Azadlığa ilk addım (1-ci bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 10
Baxılıb: 4 368
Səs ver:
(səs: 0)
-besdi mama besdi bezdim artig bu söhbetlerden!
+kes sesini ay qiz! O senin qardawindi ne deyirse razilaw dűz deyir
-he mama sen hemiwe oglunun terefin tutarsan! Bir defe olsun onu susdurmarsan!
+ay bala sen ne istiyirsen axi men bawa dűşe bilmirem?!
-azadlig istiyirem mama bawa dűşűrsen?! Bezdim bu evde oturmagdan
+qelet eliyirsen sen! Ipini bow buraxaq dűşesen cöllere? Azeri oldugunu unutmusan deyesen!
-mizildanir- ele en böyűy sehvimde bududa
+ne deyirsen?!
-hec ne tek qalmag istiyirem!
Nűbar xanim bawini yelleyir ve otagdan cixir
********
Menim adim Gűneldi 20 yawim var. Ailede 3 neferik. Anam (Nűbar), qardawim (Cavid) ve men. Atami 18 yawim olanda itirmiwik. 15 yawim olanda biz Moskva şeherine köçmeli olduğ. Men hele uşağ olandan atam orda işleyirdi. Atamin Moskvada şexsi obyektleri var idi. O vaxtlar qardawim Iqtisad unisi maliyye fakűltesinde 4-cű kurs idi. Mense 9-cu sinifde oxuyurdum. Qardawim unini bitirdi. Mende buraxiliw imtahanin verdim ve biz Moskvaya atamin yanina köçdűk. Qardawim ve anam cox sevinirdiler. Qardaşım orda teze dostlar tapacagi ve atama qovuşacağıcűn. Anam ise sadece atama qovuşacağıcűn. Menimcűnse ferqi yox idi. Men harda oluram olum onsuzda evden mektebe mektebden eveyem. Atami göreceyimcűnse ne sevinirdim ne kederlenirdim. Cűnki men atami ilde bir defe görűrdűm. Ondada ya qardaşımla vaxt keçirer yada anamla söhbetleşer gezerdi. Belkede men evde olmasaydim menim varligimdan xeberi bele olmazdi.
Bizi airaportda atam qarwiladi ve evine apardi. Ev geniş heyetli kűrsűlű ev idi. 6 otagdan ibaret idi. Evde atama ev işlerinde kömek eden Sveta adli 55-60 yawlarinda nurani bir xanim qalirdi. Otaglardan biri onun idi. Atamin dediyine göre kimsesiz idi. Bir otag anamla atamin yatag otagi, diger otaglardan biri menim biri Cavidin otaği idi. Bir otag bow idi. Diger otag ise böyűk zal (qonağ otagi) idi. Men öz otagima girende cox tecűblendim. Otagim cehrayi mebelle yigilmiwdi ve mişkalarla dolu idi. Bunu atamdan hec gözlemirdim. Otagimdan cixdim ve atama cox sağol dedim.
Gűnler otűb gedirdi. Qardawim atama işlerinde kömek edir, anam Sveta xala ile ev işleri görűr, söhbet edir ve arada aliş-verişe cixirdilar. Mense ancağ evde otağimda idim.
3 il sonra...
Atam işlerinde xeyli yűkselmiwdi. Menimde artig 18 yawim olmuşdu. Bir gűn evde atam dediki:
A-Gűnelin artiğ 18 yawi var istiyirem ona xarici pasport alim. Belke yayda seyahete cixdiğ lazim olar.-men atama baxib gűlűmsedim
C-ata axi neye lazimdi. Ne vaxtsa seyahete cixsağ alarig- mene ters ters baxdi. Mende ona baxib göz sűzdűrdűm.
A- Cavid sen sus mene sen ağıl verirsen?!
C-yox ata men sadece fikirimi bildirdim. Meslehet senindi- bawin aşaği saldi. Seher atamla men lazimi senedleride götűrűb evden cixdig ve bir hefte sonra pasportum hazir idi.
Bir gűn evde oturmuwduğ. Qardaşım zeng eliyib xestexanada oldugun dedi........
Biz tez hazirlaşib xestexanaya getdik ve atamin öldűyűn öyrendik. Atamin űreyi xeste idi işle bagli esebleşim űreyi tutub xestaxanaya catanacan canin tapişirib. Bunu eşidende anam feryad etdi sesi bűtűn xestexanani götűrműşdű. Cavid ve Sveta xala onu qucağliyib sakitleşdirmeye çalişırdı. Men ise donub qalmiwdim eşitdiyim mene catmirdi. Dűzdű atamla vaxt kecire bilmesemde, uşağken onu yad bilsemde. Bu 3 ilde ona baglanmişdi nede olsa o menim atam idi. Tesevvűr bele eliye bilmezdimki o bele tez gedecek. Ama qismet. Herenin bir vaxti var ve o vaxt dolanda insan getmeli olur ve gedir. Onu torpağa tapişirdiğ ve adina ehsan verdik. Bu műddet erzinde anani sakitleşdirici iynelerle yatizdirirdiğ. Yasa qohumlardan ancağ iki emim ve atamin uzag qohumlari geldi. Bizim ele cox qohumumuz yoxdu. Anamin bir bacisi var onunlada hele cavan iken dalaşib ve bűtűn qohumlardan űz döndermiwdi. Sebebin atamdan ve anamdan bawqa hec birimiz bilmirik. Atamin ise iki qardawi ve uzağ qohumlari vardi. Ele yasada emilerim yola verdi. Ancağ yasda cox adam var idi. Çűnki atamin dostu, tanişi, qonşusu cox idi.
2 il sonra...
Atamin őlűműnden 2il kecmişdi. Bu 2 ilde Cavid atamin yoxlugundan istifade eliyib mene gűn verib işiğ vermirdi. Cavidin menden ne istediyin başa dűşműrdűm. Tek sőzű "qiz uşaği evde olar" idi. Cavid meni uniye imtahan vermeyede qoymamişdi. Bu fikiri o vaxt atamda anamda testiqlemişdi. Atamin işlerinin başına qardaşim keçmişdi. Anam ise artiğ özűne gelmiş ve atamin őlűműn qebul elemişdi.
********
Nűbar xanim otagdan cixan kimi Gűnel gűzgűnűn qabağında ne var ne yox hamisin eliyle vurub yere tökműşdű.
-aaaaaaa bezdim artig sizden yiğdiz canimi boğazima! Cox şey istiyirem ele bil. Sadece 2 saatliğ sinif yoldaşlarimla gőrűşeceydim. Sadece 2 saat evde olmuyaceydim. Bu neçe illik dustağliğdan sadece 2 saat azadliğ vereceydiz!
Gűnel yere çökűr ve ağlamağa başliyir. Telefonu eline alir ve budur yenede "H.O.S.T -Aysel" mahnisi. O bu kelimeleri tekrarlayir:
Hardasan H.O.ST meni valideynlerden qurtar
Yumub gozlerin tekrarlayir bu kelimeleri.
Men azadam mavi semada göyerçin
Men azadam qanadlarim artig gűclű
Men azadam qiracam bu qefesleri
Men meleyem vetenim göylerdi
Ve göz yaşlari icinde yerde yuxuya gedir.
3 saat sonra yuxudan oyanir saata baxir saat 4 idi. Ayaga durmağ istiyir ama dura bilmir. Bűtűn bedeni ağriyirdi. Bir gűc bela ile yerden durub yatağina uzanir. Yatmağ istiyir ama gözűne yuxu getmir. Fikirlewmeye bawliyir:
-men bele yaşaya bilmerem! Ne vaxta qeder axi bu evde dustağ olacam?! Telefonu eline alir ve yene hemin mahni hemin neqaret. Göz yawari mirvari tek hamar yanağina sűzűlűr. Gűnel mahnini geriye verir ve neqarete yeniden qulağ asir "men azadam.....qiracam bu qefesleri......" göz yaşin elinin tersi ile silir ve o mesum űzűnde bic bir gűlűş yaranir.....

Müəllif: Türkanə
(səs: 0)
Şərhlər: 10
Baxılıb: 4 368
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri