3X & 1S - Müzakirə meydanı (5. hissə)

Müəllif: YalniZ-ArZu
Şərhlər: 10
Baxılıb: 2 444
Səs ver:
(səs: 1)
Bu bölümün mövzusu "Qız analarının evliliklə bağlı qızlarına məsləhətləri" və təbii ki bu mövzunu saytın qız analarına göndərdim...məktubun mövzusu bu idi:

" Qiz anası olmaq 2- qat məsuliyyət deməkdir. İndi kiçik olsalar da illər kecəcək onlar da hansısa evin gəlininə çevriləcəklər, Allah təki bəxtlərini gözəl etsin. Bir qiz anası kimi qızına gələcəkdə aile quranda hansı məsləhətləri verərdin? Səncə sənin verdiyin məsləhətlər qızının ailəsini daha möhkəm etməkdə, ailəyə daha məsuliyyətlə yanaşmaqda yardımcı olacaqmı? "

Bu da qız analarının mövzuyla bağlı fikirləri:

3X & 1S - Müzakirə meydanı (5. hissə)
Men bir qiz anasi kimi wexsen qizimin gelecekde menim kimi bir gelin olmasini isteyerem. Ozumu teriflemirem,qaynanam deyir hemiwe. Qaynanam,qaynatam bawima firlanirlar. Duzdu 2 il cox eziyyet cekdim,sonra qaynimin yoldawini gorenden sonra menim bawima firlanirlar. Ne qeder wirin dil,mehriban, semimi,guleruz, durust olarsa bir gelin ,o qederde her yerde yeri var. Hec bir soze sert,kobud cavab vermek olmaz. Yodaşını istəyirsənsə deməli qaynanangili de istəməlisən. Eger xowbext,firavan yawamaq isteyirse menim qizim, her halda menim sozlerime emel edecek. Subay qızlara da meslehet gorurem,eger dediyim sozlere emel etseler xowbext olarlar.


Canım bu Maraqlı lahiyende mene bir daha yer ayırdığın üçün Çox sağol.
Müzakireye geldikde ümümiyyetle valideyn olmaq sevincli,ferehli olduğu qeder (bütün hesretınde olanlara da qismet olsun Amin ))hemde mesuliyyetlidi.Men de bir qız anasıyam.inan ki içimde geleceye dair o qeder narahatlıq varki,övladımın geleceyi meni her deqiqe düşündürür.İlk önce onun ağıllı savadlı terbıyelı olmasını Çox isteyirem,bunun üçün bacardığım qeder çalışıram ve tebii ki,vaxtı gelende oda hansısa bir evin gelini Olacaq (inŞAllah)
Ona tövsiyyem düşdüyü evde böyüklere hörmetnen,kiçiklere mehebbetnen yanaşsın,o evde yaşayan her kesi öz doğması kimi qebul etsın,onları özünden kenar tutmasın.aile olaraq onları qebul elesın(tebii ki bunu da qeyd edımkı bu munasıbetler qarşılıqlı olmalıdı ,başıma gelıb deye deyirem))
Can'ım Menım qızıma verdıyım meslehetler onun ailesinin möhkemlenmesine Elbetde Kömek eder,çünkü men bir ana olaraq övladımın pis gün keçirmesini istemerem,baxsam ki,onlarda her sey qaydasında dı sadece Menım qızımın bezı sehvlerı üzünden söz söhbet var onda men qızımı Hec cür müdafie etmerem eksine onu düzgün etmedıyıne gore cezalandıraram,amma bayaqda dedıyım kımı eksi olsa yani qızım o evde gün görmese,bir insan kimi hörmet görmese men ne var ne var adı aile olsun deye onu o evde saxlamaram(Elbetde bu her xırda işe göre deyil))aileler tanıyıram qızı bir itin günün görmür qız ata ananın bir sözüne benddiki desinler gel özümüz seni saxlayacıq inanınkı qız qaça qaça geler ama ata ana daş parçasına çevrilib,sankı ere verene qeder bu qızını saxlaya bildide indi qızı gelse ona yük Olar,NEBILIm bele insanlar mene çatmır...
Menim Çox hessas yanaşdığım mövzu böyüklere hörmetnen yamaşmaqdı.Etrafımda insanlar varki,ana ata 4 oğul böyüdüb evlendırıb indi o 4 gelin qayınana ve atanı saymır,saymır nedıye hetta tehqır de edırler,bu işde meni yandıran iki üç mesele var,biri odurkı bu qayınana ele pıs qayınana olmayıb,biri de odurki gelınlerın bu etdıklerıne dırnaq arası oğullar göz yumurlar men kenardan yanıb tökülürem,Deyırem sizde qayınana sızde qayınana olacaqsız,qocalacaqsız sizde ,niye bele edırsız,kime deyirsizeee
Menim qızım bele bir gelin olsa onu ilk önce özüm cezalandıraram....
Vallah bu mövudan uzaqlaşmış kimi olmasın Menım yaralı yerım oldugu üçün qeyd etdım
Allah dan arzu edırem bütün valıdeynler övladlarından yarısınlar,onların xoş günlerının sayı hesabı bitmesın Amin


Ilk once tewekkur zayka moya.kecek sohbete.valideyin olmaq cetin mesuliyyetli ve onlarla beraber gozel hissdi.ama qiz anasi olmaq cetindi.cunki bizlerde kiwi ne qeder istese evlenib bowana biler adi kiwidi ona olar.ancaq qizlarimiz ele deyil.menim qizimin heyatindaki insani tanimaliyam yeni goruwecem.qizim onu seve biler sevginin gozu kor ola biler.qizimin heyatin kontrolda saxlayacam.eger xowum gelse no problem :02: qizima ilk meslehetim cox semimi olmasin er terefiyle.ne qeder qapali olsa o qederde cox hormet edecekler.sabah qaynanasi yaxud baldiziyla sozu cep gelse uzune cox wey vuracaqlar.bu menim kenardan muwahide etdiklerimdi.baxiram menim kimi olmaq daha yaxwidi.ilk once qapali olsun ozun ucuz tutmasin ve ancaq erinin sozune baxsin.men hec zaman qizlarimi qaynanali eve vermerem inwallah o sayede arzum ureyimde qalmaz.
Heleki Arzuwkanin sualina gore bu cur duwunurem.heyat surprizlerle doludu.allahda plan quranlari sevmir ((( inwallah xeyirlisi nedise qizlarima onu nesib et amin.

Qızlara müzakirəyə qoşulduqları üçün minnətdaram. Allah hər bir qız uşağına gözəl bəxt tale yazsın inşallah.
Digər qızların da fikirlərini şərhlərində oxumaq maraqlı olar.
(səs: 1)
Şərhlər: 10
Baxılıb: 2 444
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri