki , bir epizodu yazmaq üçün onun sesine defelerle qulaq asmalı olurdum, onun sesini o qeder dinlemişdim ki , yatanda da qulaqlarımda cingildeyirdi .

... Esmer Asyanın inadından el çekmeyeceyini görüb ayağa qalxdı . Körpeni şala bürüyüb sobanın altında qurutduqları uşağın paltarlarından alıb başının qiyqacın açdı . Paltarları ora qoyub boxca düzeldib qolundan asdı . Qalın qoyun derisinden olan kürkünü çiynine asıb toxunma salını boyun boğazına sardı . Bütün bunları Asiya sükut içinde seyr edirdi
Daxalın içindeki yorucu sessizlik insanı darıxdırırdı . Hazırlaşıb körpeni qalın geydirenden sonra , uşağı qucağına aldı . Asyanın yanına geldi . Asya daş kimi quruyub yerinde qalmişdi . Kenardan baxan onu daşa dönmüş heykel sanardı . Bu heykelin sadece gözleri hereketde idi . Gözleri ile anasının bütün hereketlerini izleyirdi . Uşağın üzünü anasına tutub ;
- Qızım...
- Mene qızım deme ...
- Yaxşı demerem , mene hirsli ola bilersen . Senin bu hirsin esla balandan imtina etmeye haqq vermir .
- O menim balam deyil , seni tanıdığım bu güne qeder o körpe caresiz bir yetim , bir bic idi , ona sahib cıxdım , artıq onun sahibini tapmışam , hem bibisini , hem nenesini , al götür .
- Bu qeder qaba olma qızım , bu qeder qeddar olma . İnanıram ki bir gün bu dediklerine peşiman olacaqsan . O zaman indi sen meni bağışlaya bilmediyin kimi oğlun da seni bağışlamayacaq . Nece ki , bir şey bilmeden sen meni suçlayırsan , ele de oğlun senden nifret edecek .
- Ne üçün ?
- Sen onu atdığın üçün .
- sen de bizi atmışdın , tek meni yox bütöv bir aileni ...
- Men sizi heç zaman atmadım , tale ayırdı bizi , qara bextin , taleyin izi qara olsun ! Men sizin qoxunuzu almaq üçün xaraba qalmış yurdumdan herenizin bir yadigarını aldım , illerle o eşyaların qoxusuyla özüm özümü aldadıb , ovutdum .
Canı darlanmış Asya sebirsiz halda ;
- Ooff, offf , çıx daha seni eşitmek istemirem , cıx !..
- Meni görmek istemeye bilersen . Amma senin yaşadıqlarını bu körpeye çekdirmeye haqqın yoxdur .
- senin haqqın vardır sankı , Bes niye atırdın ?
- Men sizi bilerekden atmamışam , and içirem ki atmamışam .
- Uzatma !
- Bax qızım , vaxt olacaq bu körpe üçün burnunun ucu göyneyecek . Men gedirem , söz verirem bir daha gözüne görünmerem ama ne olur olsun balanı unutma .
- Yeter artıq cıx !- deye elleriyle qulaqlarını qapadıb bağırdı .
Esmer açıq qapıdan çıxıb geri boylandı , geride qoyduğu daş heykel helede yerinden terpenmirdi . Ağappaq qarın üstünde iz salan addımlar bir ananı qızından , bir balanı anasından ayırırdı ...

ARAZIN BU TAYI , MOSKVA .

Ulduz initsitutun 1 ci kursunda oxuyurdu ilk pratikasına getmişdi . Pratikada dovşanı emeliyyat etmek vardır . Müelimin mühazirelerinden sonra , emeliyyat masasına bağlanmış dovşanı telebelere gösterib ;
- Bu günkü dersimizi kim izah ede biler ? - deye soruşduqda Ulduz elini qaldırıb dillendi ;
- Men !
- Buyurun !
Ulduz ireli gelib profsiyonal hekimler kimi emeliyyata hazırlaşdı . Ellerini yuyub yaxşıca quruladıqdan sonra , spirtle sildi , yardımcının kömekliyiyle elceklerini geydi , maskasını bağlayıb emeliyyat masasına yaxınlaşdı . Dovşan insan kimi emeliyyat masasına uzandırılıb bağlanmışdı . Yazıq dovşan qorxudan esim esim esirdi . Yerinde çırpınsa da, qaca bilmirdi . Ulduzun bu caresiz heyvancığaza baxdıqca içi acıyırdı . Müharibenin odu ocağında saysız hesabsız ölü ve yaralı gören Ulduz özünü güclü bir qız sanırdı ama indi bir dovşan qarşısında aciz qalmışdı . Ulduzun bu heyecanını usaqlar ve doktor da görürdü .
- Başla Ulduz !
- Ede bilmeyecem , doktor , üreyim gelmir ,
- Yoox bu olmadı ki...Sen bir doktorsan ve bu emeliyyat masasında senden imdad isteyen bir xeste var . Cerrah dediyin cellad kimi soyuqqanlı olmalıdır . Kesdiyine acımamalı , eyni zamanda şefqetlı olmalıdır . Hekimin ehval ruhiyyesi xesteye birbaşa tesir edir , bunu unutma . Heç bir insan özü öz ayağıla bıcaq altına gelib girmez , ama hekim ona ele bir ruh vermelidir ki, öleceyini bilse bele emeliyyata özü öz ayagıyla gelmelidir . Hekim xeste üçün cellad yox , allahdan sonra güman yeri olmalıdır .
Müelliminin bu dediklerinden sonra üreklenen Ulduz özünü toparlayıb , iyneni keyidiciyle doldurub dövşanın bedenine yeritdi . İlk defe idi ki, bir canlını kesecekdi . Çox heyecanlı idi . Doktor Ulduzun qolundan tutub
- Bacaracaqsan ! - dedi - Emeliyyat zamanı hekimin allahı elindeki bıcaq üreyindeki inam , xestenin ise allahı hekim , sabaha ümüd olar, bunu unutma .
Keyidicinin tesirinden dovşanın kontrol etdikden sonra emeliyyat bölgesini hazirladı . " Bismillah" deyib bıcağı dovşana batıran kimi dovşan başını qaldırıb dişlerin qabardaraq bağırdı .
Bundan sonra ne baş verdi , Ulduzun heç neden xeberi olmadı . Gözün açdığında özünü xestelerle dolu olan qadınlar palatasında gördü . Qalxıb yatağında oturdu . Hekim xalatı hele de eyninde idi .
- Heee hekim qızımız oyandı , aferin , bizde hekimi hec zaman yatmadığını düşünürdük . Menim fikirimce hekim xestenin keşiyinde durar , hekim de xeste kimi yatarsa vay bizim halımıza . Deye yan terefdeki carpayının ucunda oturaraq elinde nese toxuyan rus nene güle güle Ulduza baxdı . Deyesen tersinedir . Hekim xesteye qarovul cekmekden , xeste hekime keşik çekir .
İcerideki qadınlar gülüşdüler . Ulduz yatağından düşüb yaxasını , başını düzelde düzelde palatadan cıxdı , qadınların şen qehqehesi hele de qapının arxasından eşidilirdi . Utandığından yanaqları allanmışdı . Emeliyyat sehnesi gözünün qarşısına geldikce özü özünü qınayırdı .
- Menim doktoruma bax eee , bele doktor olar ? Sabah bu ürekle nece emeliyyata gireceksen ? Ay kül baş , senin elinde xeste sağalmaz ee , xeste öler , göresen o dovşanın axırı noldu . Öldü yeqin . Axı ürek emeliyyatı edecekdim , yazıq dovşan .
Ulduz öz özüne danışa danışa bir bir qapıları açaraq içeri boylanır , öz destesini axtarırdı .
- Allah bilir senin qorxaqlığın ucbatından yazıq coxdan ...- qapını acıb başını içeri soxduğu yerde biriyle kelle kelleye toqquşdu .
İkisinin de başı möhkem ezildi . Zerbenin tesirinden Ulduzun gözlerinden od parladı . Yere çöküb
- Heee , yaxşı oldu , dovşanın qarğışı tutdu seni - zerbeden ağrıyan alını ovxalayaraq ufuldadı .
- Siz Azerbaycanlısız ?
Nece ildir bu qurbetde ilk defe idi ki doğma dilinde danışan bir ses eşidirdi . Bu ses ona derman kimi geldi . Elini başından cekib başının üstünde dayanan adama baxdı . Genc besteboy , yumurusifet , biraz dolu bedenli , seliqeli, sport stilinde geyinmiş bir oğlan elini ona uzarmışdı .
- Bağışlayın , bilmeden oldu . Size kömek edim .
Ulduz elini ona uzadıb ayağa qalxdı .
- Siz azerbaycanlısız ? - deye gülümser, eyni zamanda utancaq baxışlarla oğlanı süzdü .
- Haralısız ?
- Yerli Bakılı , bes siz ?
- Qarabağlıyam .
Oğlan qızı süzdü . Maşallah ağ xalat size yaraşmış . Qarabağ hara Moskva hara . Deyesen xestexanada işleyirsiz ? Sestrasız ?
- Yox eşi hele hec kim deyilem keçmiş döyüşçüyem . Müharibe veteranıyam , bu vaxta qeder yaxşı gelmişdim amma bundan sonra deyesen mennen hec ne olmaz .
- Niye ?
- Guya hekim olacam daa, bir dovşanı aperasyonnuda gebertdim - meyus halda başın açağı saldı . Oglan güldü . Ulduz çaşqın çaşqın oğlana baxdı .
- Neye gülürsüz ?
- Haa haa ha
- Bağışlayın , gülmeyinizin sebebini öyrene bilerermi ?
- Deyesen baytar gelib elimi teqdiqat initsitutuna düşüb ? Haaa haaa
- Eee besdirin dee ... ne baytar ? Men telebeyem , bura pratikaya gelmişem .
- Haa haa ...- oğlan daha cox gülmeye başladı .
- Gülmeyin , xahiş edirem !
Qehqehe sesi karidoru götürdü .
- Allah belamı versin , nece gülünc veziyyete qaldım - deyib oğlanın yanından keçib kalidorda serseriler kimi eli ayağına dolaşa dolaşa ireli adımladı .
- Yoldaş baytar qız , barım adınızı deyerdiz , itimiz , pişiyimiz doğanda sizi kömeye cağırardıq .
- Eee, el çek sefeh !

ARAZIN BU TAYI .

Xararaba qalmış yuvasının qapısın acdı . Ayağının altında qacışan sicanlardan ürpense de , her küncünde , divarında xatirelerin izi qalan bu daxala urekle girdi . Bu daxal onun isti yuvası olmuşdu . Bu daxalda ne xeyallar qurub , ne arzular cızmışdı . Burda heyatının en böyük sevgisi yaşanmışdı . Burda üç gözel balası dünyaya gelmişdi . Üç bala üçün geceleri bu daxalda yuxusuz qalmışdı . Xaraba qalmış yuvada 6 il hesretden qovrula qovrula uşaqlarına hem ata , hem ana olaraq erine vefa gösterib , hebsde olan eri Saybalının yolunu gözlemişdi . Her şey dağınıq da olsa qoyub getdiyi kimi idi . Ele bil her şey dünen baş vermişdi . Bir ferq var idi . Dünenki isti yuva bu gün soyuq bir mezarı xatırladırdı . Burda heyat sönmüş xeyallar uçmuş , arzular perik düşmüşdü . Qucağındakı nevesi şalın arasında darlanıb çırpındı . Ağlamağa başlamışdı . Ac idi . Şalı açıb yere serdi uşağı otuzdurub , evin direyine yaxınlaşıb elini direye sürtdü . Eyer yerini deyişmeyiblerse burda cıraq olmalı idı . Qüsse cöken gözleri qaranlıqda işıldadı . Beli cıraq burda idi . Demek onun düzenini heç kim pozmağa cesaret etmeyib. Yadındadır .avde bir şeyin yeri deyişilende evde qiyamet qopardı. Axşama qeder Esmerin dırdırı kesmezdi . Esmerin dırdırını ancaq ya gece yatanda erinin qucağı , ya da erinin bir behaneyle Esmeri evin ambar hissesine cağırması olardı . Erinin bir gülümsemesi , bir öpüşü onu yağ kimi eridirdi . Ele bil ki , biraz önce evde tufan qoparan bu qadın deyildi. Cırağı götürüb çırağın his basmış lampasını çıxardıb lampanı nefesi ile isitdi . Elini çırağın asıldığı yerdeki kiçik deliye uzatdı . O, vaxt cox nadır tapılan kibrit de burda qalmışdı. Çekib çırağı yandırdı . Nece zamandır xaraba qalmış yuvaya işıq deldi . İçeri ifunet qoxuyurdu . Oyağa nezer atdı . Küncdeki yataq pisliyin içinde idi . Deyesen yatalaq erinin yorğan döşeyi idi . Baxımsızlıqdan kişi son günlerine qeder burda yatağını pis güne qoymuşdu . Döşek qarılıq ne vardırsa her şeyi yerdeki palaza büküb heyete cıxarıb atdı . Qapını , pencereni açıb uşağı uşaqlarının otağına apardı . Burda iy - qox yox idi . Bura nisbeten temiz idi . Arazı , Azerin yatağına qoyub uşağı sakitleşdirdi . Gelirken yolda qonaq olduğu bir evden aldığı çöreyi boxcadan cıxarıb körpeye verdi . Siçan yemiş yorğanı qaldırıb altına girdi .
Sese yuxudan oyandı . Otağın içine dolumuş camaatı görende yaşmaqlandı . Yatağından qaxıb , uşağı bagrına basdı . Gözlerinde qorxu ve telaş vardı . Camaatı bir bir süzdü tanış sifet görmedi . Onun tanıdıqlarından kimse yox idi . Onun evini basan genc nesil idi .
- Kimsen bacı , bu xarabalıqda ne gezirsen ?
- Yolçuyam oğlum , geceye düşdüm , kimseni narahat etmek istemedim , tacir Saybalının evini sordum buranı nişan verdiler . Geldim , ama deyesen geç qalmışam . Burda heç kim yoxdur.
- Hee yazıq keçen ay öldü . Bizim evin xanımı her gün ona yemek getirirdi . Mehellenin kişileri de gelib altını üstünü deyişirdik . Gelib görüb ki , kişi ne gezir ? Kişi gedib . Siz kimsiniz Saybalı emini hardan tanıyırsınız ? Hardan gelib hara gedirsiniz .
Esmer ne deyeceyini bilmedi . Ne desin , kim olduğunu dese onu burda rahat qoyardılarmı.
- Rehmetlik kişinin emisi qızıydım . Xoyda olurduq . Bizim beyin qan davalıları vardı . Ailemizin hamısını qırdılar .nevemi de götürüb qaçdım . Rehmetliye penah getirdim . O da yoxmuş - deyib tesüüfle başın yırğaladı .
- Xoş gelmisen xala , men Saybalının qayını oğlu , Şahlaram , ama şako deyirler mene . Buyurun gedek bize , burda qalmayın . Bir anda içinde bu yeni yetme oğlana qarşı hem kin , hem de nifret oyandı . Kini atasının qızına etdiklerine göre , sevinci ise qardaşının genc yeniyetne balasını tapmışdı .
- Yox men cox qalmayacam , biraz dincelib gedecem ,
- Hara gedesen ki , ay xala . Özun deyirsen qacmışam . Saybalı eminin bizim üzerimizde çox haqqı var , boynumuzun borcudur , onun emanetine göz bebeyimiz kimi baxarıq .
- Bes , deden , anan hadadır bala , evdedirmi ?
Şahlar , bir bir dağılışan camaatı yola salıb uşağı gucağına aldı ;
- Booy bisimillah , allah , uşaq da bele oxşayarmı hec?
- Kime oxşadı ?
- Dedeme - araya bir müddet sükut çökdü şahkar uşağı öpüb ezizleyennen sonra - gedek bize ! - dedi .
İki gün qardaşının qardaşsız evinde qalıb qardaşının iki qız bir oğul balasıyla derdleşdi . Hele de cavanlar onu Saybalının emisi qızı kimi tanıyırdılar . Bu qadının onların bibisi olduğunu bilmirdiler . Esmer hele özünü tanıtdırmağı lüzum görmedi . Görülesi çox iş vardı hele . İndiden özünü tanıtdırsaydı planları alt üst olacaqdı . Uşaqlarla söhbet zamanı melum oldu ki , Banuxatın bacısının eriyle Saybalının evinde zinadayken şeher camaatı terefinden tutulub daşqalaq edilerek öldürülüb . Meşedi Sait de100 qamçıdan sonra şeheri terk edib . Ataları Beşiri son zamanlara qeder ikinci arvadıyla Bağdada yaşadığını bilirdiler . Son zamanlar Bağdada geden tacirler Beşirin Azerbaycana keçdiyini soyleyirdiler. Beşirin arvadı da eşkiyalara qoşulub dağlara qaçıb . Esmerin bir meqsedi vardı , ne olur olsun Beşiri tapıb , yıxılmış yuvasının qısasını ondan cıxmaq idi . O da hele ki , mümkün deyildi . Bunun üçün serhedlerin açılmasını gözlemeli idi .
Hemidin ata terefi bey nesili idi . Sayılıb seçilen , bir aile olsa da nedense bu ailenin uşaqları , beylerin xalqa qarşı edaletsizliyini görüb öz ailelerine de düşmen kesilmişdiler .
Bu devir ele bir devir idi ki , iranın hakimiyyet sistemi tamamen deyişmiş , İran Avropaya doğru meyillenmişdi . İran hele de şah qanunları ile yaşasalar da fikirler Avropasayağ idi . Yeni hökümet ölkeni terk etmiş qaçaqları qehreman elan ederek etrafına cemlediyi bir dönem idi . İllerle Hemidle çiyin çiyine edLetsizliye qarlı cıxan Esmer üçün ölkenin bu veziyyeti one göyden güşme olmuşdu . Artıq Arazla Tebrizden Tehrana köçmüş Esmer yeni hökümetde öz yerini almışdı. Şahın Fransada tehsil alıb, avropa medeniyyeti gören, Azerbaycanlı esilli xanımı İranda yaşayan Azerbaycanlılara xüsusi reğbet beslenirdi . Onları farslardan ve ermeniléden qoruyurdu . Odur ki , vaxtı ile qacaq heyatı yaşayan Esmere bu defe hökümet dairelerinde mesul bir iş verilmişdi . Eyni zamanda da Hemidin hissesine düşen ata malından Esmere böyük miras qalmışdı . Ölkedeki veziyyyet ne qeder xoş olsa da texmini bu günlerin uzun çekmeyeceyini deyirdi . Odur ki tedbirini görmeye başladı . Esmer hemin mirasları satıb Avropada Arazın adına hesab acdıraraq ona miras payı qoymuşdu .
Artıq Araz böyümüş , bığ yerleri qaralmış ağ benizli , qara uzun qvırım saçlı bir uşaq olmuşdu . Gülümseyende Beşir kimi yanağı batar , üst dodağ kiçik olduğundan anası Asya kimi kenardan baxanlara güler üz bir ifade yaradardi . Uşağın üzü her zaman nurlu ve xoşbext görünerdi . O , Esmeri özüne ana bilmişdi . Onun fikirince atası Qaçaq Hemid hansısa döyüşlerde qehremanca helak olmuşdu ...

Canından can qopardığu balasını anasına vererek evden qovan Asya günlerle özüne gele bilmemişdi . Qulam şeherden geri dönene qeder, hele de qapı açıq idi Çölden esen ayaz evin ortasında dizi üste çökmüş Asyanı buz kimi dondurmuşdu . Sobanın külü her terefi açıq evde burulğan yartmışdı .
Qulam ne qeder seslense de , ne qeder danışsa da Asya buz yuxusundan hele de ayılmaq bilmirdi . Beden sanki keyin içinde gözler ise yuxulanırdı . Düz bir hefte depresyona düşüb gece gündüz yatan Asya nehayyet bir axşam yatağından qalxaraq bütün olanları Qulama danışdı . Qulam Asyaya möhkem hirslense de ona bir şey demeden Esmerin ve Arazın axtarışına başladı . Esmerin sorağını İrandan alaraq qaziye gedib ona mektub yazdı . Yazdığı mektubun cavabında bu sözler yazılmışdı .
- Madem qızım bütün bu olanlarda meni günahkar bilir , men heç zaman öz günahımı qızıma daşıtdırmaram , özümü ona bağışlatmamış qızımın üzüne baxa bilmerem . Türk cümhuriyyeti Ankara Valiliyine gederek orda Müfti bey adlı bir adamla görüşün . Bizim adamdır . Men size onun vastesiyle bir şeyler buraxmışam . Mütleq Karsdan cıxın ve Menim Ankaradakı evime köçün , Asyanı da götür bir an önce mehellenin Celal paşa camisine gederek Mustafa hocayla görüşün . Menim adımı verin nigahınızı kıydırın evlenin , inanın bir gün Araz oğlunuz bu haqsız divana so n qoyacaq..."
Esmerin bütün dediklerin eden Qulaın bu nigahdan ne az ne çox düz 7 qızı oldu .

Ulduz ile Hacıalı arasında mehebbet başlamışdı . O 1 ci kursda ilk praktıkası günü Ulduzla toqquşduğu oğlan idi . Hacıalı eslen bakılı idi ama 15 yaşından Moskvada yaşayırdı . Dediyine göre 13 yaşındayken anasına sataşan bir kişini özü öz elleriile işgence vere vere öldürmüşdü . Etdiyi cinayyete göre
uşaq cezaçekme müessesine gönderilmiş , ve " qehremanlığına " göre "uşaq kalonunda "şef" adını qazanmışdı . Bir müddet içeride yatan Hacalının hebsxana dünyasının qaranlıq sakinleri qeyri qanunu yolla 15 yaşında Hacalını türmeden qacıraraq, onu öz qaranlıq dünyasına devet ederek yeni adını - yanı Balaqardaş qoydular . Balaqardaş 15 yaşından lotu dünyasına qedem basdı . Artıq 28 yaşı vardı . 28 illik heyatında ağır cinayyetlerde 3 defe hebs olunmuşdu . Lakin bir müddet sonra günahsız bilinerek azadlığa cuxmışdı . Onun oğru dünyası Bakı kendleri ve Moskva bazarları olsa da üreyine söz kecirde bilmeyerek yuvasını Ulduzun üreyinde qurmuşdu . Aralarında böyük bir eşq yaşanırdısa da , bu iki genc heç zaman evlene bilmezdi . Çünki oğru dünyasında evlilikden ve aileden söhbet bele gede bilmezdi . Balaqardaş Ulduzu initsitut yataqxanasından cıxardaraq şeherin merkezinde tutduğu evde yerleşdirdi. Onun her ehtiyyacını ödeyerek , onu göyden enmiş melek kimi besleyirdi . Ulduza bu münasibet ne qeder ağır olsa da heyetından memmun idi . Hec zaman dadmadığı sevginin dadından doymayaraq eşq şerabından içib ,beynini dumanlandırmışdı . Onun üçün varsa da Balaqardaş idi yoxsa da . Balaqardaşa ele bağlanmışdı ki , balaqardaş olmayan yerde heyat ona zindan idi . Bezen hansısa bir cinayyete göre tutulub içeri atılanda o zaman peşimancılıq hissi üreyini sarırdı . O zaman bu münasibetin ona zererdeb başqa bir şey etmeyeceyini düşünürdü . Sadece düşünürdü . Ele ki Balaqardaşla üz üze gelirdi . Peşimancılıqlarına son verilirdi . Bu münasibetden xeber tutan ismayıl ve Mikayıl Ulduza qarşı çıxsa da Ulduz sevdiyini onların ayağına vermedi . İsteseydi de vere bilmezdi . Hele qanunsuz mehebbetin havası başından çıxmamışdı . Taaa o vaxta qeder ki, 3 illik beraberlik esnasında Balaqardaşın növbeti cinayyet işine göre tutulması ve 8 illik itkin düşen İbrahimin meydana çıxmasına qeder ...

Artıq yeni mövzu başlayırdı . Bu mövzu bir iki sehveyle ve ya sehneyle bitesi deyildi . Belke daha uzun, belke daha qısa olacaqdı . Mesajların arasında Baharın yeni mesajlarını gözlemekde idim . Nedense Bahar yene de gecikirdi ...

Yazar: Feride Acarakçay (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 1
Baxılıb: 3 251
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri