1 Ag Gulun Hekayesi

Müəllif: Mr. OffiCeR
Şərhlər: 0
Baxılıb: 12 040
Səs ver:
(səs: 3)


Deyirler ki ag gul gullerin en gozeli, en etirlisimis. Bahar fesli onu nazenin bir xanim kimi yuxudan oyadirmis. Bir gun aggulun budagina xalli bir kepenek qonur. Hele o vaxt aggulun budaqlarinda tikanlar yox imis. cunki baharin taci her kese inanirmis. Kepenek dilini ise salib ag gulun sade qelbini ele alir.
- Men ala kepeneyem butun gullerin, ciceklerin rengi mende olsa, ozumu xosbext sanaram. Hemise budagina qonub, etrine mest olub sene sedaqetimi bildirerem. intimavetini menden esirgeme.
Ag gul ona inanir, ag renginden kepeneye de pay verir. Meqsedine catdiqdan sonra kepenek aggulu unudur. Bir muddetden sonra xirda bir ari vizildayib onun tikansiz budagina qonur. Ari da xalli kepenek kimi sirin dilini ise salir:

- Menim yasama umidim butun ciceklerin, gullerin siresini dadmaqdir. eger bele olmasa men o saat olerem. Mene rehm ele qisa omrume qiyma, sirenden bir az mene ver. Senin bu yaxsiligini unutmaram. Hemise budagina qonub vizildayaram  sedaqetimi bildirerem.

Ag gul arinin da xetrine deymir onu razi yola salir. Ancaq isi duzelen ari bir de geri donmur. Xalli kepeneyin ve arinin vefasizligi aggule berk tesir edir. ozune soz verir ki birdaha hec kime inanmayacaq , gozel budaqlarinda tikanlar bitirecek. O, dediyi kimi edir. Nece olursa seyda bulbul cemenzarda aggule rast gelir. Yarasiqli boylu  buxunlu , etirli ve ag ciceklerini goren kimi seyda bulbul ona bir konulden min konule asiq olur. Cagirir, aggul basini qaldirmir. Budagina qonmaq isteyir, tikanlari yaxin buraxmir. elacsiz qalan seyda bulbul aggulun basina firlanir ve yaniqli ureyinden gelen mehebbet mahnilari oxuyur. Xalli kepeneyin ve arinin vefasizligini goren aggul seyda bulbulun mehebbetine ve sedaqetine inanmir.
Sevdali bulbul ozunu sevgilisinin qoynuna atir. Tikanlar onun esq ile cirpinan qelbini qana boyayir. Aggul oz amansizligindan pesman olursa da, artiq gec olur. seyda bulbulun mehebbeti olan al qani aggule hopur. O vaxtdan cicekleri qirmizi rengde acilir, qizilgul olur.  
(səs: 3)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 12 040
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri