Gecikmiş bahar (30-cu bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 055
Səs ver:
(səs: 1)
Bizim yerlere qış tez gelir . Uzaqdan görünen Ovit dağı beyaz gelinlik geymişdi. Noyabırın ilk günleri idi , ama soyuq buz kimi kesirdi . Salonun yuxarı başında yanan " uyuyan soba " gece gündüz isti qalırdı . Sobanın yanına qoyulmum kresloda oturub bir gözüm televizorda bir gözüm oxucularımın suallarını cavablayaraq romanımın davamını yazırdım . Arada bir sobada yanan şabalıd ağacı partladıqca yerimden dik atılır , etrafa göz gezdirir , tekrar yazırdım .
- Ooo, maşallah , bu romanın seni benden almış artık , Feridanım - deyerek yoldaşım menim dalıb getdiyimi görüb mene söz atırdı .
- Ee Hüseyin bey , bilmiyormuydun yazar bayan aldığında olagağı buydu ?
- Vallaha seni hikayene kıskanıyorum aa ...
Şirin zarafatlarımız bele , meni bu yazımdan bele döndere bilmirdi ...

Araz ve Şahların tekidiyle Beşirin otağını bir neferlik bir palataya deyişmişdiler . İlin günün bu zamanında Qarabağ kimi bir yerde xestexanada bir neferlik palata tapmaq müşkül mesele idi . Ama Arazın telebi burda işe yaramışdı . Rayon İcra Komitesine gederek bu meseleni gündeme getirmişdi .
- Cenab başçı , Özüm Türkiyede yaşayıram . Qardaş baçılarım İranda . Valideyinlerimiz evinde yanıb ölümle penceleşir . Xestexanada 6 neferlik palatada yerleşdirilib . Bütün kend , tanıyan bilen adamı ziyarete gelir . Bu da palatadakı xestelerin narazıcılığına sebeb olur . Yaralının evi yanıb kül olmuş , ve yaxında da bir qohum eqraba yoxdur ki ,yaralını onun evinde yerleşdirek . Bizim de evimiz xaricde . Xahiş edirem yaralının ziyaretcilerinin rahat rahat xesteyle görüşmesi üçün xestexanada şerait yaradılmasına serencam veresiniz .
Araz xestexanaya geldiyinde artıq Beşirin palatası deyişdirilmişdi .
Beşirin uşaqlarının meydana çıxması Beşirin de ziyaretçilerini artırmışdı . Bütün mahal onlarla maraqlanırdı . Eslinde xeste ziyareti behaneydi . Gelen onları görmeye gelirdi . Yanına kim gelir , kim gedir Beşirin heç bir şeyden xeberi yox idi . Beşir özünde deyildi . Bir ağ xalatlı birini gören kimi , arxasınca yazıq yazıq zarıyır ,
- Nolar , bir iyne ... ölmek isteyirem , onların üzüne baxa bilmirem , nolar meni bu işgenceden qurtarın . Qara torpaqda gizledin meni , öldürün meni ...
Beşirin vicdanı üzüne durmuşdu . Xecaletinden uşaqlarının üzüne baxa bilmirdi . Uşaqlarının başı söhbete qarışdığında onları gizlice süzer , elini havaya qaldırıb sanki onlara toxunurmuş kimi hereket ederdi . Uşaqları ona baxan kimi elin yanına salar , üzün yana çevirerdi . Bütün günü dodaqlarının altında nese pıçıldayar , xırıltılı sesle öz aleminde nese ecaib bir şeyler söyleyerdi . Beşir ne qeder qeddar olsa da , ne qeder öz şerefsizliyin boynuna alsada , bele veziyyetinin Allahın ona gözgöresi ceza verdiyini dese de yene de Arazın üreyi onun acılarına dözmürdü . İller boyu üzünü görmediyi atasına üreyinde neler mehkemeler qurmuşdu . Neler ittihamlar ireli sürmüşdü . Beyni hakim olub , Beşire en ağır cezaları vermişdi . Amma indi ... indi üreyi vekil olub beyninden onun günahlarının bağışlanmasını isteyirdi ... ağlı hökmünü ireli sürüb anasının , bedbext uşaqlığının qisasını ondan istese de en böyük hakimin - Allahın ona verdiyi cezaya boyun eyirdi .

Bahar salona keçib Sevdanın yanında oturdu .
- Nolub Sevda ? O ne sözler idi , atmacalı kinayeli ?
- Heç eşi, işine bax !
- Ne işine bax , indi o oğlan sehv başa düşecek
- Neyi . Şerfi bilerekden onun zamoğuna ilişdirmeyini ? Yoxsa bufetďe laqqırtı vurmağını .
- Bax sen bele yanlış anlayırsan .
- Eziz dostlar , hörmetli qonaqlar !... - gecenin spikeriri sehneden qonaqları salamlayaraq geceni açıq eledi . Zaldakı uğultu bir anda kesdi . Her kesin diqqeti spikere cemlenmişdi . Sevda Baharı eşitmeyirmiş kimi diqqetini sehbeye yöneltdi . Spiker uzun uzun şeherin ziyalılarından , şeherdeki yeniliklerden danışdıqca yerden alqışlar qalxırdı . Sevda tikanlı sözlerle Baharın keyfini qaçırtmışdı . Elleri salondakılara qoşulub spikeri alqışlasa da üzünden düşen min parca idi . Günah üstünde tutulmuş adamlar kimi , utandığından başın qaldıra bilmirdi . Udquna, udquna qalmışdı . Sevdayla ne qeder yaxın olsa da onun dikbaş , tikanlı atmacaları , ikibaşlı zarafatları hemişe onu narahat edirdi . Sevdanın onunla zarafat etdiyini bilirdi . Amma ele tonda edirdi ki , zarafatı gercekden seçilmirdi . Bezen "sözün düzün zarafatda deyerler " meseli qulaqlarında cingildeýerek onu bu qızdan ehtiyyatlı olmağa xeberdar edirdi .
- Eziz dostlar ,ve deyerli qonaqlar. Bilirsiniz Gence Texnalogiya Unversitetinin mezunu , universitetimizin deyerli profesorlarından olan Hikimet müellimin yetirmesi olan , Almaniya Bavyera eyaletinin cenub - qerbindeki Augsburg şehrinde fealiyyet gösteren , kamputer istehal eden fabriklerinin birinde yüksek vezifede çalışan , 800 neferlik bir kollektife başçılıq eden , fexrimiz , şerefli adıyla ölkemizi xaricde tanıtdıran , bayrağımızı , seviyemizi , xalqımızı dünyaya tanıtdıran gözel temsilçimiz , görkemli alim Habil Elesgerovu size teqdim edirem . Buyurun Habil müellim ...
Eşitdiyi teqdimatdan qulaqlarına inanmırdı . Bu teqdim edilen adam Meleyke müellimenin qardaşı Habil idi .
Ön cergelerdeki yüksek vezifeli şexsler ve unversitetin dekan ve müellim kollektivi arasında oturmuş Habil ayağa qalxıb salondakılara baş eye eye xitabet kürsüsüne yaxınlaşdı .
Sevda da Bahar da oturduqları yerde donub qalmışdı . Yer yerden her kes ayaq üste Habili alqışlayırdı . Sevda Bahara tecüble baxır, başı ile ne olduğunu , ne baş verdiyini işaretle Bahardan soruşurdu . Camaata qarışıb o da alqışlara qoşuldu . Bir Bahar yerinden terpenmirdi . Ele bil , qarşısında dayanmış adamlar arasında gizlenirdi . Demek , tesadüfi görüş ve tanışlıq bu alimle onu görüşdürübmüş .
Ön cergelerden müeĺlimlerin arasında Meleykeni gördü . Ele bil en yaxın bir adamını görürdü . Sevincinin heddi hüdudu yox idi . Kenardan ona diqqet edirdi . Çox qürurlu görünürdü .
- Amma öz aramızdır aa, bele qürür yaraşır Meleykeye . Menim de bele bir qardaşım olsa qabağımda kimse dayanmaz - deye düşündü . Düşündükce de Meleykeyle ilk tanış olduğu gün yadına düşürdü . Hemin gün Meleykeye ne qeder hislenmişdi ...
Habil cıxışını bitirib alqışlarla yerine keçdi . Meleykenin yanında oturdu . Bahar uzaqdan onları seyredir, bu bacı qardaşa hesed aparırdı .
Tedbirin sonuna az qalmış ayağa qalxdı . Yanındakılardan üzür isteyib bayra çıxdı . Eve getmek isteyirdi . Özün yaxşı hiss etmirdi . İçinde özüne mexsus olmayan bir hissler baş qaldırmışdı . Ne hiss etdiyini özü de başa düşmürdü . Kiminlese oturub derdleşmek isteyirdi . Sekinin kenarındakı telefon külübesine girib qapını örtdü . Burdan sakit yer ola bilmezdi . Burda telefonla danışmaq behanesiyle özü özü ile derdleşecekdi . İçeriden küçeye baxdı .
Payız son günlerini yaşayırdı . Çılpaqlaşmış ağacların tepesindeki saralmış yarpaqları külek ağuşuna alıb qopardıb , bir müddet havada fırladıqdan sonra harasa uzaqlara aparırdı . Bu menzere içinde bir düşünce yaratdı . Eyni zaman da da özü de sebebini bilmeden ağlayırdı .
- İnsan da bu yarpaqlar kimidir . Heyat da külek kimi . Ağac doğmaları , yaxınları . Heyat adlı rüzgar , insanları doğmalarından qoparıb bax belece atıb tutar , fırladar , sonra ise Allah bilir ya kiminsenin ocağına atar , ya kiminse ayaqları altına , ya da harasa uzaqlara uçurar . İnsan ömrü bax bu yarpaq qederdir ...
Bahar yanılmamışdı . Ne bileydi ki , düşünceleri ile öz yarpaq ömrünü çizirmiş ...
Burda ne qeder qaldığını bilmedi . Telefon butkasının qapısı döyüldü . Kimse telefonla danışmaq üçün sıra gözleyirdi . Üzünü telefon aparatına tutub gizlince gözünün yaşını silib guya telefonda kiminlese sağollaşırmış kimi sağollaşıb çıxdı .
Üzüne deyen soyuq külek onu diksindirdi . Bayaq Sevdanın bufetde ona verdiyi ipek şerfi boynundan alıb alnına sardı . Uşaqlıqdan bir derdi vardı . Alnına soyuq deyen kimi qrip olurdu . Harası üşüyürse üşüsün bir alını üşümesin ...
Hava qaralmışdı . Medeniyyet evindeki tedbir de bitmişdi . Günorta da en çox sevdiyi peraşkilerini yeye bilmemişdi . Çox aç idi . Allah bilir qızlarla qaldığı otaqda yemek varıydımı , yoxuydumu Allah bilir .
- Gedim görüm bufet bağlanmayıbsa bir iki peraşki alım , eyer qalıbsa .
Medeniyyet sarayından bayıra çıxan camaatı yarıb içeri keçdi . Bufete geldi . Bufetde temizlik işleri gedirdi . İş saatı biydiyinden yır- yığış başlamışdı :
- Adile xala ,
- Haycan ?
- Acından ölürem , peraşki varmı ?
- Yox ay bala bu saata peraşki qalar ?
- Ooff ... yemeye ne var bes ?
- Heç ne ay bala , iş saatı qurtarıb . Ancaq kojik - mojik ...
- Yox ee onnan doymaram - tessüfle başını yırğaladı .
- dovğa da qaşmayıb ?
Bufetçi qadın başını silkeledi .
- Yaxşı gedim görüm dükannan qatıq, çörek alım barım - Dönüb çıxmaq isteyende Arxasında Habili gördü . Gülümser süzgün baxışlarla onu süzürdü . Özünü itirdi , baxışları baxışlarında donub qaldı . Niye onun baxışlarından sallanıb qalmışdı ,özü de bilmirdi . Sağa çekilib keçmek istedi . Hemin anda da Habil ona yol vermek üçün Baharın çekildiyi istiqamete çekildi , Bahar onun yolunu kesdiyini görüb bu defe sola çekildi . Habil de herekete keçib özünden asılı olmayaraq Bahara yene mane oldu . Bahar özünü toparlayıb :
- Yol ver de ... Ne baxırsan , meni güdürsen ? - deye kobudcasına Habile dedi .
- Yoox , növbemi gözleyirem . Bayaq növbeden kenar gelmişdim hirslendiz , indi de növbe gözleyirem yene hirslenirsiz . İndi men neyleyim ? - gülümseyerek cavab verdi .
Utandığından yanaqları lale kimi qızardı Baharın . Habilin yaxasından iteleyib bufetden çıxdı .
- Bir dene siqaret verin - Habil heç ne olmamış kimi bufetçiye döndü .
Bahar çox pert olmuşdu . Ayaq tutduqca qaçırdı . Yolu kecib dayanacağa gedecekdi ki , dayanacaqda Aqili gördü . Onunla bir yerde olmaq , beraber yol getmek ağılsızlıq olardı . Dayanacağa çatmadan geri döndü . Medeniyyet evinin qarşısında qoyulmuş böyük dibçeyin arxasına keçib gözledi . Bir gözü dayanacaqda Aqile bir gözü sarayın qapısında idi . Allaha yalvarırdı ki , bele bir zamanda Habil gelmesin . Onsuzda onun üzüne baxacaq halı yox idi .
- Bahar ? Neynirsen burda ? - Meleykenin sesi geldi . Gözlerini yumub alt dodağını dişledi . Cinayyet üstünde yaxalanmış canıler kimi özünü itirdi . Üreyinde :
- Bu hardan çıxdı ? - dedi
- Sen tedbirdeydin ? Bes men seni niye görmedim ? - Yaxınlaşıb Baharın üzünden öpüb görüşdü - yeqin meni gözleyirsen ?
- Hee ... şey ... arxa cergelerdeydim . Nece gündü haralardasan ?
- Bakıdaydım , Habili qarşılamağa getmişdim ...
Habil adını eşiden kimi üreyi çırpınmağa başladı .
- Gel ! Habil de gelib burdadır . Tedbire devet almışdı . Geldi . - Baharın qoluna girib onu dartdı
- Hara ?
- Bize .
- Yox , ne var sizde ?
- Aaa ayıb olsun ! Ne var sizde ne demek . Hemişe gelib getdiyin ev deyilmi .
- Bilirem ee ... ele demek istemedim . Yanı evde qonağun var da .
- Qonaq deyil o menim qardaşımdır . O da evde yoxdu . Eslinde var , ama, yeqin gec geler . Habil bu gün Eliyarın qonağıdır .
- Eliyarın ? - Baharın gözleri böyüdü .
- He .
- Onlar tanışdılar ?
- Elbette ki . Menim Habilden gizli sirrim yoxdur . Ne var açıb demişem .
- Bes nece qebul etdi ?
- Kimi ?
- Eliyarı !
Meleyke şaqqıltı çekib güldü .
- Eliyar kişi deyil ?
- Estefğullah . Ele demek istemedim . Yanı deyirem ki ...- ne deyeceyini bilmedi . " Eliyar seni saxlayır axı " desinmi yoxsa "Eliyar senin erin deyil axım "?
- Başa düşdüm . Yanı resmi erim deyil !
- He dee ...
- Guya Gülnazın eridir ? Nolsun kebini var , uşaqları var . Ele her kebini olan , uşağı olan arvad olur ? Arada sevgi yox , hötmet yox , başa düşmek yoxdursa olmaz olsun bele evlilik . Bizim münasibetimizi artıq bütün şeher qebul edir . Sen de qebul et . Eliyar üç uşağın xetrine o eve gedib gelir . Menim evime ise menim xetrime . Gedek . Evde danışarıq .

Arazın vizasınin zamanı bitmek üzre idi . Getmeli idi. Amma Beşiri da burda bele bir veziyyetde qoyub getmek de istemirdi . Beşir can üsteydi . Ne ölen kimi ölmürdü , ne qalan kimi qalmırdı . Oturub burda onun ölümünü aylarla gözleye de bilmezdi . Qardaş bacılarının her birinin özüne göre işi güçü var idi . Ev eşik yiyesi idiler . Ailelerinin , uşaqlarının gözü yolda qalmışdı . Çox kecmedi ki , Şahlarla , bacısı vetene döndü . Bele şertleşmişdiler ki , gedib bir neçe günden sonra ikisinden biri ve ya o biri qardaş bacıların geri dönsün . Onlar gelenden sonra Araz da getsin . Belece Beşir ölene qeder növbeli olaraq onun yanında qalacaqdılar .
Atalarının yanına Azerbaycana servet qoxusuna gelen Şahlar gelib atasının evinin yerinde quru yanmış torpaqdan başqa bir şey görmeyince suyu suzüle süzüle geri qayıtdı . Arazın artıq vaxtı bitmek üzre idi . İki üç gün sonra ölkeden cıxmalı idi . Şeher aeroportuna gelib bilet almaq istedi . İstediyi zamana bilet tapmayınca ele hemin aeroportdan Ence reysi ile Bakıya , Bakıdan Ankaraya bilet aldı .
Xestexanaya çatanda Beşirin otağında heç kim yox idi . Beşirin yene ağrıları qalxmış zar zar zarıyırdı , özünde deyildi . Bu neçe günde Beşirin gözleri tamamile tutulmuşdu . HEc ne görmürdü . Sesleri eşidirdise de bezen ne deyildiyini bele anlamırdı . Gözünün işığı sönen Beşir dayanmadan :
- İşıqları yandırın , meni tek qoymayın , çox qorxuram - deye xırıldayır , yaralı sarıqlı ellerini Arazın ve ya İbrahimin elinden çekmirdi . İki aya yaxındır xestexanada canıyla elleşen Beşirin acılarına ürek ağrısıyla baxmamaq mümkün deyildi . Araz onun eziyyetine ne qeder acısa da üreyinde Allaha şükür edirdi :
- Şükür sene Ya Rebim Allahım . Sen her şeye qadirsen . Sen özün bilirdin ki anamın , ailemin qisasını çıxarmaq üçün bu murdar mexluqa ne pilanlar qurmuşdum . Şükür sene ki, meni bu yaşımda elimi qana bulamadın . Meni bu yaşımda qatil etmedin . Sen özün bunun cezasını verib bele bir veziyyetde mene möhtac etdin . Bu da bir sınaqdır . Meni onunla bele bir veziyyetde rastlaşdırmağınla , meni sınağa cekib , sebrimi irademi yoxlayırsan . Men vicdanıma sığınıb sene el açdım Allah . Özün bilen meslehetdir .
İbrahimin " iyne vurduraq qurtarsın " teklifine de " yox " sözüyle cavab verirdi .
Qoy cezasını bu dünyada çeksin . Eyer ölmesi lazımıydısa , biz Allahdan cox bilmirik , Allah onun ele anında öldürerdi .
Araz gelib Beşirin yanında oturdu . Yanmış üzüne , eriyib tökülmüş sifetine baxıb :
- Meni eşidirsen ?
Beşir xırıldadı :
- İşığı yandır .
- İşıq yanır .
- Bes men seni niye göre bilmirem .
- Görmezssen ... heç kimi görmezsen, Beşir !
İlk defeydi ki ,ona adıyla müraciet edirdi . Hemişe onun haqqında danışanda ona "o" deye müraciet edirdi .
- Niye göresen ? Menimi görmek isteyirsen ? Niye ? Günahını görüb üzür istemek üçünmü ? Axı men senin günahınam ay Beşir ? Axı men senin sehvinem ? Niye meni görmek isteyirsen ki ? Allah sene nece ceza verir , görürsen ? Señ ne qeder özünü bir gün bu dünyaya Firon kimi göstersen de , Allah deyir , " ə, otur yerine . Men olan yerde sen heçsen "
Araz danışdıqca Beşir başın yelleyib onu susmasını isteyirdi . İnildeyib :
- Sus , nolar danışma , sehvlerimi üzüme vurub mene eziyyet etme - deyirdi .
- Allah deyir ki , Beşir sen ne qeder Fironluq elesen de, ne qeder şeytana uysan da menim varlığımı unutma . Dünyanın o tayında olsan da men seni günahlarınla üz üze qoyacam . Seni günahlarının qarşısında ezecem , eyecem ...
- Bağışla meni oğlum !
Araz güldü .
- Menmi bağışlayım seni ? Niye bağışlayım ? Bic doğulduğum üçünmü ? Ya anam daşqalaq olmamaq üçün, meni götürüb qaçaq heyatı yaşadığı üçünmü ? Belke senin üzünden anamın ailesinin başına gelenler üçün bağışlayım seni . Bes menim günahım neydi ? - sesini ucaltdı -Hee ? Danış daa , niye susursan ? Heç xeberin oldumu men neler yaşadım ? Xeberin oldumu senin ucbatından anamın atamın kim olduğunu eşidende çekdiklerimden ? Senin ucbatından ilk sevgimi daşlara vurdum - çünki o menim bacım idi . Yaxşı ki , rehmetlik Qulam abim tez duyux düşdü . Yoxsa men de olacaqdım senin kimi şeytan övladı . Ölsem de seni bağışlamayacam . Senin övladın olduğum üçün nifret edirem özümden . Özüme nifret etdiyim üçünmü bağışlayım seni ? ...
Beşir ağladıqca sümüyü çıxmış yanağı dartılır . Cözlerinden yaş çıxmasa da ağladığı belli idi .
- Yene men vicdanıma el qoyub Allahıma sığındım . Hanı o biri uşaqların , gelib gördü bir hesirsen , bir Memmednesir , senden onlara bir şey qalmayacağını görüb , "geleceyik " deyib çıxıb getdiler . Bes niye gelmediler ? Amma men seni tek qoymadım . Senin yanında vicdanıma susub qalıram , heç qalmaq istemirem de . Bilirsen niye ? Çünkü sen her menim varlığımı gördükce çehennemini bu dünyada yaşayırsan . Can cekirsen canını tapşıra bilmirsen . Mrn de özümü buna göre günahkar sanıram . Allah bilir bizim bilmediyimiz başqa ne günahın var . Esil halallığı o vermelidir sene . O gizlin saxladığın , etiraf ede bilmediyin günahın ...
Beşir üzünü yana tutub :
- İbiş , Ulduz - deye xırıldadı .
Araz dolmuş gözlerini sıxıb qapıdan çıxdı . Qeydiyyat bölümüne gelib telefonu istedi . Dayana bilmirdi deli bir ağlamaq tutmuşdu onu . Bu saat Silanın yanında olmaq isteyirdi . En çetin günlerinde Silayla derdleşib , onun tesellisiyle özüne gelerdi . İndi Sila yanında yox idi .
Nömreleri çevirib İbrahimin qaldığı evi yığdı . İbrahimi xestexanaya çağırdı . Özü ise taksiye oturub beynelxalq telefon qovşağına geldi .Telefoncu qıza evinin nömresini verib özü telefon kabinesine keçdi .
Silasının sesini eşitdi, sanki su ile doldurulmuş bir şarı deşmişdiler . Gözlerinin yaşı dayanmadan axırdı . Üreyi bu aralar çox kövrelmişdi . Özünü bu qeder yuxa ürekli olduğunu bilmemişdi heç .
Silanin mülayim sesi , nevelerinin şıtaq bağırışları Arazı yerinden derbeder etmişdi . Bu neçe vaxtda yalnız indi onlar üçün darıxdığını hiss edirdi . Hem darıxdığı üçün , hem de biraz önceki övke ve duyğusal anlardan yana üreyi param parça idi , ağlayırdı , Sila onu teselli edirdi .

Meleykeyle oturub doyunca yeyib içdiler . Hemişeki kimi yene hansısa romanın müzakitesine başladılar . Ordan burdan söhbet etdiler . Artıq çox gec idi . Belke de yataqxana artıq bağlanmışdı . Neçe defe Bahara yataqxanaya zamanında gelmesi üçün xeberdarlıq edilmişdi . Amma beraber keçirtdikleri deqiqeler ele şirin olurdu ki ... heç bir birilerinden qopa bilmirdiler . Bezen Meleyke zarafata salıb :
- Deyesen artıq seni bizim eve köçürdeceyik - deyirdi . Her defe gecikende Meleyke yataqxananın komendantına zeng edib Baharın onunla beraber olduğunu deyerek , Bahari içeri keçirdirdi .
Bahar saata baxdı . Saat ona qalırdı . Artıq gec idi getmeli idi . Ayağa qalxıb hazırlaşdı :
- Belke , zeng edim , deyim bu gece bizde qalasan ?
- Yox , yox . Ne danışırsan . Mamam bilse ki , başqa yerde qalmışam , vallah meni öldürer .
Bayaqdan , qehqehesi otağı başına götüren Meleykenin üzüne su çilediler ele bil . Gülüşü dodaqlarında dondu . Gözler dalıb getdi . İçdeñ sanki bir alov qopub nefesinden çıxdı . Ah çekdi . Meleykenin bu halı Baharın diqqetinden yayınmadı .
- Noldu sene gülüm , ahın dağlara daşlara , niye bele ah cekdin ?
- Ne xoşbextsen ,
- ...
- Seni qoruyan anan var . Ananın qedrini bil . Menim de anam meni qorusaydı , indi nenim de bir isti yuvam , ailem , uşaqlarım olardı .
- Olar inşallah , darıxma - deyerek Meleykeni qucaqlayıb öpdü .
- Men cıxım , her ehtimala qarşı sen bir komendanta zeng ele ! Birden qapı bağlı olar .
- He bu deqiqe . Narahat olma , indi ederem - deye Meleyke telefonun desteyin qaldırdı .
Bahar uzunboğaz çekmelerini telesik ayağına geyinib qapını açınca Habille burun - buruna geldi . Bayaq büfetdeki kimi baxışlar toqquşdı , gözler böyüdü .
- Yene siz ? - Habil çaşqın halda dillendi .
-...
- Bu tesadüfdür , yoxsa başqa eve gelmişem ? Yoo , deyesen bu defe de siz meni güdürsüz ?
- İcaze verin çıxım !
- Hoopp , hoop ... sıranızı gözleyin ! Bu defe növbe menimdir .
- Novbe ? Ne növbesi ?
- İçeri girmek növbesi . Bufetde sıra davası edirdiz . Axı siz edaletli qızsız , indi niye haqsızlıq edirsiz ? Sehv etmiremse qapını men açdım ve içeri girecekdim .
- Xeyir . Heç bir haqsızlıq etmirem . Yol menimdir , görmürsüz elim hele qapının desteyindedir ? Men çıxacaqdım- deyib bir addım ireli atıldı . Eyniile Habil de bir addım atıb :
- Xanım edalet qanunu pozursuz ! - dedi . Artıq sine sineye nefes nefese idiler - Ve bu defe size güzeşt etmeyecem !
- Aa nolub burda ? - Meleykenin sesi ikisini de geri atdı
- Xoş geldin Habil , bayaqdan seni gözleyirdik , harda qalmısan ?
- Meni ? Siz meni gözleyirdiz ?- Habil tecüb ve kinayeli gülüşle Bahara baxdı .İnanmıram ki siz meni gözleyesiz !
- Men yox , bacınız . İcaze verin , men gedim ,gecikirem
- Aa tanış olmayacaqsınız ?
- Sen keç içeri ! Men Bahar xanımı yola salım gelim - deye Habil Meleykenin üzünden öpüb onu içeri ötürdü .
- Artıq siz tanışsız - deye Meleyke bic bic gülümseyib barmağını onlara silkeledi .

Bayaqdan başım yazmağa nece qarışıbsa , yandırdığım sobanın sönmeyinden xeberim olmamışdı . Soba çoxdan sönmüşdü . Barmaqlarımın ucunu buz kesirdi . Çox heyecanlı bir bölüm yazırdım . İki gencin özlerinden xebersiz üreyinin en çılğın simfoniyası çalınırdı . Elimde elac olsaydı , elime dirijor çubuğu alıb bu simfoniyanı başlamadan durdurardım :
- Eeyyy, bu mehebbet size göre deyil , dayanın , olmaz !!! Sİz bacı qardaşsız !

Yazar: Feride Acarakçay (real hekayə)
(səs: 1)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 3 055
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri