Həyatımın kiçik səhvi (12-ci bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 2
Baxılıb: 2 746
Səs ver:
(səs: 0)
Mashindan dushduyumuz andan Aydan durdugu yerde donub qaldi sanki. Uzundeki o qorxu ifadesi ile hemde
K : “ Aydan ? Ne oldu?”
A : “ Kamil.. Senan burdadi. Bizi gordu ..
K : harda ?”
Aydanin baxdigi istiqamete conduyumde Senanin esebi baxishlarla bize baxaraq iti addimlarla geldiyini gordum..
K : “ qorxma. Men senin yanindayam”
A : “ sen onu tanimirsan”
K : “ men hell edecem qorxma dedim “
Bu cumleni demishdim ki Senan yanimiza catdi artiq.
S : “ Aydan !! Hansi cehennemden gelirsen sen?! “
K : Salam Senan. Gel biz teklikde danishaq”
S : “ danishacam seninlede danihacam telesme ele. Aydan mene. Cavab ver. Bu kimdi?? Sen onun mashinda hardan gelirsen?!”
A : “ Senan sen ne vaxt geldin?”
S : “ men esgerliyden duz yanina gelib ad gunune supriz edim deyirdim amma gorurem en boyuy supriz mene olundu. Sen bura oxumaq ucun gelmisen yoxsa gezmey ucun?? Ayib olsun. Sukur ele ki camaat icindeyiy yoxsa ozume cavabdeh olmayacaqdim. Cehennem ol eve meni gozle “
A : “ Senan ?”
S : “ sene eve get dedim”
K : “ get Aydan”
Aydanin universitete girdiyinden 5 deqiqe kecmemish Ilqar Orxan ve Ceyhun ( Metishin sevgilisi) yanimiza geldiler. Bilirdim ki Aydan onlari gonderib. Amma men tek danishmaq isteyirdim Senanla. Qardash olaraq haqqi idi bize esebleshmeyi. Ona gore ushaqlari gondermek isteyirdim
K : “ siz gedin biz ozumuz hell edeciyik”
S : “ mene ferqi yoxdur kim gelirse gelsin” demesi ile ushaqlarda el cekmeyib bizimle beraber Samirin cayxanasina dogru getdik. Duzu mene qalsa men Senanla hecneyi hell ede bilmezdim en azindan sakit shekilde hell ede bilmeyecekdim , amma Ilqar o qeder sakit deye gule Senani basha salmaya bashladi ki ozude hiss elemeden yumushalmaya bashladi. Oglanlar arasinda kecen sohbeti indi size demeyecem amma en son geldiyimiz noqte Senanin “ ne vaxt ailelerimiz meslehet gorub ortaq yola gelecekler o zaman sizin munasibet qurmaginiza bir soz demeyecem. Amma o gune qeder Aydandan uzaq dur” demesi oldu..
Haqli idi. Hansi qardash qebul ederdi ki
K : “ Senan seni basha dushurem amma men bunu bu gun Aydana teklif eledim inan o dedi ki hele tezdi bir birimizi yeterince tanimaliyiq. Haqlidi hemde tanimaq ucun axi elaqe lazimdi”
S : “ son sozum budur ! Sen get diplomunu al isini qur sonra aileler ortaq yola geler o zaman danishacaqsiz. “
Artiq soz demeden Senan sagollashib yola dushdu. O catana kimi tez Aydana zeng edib olan biteni danishib xeberdar elemishdim..
O gunden Aydanla rahat danishib gorushmey alinmirdi. Yene yaxshi ki eyni Universitetde oxuyurduq hec olmasa orda gorurdum. Qardashi nomresini deyishmishdi ve ozu getirib ozu eve aparirdi. Evdede yaninda oldugu ucun zeng elemek mumkun deyildi. Amma cox shukur iki hefte sonra Senan evlerine getmishdi , duzu tez-tez xebersiz gelib yoxlayirdi amma yene shukur axshamlar saatlarla Aydanla danishirdim telle Senemin teli ile.. Belece aylar kecirdi. Menim ad gunumu bele unide qeyd edirdik bashqa yere gede bilmirdik ki birden Senan xebersiz geler
Bu veziyyet artiq canimi sixirdi.. . Bu ishin adini qoymali idik mence. Qarshimda 3 level var idi. 1ci Aydan. 2ci oz aiiem. 3cude Aydangilin ailesi.
. Amma Aydan tersliyinden qalmirdi. Qish tetili gelib catmishdi. yeni il ucun Aydan evlerine gedecekdi. Yani ne yazisha ne danisha nede gorushe bilecekdik duz iki hefte..
Bu gun son gunumuz idi deye ne Aydanin ne menim kefimiz yox idi..
A : “ Kamil besti uzunu salladin iki hefte sonra geri donurem ayrilmiriq ki”
K : “ sen basha dushmursen ki men darixiram?”
A : “ guya men darixmiram? Amma ne ede bilerem axi”
K . “ deyirem bu ishin adini qoyaq rahat danishaq razi olmursan bundan artiq ne edesen ki?”
A : “ yaxshi”
K : “ ne yaxshi?”
A : “ men sabah anamla danishacam sende ailenle danish gelin “
Ve nehayet ki Aydan razi olmushdu. 1ci leveli en esas leveli hemde kecmishdim.
sabah gedecek deye uzulsemde razi oldugu ucun artiq sevinirdim.
Aydanla sagollashib eve gelen kimi anama sozu acmaya bashladim. Duzu yarim saat soze nece bashlayacagimi bilmirdim kekeliyib dururdum,
K : “ ana seninle danishacaqlarim var bilmirem nece qarshilayacaqsan”
A / “ buyur oglum”
K : “ bilirem ayri evim yoxdu , daimi ishim yoxdu hec diplomumuda almamisham bilirem amma men demirem ki tez olsun her shey yani sizi guce salmayacam”
A : “ hecne bahsa dushmedim ne danishirsan sen duzemmeli de gorum?”
K : “ deyirem ki isteyirem Aydangile gedib soz kesek bu ishin adini qoyaq. Demirem hemen toy edek prosta ad qoyulsun”
A : “ buna gore bayaqdan ter tokursen? “
K : “ yani razisan ?”
A : “ niye razi olmayim ki oglum? Men atanla danishim sende qiza xeber ele hansi gun rahatdirsa onlara gedek”
K : “ canim Anam menim”
Ikinci leveli de kecmishdim. Indi qaldi son level Aydanin ailesi

Aydanin dilinden...

Qardasim oyrenenden sonra ele bilirdim menimle dalashacaq hetda meni sonra danishdirmayacaq deye dushunurdum. Amma esgerlik qardashimi deyishmishdi deyesen. Kamil mene olan biteni telle bildirdikden sonra azdan coxdan ozumu hazirlamishdim amma yenede qardasimla danishmaq meni hem utandirir hemde qorxuzurdu. O ise geldiyinde mene bir tek kelime dedi
“ bu gunden onunla salam sag olu kesirsen. Sene ilk ve son xeberdarligimdi duzdu yaxshi oglandi bir soz demirem amma niyyeti ciddidirse geler aileler ortaq cavab alar ondan sonra danisharsiniz. Indi sakit danishiram amma gorsem birde onda universitet heyatinda bitecek” ..
O gundenKamille gorushmey telle danishmaq o qeder cetinleshmishdi ki. Yene yaxshi ki universitetde gorurdum onu amma bes elemirdi. Cox darixirdim.. en son cixish yolu aileleri tanish elemey idi. Onsuzda Kamil direshmishdi mende cox uzatmayib raziliq verdim. Indi mene dushen ailemle danishmaq idi. Duzdu anam bilirdi munasibetimizi amma evin son beshiyi olaraq hemde bele tez razi olacagina inanmirdim.
Ozumde birteher cesaret toplayib Anama Senanin bizi gormesinden tutmush Kamille danishib onu beyenmesine kimi her sheyi danishdim.. anam emelli-bashli shokda idi..
.. “ sen otur dur shukur ele ki Senan Atana bir soz demedi”
A : “ ana eslinde men isteyirem senin demeyini”
..” nece ki”
A: “ Kamilgil bize gelmey isteyir. Demirik nishan toy olsun prosta soz kesey bu ishin adini qoyaq “
..” ne qaca-qacdi? Sen ele diplomunu almamisan. O oglanda diplomu almayib ish tapmayib. Ilin gunun bu vaxtinda seni ishsiz birine verecem? Hemde bacin qardashin dura dura seni nece tez verim?”
A : “ ana demishdim axi o oxuyaraq ishleyen birisidi hec vaxt bosh durmur diplomunu alan kimi daimi ishede girecek. Mende o vaxta kimi diplomumu alaram. Biz sadece adi sade soz kesmey isteyiriy”
.. “ men bilmirem. Atanla danishacam amma inanmiram oda razi olsun”
Evde uzun suren soz-sohbetden sonra atam gelmelerine razi oldu amma hec umid vererek danishmirdi. Cetin olacaqi belli idi..
Amma bir umid var idi en azindan addim atirdik..

Kamilin dilinden..

Dekabrin 30u. Heyatimin en gozel gunlerinden biri. Senan zeng edib ayin 30u ucun gele bileceyimizi bildirmishdi. Menden cox Anam ve Atam sevinirdi desem yalan olmazdi. Adetlere gore men elciliye getmeyecekdjm. Atam , Anam qardashim nenem ve bibim.
Onlar yola dushduyden sonra ozumu cayxanaya atdim. Ellerim esirdi , heyecandan dilim agzim qurumushdu. Bilirem hec kim ilk defeden qiz vermir. En azindan tanimaq qerara gelmek ucun vaxt isteyir.
Menim kimi Ilqarda sevinib heyecanla gozlesede , bizden ferqli olaraq Samir hec bir reaksiya vermeden qarishmirdi. Bu artiq xetrime deymirdi deyil. Evveller cat problemi edirdi bilirdim indi ki Aydani taniyir ve xetrini cox isteyirdi niye bele eliyirdi anlaya bilmirdim
K : “ Samir belke bir sende sevinesen? Nolub sene”
S : “ hele bir cavab gelsin sonra sevinekde ne olub?”
K : “ senin bu Aydanla munasibetime qarshi soyuqlugun ne vaxt kececey goresen”
S : “ aciq danishim xetrine deymesin”
K : “ danish”
S: “ men seni hec basha dushe bilmirem. Dunene qeder arxasi ile danishib soz edib bu gun evlenmeye addim atirsan. Sehv anlama evlenmeyinize qarshi sozum yoxdur amma sence Aydana haqsizliq elemirsen? En azindan ona demelisen. Sabah eshidib pis olmasin”
K : “ dunen dunende qaldi. Men o zaman Aydani tanimirdim. Amma bu gun taniyiram ve onu uzecey hec bir ish gormurem. Haqlisan ona demeliyem amma desem meni duz anlamayacaq xetrine deyecey ona gorede en yaxshisi unutmaqdi”
S : “ menden demek. O qiz bunlari bilmelidi”
Haqli idi beli amma Aydan onsuzda kuseyen idi bunlari desem menden qetiyyetle kuseceyini bilirdim. Hec olmasa evlenek sonra bir yolla basha salaram..
saatlar kecdi ailem onlardan cixan kimi mene zeng eleyib melumat vermishdi. Gozlediyim kimi Aydanin ailesi tanimaq dushunmek ucun vaxt istemishdi. Ne qeder lazimdi gozleyecekdim. Esas sonunda Aydan menim olsun her sheye razi idim...

Gunler hefteleri, hefteler aylari evez edirdi. Belece iki ayi geride qoyub fevralin sonuna gelib catmishdik. Axir ki fevralin 24ne Aydanin ailesi bizimkileri qonaq cagirmishdi. Bu mudetde Senanla yenide gorushmushdum. Menimle gorushmeyi ozu teklif elemishdi. Cox sorgu sual edib en sonunda Oda bizi desteklediyi ucun ureyim rahat idi.
Duzdu ailesi ishimi diplomumu behane elesede bizi maraqlanib razi olmushdular
Sevdiyim qiz ile herilenirdim. Menden xoshbexti var idimi? Ayaqlarim yere basmirdi sanki. Ne qeder sade soz keseceyiy deseyde bizim bezi qohumlar Aydangilin bezi qohumlari yigishmishdi. Bir men yox idim. Oglan heride olmaz deyib mene icaze vermemishdiler. Martin 8i gunu. Bizimkiler Aydanin uzuyunu taxib gelmishdi. O gun ki iller once ilk defe Aydan mene catda soyuqda olsa cavab yazmishdi.. qismetin ishini bilmey olmurmush
O gunden gozel meleyimle tam rahat yazishib gorushurduk. Her kes bizim herilendiyimizi bilirdi. Nishanimiz ise yayda olacaqdi..
Her shey cox yox coxdanda cox gozel gedirdi. Demek olar her gun Samir mene Aydana gecmishi demeyimi isteyirdi men ise sabah deye deye yola verirdim. Danishmaqdan qorxurdum. En coxda ozumden utanirdim deye istemirdim Aydanin bilmesini amma kash ki deyerdim..

Aydanin dilinden

Anam Atamla danishdiqdan sonra Atam qetiyyetle redd edib “ ishsiz birine hemde qizim bu yashda veresi deyilem. Hemde Mashtagaya. Dunyanin o biri bashina. Kim bilir nece ne cur insanlardi deyib dururdu. Atamin razi olmayacagini gorub Senan onu dile getirmeye bashladi. Atam Senanin fikirlerine hemishe hormet elediyi ucun onu sakitliyle qarshilayib en azindan gelmelerine razi olmushdu. Kamilgilin ailesi gelib getdiyden sonra evde cox gotur-qoy elediler , onlarla cox maraqlandilar . En son 2ay sonunda Atam raziliga gelmishdi. Bunda canim qardashimin rolu boyuy idi.
8 mart en boyuy hediyyem olmushdu. Qohumlar arasinda sade uzuy taxib herilenmishdik. Cox amma cox xoshbext ve huzurlu idim Kamille. Meni uzmemey ucun elinden geleni edirdi. Sozun esl menasinda onunla cox xoshbext idim.
Herilendiyimizden 4 ay boyunca Kamilden zerre qederde naraziligim yox idi. Dushunurdum ki heyatim belece xoshbextliy dolu kececey. Axir ki Kamil diplomunu almishdi..
amma 4 ay sonra her shey gozel gederken xoshbextliyime kolge dushdu...

Yazar: Mətiş M-zadə (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 2
Baxılıb: 2 746
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri