Təcavüzdən yaranan sevgi (12-ci bölüm)

Şərhlər: 4
Baxılıb: 6 151
Səs ver:
(səs: 0)
Lara:
- menjm esebimle oynama, aen kimsen mene emr veresen he? Özüm bilerem zeng ederem ya yo. Bax birde zeng etsen polise şikayet edecem.
Aydın:
- Get indiden et menim üçün problem deyil.
Lara:
- Offf Aydınnn.
Aydın:
- Azzar Aydın, çor Aydın. Dünen hardaydın?
Lara:
- Sene ne hardaydım sen kimsenki menden harda oldugumu soruşasan?
Aydın:
- Lara, meni cin atına mindirmede. Nece kimem? Senin sevgilin! Gelecek heyat yoldaşın!
Lara:
- Pah bir o qalmışdı sen menim heyat yoldaşım olasan.
Aydın:
- Lara xanım, emin danışma! Sualıma cavab ver hardaydın dünen?
Lara:
- Sene ne?
Aydın:
- Lara...
Lara:
- Bay bay.
Lara telefonu söndürerek divanın üstüne atır. Bayaqdan onu izleyen Masilda gülmemek üçün özün zor tutur. Ancaq alınmır Lara onun güldüyünü görmesin deye üzünü otaqdakı şkafa dogru çevirerek şkafın siyirmesin çekib eşylara baxır. Bu vaxt Masildanın gözüne qara rengli üzlüyü olan bir neçe vereqden ibaret dosya sataşır. Üzerinde "İlayda Hesenova" yazılan dosya ona maraqlı gelir. Maragına güc gele bilmeyen Masilda dosyanı açlb baxmaga başlayır ve o an dehşet şaşqınlıq yagan üz ifadesi Masildanın üzünde yaranır.... O neydi axı? Orada ne yazlmışdı? ? Masildanı dehşete getiren ne oldu?...

- Sizin burda ne işiniz var? Samirra qoxaraq arxaya cevrilir ve Tibb bacısıyla üz üze dayanır.
Tibb bacısı:
- Sizinleyem sizin ne işiniz var burda? Siz indi öz otagınızda olmalıydız axı?
Samirra:
- Men men he k im i a xda rı rdı m.
Tibb bacısı:
- Hekimi neynirdizki?
Samirra:
- Ag rllarım agrllarım başlayıb, mene derman versin.
Tibb bacısı:
- Hekim burda deyil, gelin menimle gedek.
Samirra tibb bacısıyla beraber otaqdan çıxır. Dehlizde telefonla danşıgını sonlandıran Zaur İlaydanın otagına dogru gelerken hekimle qarşılaşır.
Hekim:
- Zaur bey, sizinle danışa bilerem?
Zaur:
- Ne barede?
Hekim:
- İlayda xanım barede.
Zaur:
- İlaydaya nese olub?
Hekim:
- Gelin menim kabinetimde danışaq.
Zaur hekimle beraber kabinete keçir. Hekim Zaura yer gösterek eyleşmesini deyir. Zaur hekimin gösterdiyi yerde eyleşir.
Zaur:
- Hekim ne olub axi?
Hekim:
- Nece deyim size bilmirem amma mecburam.
Zaur:
- Axı ne olub?
Hekim:
- İlayda xanım, İlayda xanım xestdedi, beyninde şiş var, şiş getdikce böyüyür.
Zaur:
- Anlamadım siz ne danışırsız?
Hekim:
- İlayda xanım beyin xerçengidir.
Zaur(Titreyerek hıçqırtılı sesle):
- bu nece ollla bill-er axxı?
Hekim:
- İllerdir yaşadıgı stres, fkirler beyini yorub, zeif qida ve bir vaxtlar qebul edilen narkotik.
Zaur:
- Narkotik?
Hekim:
- Aha, İlayda xanım bir vaxtlar Narkotik aludeçisi olub, qanından aldıgımız analizlere esasen birde qolunda narkomanlara aid çapıqlar buna sübutdur.
Zaur(Pıçıltıyla):
- hamısı menim ucabtımdan.
Hekim:
- Buyurun?
Zaur:
- Hekim, müalicesi yoxdur?
Hekim:
- Beyin xerçengine tutulan xestelerden 100/2 ya yaşayıb ya yox, bu xesteliyin müalicesi yoxdur, hele tibb inkişaf etmeyib deye tapılmayıb, belke gelecekde müalicesi tapıla.
Zaur:
- Anlamadım, bes menim İlaydam nece olacaq?
Hekim:
- ALLAHdan ümid kesilmez ancaq yaşam ümidi çox azdır.
Zaur hirsle ayaga qalxaraq hekimin yaxasından yapışlb qışqırmaga başlayır.
Zaur:
- Nece yeni yaşam ümidi çox azdır? Sen nece hekimsenki bir xesteni qurtara bilmeyib onun yaşam ümidi yoxdur deyirsen? Nece hekimsen?
Hekim(Zaurun elinden qurtulmaga çalışaraq):
- Za-ur bey baxın biz-im eli-mizden heç ne gel-mir (eliyle göyü işare ederek) verende odu alanda o ALLAHdan ümid kesilmez.
Zaur hirsle hekimi yere dogru atıb ordan çıxır. Maşınına eyleşib denize dogru sürür. Denizin kenarında saxlayaraq özünü deniz havasına dogru atır. Fikirlere qerq olur hekimin dediyi sözleri düşünür "Yaşam ümidi çox azdır" bu ifade Zaurun üreyini paramparça edir. Bütün vücüdu elleri titreyir soyuq ter bedeninden axır. Ellerini göye qaldıraraq qışqırmaga başlayır. Her kes onu izleyir ancaq o vecine almır ancaq qışqırır sanki kimlese danışırmış kimi "Men ona söz vermişem her şey yaxşı olacaq deye bütün seflerimi düzeldecem deye niye ALLAHım buna mane olmaga çalışırsan? Niye? Niye xoşbextliyimi menden alırsan? Niye qadınımı, uşagımın anasını menden alırsan niye? Atamı aldın susdum, anamı aldın susdum, uşaqllgımı aldın susdum, gencliyimi aldın susdum ancaq indi susmayacam Qadınımı menden almagına imkan vermeyecem!!!!

İlayda Braziliyaya geldikden bir ay sonra qeribe hallarla qarşılaşırdı. Başında keskin şiddetli agrılar başlamışdı. Agrılar ara vermeden getdikce şiddetlenirdi. İlayda bu agrılara döze bilmeyib hekime müraciet edir. Hekimse İlaydanı beyin temoqrafisine gönderirki baş agrısının sebebin öyrensin. İki gün sonra çıxan cavablar heç xoşagelen olmur.
İlayda:
- Hekim, cavablarda ne yazılıb?niye susursuz?
Hekim:
- Nece deyim bilmirem.
İlayda:
- Neyi axı.?
Hekim:
- İlayda xanım bir az sakitleşin.
İlayda:
- Hekim, deyin axı ne olub?
Hekim:
- İlayda xanım, gedin eve dincelin, men sizinle daha sonra elaqe saxlayacam yadaki yaxınlarnızla elaqe saxlayaram.
İlayda:
- Menim heç kimim yoxdur! İndi deyin.
Hekim:
- Siz xestesiz, beyin xerçengi.
İlayda:
- Nece?
Hekim:
- Sizin anlayacagnız dilde deyim, beyininizde şiş var, getdikce böyüyür şiş.
İlayda(Titrek sesle):
- müalicesi yoxdur?
Hekim:
- Teessüfki yox.
İlayda:
- Bes nece olacaq?
Hekim:
- Tezlikle emeliyyat olmalısız amma...
İlayda:
- Amma ne?
Hekim:
- Emeliyyat risklidir.
İlayda:
- Nece yeni?
Hekim:
- Ölüm şansı daha böyükdür.....
İlaydanın titreyişi ve xeyallar. Hekimin İlaydaya verdiyi xestelik dosyası. Dosya bir ay sonra Masildanın eline keçdi. İlayda Azerbaycanda olarken Zaur onun xesteliyini bilen anda Masilda da o dosyanı tapdı. Masilda qışqıraraq yere çökdü hakim ola bilmedi göz yaşlarını serbest buraxdı. Lara Masildanın hereketinden heç ne anlamadı.
Lara:
- Masilda, Masilda sene ne oldu?
Masilda:
- Lara, Lara xestedir.
Lara:
- Ne?
Masilda:
- Beyin xerçengidir İlayda.
Lara:
- Sen ne danşırsan?
Masilda titrek elleriyle dosyanı Laraya uzadır.
Lara:
- O o ola bilmez...

Helime:
- Ana, menim qızımın halı nece olacaq indi?
Elmira:
- Helime sus! Qızına ne olub axı?
Helime:
- Ne olacaq eziz xelef neven bedbaxt edib da bundan artıq ne olacaq?
Elmira:
- Helime, sus yoxsa seni ellerimle bogaram! Zaura qarşı kobud nese isletme..
Helime:
- Hemişe sus, sus, sus! Ancaq Zaur ve Esed maraqlıdır senin üçün, birdefede qızların maraqll olmur!
Elmira:
- Helime...
Helime hirsle otaqdan çıxır. Qızının otagına keçir o an qışqırıq aleme eks seda verir. Boşalmış derman qutuları ve Aygünün cansız cesedi...

Zaur hekimin dediklerinin şokundaydı helede. İlaydanl itirmekden qorxurdu, sevdiyi qadın üçün göz yaşlarına bogulmuşdu. Zaur İlaydanın yanında oturaraq onun saçlarına sıgal çekerek danışırdı sanki İlaydayla danışırmış kimi.
Zaur:
- Menim İlaydam, Bagışla meni, Bagışlaki heç vaxt sene xoşbextlik yaşada bilmedim. Bagışlaki, her zaman sene göz yaşları bexş etdim. Bagışla İlaydam, Men alçagam, senin heyatını mehv eden alçaq. sene zorla sahib olan, senin qadınlıq qürurunu mehv eden alçaq. Heyatını mehv etmediyim yetmedi övladını da sene çox gördüm onu senden aldım seni onun ölümüne inandırdım. Bagışla meni İlaydam, elediklerime göre bagışla, İller sonra qarşılaşdıq senle bu defe seni xoşbext etmek isdedim bu defe seni aglatmaq deyil güldürmek isdedim ancaq bu defe de taleh buna mane olmaga çalışır. Taleh amansız şekilde oynayır bizimle. Ancaq bu defe seni itirmeyecem İlaydam. Taleh amansız oyununda seni menden almayacaq.
Göz yaşları İlaydanın saçlarına düşür. Zaur elleriyle onun sacını silir. Eyilerek onun alnından öpür
Zaur:
- Men seni sevdim İlaydam, çox sevdim. Sen menim BEXTSIZ SEVGİMsen!

Zaur İlaydanı tapdıgı gün. Rasimi döydükden sonra İlaydanın elinden tutub çıxardır iyrenclik yuvasından. Bir neçe il bundan önce emisinin Zaura hediyye etdiyi eve aparır İlaydanı. İlayda bir müddet övladını dünyaya getirene qeder burada yaşayır. İlayda Zaura nifret etsede ilk vaxtlar ancaq sonradan bu nifret bir az azalmışdı. Zaurun onu fahişexanadan çıxardıgı gün bu nifret azalmışdı azda olsa sevgi qıgılcımları alovlanmaqda idi. Ancaq Zaur qorxurdu çox qorxurdu. Heç vaxt sevmeyen Zaur sevirdi hemde qorxurdu. Sevdiyini bedbext edeceyinden övladının da taleyi Zaura benzeyeceyinden ana ve atası kimi Ilaydaninda onu atacagindan qorxurdu.. Bu sebebden beynine heç vaxt xoşbext ola bilmeyeceyini övladı ve İlaydanı ferqli bir heyata atacagını derk etdirmişdi. Zaur, İlayda övladını dünyaya getirene qeder İlaydayla bir evde yaşadı. Evveller şehvetin esiri olan Zaur bir evde yaşadıgı qadına ona mexsus olan varlıga toxunmadı. İlayda her şeyin yaxşı olacagını sanırdı, bu sebebden ancaq o gün ümidler parçalandı. İçkili şekilde eve gelen Zaur İlaydanı incitdi. İlayda Zaurun içkili oldugunu anlamadan ona çay ve alma piroqu teklif etdi. Zaur piroqu qarşısında gören anda her şeyi datmadagın etdi, ayaga qalxaraq künce qısılıb aglayan qızcıgaza aman vermeden onu döydü ve "özünü bu evin sahibi bilme, bir gün redd olacaqsan bu evden" deyerek İlaydanı incitdi ..

Zaur göz yaşlarına bogularaq İlaydanın elini elleriyle sıxmışdı. Bu an İlayda qeyri adi hereketle terpenmeye başlayır. Günlerdi iyneler vasitesile yatırdılan İlaydanın bu hereketi Zauru qorxudur. Qalxaraq hekimleri cagırır. Hekimler celd otaga daxil olaraq İlaydanın veziyyetine göz yetirirler. Heç ne anlaşılmır. Xeste yaxşl veziyyetde oldugu halda iynelerle yatırdılıgı halda gözlerinden yaş damlaları axır. Xeste aglayır. Ne hekimler nede Zaur heç ne anlamır. İlaydanın keçmişi xatırlayıbda canının yandıgını heç kim anlamır.

Xestexanın heyeti qışıqırıq, imdad sesleriyle ehatelenmişdi. Helime xanım, Elmira xanım feryad qopararaq aglayırdı. Mahire ise key veziyyetinde qalaraü menzereni izleyirdi. Esed bey qucagında Aygünü maşından düşürdeb qışqıraraq hekimleri çagırırfı. Etrafdakı her kes onları izleyirdi. Bu an bir oglan qaçaraq Esedin yanına geldi. Esede kömek etdiyini bildirerek Aygünü Esedin qollarından alaraq öz sert qolları aradında xestexanaya daxil oldu. Hekimler oglan ve qucagında qızı gören kimi onlara teref qaçdılar. Aygünü oglanın qollarında alaraq emeliyyat otagına apardılar Bir neçe saat sonra medesi yuyulan Aygünün heyatıl xilas eden hekimler onu reanimasiya şöbesine apardılar ve bir muddet nezaretde olmasini ailesine bildirirler..
Esed ve Elmira gil Aygünün sag salamat olduguna sevinerek bayaq onlara kömek eden oglanı tapıb ona teşekkür etmeyi vacib saydılar. Ancaq oglan teessüfki çoxdan xestexananı terk etmişdi..

Uşaq evi.
Ayxan:
- Nihad, niye bizimle oynamırsan?
Nihad:
- Oynamaq istemirem, el çekin menden.
Ayxan:
- Niye axı? Gel oynayaqda.
Nihad(Hirsle Ayxanı iteleyib yere yıxır):
- dedim isdemirem.
Ayxan yere yıxıldıgından dizini yaralaylr ve aglamaga başlayır. Neceki atası kimi qeddar, heç neyi vecine almayan Nihad, Ayxanın göz yaşlarına mehel qoymadan oradan uzaqlaşır. Tek sakit bir yere gelir. Yere uzanaraq göylere semaya baxır. Derin düşüncelere qerq olur. Ailesini, keçmişini, ne üçün burda oldugunu düşünür. Nihad da atası kimiydi, eynen Zaurun özü. Ancaq özünü düşünen, heç ne onun üçün maraqlı olmayan bir uşaq idi Nihad. 6 yaşı olmasına baxmayaraq sanki 25 yaşında heyatdan bezmiş bütün iyrencliyi görmüş ve heyata nifret etmiş biri kimi davranırdı Nihad. Hemişe sessizliyi sevirdi. Tek qalmagı. Başqa uşaqlar kimi oyun oynamaq, şekil çekmek onluq deyildi. Nihad, Zaur kimi ferqliydi... Bu zaman kenardan Nihadı izleyen bir qadın Nihadın tekliyinden istifade ederek ona yaxınlaşlr.
Qadın:
- Balaca, burda tek ne edirsen?
Nihad{Hirsle):
- men balaca deyilem!
Qadln:
- Bagışla.
Nihad oradan uzaqlaşmaq isteyen anda qadın onu dayandırır.
Qadın:
- Oglum, dayan.
Nihad hirsle arxaya cevrilir.
Nihad:
- Men senin oglun deyilem! Men heç kimin oglu deyilem, menim anam yoxdur.
Qadın:
- Yanıllrsan, var. Senin anan var.
Nihad:
- Varsa hardadı bes? Niye menim yanımda deyil?
Qadın:
- Anan xestedi, evdedi seni gözleyir, bura meni gönderibki seni apatım onun yanına.
Nihad:
- Yalan deyirsiz.
Qadın:
- Yalan demirem. Senin anan İlayda Hesenovadır, Tanınmıış futbolçu İlayda Hesenova...
Bu qadln kim idi? Heqieqetenmi Nihadı anasının yanına aparacaqdı?

Müəllif: Əfsanə
(səs: 0)
Şərhlər: 4
Baxılıb: 6 151
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri