Təcavüzdən yaranan sevgi (10-cu bölüm)

Şərhlər: 4
Baxılıb: 6 301
Səs ver:
(səs: 1)
Elçin:
- Off. De görek niye zeng etmisen?
Turan:
- Neyse, senin danışıq terzine dözecek halım yoxdu. Bu gün Zaurun küçüyün çıxartdıgımız verliş var ee...
Elçin:
- He ne olubki?
Turan:
- Bu gün o verlişde uşagın Zaurun oglu oldugu açıqlanacaq.
Elçin(Gülür):
- ela xeberdi.
Turan:
- He eledi, bu gün Zaur her kes içerisinde biabr olacaq ve en esası işden çıxardılacaq.
Elçin:
- Sen dediyinden beter güne qalacaq.)
Turan:
- He eledi. Her neyse, sagol.
Elçin:
- Sagol (zengi sonlandırır ve ardından) bu gün senin mehvindir Zaur, iller önce qardaş deyib inandıgın insan terefinden mehvin...

Bir neçe saat sonra. Ruhi xesteler üçün dispanser. Xesteler üçün istirahet otaqlarından biri. Bezi xesteler otaqda oturub televiziya izleyirdi. Samirra ve Zaurun anası Kemale xanım da burdaydı. İki qadın bir birlerinden xebersiz şekilde sakit dayanıb televiziyaya baxırdılar. *** telekanalı ve ***verlişi. Her kesin diqqeti tekeviziya verlişe yönelmişdi. Aparıcının her bir kelmesine diqqetle qulaq asırdılar. "Salam eziz tamaşaçılar xoş gördük sizleri. Bir neçe günlük aradan sonra yeniden sizlerle birlikdeyik)) Bu gün sizlere keçen defe taleyini teqdim etdiyimiz uşaq Nihad Talıbov barede danışacagıq. Bizim emekdaşlarımız Nihad haqda bütün gerçekleri öyrenibler. Aldıgımız melumata göre Nihad Talıbov heç de kimsesiz deyil. Nihad hazırda uşaq evinde olsada ancaq o uşaq kasib deyil. Beleki Nihadın adina bank hesabı açılıb ve bu hesaba 20000 manat mebleginde pul yerleşdirilib. Daha sonra Nihadın adına senedlerde evde alındıgı qeyd olunub" Bayaqdan verlişe diqqet edeb her kes fikirlerini vetlişden ayıraraq öz aralarında uşaq barsinde danşmaga başladılar. Bezileri "uşaqda bexte bax ee" "yaşına bax puluna evine bax" "göresen uşaga kim pul ve ev veribki?" "Uşagın ailesi yoxdurki?" Pıçha pıç qeybetler ara vermirdi. Samirra ve Kemae ise ya etrafdakıların qeybetin izleyir yada susaraq televizya aparıcısını izleyirdiler. "Eziz tamaşaçılarımız hazırda aldıgım melumata göre bizim emekdaşlarımız Nihatin ailesini tapiblar. Emekdaşımızın dediyine göre Nihadın ailesi tanınmış insanlardı. Diqqetiniz ekrana olsun Nihadın ailesinin ata ve anasının adlarını açıqlayıram" Bayaqdan pıçıltıyla qeybet eden her kes danışıqlarını yarımçıq saxlayaraq fikirlerini ekrana yöneldirler. "Nihadın atası .... Nihadın atası..." Televiziya yayımı ürek döyüntülerini seslendiren musiqi. Verlişi izleyen her kesin heyecanı.. "Nihad Talıbov Azerbaycan Respublikasında daxili qoşunların general palkovniki Esed Talıbovun oglu Zaur Talıbovdur" Bu adi eşiden zaman iki insanın iki qadınn qışqırtıları otaga eks seda verir. Bu adın onları birleşdiren insana mexsus oldugunu bilmeyen iki qadın yenede keçmişlerini xatırlayaraq qışqırıb feryad edirler. Otaga daxil olan hekimer ve tibb bacıları. Qadınlara vurulan sakitleşdirici iyneler ve ardından "Zaur balam" ve "Seni mehv edecem Zaur seninde övladın menim övladım kimi ölecek" ifadeleri.....

Braziliya. Telefon zengi ve gücle oyanmaga çalışan Larisa.
Larisa(Yuxulu halda):
- Alo, ne olub Diana?
Diana:
- Alo, Larisa, sene bir xeberim var.
Larisa:
- Off yene neynemisen harda başına iş açmısan?
Diana:
- Ay qız, ne gicdeyirsen men heç ne etmemişem.
Larisa:
- Bes bu vaxt niye zeng etmisen?
Diana:
- Ay qız, imkan ver deyimde.
Larisa:
- De görek.
Diana:
- İndice internetde Azerbaycan dövletine aid resmi xeber sehifesinde bir xeber oxudum.
Larisa:
- Off buna göre zeng etmisen? Oxudun oxudunda mene ne?
Diana:
- Larisa, eseb etme imkan ver sözümu deyim.
Larisa:
- Off.
Diana:
- Xeberde "TANINMIŞ GENERAL PALKOVNİK ESED TALIBOVUN OGLU HERBİ PALKOVNİK ZAUR TALIBOVUN TANINMIŞ FUTBOLÇU İLAYDA HESENOVADAN BİR OGLU VAR" deye yazılmışdı.
Larisa (Teeccüble):
- ne?
Diana:
- İlaydanın oglu var.
Larisa şaşqın veziyyete qalmışdı. Tek Larisa deyil bu xeberi eşiden her kes şaşqın hala düşmüşdü.

Azerbaycan. Bakı. Sosial şebekelerde bir neçe saat önce ***teleyayım kanalında yayımlanan verlişde neçe ilden sonra gerçeye çıxan sirr her kesi şaşqın hala salmışdı. Bu şaşqınlıq Zaurgilin evindede hokm sururdu.. Mahire aglayaraq üreyin tutmuşdu. Esedse esebinden bilmirdi ne etsin ancaq otaqda var gel edir. Elmira xanımsa hemişeki kimi qışqırıb kimıerise acılayırdı.
Elmira:
- Vay biyabır olduq vay vay.
Mahire:
- Ana besdi.
Elmira:
- Ne besdi he ne besdi camahat içinde biabr olduq, Zaur başımızı soxdu yere.
Mahire:
- Ana, Zaur ne edibki axı? Burda onun ne günahı var?
Elmira:
- Bundan artıq ne edecek illerdie uşagın bizden gizledib atıb uşaq evine camaat ne deyecek axı buna?
Mahire:
- Ana, camaatdan bize ne?
Elmira:
- Nece yeni camaatdan bize ne? Deyeceklerki Esed beyin pulu yoxdurki nevesin uşaq evine atıb? Nevede deyirem bilinmir hele uşaq hansı fahişeden dünyaya getrib. Kor olasan seni Zaur, bizi biabr eledn. Hele oglum yazıq balam bütün ictimayete biabr olacaq.
Mahire:
- Ana, besdi Zaur bizi biabr etmeyib. Birde hardan bilirsen axı uşagın anası fahişedir?
Elmira:
- Ay qız, fahişedirki Zaur illerdir uşagı ve anasın gizledibde. Fahişe olmasa niye bele etsinki. Yeqin düzgün biri deyilmiş deye başından edib.
Esed(Qışıqraraq):
- sus ana, sus!. (Bayaqdan esebleri tarima çekilen Esed bey) heyif sene ana, heyif. Günahi olmayan bir uşagı deyil o saat camaatı menim işimi fikirleşdin. Heç neyi düzgün bilib bilmeden uşagın anasını fahişe deye qeleme verdin. Zauru bayaqdan qargayırsan ancaq ona emin olki Zauru bu veziyyete sen salmısan.
Elmira:
- Men ne etmişem he ? Sef etdim fehleqızından uşagı aldım bey balası kimi yaşatdım sef etdim? Kemale acından ölenin biriydi, uşaga biz verdiyimizi vere bilerdi?
Esed:
- Düzdü ana, Kemale biz verdiyimiz varı dövleti vermezdi ancaq Zaura esl sevgini öyrede bilerdi. Ana, Zauru bu gün hansısa sefi varsa bilki bu sefde günahkar bizik .
Mahire:
- Ana, birde uşagın anasına fahişe deme. Uşagın anası tanınmış futbolçu İlayda Hesenovadı hansiki bir ay önce esl Azeri qızı oldugunu qeyd etdiyin qız!
Bayaqdan menzereni göz yaşlarıyla izleyen Aygün bir az özüne gelerek pıçıltıyla danışmaga başlayır -İlaydadan övladında vatmış, bu uşaq seni menim elimden aldi..Artiq seni itirdim Zaur itirdim..

Bakı. Hava limanı. İller sonra Azerbaycana, vetenine gelen İlayda. Ve onun gelişini bilib onu sebirsizlikle hava limanında gözleyen Zaur. İller sonra qarşılaşdılar. İlaydanın kinli ve Zaurun ona qarşı sevgi dolu baxışları. Aniden Zaurun üzüne deyen sert şille ve etrafdakı her kesin onlara diqqet etmesi...... Etrafdakı her kes şillenin sesine aniden Zaur ve İlaydaya dogru gözlerin dikdiler. Zaursa üzüne deyen sert şillenin tesirindeydi helede. Elini üzünde gezdirerek İlaydaya baxırdı. İlayda ise heç neyin ferqinde deyildi ancaq Zauru vurmaga çalışırdı. Yumşaq yumruqlarını Zaurun sinesine vururdu. Zaur ne qeder İlaydanı dayandırmaga çalşsada deliye dönmüş İlayda dayanmırdı.
Zaur:
- Deli olmusan? Camaat bize baxır, dayan.
İlayda Zaura cavab vermirdi ancaq bildiyini edirdi. Zauru vurmaqdan elleri artıq agrıyırdı ancaq İlayda dayanmaq bilmirdi. Aniden İlayda yere çökerek aglamaga başladı, illerdi unutmaga çalışdıgı keçmişini xatırlayıb feryad edirdi. Zaur İlaydanı sakitleşdiremk üçün İlaydanın yanına çökerek yerde oturdu. Etrafdakı her kesin baxışı onlarda olsada ne Zaur ne de İlayda bunu vecne almırdı. Sanki hava limaninda insan axınının oldugu yerde deyil sakit heç kimin oldmadıgı bir yerdeydiler. Zaur heç neyi vecine almayıb İlaydaya sarıldı onun başını sinesine sıxıb sakitleşdirmeye çalışdı. Pıçıltıyla "Bagışla meni sene etdiklerime göre bagışla" dedi. İlayda ise Zaura sarılaraq aglayırdı. Tek isdediyi kimese sıgınaraq keçmişinden uzaqlaşmaq sakitleşmek idi. İlaydada Zaura sıgınmışdı iller önce heyatını mehv eden insana. Bu zaman Rahib onlara yaxınlaşır.
Rahib:
- Zaur bey, Zaur bey, xaiş burdan gedek camaatın nezerleri sizdedi.
Zaur:
- Heç kim vecime deyil Rahib, kim baxır baxsın.
Rahib:
- Zaur bey, xahiş edrem, durun gedek burdan uzaqlaşaq, yoxsa size pis olacaq.
Zaur:
- Rahib, vecime deyil dedim. Mene pis olan onsuz olub xahiş get başımdan.
İlaydanın hıçqırıq dolu aglayışı ve Rahibin ordan bir az uzaqlaşması.
İlayda:
- Niye bele etdun axi? Niye onun heyatini mehv eledin?
Zaur(İlaydanı özüne bemberk sıxaraq):
- mecbur idim.
İlayda:
- neye mecbur idin axı? Övladımızı bedbext etmeye?
İlaydanın övladımız ifadesi Zaurun üreyin paramparça etdi. Heç vaxt yaxınına getmediyi uşaq onun övladıdır. İlaydayla Zauru birleşdiren yegane varlıq. Aniden Zaura sarılan İlayda huşunu itirir. Bunun ferqine varan Zaur İlaydanın üzüne yavaşca şilleler vururki ayılsın ancaq İlayda oyanmır.
Zaur:
- İlayda, İlayda...
Bayaqdan onlara baxan her kes Zaur ve İlaydanın etrafını daireye alır. Zaurun qışqırıq sesini eşiden Rahibde qaçaraq onlara yaxınlaşır.
Zaur:
- İlaydam, İlaydam. Oyan İlaydam ne oldu sene oyan yalvarıram oyan. (Etrafa diqqet ederek qışqırır) ne gözünüzü dikmisiz? hekim çagrında .
Rahib:
- Zaur bey, gelin maşınla xestexanaya aparaq tez.
Zaur:
- İlayda, İlayda, İlaydadam...
Ses gelmediyini gören Zaur onu qucagına götürerek Rahibin maşınına dogru gedirler. Maşına eyleşdikden sonra Rahib maşını işe salaraq xestexanaya dogru sürür. Tez zamanda en yaxın xestexanaya çatırlar. Zaurun qışqırıq sesleri ve hekimlerin onların etrafına toplaşması. İlaydaya laızm olan ilk müayine gösterilir ve palatalardan birine yerleşdirilir. İlayda vurulan yuxu iynelerinin tesirinde yatırdı Zaursa onun başnın üstünde dayanaraq onu izleyirdi.

Elçin eşitdiyi sozden sarsılmışdı. Televiziyaya Zaurun oglu kimi çıxardıgı uşagın anası sen deme İlaydaymış. İlayda Zaurdan intiqam almaq üçün bir imkan. Elçin esebden bilmirdi ne etsin. İlk aglına geleni etmek isdedi. Evden maşının açarlarını götürerek aşagı endi. Binanı heyetinde yavaş addımlarla maşınını saxladıgı yere dogru getdi. Maşının qarşısında bir az dayanaraq etrafa göz gezdirdikden sonra maşınına eyleşib aglında planlaşdırdıgı ünvana dogru sürdü. Az sonra debdebeli binalardan birinin qarşısında saxlayıb maşndan enerek binaya daxil oldu. Eliyle bemberk üreyini sıxmışdı. Çünki o qeder telaş etmişdi üreyi bıcaq kimi sancılırdı sanki bir teher özünü ele alıb lifte daxil oldu.

Müəllif: Əfsanə
(səs: 1)
Şərhlər: 4
Baxılıb: 6 301
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri